Kategorie: / Militaria / Odzież i Obuwie / Sport

Cqb.pl Opinie Klientów

4.88/5.00 - ilość ocen: 154
opinie o Cqb.pl
5 / 5 2022-06-23

Polecam!

Kupowałam nóż dla męża. Szybka wysyłka, zero problemów. Polecam!

5 / 5 2022-05-27

Super sklep

Zero problemów jak zawsze pełen profesjonalizm.

5 / 5 2022-05-27

Super sklep

Zero problemów jak zawsze pełen profesjonalizm.

1 / 5 2022-04-10

prokurator CQB

Dokonałem kilku zakupów od tego przedsiębiorcy, w poszukiwaniu produktu, który spełniałby wymagania naszej firmy. Dokonałem zakupów konsumenckich, by nie rezygnować z prawa do zwrotu. Większość produktów, które otrzymywałem, nosiły ślady rozpakowywania. Część produktów zwróciłem, jeden poddałem testom. Po krótkim czasie okazało się, że nóż posiada wadliwe łożyska, blokujące ruch klingi w rękojeści. Zapytany mejlem, sprzedawca odpisał, że nie dysponuje częściami zamiennymi, polecając przedmuchać nóż powietrzem. Ponieważ budowa noża, pomijając wadliwe łożyska, jest przystosowana do prac, które wykonujemy, zakupiłem na dalszą próbę dwa kolejne noże tej samej konstrukcji. Po kilku otwarciach okazało się, że wada występuje w kolejnym nożu, w wyniku czego dokonałem zwrotu produktów nienoszących śladów użytkowania, bez podania przyczyny. Jednemu z produktów sprzedawca zarzucił ślady użytkowania, zaś cofniętą zmianę pozycji klipsa sprzedawca nazwał rozkręcaniem i wycenił na ponad połowę wartości noża. W związku z powyższym poprosiłem o zwrot pieniędzy na podstawie rękojmi. Sprzedawca stwierdził, bez rozkręcania noża, że łożysko działa poprawnie i nóż odesłał, ignorując moje zastrzeżenia, dalszą korespondencję również zaczął ignorować. Ponieważ okazało się, że wszystkie jego dane kontaktowe służą stwarzaniu pozorów, adres kontaktowy w dużym biurowcu to tylko biuro wirtualne, zaś numer telefonu to nawet nie jest infolinia, tylko automatyczna informacja na temat braku numeru telefonu, skontaktowałem się ze sprzedawcą przy pomocy numeru telefonu, udostępnionego mi przez jego dostawcę. Reakcja była szokująca: natychmiastowe rozłączenie, zablokowanie mojego numeru oraz e-mail straszący mnie odpowiedzialnością karną, z cytowaniem kodeksu karnego, za "nękanie" oraz "pomówienia" którymi rzekomo miała być próba połączenia telefonicznego oraz opinia w serwisie publikującym opinie o sprzedawcach. Oskarżył mnie również o rzekome podszywanie się pod kogoś, kim nie jestem, w kontakcie z jego… wirtualnym biurem, w celu wyłudzenia poufnych danych w postaci… numeru telefonu do jego „firmy”. Sprzedawcy bardzo zależy na stwarzaniu pozorów prężnie działającej firmy, mówi o sobie „My”, tymczasem jego zachowanie nie koresponduje z jego wolą, zaś ignorowanie roszczeń gwarancyjnych z powodu braku części zamiennych, ukrywanie się przed klientem, niepodpisywanie pod korespondencją, straszenie pozostawiam ocenie Czytającego. Sprawa nie była godna tak niedorzecznego potraktowania przez pana sprzedawcę, tym bardziej, że chciałem u niego złożyć większe zamówienie, nie szukałem jego krzywdy. Jeśli będzie pan komentował tę opinię, to proszę to zrobić w sposób zgodny z prawdą. A najprościej byłoby po prostu zadzwonić do mnie, o co pana uprzejmie proszę od dłuższego czasu, ponieważ zasady i wyznawane wartości są dużo cenniejsze od 100 zł. Proszę mnie skuteczniej zastraszać, albo załatwić sprawę rękojmi, zwrócić pieniądze lub dostarczyć części zamienne o wartości kilku złotych... Chciałbym by ta opinia, rozszerzana pańskimi kolejnymi kłamliwymi komentarzami dotarła do jak najszerszej grupy odbiorców, bo pańskie praktyki kupieckie nie zasługują na nagrodę w postaci kolejnych klientów. Na koniec cytat, pozwalający poznać model działania tego pana: „To będzie ostatnia wiadomość skierowana do Pana z naszej strony. Nie wyrażamy zgody na dalszy kontakt, a kolejne próby kontaktu zostaną uznane za łamanie prawa z Art. 190a § 1. KK. Dostaliśmy informację z naszego biura, że podawał się Pan nieprawdziwie za klienta hurtowego celem uzyskania danych poufnych, a mianowicie kontaktu telefonicznego. Zasady zakupów i kontaktu dokładnie opisane są na naszej stronie internetowej a dokonując zakupów godzi się Pan na te zasady. Samo podszywanie się pod kogoś innego spełnia przesłanki przestępstwa penalizowanego w art. 190a § 2 Kodeksu karnego, a co za tym idzie – zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.”

5 / 5 2022-04-10

prokurator CQB

Dokonałem kilku zakupów od tego przedsiębiorcy, w poszukiwaniu produktu, który spełniałby wymagania naszej firmy. Dokonałem zakupów konsumenckich, by nie rezygnować z prawa do zwrotu. Większość produktów, które otrzymywałem, nosiły ślady rozpakowywania. Część produktów zwróciłem, jeden poddałem testom. Po krótkim czasie okazało się, że nóż posiada wadliwe łożyska, blokujące ruch klingi w rękojeści. Zapytany mejlem, sprzedawca odpisał, że nie dysponuje częściami zamiennymi, polecając przedmuchać nóż powietrzem. Ponieważ budowa noża, pomijając wadliwe łożyska, jest przystosowana do prac, które wykonujemy, zakupiłem na dalszą próbę dwa kolejne noże tej samej konstrukcji. Po kilku otwarciach okazało się, że wada występuje w kolejnym nożu, w wyniku czego dokonałem zwrotu produktów nienoszących śladów użytkowania, bez podania przyczyny. Jednemu z produktów sprzedawca zarzucił ślady użytkowania, zaś cofniętą zmianę pozycji klipsa sprzedawca nazwał rozkręcaniem i wycenił na ponad połowę wartości noża. W związku z powyższym poprosiłem o zwrot pieniędzy na podstawie rękojmi. Sprzedawca stwierdził, bez rozkręcania noża, że łożysko działa poprawnie i nóż odesłał, ignorując moje zastrzeżenia, dalszą korespondencję również zaczął ignorować. Ponieważ okazało się, że wszystkie jego dane kontaktowe służą stwarzaniu pozorów, adres kontaktowy w dużym biurowcu to tylko biuro wirtualne, zaś numer telefonu to nawet nie jest infolinia, tylko automatyczna informacja na temat braku numeru telefonu, skontaktowałem się ze sprzedawcą przy pomocy numeru telefonu, udostępnionego mi przez jego dostawcę. Reakcja była szokująca: natychmiastowe rozłączenie, zablokowanie mojego numeru oraz e-mail straszący mnie odpowiedzialnością karną, z cytowaniem kodeksu karnego, za "nękanie" oraz "pomówienia" którymi rzekomo miała być próba połączenia telefonicznego oraz opinia w serwisie publikującym opinie o sprzedawcach. Oskarżył mnie również o rzekome podszywanie się pod kogoś, kim nie jestem, w kontakcie z jego… wirtualnym biurem, w celu wyłudzenia poufnych danych w postaci… numeru telefonu do jego „firmy”. Sprzedawcy bardzo zależy na stwarzaniu pozorów prężnie działającej firmy, mówi o sobie „My”, tymczasem jego zachowanie nie koresponduje z jego wolą, zaś ignorowanie roszczeń gwarancyjnych z powodu braku części zamiennych, ukrywanie się przed klientem, niepodpisywanie pod korespondencją, straszenie pozostawiam ocenie Czytającego. Sprawa nie była godna tak niedorzecznego potraktowania przez pana sprzedawcę, tym bardziej, że chciałem u niego złożyć większe zamówienie, nie szukałem jego krzywdy. Jeśli będzie pan komentował tę opinię, to proszę to zrobić w sposób zgodny z prawdą. A najprościej byłoby po prostu zadzwonić do mnie, o co pana uprzejmie proszę od dłuższego czasu, ponieważ zasady i wyznawane wartości są dużo cenniejsze od 100 zł. Proszę mnie skuteczniej zastraszać, albo załatwić sprawę rękojmi, zwrócić pieniądze lub dostarczyć części zamienne o wartości kilku złotych... Chciałbym by ta opinia, rozszerzana pańskimi kolejnymi kłamliwymi komentarzami dotarła do jak najszerszej grupy odbiorców, bo pańskie praktyki kupieckie nie zasługują na nagrodę w postaci kolejnych klientów. Na koniec cytat, pozwalający poznać model działania tego pana: „To będzie ostatnia wiadomość skierowana do Pana z naszej strony. Nie wyrażamy zgody na dalszy kontakt, a kolejne próby kontaktu zostaną uznane za łamanie prawa z Art. 190a § 1. KK. Dostaliśmy informację z naszego biura, że podawał się Pan nieprawdziwie za klienta hurtowego celem uzyskania danych poufnych, a mianowicie kontaktu telefonicznego. Zasady zakupów i kontaktu dokładnie opisane są na naszej stronie internetowej a dokonując zakupów godzi się Pan na te zasady. Samo podszywanie się pod kogoś innego spełnia przesłanki przestępstwa penalizowanego w art. 190a § 2 Kodeksu karnego, a co za tym idzie – zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.”

5 / 5 2019-03-24

Polecam

5 / 5 2019-03-23

Błyskawicznie wysłany towar.Żadnych zastrzeżeń,super!

5 / 5 2019-03-19

wszystko zgodne z opisem

5 / 5 2019-03-17

Profesjonalna obsługa.

5 / 5 2019-03-12

Profesjonalna obsługa.Polecam .

5 / 5 2019-03-11

Wszystko w porządku i bez zarzutu, polecam.

5 / 5 2019-03-08

Polecam

5 / 5 2019-02-22

polecam

5 / 5 2019-02-04

rewelacja

5 / 5 2019-02-03

Wszystko super

5 / 5 2019-02-03

Polecam

5 / 5 2019-02-03

Wszystko profesjonalnie i tak jak być powinno we wszystkich sklepach. Szczerze polecam.

5 / 5 2019-01-01

Szybko tanio i dobrej jakości

5 / 5 2018-12-31

Pełen profesjonalizm.Polecam.Oby wszyscy tak dzialali.

5 / 5 2018-12-31

Wszystko w jak najlepszym porządku. Po raz kolejny brak zastrzeżeń.

5 / 5 2018-12-25

Szybka i profesjonalna obsługa

5 / 5 2018-12-24

Szybko,profesjonalnie,

5 / 5 2018-12-23

Realizacja zamówienia z prędkością światła. Jak piszą, że mają towar na magazynie to mają :) Sprzęt "pryma sort" :) Bardzo polecam!

5 / 5 2018-12-22

Błyskawiczna realizacja zamówienia. Jak najbardziej polecam.

5 / 5 2018-12-20

Profesjonalna obsługa, szybka wysyłka, polecam.

5 / 5 2018-12-19

Wszystko ok

5 / 5 2018-12-16

Z czystym sumieniem mogę polecić

5 / 5 2018-12-14

super polecam

5 / 5 2018-12-13

Profesjonalne podejście do klienta. Polecam.

5 / 5 2018-12-09

Polecam

5 / 5 2018-12-03

Obsługa i szybkość wysyłki - profesjonalna. Szczerze polecam.

5 / 5 2018-12-03

Bardzo przydatny gadżet. W dobrej cenie. Błyskawiczna dostawa. Polecam

5 / 5 2018-11-30

Polecam zakupy w tym sklepie. Towar wysokiej jakości, spełnienił moje oczekiwania

5 / 5 2018-11-29

Zakup z przelewem standardowym dokonany w niedzielę wieczorem, towar do odbioru w paczkomacie w środę po południu. Towar zgodny z opisem, dobrze zapakowany w celu uniknięcia uszkodzeń. Polecam.

5 / 5 2018-11-27

Jestem bardzo zadowolona z zakupionego przedmiotu oraz szybkiej dostawy.

5 / 5 2018-11-26

Naprawdę sklep godny polecenia.

5 / 5 2018-11-25

Polecam.

5 / 5 2018-11-24

Jestem bardzo zadowolona

5 / 5 2018-11-21

Sprzedawca godny polecenia.

4 / 5 2018-11-18

Zamówiony towar i usługa bez żadnych niespodzianek polecam

5 / 5 2018-11-15

Szybko, sprawnie, profesjonalnie.

5 / 5 2018-11-13

Wszystko ok

5 / 5 2018-11-12

Nóż naprawdę godny uwagi, jakość wykonania na wysokim poziomie, ostrze ma swój styl jest piękne, tytan świetnie obrobiony, nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo sprawna i szybka wysyłka, sklep naprawdę godny polecenia !!!

5 / 5 2018-10-28

Profesjonalna i szybka, bez zbędnej zwłoki obsługa. Polecam

5 / 5 2018-10-24

Polecam. Ceny lepsze niż w innych sklepach.

5 / 5 2018-10-11

Co tu dużo pisać-bez zastrzeżeń. Fajnie, gdyby w każdym sklepie zakupy przebiegały w podobny sposób.

4 / 5 2018-10-10

Wszystko w porządku. Polecam

5 / 5 2018-10-03

Sklep rewelacja pod każdym względem, nożyk jeszcze lepszy. Szczerze polecam.

4 / 5 2018-10-02

Polecam

5 / 5 2018-10-02

Extra obsługa, super sklep.

5 / 5 2018-09-30

Szybko i profesjonalnie

5 / 5 2018-09-21

Obsługa i szybkość wysyłki - profesjonalna. Szczerze polecam.

5 / 5 2018-09-15

Ok Polecam

5 / 5 2018-09-13

Bardzo szybka realizacja zamówienia rewelacja

5 / 5 2018-09-11

Wszystko ok.polecam

5 / 5 2018-09-09

Polecam z czystym sumieniem

5 / 5 2018-09-09

Szybka i profesjonalna obsługa. Polecam.

5 / 5 2018-09-08

Bardzo szybka realizacja. Polecam.

2018-08-28

super

4 / 5 2018-08-24

Mogę polecić z czystym sumieniem!

5 / 5 2018-08-21

P o lecam

5 / 5 2018-08-08

Wszytko gra.

5 / 5 2018-08-04

Ekstra klasa wśród dostawców. Szczególnie wiarygodne przed świętami.

4 / 5 2018-07-27

Bardzo dobra obsługa, i jakość produktów

5 / 5 2018-07-12

Jestem bardzo zadowolony z obsługi jak i z towaru.

5 / 5 2018-07-05

Dokonałem jeden zakup, ale wszystko przebiegło super szybko.

5 / 5 2018-07-01

Polecam.

5 / 5 2018-06-08

Szybko, sprawnie, polecam.

5 / 5 2018-05-10

Polecam Sprzedajacego

5 / 5 2018-05-08

Wszystko tak jak powinno być. Polecam

5 / 5 2018-05-04

Wszytko ok

5 / 5 2018-04-25

Jest ok

5 / 5 2018-04-22

Polecam. Sprawnie i profesjonalnie. Wsparcie z serwisu od początku do końca.

5 / 5 2018-04-20

Wszystko jak należy.

5 / 5 2018-04-11

super, polecam ten sklep wszystkim.

5 / 5 2018-04-08

Gorąco Polecam!

5 / 5 2018-03-24

Polecam

4 / 5 2018-03-17

Polecam zakupy w sklepie.

5 / 5 2018-03-12

Bardzo dobry sklep. Obsługa rewelacyjna . Polecam

5 / 5 2018-03-12

Super

5 / 5 2018-03-12

Polecam

5 / 5 2018-03-11

Szczerze polecam.

5 / 5 2018-03-06

Jest ok.

5 / 5 2018-03-04

Mega profesjonalizm ze strony obsługi, rzetelność i cierpliwość to kilka z wielu ich zalet. Natomiast usługi kurierskie UPS, z których korzysta sklep, w moim odczuciu pozostawiają wiele do życzenia.

5 / 5 2018-03-03

Polecam.

5 / 5 2018-03-03

Szybkość i jakość przesyłki bardzo dobra i nie mam zastrzeżeń do poziomu obsługi

5 / 5 2018-02-28

Zamówiony towar przyszedł następnego dnia. Świetna jakość towaru. Polecam, sam z pewnością nieraz jeszcze skorzystam ze sklepu

5 / 5 2018-02-26

Polecam

5 / 5 2018-02-23

Dla pełnej satysfakcji klientów można byłoby precyzować termin dostawy. Ja czekałem cały dzień.Wszystkiego najlepszego na Święta i Nowy Rok.

5 / 5 2018-02-23

Super sklep.

5 / 5 2018-02-15

Super!

5 / 5 2018-02-15

Profesjonalna obsługa,szybka dostawa.Polecam ten sklep

4 / 5 2018-02-05

Kupiłem, zapłaciłem, odczekałem, odebrałem.

5 / 5 2018-01-22

Sprzęt najwyższej jakości w wielkim wyborze i bardzo atrakcyjnych cenach. Polecam każdemu!

5 / 5 2018-01-17

Profesjonalna obsługa. Bardzo krótki czas realizacji zamówienia.

5 / 5 2018-01-11

super

5 / 5 2018-01-06

bardzo polecam, szybko sprawnie zawodowo.

5 / 5 2017-12-27

wszystko szybko

5 / 5 2017-12-25

Profesjonalna obsługa, błyskawiczny kontakt. Błyskawiczna wysyłka. Jak najbardziej polecam.

5 / 5 2017-12-23

Jak najbardziej pilecam

5 / 5 2017-12-20

Bardzo dobra obsługa. Rzetelnie i profesjonalnie.

5 / 5 2017-12-15

Wiarygodny sprzedawca dobrych urządzeń

5 / 5 2017-12-11

Produkty zgodne z zamówieniem na czas.

5 / 5 2017-12-08

Rewelacja

5 / 5 2017-11-30

Pierwszy zakup - bardzo udany.

5 / 5 2017-11-29

jak zawsze udane zakupy

5 / 5 2017-11-21

Szybko, sprawnie...perfekcyjnie.

5 / 5 2017-11-17

Wszystko poszło szybko i bardzo sprawnie. Towar dobrze spakowany, bardzo miły prezent dodany do zamówienia. Zdecydowanie jeszcze skorzystam.

5 / 5 2017-11-14

Zakupy w tym sklepie to czysta przyjemność :-)! 100% Profesjonalizmu :-)!

4 / 5 2017-11-14

ok bez uwag krytycznych

5 / 5 2017-11-08

szybka transakcja

5 / 5 2017-10-26

Polecam

5 / 5 2017-10-20

Wszystko ok

5 / 5 2017-10-19

wszystko OK

5 / 5 2017-10-18

Konkurencyjna cena, szybka obsługa. Wszystko ok. Polecam

5 / 5 2017-10-15

polecam

5 / 5 2017-10-11

pełna profeska

5 / 5 2017-10-08

SZYBKO I SPRAWNIE POLECAM!!!

5 / 5 2017-10-07

Polecam zakupy w tym sklepie

5 / 5 2017-10-02

polecam bardzo szybko i uczciwie

5 / 5 2017-09-23

Jestem bardzo zadowolony!

5 / 5 2017-09-12

Wszystko sprawnie i w jak najlepszym porzadku

5 / 5 2017-09-06

Jestem bardzo zadowolony z obsługi jak i z towaru.

5 / 5 2017-08-30

super

5 / 5 2017-08-18

okiej

5 / 5 2017-08-16

Polecam Wasze usługi potencjalnym nabywcom .

5 / 5 2017-08-10

Polecam!

4 / 5 2017-08-05

Minus - opłata przy płatności elektronicznej i to nie mała

4 / 5 2017-08-05

Bardzo wysoka jakość obsługi.

5 / 5 2017-08-02

Szybko i sprawnie - Polecam

5 / 5 2017-07-30

wszystko OK

5 / 5 2017-07-23

Polecam. To już moje kolejne zakupy w tym sklepie. Co prawda za płatność PayYou musiałbym dopłacić 11 zł (więc wybrałem zwykły przelew), ale za to mają bardzo konkurencyjne ceny, o ile nie najniższe.

5 / 5 2017-07-12

S. S. S.... Super szybko i solidnie

5 / 5 2017-07-11

Szybko i bezproblemowo, z pewności będę tam jeszcze kupował.

5 / 5 2017-07-10

Bardzo błyskawiczna obsługa. Sklep internetowy polecam z czystym sumieniem. Towar jest pierwszej jakości, a informacje zawarte na stronie są rzetelne. Polecam.

5 / 5 2017-07-09

bardzo szybka realizacja zgodna ze złożonym zamówieniem. Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie.

5 / 5 2017-07-07

Polecam

4 / 5 2017-07-02

Bardzo dobra obsługa ,szybka dostawa

5 / 5 2017-07-01

Szybka wysyłka, towar w porządku. Wszystko b. dobrze.

5 / 5 2017-06-26

Szybka wysyłka, towar w porządku. Wszystko b. dobrze.

5 / 5 2017-06-26

Wszystko sprawnie i super szybko. Polecam.

5 / 5 2017-06-18

jestem z Firmy bardzo zadowolona

5 / 5 2017-06-17

Towar zgodnie z zamówieniem. Szybko i sprawnie. Polecam.

5 / 5 2017-06-08

Polecam zakupy w tym sklepie. Obsługa bardzo uprzejma.

5 / 5 2017-05-31

Szybko, sprawnie.

5 / 5 2017-05-27

super transakcja.polecam

5 / 5 2017-05-19

Świetny sklep

5 / 5 2017-05-11

szybka dostawa polecam

4 / 5 2017-05-06

Zamówienie zostało zrealizowane w sposób zadowalający :)

3 / 5 2017-05-06

Dostałem towar z wyraźnymi cechami użytkowania, brak rachunku. Dołożono mi chyba z tego powodu gratis, który nie jest mi do niczego potrzebny. Zaufanie traci się tylko raz.

5 / 5 2017-05-02

Polecam zakupy, pełen profesjonalizm

5 / 5 2017-04-25

Wszystko jak najbardziej ok. Dziękuję

5 / 5 2017-04-21

Jak najbardziej polecam. Super. Na pewno skorzystam.

5 / 5 2017-04-18

Było ok

5 / 5 2017-04-17

Super sprzedawca. Duży asortyment, dobre ceny i szybka realizacja zamówienia.

Rzetelne opinie o Cqb.pl

Cqb.pl

Siedziba
Łódź

WWW
http://www.cqb.pl

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
426421111

Logowanie