Kategorie: / RTV / AGD

Alphatronic.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 1.34
opinie o Alphatronic.pl
2019-03-13

Witam dołączam sie do oszukanych osób 18 kwietnia miala byc dostawa cisza kwota 1590.99 poszla prosze innych poszkodowanych o kontakt w razie pozwu zbiorowego.

1 / 5 2019-03-07

Wszyscy, którzy zostali oszukani na kwotę 500 i więcej zł powinni ten fakt zgłosić na Policję lub do Prokuratury tj. o przestępstwo, wyłudzenie kwalifikowane z art. 286 KK zagrożone karą do 8 lat pozbawienia wolności, jeśli minęło 30 dni od zapłaty za towar. Ja też zostałem oszukany wie takie zawiadomienie złożyłem.

1 / 5 2019-03-07

Czy ktoś coś wie? Dzisiaj przeczytałem, że wtrójmieście złapali oszustów, którzy prowadzili kilkanaście sklepów internetowych ze sprzętem RTV. Może to ci z Alphatronic?

2019-02-13

Niestety ja też nie otrzymałam towaru w wyznaczonym terminie. Towar zakupiłem 23.03,wpłatę zaksięgowano 29.03, Również jestem zainteresowana pozwem grupowym. W razie czego proszę o kontakt.

1 / 5 2019-02-02

Ja również zostałam oszukana przez sprzedawce Marka Muzykiewcza to oszust i złodziej.Zamówiłam zamrażarkę Beko HAS 13520 na kwotę 635,99 zł dnia 31.03.2017r przelewu dokonałam tego samego dnia. Żadnych informacji od sprzedającego kontakt mailowy i telefoniczny w ogóle nie możliwy.Jakim trzeba być człowiekiem......i jakie trzeba mieć sumienie żeby oszukać tylu ludzi...Mam nadzieje,że odzyskam pieniądze:(((

2019-01-28

Na fejsie powstała grupa "Oszukani Alphatronic.pl" Zachęcam do dołączenia, łatwiej będzie się komunikować w razie, gdyby jednak towar zaczął dochodzić albo zaczęli zwracać pieniądze. Ogólnie łatwiejszy sposób komunikacji i działania. Musiałem dać niestety lepszą ocenę, żeby tą opinie zamieścić, poprzednia mi zniknęła i jej nie widzę.

2019-01-26

Zamówiłem lodówkę za prawie 500PLN i nie otrzymałem nic. Proszę o info o pozwie zbiorowym na [email protected]

2019-01-21

Zamówienie złożone 06.04, 12.04 informacja o zmianie statusu na "wysłane", a paczki jak nie było tak nie ma. Brak odpowiedzi na maile, telefon wyłączony. Jutro wysyłam pismo o zwrot pieniędzy.

1 / 5 2019-01-17

wszyscy oszukani zawiadamiajcie policję

1 / 5 2019-01-08

Witam, U mnie sprawa ma się podobnie jak u pozostałych, czyli 09.04 zamówienie i przelew, 12.04 przyjęcie wpłaty (oczywiście po mojej wiadomości)... no i potem cisza... brak kontaktu - jakiegokolwiek mailowego, telefonicznego, a nawet poczty tradycyjnej też nie odbierają (przesyłka awizowana, od 3 dni nie odebrana na leży poczcie, tak, że o odstąpieniu od umowy też można zapomnieć)... i oczywiście brak towaru i brak pieniędzy

2018-12-25

Witam prosze o zaakceptowanie do strony Fb odnosnie pozwu zbiorowego przeciwko firmie Alphatronic.pl. zostalismy oszukani na kwote 1500 zl.

1 / 5 2018-12-20

Tez zostałam oszukana. Chyba musimy to zgłosić na Policję.

2018-12-08

Witam Państwa dołączam do grupy osób którzy nie otrzymali zamówionego towaru. Historia podobna zamówienie 04.04.17. Brak zaksięgowania dopiero po kilkukrotnej interwencji i informacja o szefie zagranicą. Później mail o wysyłce bez numeru DHL. Co Państwo proponujecie robić czy składamy pozew czy liczymy, że firma się wywiąże czy to jest już bankrut??? Pozdrawiam

1 / 5 2018-12-05

JA 10.04 przelałem 3022,99 i ani towaru ani pieniędzy. Jak nie oddadzą pieniędzy idę na policję

5 / 5 2018-11-30

Wszystko ok. Fachowa i miła obsługa !

1 / 5 2018-11-29

negatywna chce przylaczyc sie do pozwu zbiorowego [email protected]

2018-11-20

Witam, U mnie również podobna historia. Zamówiłem od nich sprzęt, kasa poszła. Po długim czasie oczekiwania odstąpię od umowy i nawet "właściciel" odpisał że mi zwrócą pieniądze. Oczywiście nie doczekałem się żadnego zwrotu. Również jestem zainteresowany pozwem grupowym. W razie czego proszę o kontakt.

1 / 5 2018-11-12

Ani towaru ani PIENIEDZY ani sklepu... To zwykle wyłudzenie..ja juz zlozylam zeznania na policji...niechaj inni poszkodowani uczynią to samo....czekam miesiąc..więcej nie zamierzam

2018-11-12

Dołączajcie do grupy na FB ,,Oszukani Alphatronic.pl.,,

1 / 5 2018-10-20

Ja też poszkodowana. Zamówienie 01.04.2017. Brak kontaktu. Gdyby doszło do pozwu zbiorowego jak najbardziej jestem zainteresowana.

1 / 5 2018-10-02

Witam wszystkich pokrzywdzonych.Niestety ja również nie otrzymałem towaru w wyznaczonym terminie.Towar zakupiłem 31.03, zaksięgowano 03.04,po 10 dniach rozmowa telefoniczna i zapewnienia że towar dostarczony zostanie po 14 dniach roboczych.... i cisza.status wysyłki ''dostarczane''.Czekam regulaminowe 30-dni,następnie udaję się na policję. Myślę że musimy się zorganizować i pomyśleć o pozwie zbiorowym. [email protected]

1 / 5 2018-09-22

Składam zawiadomienie do prokuratury. Będę potrzebował także dane innych poszkodowanych.

2018-09-11

jakaś kpina telefonów nie odbierają, towaru brak, tylko informacja na stronie o problemach. Też mam problem towar zamówiony 03.04.17 zapłacony tego samego dnia od 12.04.17 info że wysłali żadnej informacji od DHL ani ze strony sklepu.

2018-09-05

moje zamowienie:TRKXPOQVQ na lodowkę beko- ani forsy ani lodowki- dolączę do pozwu zbiorowego

2018-08-30

złodzieje

1 / 5 2018-08-30

Pytanie- czy wszczęto pozew zbiorowy wsprawie oszusta jakim jet p.Muzykiewicz

2018-08-27

Pisałem o dołączenie do grupy na FB. Pisałem do administratora kilkukrotnie ale bez odzewu. Czy mogę dołączyć do pozwu zbiorowego, jeśli tak to w jaki sposób? Proszę o pomoc. Opinia pozyt w celu opublikowania.

1 / 5 2018-08-11

Tak jak moi poprzednicy zostałam oszukana.12.04.br. dokonana wpłata za zakup lodówki i również cisza. Oszuści

2018-07-19

W marcu tego roku złożone było zamówienie oczywiście z przelewem na konto, do tej pory ani towaru ani pieniędzy nie otrzymałam a to nie są jakieś grosze tylko 2000 zł.

1 / 5 2018-07-18

Zapraszam do dołączenia do grupy dla osób oszukanych, nazwa grupy Oszukani Alphatronic.pl . Osoby z niską liczbą znajomych lub konta wyglądające na nowe, spamerskie itp. będą przyjmowane po wcześniejszej weryfikacji. Proszę napisać wiadomość do admina z imieniem nazwiskiem i numerem telefonu komórkowego, na który zadzwonię potwierdzić konto. Ma to na celu weryfikację użytkowników oraz uniemożliwienie oszustowi dołączenia do grupy. Ocena wystawiona wyższa, żeby nie otwierać sporu ze sprzedającym.

2018-07-16

Ja także 04.04.2017 r. złożyłam zamówienie na pralkę i w dniu 12.04.2017 r. dostałam info, że jest wysłana.

2018-07-16

Witam, chetnie przylacze sie do pozwu zbiorowego zpowodu braku towaru i braku kontaktu ze sklepem.

2 / 5 2018-07-13

Brak kontaktu, brak telefonu. Nie polecam. Proszę o kontakt osoby, które tworzą pozew grupowy.

2018-07-03

zapłaciłem 09/04.2017 za telewizor 1788 w dniu 12/04 po interwencji otrzymałem e-maila o zaksięgowaniu wpłat ale telewizora do dnia dzisiejszego niema

1 / 5 2018-06-17

W moim przypadku sprawa ma się podobnie jak u pozostałych, czyli 09.04 zamówienie i przelew, 12.04 przyjęcie wpłaty poszło 1400zł na konto złodzieja Zgłaszam na policję i prokuraturę popieram pozew zbiorowy

1 / 5 2018-06-09

niestety podobnie jak Wy nie mam ani pieniędzy ani towaru. a opinie o sklepie sprawdziłem przed zakupem , miała tylko jednego negatywa. Gdybym kupował kilka dni później juz na pewno nie w tym sklepie

1 / 5 2018-06-09

Ludzie oszukani przez Marka Muzykiewicza z firmy Alphatronic utworzyli na facebooku grupę Oszukani Alphatronic.pl grupa liczy już 170 osób. Grupa jest zamknięta, ale można próbować dołączyć do grupy. Sprawę w [pierwszym rzędzie trzeba zgłosić na POLICJĘ i do PROKURATURY. Służby te powinny doprowadzić do sprawy karnej, a następnie oszukani w pozwie zbiorowym z powództwa cywilnego mogą domagać się zwrotu pieniędzy przed sądem.

1 / 5 2018-06-04

Oszust - przelew wykonany 12.04.2017 roku ani kasy ani zmywarki czyli 1465 zł w plecy. Zgłaszam sprawę na Policję i do Prokuratury - może oni cos z tym faktem zdziałają.

2018-05-21

Moja wpłata w wysokości 971 zł została zaksięgowana 03.04.2017 r. 12.04.2017 otrzymałem powiadomienie o dokonaniu przesyłki (bez informacji kto miałby tą przesyłkę dostarczyć. Do chwili obecnej nie ma żadnej informacji. Czuję się oszukany.

2018-05-07

Myślę, że tekst ze strony, o wywiązaniu się z umowy, to jedynie GRA NA ZWŁOKĘ. Sprzedawca nie ma zamiaru wywiązać się ze zobowiązań. Proponuję podejmować kroki prawne.

2018-05-02

Straciłem pieniądze i wiarę w ludzi. Telefon wyłączony . Na maile brak odpowiedzi. Przyłączę się do pozwu zbiorowego [email protected]

1 / 5 2018-04-23

Wychodzi na to że są oszustami,ponad m-c ani towaru i zwrotu pieniędzy.

2018-04-14

Niestety ja również nie otrzymałam swojego zamówienia z 12.04 i kontakt telefoniczny niemożliwy. Jutro wysyłam odstąpienie od umowy, ale czarno to widzę :(

2018-04-02

Witam. Jestem kolejną osobą ,która czuję się oszukana. Wpłata za lodówkę uiszczona 6 kwietnia. Towaru brak,kontaktu brak. Pozew zbiorowy? Jestem na tak.

2018-04-02

Witam ja tak jak pozostali chcę się dołączyć do pozwu zbiorowego [email protected] Pozdrawiam

2018-04-01

Oszukany na kwotę 775 zł

2018-03-29

Podobna sytuacja. Zamówienie i zpałata z 7.04.2017. Dostawa jakoby na 18.04.2017 i nic. Na stronie internetowej informacja o zawieszeniu działalności sklepu.

2018-03-28

Oszust. Czy ktoś zapisał sobie ich numer na infolinie? Potrzebuję do zgłoszenia. Jeśli ktoś ma proszę wysłać na [email protected]

5 / 5 2018-03-07

Nie mogę znalezc tej grupy na facebook, moze ktos zamiescic link albo moze trzeba zmienic status na publiczny? Moje zamówienie z 2 kwienia, oczywiscie nadal dostawy brak...

2018-03-06

W dniu 27.03.17 złożyłem zamówienie IQLRICXWF przelewając na wskazane konto 1289,99 zł i do tej pory po telewizorze ani słychu ani dychu. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego.

1 / 5 2018-02-26

Witam myślałem że nigdy mnie to nie spotka lecz się pomyliłem. Zamówienie na kuchenke indukcyjna złożone 31.03.2017r. I tego samego dnia wysłany przelew na 1556.99zl. Ostatniego e-maila dostałem 12.04.2017r. ze niby kuchenka została wysłana i tyle, brak kontaktu , brak przesyłki do dzisiaj. Tez jestem za pozwem zbiorowym.

2018-02-26

Witam , ja również zostałam bezczelnie oszukana na kwote 1100zł kupiłam pralkę , ani zwrotu pieniedzy ani pralki!!! prosze o inf na temat pozwu zbiorowego [email protected]

1 / 5 2018-02-24

Jedno wielkie oszustwo! Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego, proszę o kontakt: [email protected]

2018-02-07

Zostałam oszukana na kwotę ponad 500 zł. proszę o kontakt, bo też chcę dołączyć do pozwu zbiorowego. poczta:[email protected]

2018-02-01

Wpłaciłem 5.04.2017, 7mego zaksiegowano i 10tego dostałem maila że wysłane. Nie mam towaru i żadnego kontaktu ze sprzedawcą.

1 / 5 2018-01-13

Również zostałam oszukana. Wysłałam zamówienie 30 marca i do tej pory nie otrzymałam towaru. Zła jestem na siebie, ponieważ przed zakupem czytałam wszystkie opinie na temat tego sklepu i nie spotkałam się z negatywnymi. Uwierzyłam im a to zwykli oszuści.

2018-01-11

Również zostałam oszukana przelałam 10 kwietnia 1300 zł za pralki, do dnia dzisiejszego zero odzewu kontaktu itp. chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego

2018-01-10

Kupując 2 płyty amica indukcyjna zapłacone przelewy 1983zł .w dnia 27.03.2017 nie dostawa towary

2018-01-01

Ja też zostałem oszukany na kwotę 800zł i zero odzewu,.Też chciałbym dołączyć do pozwu zbiorowego ,proszę o kontakt [email protected]

2017-12-20

Ja też zostałem oszukany na kwotę 5700 z groszmi ,06.04.2017 wpłaciłem kwotę na konto i zero odzewu,.Też chciałbym dołączyć do pozwu zbiorowego ,proszę o kontakt

1 / 5 2017-12-06

Witam wszystkich poszkodowanych, do których i ja sie zaliczam. Zamówiłam i zapłaciłam za towar 3-go kwietnia, zaksiegowano go 5-go kwietnia. Dnia 12-go kwietnia dostałam na moją poczte @ informacje, że towar dostarczony??? ale komu i gdzie, bo ja żadnej przesyłki nie otrzymałam. Napisałam do firmy @ z prośbą o numer telefonu do kuriera w celu ustalenia terminu dostawy i cisza......... Dzwoniąc do firmy od razu włącza sie automat, a później po wybraniu przycisku w jakim celu sie dzwoni tel jet zajety. Pisząc @ odsyłają wiadomość automatycznie, że przerwa w działaniu sklepu. Historia zamównień....niedotepna, moje konto w sklepie......niedostepne - zero kontaktu z firmą.

2017-11-16

Chcialabym jeszcze dodac , ze za tym wszystkim stpi firma Ceneo, przez ktora znalazlam oferte Alphatronic. Teraz firma Ceneo.pl zadz ode mnie nr domeny, pytam kto zapisuje domeno przy zamowieniu. Nastepni, ktorzy umywaja rece. Agata Tomaszewska

1 / 5 2017-11-15

Również zostałam oszukana przez ten sklep. Zapłaciłam za towar, którego jednak nie otrzymałam . Odstąpienie od umowy również nie przynosi żadnego skutku. To jest po prostu oszust. Z wielką chęcią dołączę do pozwu zbiorowego.

2017-11-07

Historia jak u wszystkich poszkodowanych - zamówienie 24.03, wpłata potwierdzona 27.03 i do dziś cisza ! - po drodze kilka bzdurnych odpowiedzi na infolinii i jedna odpowiedz na zapytanie o status przesyłki - cytuję: " Nie wiem jak to się stało.Wydałem pracownikowi reprymendę"

2017-11-03

zakupiłem pralkę Samsung na kwotę 1089 zł 28.03.2017r. , do Świąt Wielkanocnych czekałem na realizację zamówienia. Nie doczekałem się i zrezygnowałem z zakupu. Wystosowałem oświadczenie o odstąpienie od umowy, które do tej pory nie zostało odebrane z poczty. Na dzień dzisiejszy nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Dołączam się do pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt w[email protected]

1 / 5 2017-10-15

oszust i tyle o mały włos dał bym sie na 4tyswrobic ale zleciłem płatnośc przy odbiorze ale do pozwu dołącze się za straty moralne oszusta należy wsadzic do więzienia i zabrac mu wszystko i to co przepisał na rodzine

1 / 5 2017-09-21

zamówienie 28 03 ! tez nie doszło , skoro brak kontaktu to chyba nie ma na co czekać...

2017-09-15

Pieniądze wysłane towaru brak,oszust!!!!!!!

1 / 5 2017-09-10

Przed świętami, w kwietniu przelałam 633,99 PLN za lodówkę i zero kontaktu. Sprawa poszła do Wielkopolskiej Inspekcji Handlowej w Poznaniu.

2017-08-24

Ja też zostałem oszukany na kwotę 2 445,99 i zero odzewu,.Też chciałbym dołączyć do pozwu zbiorowego ,proszę o kontakt [email protected]

1 / 5 2017-08-20

Negatywna. Przelew wykonany i potwierdzony w dniu 12.04.2017 r, do dnia 6.06.2017r bez odpowiedzi i kontaktu. Chcę przyłączyć się do pozwu zbiorowego [email protected]

2017-08-19

Zamówienie złożyłam 27.03.2017 r. na kwotę 650,00 zł. Zamówienie niby wysłane w dniu 12.04.17 r. po dziś dzień Kurier nie dostarczył przesyłki.

2017-08-18

Witam, na obecną chwilę jestem zainteresowany czy komuś udało się uzyskać jakikolwiek towar od tej firmy obojętnie czy to teraz czy chociażby do 2 miesięcy wstecz. Jeśli nie ma takich osób to trzeba zgłosić to jako wyłudzenie i zgromadzić wszystkie własne dokumenty związane z transakcją. Bardzo proszę o wzięcie mnie pod uwagę przy ewentualnym składaniu pozwu zbiorowego. W tech chwili jestem stratny na kwotę 1561 zł. [email protected]

2017-08-16

Mnie oszukali na kwotę 5259 zł. W dniach 27 i 28 marca złożyem dwa zamówienia TNJEPVAGG na kwotę 3147,96 zl oraz nr KQDDAQBYL na kwotę 2111,97. Zamówienia dotyczyły 3 monitory LG i 4 płyty indukcyjne BEKO. Otrzymałem informacje o wysyłłce mailem - ostatnia z dnia 12 kwietnia. I nic. Dołączam się do pozwu zbiorowego. Pozdrawiam Tomek S

2017-08-12

Witam, również zaliczam się do grona poszkodowanych. Towar zamówiony i opłacony 06.04.2017. Po próbie kontaktu ze sklepem aby towar na pewno dotarł przed świętami, dostałem emila że na pewno wyślą go przed świętami. Umoczone 1166 zł.

1 / 5 2017-08-12

W moim przypadku sprawa ma się podobnie jak u pozostałych, czyli 12.04 zamówienie zostało wysłane i do tej pory nic. Przyjęcie wpłaty było 05.04. poszło 430 zł na konto złodzieja Zgłaszam na policję i prokuraturę popieram pozew zbiorowy

2017-08-07

Witam, Podobnie jak wielu z Państwa ja również 12.04.2017 złożyłam zamówienie na towar w sklepie Alphatronic w tym dniu dokonałem przelewu, który został zaksięgowany w dniu 12.04.2017. Również w tym samym dniu otrzymałem Email, o przyjęciu zamówienia i dziękują za zakupy w ich sklepie z podaniem nr zamówienia indeksami i podaniem nazwy kuriera DHL. Przesyłki nie otrzymałem, kontaktu niema a jak wysyłam Email to przychodzi zwrotka z odesłaniem do strony internetowej sklepu a tam tylko ich oświadczenie i druk odstąpienia od umowy. Co można w tej sytuacji zrobić? Czy należy odstąpić od tej umowy ? i Co jeszcze ? Pozdrawiam Dariusz

1 / 5 2017-08-03

Czy już ktoś zgłaszał sprawę na Policję? Wymagane jest odczekanie 30 dni? Dziś czytałem, że najlepiej zgłosić niezwłocznie, mając podejrzenie o oszustwo internetowe. Dziś wysłałem rezygnację z zamówienia, nikt nie odbiera telefonów, poczta odbija maile z info. W Krakowie są darmowe konsultacje prawne z tej dziedziny, może uda mi się wyrwać z pracy i tam podejść.

2017-07-28

Oszust. Pieniądze przelane 28 marca. Do tej pory brak towaru jak i pieniędzy. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt na maila ([email protected]).

2017-07-23

Witam Towar zakupiony 26.03.2017 do tej pory ani Pralki ani pieniędzy 991 zł , przed swietami jeszcze odebrali telefon i poinformowali ze duży natłok pracy i po świetach będzie wysłka , tylko nie powiedzieli których swietach :/ Jestem zainteresowany pozwem zbiorowym [email protected]

2017-07-05

Również zostałam oszukana i chciałabym przyłączyć się do pozwu zbiorowego, adres e-mail: [email protected]

2017-06-25

przelew 06-04,też mnie oszukali.chętnie dołączę do pozwu zbiorowego.

1 / 5 2017-06-24

Witam. Ja również dołączam do grona poszkodowanych. Zamówiłam towar i opłaciłam: 28.03.2017. W chwili obecnej drukuję wszystkie dokumenty i wysyłam do Prokuratury w Koninie. Wydaje mi się, że powinniśmy wystąpić z pozwem zbiorowym. Czy ktoś z Państwa ma propozycję, a może już udał się do prawnika?

2017-06-18

Zamowienie zlozone 10 kwietnia tego samego dnia wyslane pieniadze 1590 zl a po telewizorze nie ma śladu. W razie pozwu zbiorowego prosze o informacje [email protected]

2017-06-11

Witam, czekam i czekam i nic, dzwoniłam i powiedzieli że po świętach dostanę towar,złożyłam zamówienie 31 marca, więc jeszcze kilka dni poczekam.

1 / 5 2017-06-01

Również zostałem oszukany. Wpłaciłem pieniądze i kontakt się urwał. Zgłosiłem już ten proceder na policję. Chętnie dołączę do pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt na: [email protected]

2 / 5 2017-05-26

Pieniądze za zakup zmywarki przelałem na konto alphatronic w dniu 23.03.2017r. Do dnia dzisiejszego tj. 23.04.2017r. nie otrzymałem towaru, nikt mnie nie poinformował o przyczynie opóźnienia. Nie polecam sklepu.To zwykli oszuści.

1 / 5 2017-04-28

alphatronik oszust 1400 poszło w powietrze

1 / 5 2017-04-16

Witam wszystkich poszkodowanych.Zmywarkę kupiłem 25.03.2017 zaksięgowana wpłata 1200zł 27.03.2017.Brak kontaktu z tą złodziejską firmą. Również jestem za pozwem zbiorowym.Kontakt [email protected]

1 / 5 2017-04-02

Sklep nieuczciwy i oszukujący na każdym kroku , brak kontaktu , brak odpowiedzi na e-mail , brak kontaktu telefonicznego . Proszę wystrzegać się zamówień

5 / 5 2017-03-31

Także dokonałem zamówienia 9 kwietnia w tym sklepie na ok 2,3 tys, z tym że całe szczęście przesyłka za pobraniem. Coś od początku podejrzany ten sklep się wydawał i jednak moje przeczucia prawdopodobnie się potwierdzają i chyba nie doczekam się zamówionego sprzetu

Rzetelne opinie o Alphatronic.pl

Alphatronic.pl

Siedziba
Konin

WWW
http://alphatronic.pl

Email
[email protected]

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie