Kategorie: / Pozostałe

Donajbyd.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 2.91
opinie o Donajbyd.pl
3 / 5 2018-12-01

Zakupiłem oryginalne tusze na stronie internetowej tego sklepu (donajbyd.pl) a dostałem ordynarne podróbki. Sprzedawca jeszcze twierdzi, że zdjęcie oryginalnych tuszy HP umieścił zamiast sprzedawanych, bo są bardzo podobne. Banda oszustów. Nie chcą przyjąć zwrotu i twierdzą, że według ich opinii wszystko jest w porządku. Z tego co czytam w komentarzach nabrali nie tylko mnie. Odradzam jakiekolwiek zakupy w tym sklepie i trzymanie się z dala od tych hochsztaplerów.

2 / 5 2018-10-06

UWAGA!! Zwykły naciągacz !! Sprzedaje nieoryginalne tusze udając, że są oryginalne. Śmieszne dopiski drobnym drukiem "Zdjęcie poglądowe" "tusz oryginalny regenerowany". ZDECYDOWANIE NIE POLECAM !!

5 / 5 2018-08-26

Prósze ostrzegac sie tej firmy, bo zamiast oryginalnych produktow zdjecia jakich sa wystawione na stronie, sprzedaja tanie zamienniki cena jakim o 4 razy mniej. Zamówiłem za pobraniem, ale sprzedajacy zaproponował o dodatkowy rabat 4% przy przedpłacie, i jak okazalo sie bylo to splanowane, bo zwrócić towar NIEMA SZANSY. Zamówione zostaly 15 tonerow do HP m26a po 176 zl (168 z rabatem)! Jak okazalo sie, TANI ZAMIENNIK cena jakiemu MAX 35 zl, i tonery na 2520 zl wyrzucone do smieci. Telefon odbieraja i milcza,) Kiedy zgłosiłem sie mailowo o zwrocie kasy, lub wymianie na oryginalny produkt, dostalem taka sama odpowiedz jak te osoby ktore zamowily wczesniej, aniz ja i okazaly sie w takiej samej sytuacji. Prowadze 3 sklepy w roznych branzach. W taki sposob kasa sie nie zarabia. Chcialem porozmawiac z szefem tego calego, jak tam jego... sklepu numer kontaktowy nie daja, a przy sprobie kontaktu przez facebook, zerowy kontakt + zmienil swoje imie i nazwisko, bo napewno nie tylko ja chcial bym porozmawiac.

1 / 5 2018-03-29

Uwaga oszust. Miały być tusze oryginalne a wysłali badziewny zamiennik. Unikać jak ognia!!!

1 / 5 2018-03-20

Potwierdzam naciąganie i oszustwo. Na stronie duże zdjęcie oryginalnego pudełka od tuszu a przysyła regenerowane zamienniki, Dopisek małym druczkiem na dole strony, że zdjęcie jest poglądowe nie usprawiedliwia.

2018-03-14

Zamówiłem (wydawało mi się) oryginalny toner z ich strony www, a okazało się, że przyszły zamienniki. Sklep robi wszystko, żeby wprowadzać klientów w błąd, mimo że w świetle prawa próbują się zabezpieczyć małym drukiem ukrytym na dole strony i znakami wodnymi na zdjęciach ("Zdjęcie poglądowe"). Dodatkowo, ciężko się z nimi skontaktować, nie chcą podawać nr telefonu osób, które odpisują na maila i w każdym przypadku zasłaniają się "poleceniami szefa", więc jest to na prawdę bezosobowa firma, której trzeba unikać w przyszłości.

2018-02-16

cwaniak i kombinator - nic ta nie kupujcie, zamiast oferowanych materiałów podróby

1 / 5 2018-01-23

Uwaga - zwykli OSZUŚCI! Sprzedają podróbki, jako oryginały! Na ich stronach są zdjęcia oryginalnych opakować, w opisach nie ma słowa o tym, że są to zamienniki, tylko małymi literkami na samym końcu jest uwaga "... FOTOGRAFIA PRODUKTU POGLĄDOWA, ZAMIESZCZONA JEDYNIE W CELACH INFORMACYJNYCH. SPRZEDAWANY ZESTAW NIE JEST NOWYM PRODUKTEM FIRMY HP. WYSYŁANY JEST BEZ KARTONIKÓW.", dalej już nic nie ma! Proszę szczególnie uważać kupując coś "na firmę", bo wtedy mają takiego klienta kompletnie w d......!

1 / 5 2017-11-06

Zwykli oszuści wysłali tusze które są nie oryginalne , produkt niezgodny z opisem Moja drukarka nie wykryła dwóch tuszy niebieskiego i żółtego jak również czarnego który widać gołym okiem ze jest uszkodzony . Co do reklamacji nie chcą oddać pieniędzy tylko twierdzą ze naprawia je i odeślą kiedy ja już nie chce ich produktu ... Oszuści !!! Pan z serwisu bardzo hamski i arogancki pozjadał wszystkie rozumy Nie polecam a wręcz odradzam pieniądze wyrzucone w błoto .

2017-07-15

Ekspresowa dostawa (następnego dnia po złożeniu zamówienia), towar zgodny z opisem.

3 / 5 2017-07-13

Co za oszust. Zdjęcie poglądowe eleganckie ale nic poza tym. Dostałam tylko jeden pełny tusz (i to czarny-najtańszy) i kiepskiej jakości bo drukarkę mam nową a na wydruku pasy jak by wyszedł z jakiegoś antyku. Tusze kolorowe prawie puste. Moja drukarka po każdym drukowaniu się sprawdza. Więcej nerwów niż drukowania. Do sprzedającego nie mogę się dodzwonić. Ewidentnie odradzam zakupy w tym sklepie. Bo kupujesz tanie podróby za cenę niewiele mniejszą od oryginałów.

5 / 5 2017-06-22

100% zadowolenia. POLECAM !!!!!

5 / 5 2017-05-23

Uwaga na te firmę, to zwykli naciągacze i oszuści. Sprzedają inny towar niż na zdjęciach. Nie ma mozaikowości zwrotu. Słono kosztowało mnie zamówienie z tego sklepu ponad 800 zł. Stanowczo n ie polecam

2017-05-17

Naciągacz który wciska nie działające tusze które zalewają drukarki. Gdy się zorientowałem że to jest tusz niezgodny z zamówionym odesłałem tusze do dzisiaj nie otrzymałem zwrotu kasy, Sprawę przekazuję do sądu. Zwykły naciągacz uważajcie przed tą firmą.

5 / 5 2017-03-29

Zakupiłem 1 kpl. 932xl 933xl Obrazek przedstawia oryginalne tusze HP (nawet oryginalne zdjęcie tuszu HP jest przerobione. Wymazany jest z oryginalnego opakowania znak "HP") Zwrócę się do HP w kwestii przeróbki ich zdjęć. Ja miałem je do dalszej odsprzedaży. Teraz, to ja mogę wyrzucić je tylko do kosza, bo nie dość, że brak jakiegokolwiek opakowania, to jeszcze zamienniki/podróbki. Nic się nie zgadza. Nikt mi takiego towaru nie kupi. Akurat drukarka z serii 7000 nie toleruje zamienników, zaraz są problemy z głowicą. Teraz, po fakcie zauważyłem, że to co istotne zostało ukryte na samym dole. A może głupi klient nie doczyta i się nadzieje. Robią chwyty poniżej pasa. Dodatkowo cena prawie jak za oryginały. Co to wogóle za producent zamienników, bo napisane jest na dole drobnym drukiem, że niezależny producent (tylko jaki) ? Omijajcie tę firmę szerokim łukiem. Tusze zamienniki są w cenie średnio ok. 120zł. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - ja zapłaciłem z przesyłkją 205,90zł. Celowo dali cenę zbliżoną do oryginałów , a nie wzbudzać podejrzeń. To jest oszustwo i wyłudzanie !!!!!!!!!!!! Ciekawe ile osób zostało w taki sposób oszukanych. Zwykłe draństwo.

Rzetelne opinie o Donajbyd.pl

Donajbyd.pl

Siedziba
Bydgoszcz

WWW
http://www.donajbyd.pl

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie