Kategorie: / Przemysł i produkcja

Stabek.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 3.43
opinie o Stabek.pl
1 / 5 2021-12-21

Bardzo dużo kamieni, spieków i popiołu. Nie trzyma parametrów.

5 / 5 2019-03-23

Witam Zamówiłem we wtorek późnym wieczorem tonę węgla Stabek. Dziś węgiel był już pod moim domem. Węgiel suchutki a jest połowa stycznia granulacja jak najbardziej 10-25. Worki ładne grube nie są porwanie. Paleta była zapakowana profesjonalnie. Jedyny minus to waga worków. Zwazylem 7 sztuk z 40 i każdy był około 23.5 kg a 24 kg. Narazie jeszcze nie wiem jak się spała ale jak narazie mogę polecić. Czas oczekiwania był od 5 do 10 dni roboczych a tu szok 2 dni czekania. Aby się tylko dobrze spalal i będzie moim nowym dostawca 1 tona 789 zł. Polecam jak narazie

5 / 5 2019-01-29

Profesjonalny poradnik - bardzo mi pomógł z ustawieniami pieca pod ekogroszek. Teraz na lato kupuje w Castoramie, ale na zimę biorę zdecydowanie ekogroszek Stabek.

2018-11-22

Świetny, suchy ekogroszek Stabek, bez spieków!

2018-11-17

Witam "palaczy". Odnośnie samego sklepu, kontaktu oraz przesyłki nie mam zastrzeżeń; jak i samego wyglądu węgla- czarny, suchy, bez miału. Ale jego spalanie, szkoda słów. Takich spieków jeszcze nigdy nie miałem. Ustawień pieca nie zmieniam, a węgiel próbuje od różnych dostawców; i jak wiadomo różnie bywa ze spalaniem, czy suchością węgla. Ale takich spieków piec nigdy mi nie "rodził"; muszę min. dwa razy dziennie do niego podchodzić i usuwać z paleniska. Rady sklepu abym zmienił ustawienia - chociaż inny węgiel takich niespodzianek nie robił - na niewiele się zdały. Dlatego osobiście więcej do niego nie wrócę; na własną odpowiedzialność...

5 / 5 2018-11-09

Zamówienie z początków listopada - przyjechał suchy. Dawno nie byłem tak pozytywnie zaskoczony, bo już się nastawiłem na suszenie w kotłowni. Co do samego spalania to nie widzę róznicy między Stabek a tym legendarnym Pieklorzem albo eko z Taurona. Nie mam spieków, pyłu zostaje deklarowane 12%, całkowicie bezproblemowy węgiel. Polecam.

5 / 5 2018-11-02

Krótko i na temat - jestem bardzo zadowolony!! Dawno nie miałem tak SUCHEGO ekogroszku, dobra cena, szybka dostawa. Myślę, że latem zamówię kilka ton na cały sezon.

3 / 5 2018-10-24

zamówiony ekogroszek był suchy i dobrze wyselekcjonowany natomiast spiekalność którą miała być zero nie jest prawdą węgiel tak się spieka że nawet palnik z ruchomym rusztem sobie nie radzi ten węgiel to porażka jakiej jeszcze nie miałem.Jestem zmuszony do spędzania mnóstwo czasu w kotłowni przy czyszczeniu pieca.Odradzam wszystkim.

2 / 5 2018-10-13

Zakupilem ten pseudo ekogroszek stabek,zostawia duzo spiekow piec do czyszczenia codziennie nie polecam.

5 / 5 2018-09-19

Pełen profesjonalizm. Nowoczesna strona, miła obsługa, błyskawiczna dostawa. Eko suchy i pali się bardzo ładnie. Opał wart swojej ceny. Polecam!

1 / 5 2018-06-28

Węgiel bardzo suchy jeden z lepiej wysuszonych groszków jakie kupiłem w plastikowych workach. Niestety przy spalaniu powstają śliwki wartość opałowa lekko ponad przeciętna. Kontakt z firmą mało profesjonalny nie dotrzymał terminu dostawy i po umówieniu się na kolejny termin po zastrzeżenia ,żeby tylko dostawa nie odbyła się tego dnia ,bo nie będzie jej miał kto odebrać dostarczono towar właśnie tego dnia. Towar musiała odebrać Sasiadka i węgiel spędził cała dobę poza ogrodzonym terenem na deszczu. Wysoce nieprofesjonalne i nieodpowiedzialne

2 / 5 2018-04-27

Węgiel suchy ale tylko w reklamie zamówione dwie tony były zalane wodą, reszta opinii nie byłaby niecenzuralna, nie polecam dostawcy

5 / 5 2018-04-01

Dokonałam swojego pierwszego zamówienia ekogroszku Stabek i jestem bardzo zadowolona. Fajna obsługa, miły kontakt, węgiel był u mnie w domu po 4 dniach od zamówienia. Palę nim od 2 tygodni i wszystko jest OK! Bałam się syberyjskiego węgla, ale naprawdę jestem zadowolona, wypala się idealnie i nic się nie spieka. Oczywiście był ładnie zapakowany a przede wszystkim suchy!!!

3 / 5 2018-03-15

Ekogroszek fatalny,duże spieków i codziennie piec do czyszczenia,dziadostwo do potęgi,przepaliłem jakoś to dziadostwo,a jak zadzwoniłem z reklamacja to usłyszałem że mam źle piec ustawiony,to dlaczego jak teraz kupiłem inny ekogroszek to i piec mniej pali i zostawia popiół a nie spieki,naprawdę nie jest ten pseudo ekogroszek wart ani ceny,ani zachodu...ODRADZAM

2018-02-10

Z przykrościa należy stwierdzić że jedyne co Stabek potrafi to reklama, towar zamówiony 16.01.2018 nie dostarczono do 05.02,2018, skandaliczny kontakt, informacja ze strony kurierów pod psem, ostrzegam wszystkich którym zależy na terminowej dostawie, firma jest kompletnie bezradna.

2018-01-07

Zamawiałem węgiel początkiem grudnia. Węgiel suchy i bez miału - czyli zgodny z opisem. Co do spiekalności: ROZRÓŻNIAJCIE SPIEKALNOŚĆ A NISKĄ TEMPERATURĘ TOPNIENIA POPIOŁU! Węgiel się wypala - czyli spiekalność zerowa, natomiast tzw. ŻUŻLUJE, czyli skleja wypalony popiół w kalafiory. Zmniejszamy nadmuch, ruszamy częściej złoże i te kawałki są stosunkowo małe. Jak nie wiecie jak działa Wasz piec i co się tam dzieje to ciężko Wam będzie dogodzić. Węgiel jako tako zły nie jest...

2017-12-31

Kupiłem ten ekogroszek, bo miałem już dosyć mokrego węgla. Rzeczywiście jest suchy, tak jak go reklamują. Na początku trochę czasu zajęło ustawienie pieca, nawet kontaktowałem z mailowo i zaproponowali parametry. Na początku denerwowały mnie spieki popiołu, ale po ustawieniu pieca spala się elegancko. Wczoraj zamówiłem 4 tonę i już nie zmienię go na żaden inny.

2017-11-05

ogólnie to miało być 10-25 mm a jest 03-10 mm worki rozerwane w miarę suchy 2 tygodnie czekania miało być 5 dni jeszcze nie paliłem bo będę reklamował zobaczymy co z tego wyjdzie zapewne nic dobrego.

5 / 5 2017-06-28

Węgiel dobrej jakości, szybka przesyłka, dobry kontakt! Pozdrawiam

2017-05-04

Mam wrażenie, że w czerwcu mieli lepszy węgiel. Spalał się całkowicie na popiół, było go może z 8 kg na 4 worki. Ostatni zakup (listopad) trochę rozczarowujący, paleta przekrzywiona, 2 worki rozerwane i musiałem regulować ustawienia, bo robiły mi się lekkie spieki. Wilgotność też wyższa niż w czerwcu, no ale rozumiem, że na jesień może być bardziej mokry.

1 / 5 2017-04-09

Obsługa klienta - profesjonalnie, prawdziwa infolinia a nie jakaś pani Grażyna, która robi łaskę że odbiera telefon. Dostawa w 3 dni od zamówienia, pod dom. Sam STABEK - świetny węgiel, suchy, kamieni (ani innych niespodzianek) nie stwierdzono. Opinie negatywne poniżej to na 99% konkurencja (od razu 2 tego samego dnia haha) do tego powtarzają to samo na każdym profilu stabka. A jeżeli to faktycznie "klienci" to ludzie kochani - to węgiel a nie gaz. Jak chcesz mieć ciepły grzejnik i nie interesować się opałem to proszę bardzo - bloki, mrówkowce i inne apartamętsy czekają. A jak zdecydowałeś się na węgiel to pamiętaj, że każdy może być inny, ba, ten sam dostawca może mieć różną jakość rok do roku (bo inne miejsce wydobycia, mimo, że ta sama kopalnia). Ja spalanie Stabka sobie ustawiłem tak, że mam popiół jak z papierosa, ale ja palę 20 lat węglem. I jeżeli nic się nie zmieni na gorsze, to stabek ma stałego klienta na lata.

Rzetelne opinie o Stabek.pl

Stabek.pl

Siedziba
Gdańsk

WWW
http://stabek.pl

Email
[email protected]

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie