Kategorie: / Komputery

Balta.pl Opinie Klientów

4.95/5.00 - ilość ocen: 63
opinie o Balta.pl
2019-03-24

Bardzo dobry

5 / 5 2019-03-11

śçwietny kontakt i szybka realizacja zamówienia

5 / 5 2019-02-12

Transakcja przebiegła sprawnie, jak tylko pieniądze zostały zaksięgowane na koncie sklepu zmienił się status przesyłki. Trochę słaba informacja mailowa o statusie zamówienia, ale najistotniejsze informacje zostały przekazane, czas oczekiwania na towar zgodny z informacją podaną w ofercie na stronie. Z powodu lekkiego pośpiechu usiłowałem telefonicznie dowiedzieć się o terminie realizacji zamówienia i dostawy, tutaj trochę słabo, obiecano mi telefon zwrotny od osoby nadzorującej zamówienie, nie doczekałem się, ale po kolejnym telefonie wszystko udało się ustalić i załatwić, więc ogólnie - ok. Sklep polecam, robię tam zakupy od ładnych kilku lat i jeszcze się nie naciąłem.

2019-02-10

Obsługa klienta jest wzorowa. Szczególnie pozytywnie oceniam oddział w Tczewie za fachowość, uprzejmość i wzorową obsługę.

5 / 5 2019-02-07

Ogólnie OK - szybko i fachowo

5 / 5 2019-02-06

Szybka realizacja zamówienia,towar zgodny z zamówieniem.Polecam sklep.

5 / 5 2019-01-31

Sklep ok. polecam

5 / 5 2019-01-31

szybka transakcja, towar zgodnie z opisem i dobrze zapakowany

5 / 5 2019-01-17

Szybko i sprawnie; godny polecenia

2019-01-14

Kontakt na 5.Zdecydowanie polecam sklep.Solidny .

2019-01-09

Wielki pozytyw. Dostawcę najlepiej można poznać w trakcie procesu reklamacji. Tutaj firmę "Balta" uważam za wzór do naśladowania. Po wypełnieniu formularza reklamacyjnego o uszkodzeniu płyty głównej, natychmiastowy kontakt i kurier w ciągu 48 godzin po odbiór reklamowanej płyty. W ciągu kilku dni płyta była naprawiona i kurier dostarczył ją do mnie. Solidna firma. Zdecydowanie polecam. Żadnych problemów z reklamacją.

5 / 5 2018-12-31

Bardzo dobry i rzetelny sklep. Szczerze polecam. To był już któryś zakup w ciągu ostatnich lat i jakość obsługi niezmienna!

5 / 5 2018-12-04

Solidny sklep z wieloletnią tradycją. Przesyłkę odebałem osobiście. Jakość towaru i obsługi bez zastrzeżeń. Polecam!

2 / 5 2018-11-20

Niestety jakość ich usług drastycznie spadła. Byłem ich wiernym klientem, kupowałem u nich wiele razy. Niestety raz wysłali mi inny niż zamówiony model laptopa. Kolejnym razem anulowali zamówienie bo nie mieli produktu mimo, że na stronie był widoczny. Teraz znów to samo, zamówienie anulowane, produktu brak, a na stronie dalej można go kupić. Zdecydowanie NIE POLECAM!

5 / 5 2018-11-17

Fachowa, kompetętna, szybka obsługa, sklep warty polecenia! CEZAR

5 / 5 2018-11-08

POLECAM BALTE

2018-11-08

o'key

5 / 5 2018-10-21

Sprawnie,szybko.Polecam

2018-10-21

Obsługa i realizacja zamówienia bez zarzutu. Nie rozumiem tylko, po co muszę płacić za usługi kurierskie, gdy salon firmowy Balty mam na wyciągnięcie ręki. Inne sklepy oferują odbiór produktu we wskazanym punkcie bez doliczania opłat za doręczenie!

5 / 5 2018-10-12

Wszystko ok. Polecam

5 / 5 2018-10-06

zawsze miło, zawsze pewnie! POLECAM

5 / 5 2018-10-03

Szybka realizacja POLECAM !!!

5 / 5 2018-09-18

Pełen profesjonalizm na 100%,miły kontakt oraz błyskawiczna wysyłka.Dobry stosunek jakość do ceny.Robienie interesów z balta.pl to czysta przyjemność gorąco polecam.Dziękuje

5 / 5 2018-09-05

Super sklep - bardzo dobre produkty w naprawdę konkurencyjnych cenach i plus za miłą obsługę

5 / 5 2018-08-27

Szybko i sprawnie - na serwisie aukcyjnym mają czasem ten sam asortyment taniej.

5 / 5 2018-08-24

Polecam sklep. Solidna obsługa, dobre ceny, najszybciej mieli w ofercie nowość rynkową w Polsce, którą kupiłem.

5 / 5 2018-08-23

Było super!

5 / 5 2018-08-14

Wszystko OK. Sprawnie i bez problemu.

2018-08-11

Od wielu lat dokonuję zakupów w Balcie na informatyczne potrzeby mojej firmy. Przyglądając się strukturze tej firmy stwierdzam, że to perfekcyjnie działający mechanizm. W zdecydowanej większości ludzie tam pracujący to przede wszystkim wysokiej klasy fachowcy, którym chce się pracować. Jeżeli idziesz po poradę i zaczniesz rozmowę od tego, że masz np. 4000 do wydania na sprzęt a potem określasz swoje potrzeby, to nie wykluczone, że wydasz połowę tej kwoty i okaże się, że kupiłeś sprzęt w zupełności wystarczający do potrzeb a i sporo kasy zostało w kieszeni. Awarie oczywiście też się zdarzają, ale ja na ich usługi serwisowe też narzekać nie mogę. Jestem stałym klientem, więc może dlatego jestem lepiej "dopieszczany", ale jeśli nawet tak jest to przecież każdy po drugim trzy trzecim zakupie taki status tam uzyskuje.

5 / 5 2018-08-06

Polecam wszystkim! Jakość świadczonych usług w sklepie stoi na wysokim poziomie. Doceniam szybkość realizacji zamówienia i profesjonalne podejście do klienta.

5 / 5 2018-07-30

B. sprawnie działa, szybka obsługa! Ładne obszycie.

2018-07-17

Rewelacyjny sklep !!!

5 / 5 2018-07-07

Pozytywna,wszystko w najlepszym porządku,szybka realizacja,zero problemów z produktami,paczki zapakowane solidnie,nic nie miało prawa się stać z produktem,gorąco polecam;)

5 / 5 2018-07-04

Wszystko OKi. Polecam.

5 / 5 2018-07-04

Zamówienie było bardzo szybko zrealizowane. Porządnie zapakowane, niczego nie brakowało. Polecam.

5 / 5 2018-06-22

Wszystko super. Błyskawiczna tranzakcja

5 / 5 2018-06-21

Super sprawna obsługa. Bezproblemowy kontakt. towar świetnie zapakowany.

2018-06-14

Świetny sklep, świetne ceny, świetny kontakt:-) Jeżeli w przyszłości będę robił zakupy "elektroniczne" to tylko Tu, pozdrawiam:-)

5 / 5 2018-06-07

Bardzo polecam. Obsługa profesjonalna i życzliwa. Towar zawsze zgodny z opisem i wysokiej jakości. Korzystam z tego sklepu zawsze w związku z zakupami komputerowymi od kilkudziesięciu już lat

2018-05-19

Sklep jak sklep. Jeden sprzedawca pozytywny, a drugi jak by mniej, ale ogólnie Ok! Zaobserwowałem postęp sprzedawca w mojej obecności rozpakował produkt i sprawdził ze mną produkt, co powinno być normą. Dawniej bywało różnie. Odbierałem osobiście w Gdyni.

5 / 5 2018-05-18

Rzetelne informacje o produktach, dogodny wybór sposobu dostawy, atrakcyjna cena, polecam sklep :)

2018-04-28

Kompetentni pracownicy potrafiący wyjaśnić różnice w specyfikacjach sprzętów.

5 / 5 2018-04-26

Bardzo szybko, świetny sprzęt, miły kontakt

2018-04-16

Wszystko w jak najlepszym porządku, dobry kontakt miło oraz bezproblemowo.

5 / 5 2018-04-13

Rewelacyjnie szybka i sprawna realizacja zamówienia.

5 / 5 2018-03-21

super sklep, miła i profesjonalna obsługa

2018-03-20

Serdecznie polecam

5 / 5 2018-03-15

100% profesjonalizmu, bateria do laptopa kupiona i następnego dnia dostarczona. Bardzo dobra informacja o stanie przesyłki. Z pewnością wybiorę drugi raz ten sklep.

2018-02-19

Sklep ten mogę polecić każdemu. Fachowa i miła obsługa podchodzi poważnie do klienta i zawsze służy poradą. Duży wybór części i akcesoriów komputerowych w przyzwoitych cenach.

5 / 5 2018-02-04

Szybko,Sprawnie,Bezproblemowo Polecam.

5 / 5 2018-02-04

Sklep jak najbardziej godny polecenia. Szybko, tanio, fachowo i sprawnie.

5 / 5 2018-02-02

Po złożeniu zamówienia w miarę szybko otrzymałem telefon z potwierdzeniem, zgodnie z rozmową tel wszystko było na stanie (oprócz procesorów które miały być po ok tygodniu) wiec zostałem poproszony o przelew. Płacę, proszę jednocześnie o zmianę płyty i zamawiam dodatkowy sprzęt (na plus, ze są elastyczni jeżeli chodzi o zmianę zamówienia i zmiany na fakturze itd), wszystko ok. Jakiś czas później dostaje info, ze trzeba zmienić napęd dvd i płytę na inna firmę bo będzie poślizg, zależy mi na czasie więc nie robię problemów. Po tygodniu dzwonię z pytaniem czy dostali procesory. Rozmawiam z innym konsultantem i dowiaduje sie, że Intel przekłada dostawę procesorów juz od miesiąca i w zasadzie to nie wiadomo kiedy będą. News jest trochę niepokojący, bo przelew na nie małą kwotę już poszedł, a perspektywy na sprzęt w najbliższej przyszłości nie ma. Dzwonię jeszcze raz do konsultanta, z którym rozmawiałem na początku i pytam o co chodzi. Mówi, że faktycznie nie wiadomo kiedy procesory będą, ale na stanie jest wyższy model, tyle że trzeba dopłacić. Biorę tę opcję bo nie chcę czekać. (zgodnie z regulaminem to sklep powinien powiadomić o opóźnieniu, więc tutaj spory minus). Informację z wysyłką dostaję w miarę szybko, niestety wysyłają na adres do faktury, a nie do wysyłki podany przy składaniu zamówienia. Dzwonię znowu, na szczęście udaje się zmienić przed wypuszczeniem towaru z dyspozytorni firmy spedycyjnej. Towar dochodzi następnego dnia, solidnie zapakowany. Po złożeniu okazuje się, że jedna z zamówionych kości pamięci nie działa (nie chodził też port audio w obudowie, ale to załatwiałem już przez producenta, a nie Baltę). Dzwonię do sklepu z reklamacją, przełączają mnie na serwis, tam proszą o wysłanie maila na specjalny adres, po czym mam oczekiwać na maila zwrotnego z pytaniami o produkt, dane zakupu, itd. Czekam i nic się nie dzieje. Wysyłam dodatkowo na ogólny adres serwisu i dopiero wtedy otrzymuję listę pytań do zgłoszenia reklamacyjnego. Wysyłam na adres reklamacyjny wszystkie informacje. Nie otrzymuję odpowiedzi. Dzień lub dwa później dostaję telefon od kuriera, że niby zamawiam, a nie ma mnie pod adresem odbioru przesyłki. Tłumaczę, że to nie ja zamawiałem i że nikt mnie nie uprzedzał o tym, że będzie. Umawiam się na inny termin i w końcu wysyłam pamięci do reklamacji. Do Balty wysyłam info o wysyłce i podaję numer listu przewozowego. Po dwóch tygodniach ciszy piszę do sklepu pytanie o reklamowany towar. Oddzwaniają i mówią, że przecież oni wysłali kuriera, a mnie nie było pod wskazanym adresem. Znowu tłumaczenie, dodatkowo jeszcze raz wysyłam numer listu przewozowego wraz ze skanem dokumentu. Po kilku dniach otrzymuję pamięć i koniec historii. Podsumowując: masz dużo czasu, lubisz pisać maile, rozmawiać z ludźmi, reklamować – kupuj w Balcie!

5 / 5 2018-01-19

Sklep godny polecenia. Szybka dostawa. Na minus: wysoki koszt przesyłki.

5 / 5 2018-01-17

Szybka wysyłka, towar zgodny z opisem,choć zapakowane to to dobrze nie było, ale to chyba nie wina sklepu tylko producenta. Mogę polecić ten sklep, ciekawy jestem jeszcze jak z gwarancją, bo tu jest zawsze dużo zastrzeżeń do sklepów (mam nadzieję że jednak nie będę musiał z niej korzystać :)

5 / 5 2017-12-28

Szybka przesyłka, miły kontakt. Ze świecą takich szukać :). Polecam.

5 / 5 2017-12-16

Bardzo dobry kontakt. Szybki czas realizacji zamówienia. Bardzo dobry sprzedawca.

5 / 5 2017-12-14

Polecam sklep - dzięki za info o wspaniałej promocji

2017-12-10

bardzo dobra

5 / 5 2017-12-07

Polecam na 100%! Rzetelność, szybkość, towar w realu idealnie odzwierciedlający ten z ogłoszenia... Niskie koszty przesyłki. Naprawdę warto kupować w Balta.pl!!!

5 / 5 2017-12-02

Szybka i sprawna po prostu profesjonalna obsługa, bogata oferta, bardzo atrakcyjne ceny i promocje

5 / 5 2017-12-01

w sklepie kupowałam laptop . Jestem bardzo zadowolona z jakości usługi. Mimo pewnych komplikacji z płatnością wszystko załatwiono bez problemu. Bardzo dobry kontakt mejlowy z firmą.Bardzo dobra informacja odnośnie zamówienia na każdym etapie . Polecam

5 / 5 2017-11-22

Jestem bardzo zadowolony z zakupu w Balta. Szczególne uznanie za rewelacyjne tempo realizacji zakupu.

2017-10-30

Pozytywnie oceniam sklep, asortyment mógłby być trochę szerszy..

2017-10-01

Mają tam zamieszanie i nie łapią się we własnych zamówieniach.

2017-09-30

Po złożenu zamówienia sklep całkowicie usunął produkt z oferty i nawet mnie o tym nie poinformował. Bardzo nieładnie zagrali. Gdbym nie był czujny to bym sobie czekał. Jest to sklep w którym kupiłem pierwszego PCta tm bardziej mnie to boli. Chyba nie nadążają za zmianami.

5 / 5 2017-09-22

Bardzo dobry sklep, z kompetentną obsługą. Tego w żadnym markecie nie uświadczysz. Kupowałem pamięci do Macbooka Pro. Zamówiłem ze strony Corsair 8GB, niestety nie działały. Sprzedawca z ul. Kartuskiej w Gdańsku dołożył, w mojej opinii, wszelkich starań aby jak najszybciej te pamięci wymienić na działające. Ostatecznie sklep wymienił mi te Corsairy na Kingstony za dopłatą. Teraz wszystko działa. Podsumowując, to świetny sklep z bardzo pomocną obsługą. Polecam.

2017-09-20

Otrzymałem rozpakowany netbook z lekką wadą przy mocowaniu ekranu. Trzy dni kontaktowałem się z obsługą klienta, za każdym razem obiecywano, że ktoś oddzwoni. I nic. Na koniec zaproponowano nie wymianę sprzętu a po prostu odesłanie netbooka do serwisu MSI.

5 / 5 2017-09-17

bardzo profesjonalny

2017-09-15

Godny polecenia

5 / 5 2017-09-13

Sklep bardzo dobry.Obsługa szybka i zgodna z zamówieniem.

5 / 5 2017-09-08

szybka realizacja

5 / 5 2017-08-31

Polecam zakupy w tym sklepie.

2017-08-29

Pelna profeska, sklep istnieje juz troche na rynku, kiedys tez tam kupilem monitor, sluzy do dzis, rewelacyjny kontakt, dobre promocje, fachowa obsluga klienta nic dodac nic ujac :)

2017-08-18

Błyskawiczna dostawa, praktycznie z dnia na dzień. Dokładnię to lubię przy zakupach przez internet!

5 / 5 2017-08-17

Gorąco polecam !!! Sklep, ceny, obsługa oraz jakość są znakomicie i pozytywnie zaskakujące !Każdy z pracowników firmy doradza wspaniale !!! Zawsze mogę liczyć na pomoc i rady dotyczące zakupu sprzętu ! Kompletnie nie rozumiem ludzi dodających opinie negatywne ! Czasem zdarzają się pomyłki w wysyłkach i tego typu rzeczach ale podstawa to być wyrozumiałym, bo przecież każdy a prawo do pomyłek! i nie tylko w owej firmie ale i również w innych !! Z czystym sercem polecam !!!!! Firma wspaniała !

5 / 5 2017-08-13

Perfekcyjna transakcja. Szybka dostawa. Towar wpełni zgodny z aukcja. Polecam wszystkim

2017-08-11

b.dobra

5 / 5 2017-08-07

Zamówiłem skaner Plustek Msc 500. Wg informacji na stronie był na miejscu termin dostawy 2 dni. Skaner potrzebny mi był szybko. Ponieważ na stronie został zmieniony termin dostawy zrezygnowałem wysyłając maila i informując telefonicznie. Jednocześnie zamówiłem skaner u innego dostawcy. Po tygodniu dostałem maila, że skaner został wysłany. Zadzwoniłem jeszcze raz i poinformowałem że już kupiłem skaner i nie chcę tego z powodu opóźnień w dostawie o czym wcześniej informowałem. No i co? dostałem maila, że skaner został zamówiony dla mnie specjalnie i został wysłany. Nie odebrałem przesyłki. Zgodnie z artykułem 18 regulaminu sklepu jako konsument mam prawo zwrotu towaru! Dostałem maila, że " Przykro mi, ale Pan nie jest konsumentem zgodnie z art. 22(1) KC, więc ten zapis Pana nie dotyczy" Dlaczego? bo zamówiłem skaner na firmę ( faktura) a nie na osobę prywatną. Zostałem poinformowany przez pracownika firmy że albo zapłacę 20% wartości skanera ( jako koszty manipulacyjne - ciekawe jakie?) i mogę zrezygnować albo muszę odebrać skaner. Zwrotu pieniędzy nie ma!! Zostałem też zaproszony do sądu rejonowego w Gdańsku w celu rozstrzygnięcia sporu i chyba skorzystam z zaproszenia. Jest mi przykro że dałem się nabrać. Dzięki takim sklepom już nigdy nie zapłacę pieniędzy wcześniej niż zobaczę towar u siebie. Dlatego ostrzegam Was wszystkich potencjalnych klientów tego sklepu przed praktykami tutaj panującymi- zmiana terminu dostawy bez porozumienia i brak możliwości zwrotu towaru od firm. Omijajcie ten sklep dalekim łukiem jak nie chcecie stracić pieniędzy!!!!

5 / 5 2017-08-03

Wszystko w najlepszym porzadku, mila i szybka obsluga

5 / 5 2017-08-01

Tak jak poprzednio - szybko i bez problemu. Pomocna rozmowa telefoniczna rozwiązała wszelkie wątpliwości co do wyboru sprzętu. POLECAM.

2017-07-17

Sprzęt dobrej jakości w konkurencyjnej cenie. Obsługa bez zarzutu.

5 / 5 2017-07-02

Jestem bardzo zadowolony z przeprowadzonej transakcji. Polecam waszą firmę

2017-07-02

Kolejna transakcja w tym sklepie i kolejna bez zastrzeżeń. Dziękuję

5 / 5 2017-06-30

Sklep godny polecenia , wszystko ok , towar zgodny z opisem , bardzoszybka dostawa

2017-06-26

Wygodny sklep, konkurencja dla serwisu aukcyjnego, plus wiesz, że kupujesz nowe a nie kradzione lub z wadami.

5 / 5 2017-05-20

Bardzo miła obsługa, szybka wysyłka.

5 / 5 2017-05-09

szybki kontakt, bezproblemowa realizacja zamówienia

5 / 5 2017-05-05

Sprawnie i bezproblemowo. Kontakt OK. Polecam.

5 / 5 2017-05-03

Gorąco polecam kolejny zakup i jak najbardziej wszystko ok mało tego zapomniałem odebrać ze sklepu kabla zasilającego to pan z sklepu był tak miły i mi go przywiózł naprawdę polecam!

2017-03-27

sklep godny polecenia. kontakt mailowy jak i osobisty godny pochwały:)

Rzetelne opinie o Balta.pl

Balta.pl

Siedziba
Gdańsk

WWW
http://www.balta.pl

Email
[email protected]

Telefon
058 524 50 00

Komórka
-

Infolinia
0 801 00 33 71

Logowanie