Kategorie: / Budownictwo / Handel / Przemysł i produkcja

pakal.pl

4.70/5.00 - ilość ocen: 46
2020-04-12

EDIT: Towar dotarł, dobra jakość. Proszę o namiary do admina strony OPINIAK.COM aby usunąć negatywną opinię.

2020-04-12

EDYTUJĘ: Towar dotarł. Proszę o namiary do administratora strony OPINIAK aby usunąć negatywną opinię.

2020-04-04

Dajcie namiar na admina strony opiniak.com bardzo prosze

2020-04-02

Nie polecam, po przelaniu pieniędzy brak kontaktu, brak towaru, nie odpisują na maila

1 / 5 2020-04-02

Oszuści!!! Przestrzegam przed kupnem w tej firmie pieniądze przelana zero kontaktu zero materiał. Sprawa zgłoszona do organów ścigania.

1 / 5 2020-03-29

Szczerze nie polecam!!! Firma Pakal w mojej ocenie jest firmą nieprofesjonalną, nierzetelną nieszanującą klienta i jego praw. Kostkę granitową w ilości 25 ton (nie mało i nie tanio) zakupiłam 8 miesięcy temu. Oferowany czas realizacji 14 dni. Po 3 tygodniach od zakupu dostarczono I partię kostki brukowej. Towar bardzo złej jakości, niezgodny z zamówieniem tzw. „niesort” zamiast deklarowanej wysokiej jakości. Kostka granitowa była niewymiarowa (docelowo powinno być 8-11cm, a miała wymiary 6-14cm), znaczny odsetek kostki nie posiadał przybliżonego kształtu prostopadłościanu a różnokształtne bryły, na wielu z nich były ubytki po odwiertach, część miała tylko 3 krawędzie, towar zawierał pewien niewielki odsetek kostki innego koloru. Kostkę reklamowałam. Wymiany kostki dokonano po kilku mailach i telefonach po miesiącu od reklamacji (kostka ponownie nie spełniała oczekiwań, ale miała mniejszy odsetek odpadu, zdecydowano o jej ułożeniu na posesji). Po dwóch miesiącach! od zamówienia dojechała II partia materiału -porażka i kpiny! Kostka była dokładnie taka jak za pierwszym razem. Towar ponownie reklamowano. Otrzymałam maila, który negował zasadność reklamacji, przez wprowadzanie klienta w błąd : „(...)do ułożenia rzędowego musi być zastosowana kostka rzędowa a nie jak została zamówiona kostka łupana,  której nie stosuje się do takiego ułożenia. Do tego typu ułożenia kostki jest potrzebny inny asortyment, mianowicie kostka łupana z płyt, zwana kostką rzędową.(...)Gdybyśmy wiedzieli o tym moglibyśmy podpowiedzieć, że taka kostka nie nadaje się do takiego ułożenia(...)” . Bzdury! Pojęcie kostki rzędowej, a kostki układanej w układzie rzędowym, to dwie różne kwestie. Ostatecznie po wielu mailach reklamowany towar zwrócono. Do dziś pomimo korespondencji mailowej i telefonicznej oraz przedsądowego wezwania do zapłaty (mijają już 4 miesiące) pieniędzy za zwrócony towar nie otrzymałam! Sprawa zostanie rozstrzygnięta na drodze sądowej. Szczerze odradzam współpracę z firmą PAKAL . Mnie ta współpraca zapewniła wiele stresu, dodatkowych kosztów związanych rozładunkiem i załadunkiem reklamowanego towaru (co leżało po stronie klienta), znacznym przedłużeniem się czasu wykonania zlecenia przez firmę brukarską.

5 / 5 2019-03-16

POLECAM FIRMĘ , DOSTAŁAM MATERIAŁ GRANITOWY NA SWOJĄ BUDOWĘ I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA , A EFEKT KOŃCOWY PRZEPIĘKNY. POZDRAWIAM MIŁE PANIE Z BIURA KTÓRE PROFESJONALNIE PODESZŁY DO MOJEGO ZAMÓWIENIA.

2019-03-03

Obsługa sprzedażowa bardzo dobra. Niestety na tym pozytywy się kończą. W zamówionej kostce (szara 15/17/8-28T, venge 8/11-2T) około 5T odpadów zarówno ze względu na kolor jak również rozmiar (mimo, że selekcja wykonywana była z dużym "przymrużeniem oka" przez poleconego przez firmę wykonawcę). Na złożoną reklamację najpierw właściciel wraz z pracownikami tworzyli różne teorie na potwierdzenie rzekomej winy klienta (min. "takiej kostki nie układa się rzędowo"), potem (uznając zasadność reklamacji) zaproponowali, że wymienią lecz klient musi dostarczyć odpad i odebrać kostkę na swój koszt (odległość około 660 km.) by w końcu w ogóle przestać odpowiadać. Sprawa skierowana na drogę sądową.

5 / 5 2019-02-17

Kupiłem w bieżącym miesiącu ponad 300 ton kostki granitowej od Firmy PAKAL. Jakość obsługi nie była dobra.... Była bardzo dobra. I bardzo szybka. Odpowiedź na mojego emaila pojawiła się po 2 minutach od wysłania...... Na 300 ton kostki w jednym big bag-u trafiły się kostki cięte, ale to w granicach błędu statystycznego. Brukarze, którzy kładli kostkę powiedzieli, że jest jak najbardziej dobrze wyłupana (cokolwiek to znaczy). W podsumowaniu mogę napisać - Polecam !

5 / 5 2019-01-18

Transakcja z biurem opierała się na kontakcie mailowym, firma jako jedyna odpowiedziała na maila i utrzymywała kontakt tą drogą do sfinalizowania transakcji. Wszystko przebiegło sprawnie, szybko, towar dostarczono błyskawicznie. Serdecznie polecam.

pakal.pl

Siedziba
Strzegom

WWW
http://www.pakal.pl

Email
[email protected]

Telefon
748 559 770

Komórka
663763377

Infolinia
74 644 72 10

Logowanie