Kategorie: / Transport i logistyka / Usługi

BOGUSŁAW BRZEŻAŃSKI F.U.P INTERPALM Opinie Klientów

2.56/5.00 - ilość ocen: 16
opinie o BOGUSŁAW BRZEŻAŃSKI F.U.P INTERPALM
2019-03-19

Kiedyś można było polecić firmę, teraz jak czytam już od prawie roku są z nią problemy, a od kilku mies w ogóle nie widziałam ich busa(nie raz czekałam po parę h na przystanku...). Najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafią się przyznać do porażki i poinformować swoich klientów, że firma najprawdopodobniej już nie istnieje...

3 / 5 2019-02-24

Zdecydowanie odradzam; kiedyś polecalem. Autobus miał jechać o 19:15 z Bielska do Cieszyna. Na przystanku byłem już o 19:10. Po chwili spostrzegłem zdenerwowane kobiety, które powiedziały mi, że autobus odjechał 8 minut przed planowanym odjazdem. Dzwoniły na infolinię, gdzie jegomość zamiast informacji wydawał obelgi i chamstwo, potem rozłączał się lub udawał, że nie słyszy. Też tam zadzwoniłem i na pytanie co z tym autobusem usłyszałem: "Jak się pan umawia z koleżankami to ja wszystko widzę bo mamy kamery na przystanku" i rozłączył się. Najwyraźniej ani kierowcom ani właścicielowi nie zależy. Chciałoby się zgłosić skargę, ale do kogo? Na pewno nie do człowieka, który też zasługuje na to, by na niego zgłosić skargę. Gdyby nie to, że nie jestem jedynym poszkodowanym (wcześniej wspomniane kobiety oraz opinie tutaj), olałbym sytuację. Tu jednak nie ma alternatywy, aktywnie dopilnuję, żeby żaden z moich znajomych nie brał udziału w tej degrengoladzie razem z tą "firmą". Niech jeżdżą sami.

1 / 5 2019-02-22

Potwierdzam wcześniejsze negatywne opinie o tej firmie! Kurs z Krakowa do Bielska Białej w dniu 19.08.2016 o godz. 17:05 nie odbył się. Żadnych informacji. Firma nie odpowiada na emaile. Pod podany nr telefonu nie ma sensu dzwonić bo odbiera jakiś cham i gbur!

5 / 5 2019-02-11

Zaczynając od początku. Kurs Kraków Bielsko oraz Bielsko- Kraków. Tragedia! Kierowcy po pierwsze szalenie nieuprzejmi i aroganccy. Jakość na najniższym chamstwo na najwyższym poziomie . Inteligencją panowie również nie grzeszą. Obydwa kirsy przyspieszone z tym, że z Krakowa do Bielska, kierowca nie zatrzymywał się ludziom na przystankach natomiast z Bielska wręcz na każdym, przez co podróż trwała 3h i 15 min. Prawie tyle co pociągiem do Warszawy. Cena do jakości ma się również kiepsko. Nie są najtańszą firmą. W Autobusach unosi się nieprzyjemny zapach i generalnie jest średnio wygodnie. Flota jest po prostu wiekowa. Miałam przyjemność jechać u konkurencji (nie podam nazwy ponieważ to opineo a nie portal reklamowy) i powiem, że można między nimi zauważyć ogromny przeskok w czasie. Jak widać za niewiele wyższą cenę ok. 0,8 zł można mieć nowoczesne autokary, uorzejmych kierowców i czytelną stronę internetową oraz serwis klienta, który jest i ludzie bynajmniej nie zmieszaja nas tam z błotem.

2018-12-29

Przez cały dzień starałem się dodzwonić na infolinię. Udało się przy dwudziestym telefonie, po pięciu godzinach. Pan poirytował się, że mówię za wolno, pospieszył mnie i następnie bez słowa rozłączył się. Nie uzyskałem informacji na temat trasy przejazdu. Zawarte w ramach mapy google stronie internetowej nie zgadzają się z tymi z rozkładu jazdy

2018-11-24

Jezdze Interpalmem raz na jakis czas z Wadowic do Krakowa.Nigdy nie mialem zadnych zastrzezen co do tej firmy,az do dzis.do Krakowa kierowca byl ukrainiec,ktory kompletnie nie znal sie na obsludze pojazdu,co chwile cos mu pikalo w autobusie i z obawy przed niebezpieczenstwem wlukl sie niemilosiernie do Krakowa,ale to jest pikus przy tym co czekalo mnie w drodze powrotnej do Wadowic.jeszcze takiego chamstwa v kierowcy nie widzialem (starszy pan).na samym poczatku zwrocil uwage jednej pasazerce zeby cicho mowila przez telefon,bo jemu to przeszkadza (kobieta tylko zadzwonila do kogos,aby poinformowac ta osobe ze juz wraca do domu ) na matecznym wsiadla nastepna kobieta,ktora po chwili dostala telefon z pracy (rozmawiala normalnym tonem,nikomu z pasazerow to nie przeszkadzalo,smiem twierdzic ze pasazerowie w tylnej czesci busa nawet nie wiedzieli ze rozmawia przez telefon) mimo to kierowca dwa razy jej zwracal uwage,kobieta wgl nie reagowala i kierujacy za 3 razem kazal jej wylaczyc telefon.Pasazerka mu odpowiedziala ze jest nie powazny,to wtedy sid zdenerwowal i powiedzial ze zaraz zatrzymie autobus i ja wyrzuci,kobieta mu odpowiedziala ze jak bd mial prywatny autobus to wtedy sobie bedzie mogl sobie wyrzucac kogo chce i zeby lepiej patrzyl na droge i zapial pasy,bo ona w kazdej chwili moze zadzwonic do odpowiednich sluzb.kierowca mocno zdenerwowany odp jej cyt "jest pani za cienka,aby mi cokolwiek zrobic".CHAMSTWO !!!

2018-11-24

W dniu 22-06-2016 r. został odwołany kurs, na który miałam wykupiony wcześniej bilet przez internet. Zadzwoniłam do firmy i chciałam odzyskać pieniądze. Pan poprosił o napisanie maila itd. Zrobiłam to 24 czerwca, a potem jeszcze dwa razy w lipcu i próbowałam także dzwonić. Cisza - ani odzewu, ani zwrotu pieniędzy. Zdecydowanie UNIKAĆ korzystania z usług tej firmy!

2018-11-14

Okradają ludzi z biletów i nie wykonują kursów.

2 / 5 2018-11-11

Pomimo iż w regulaminie biletów on-linę napisane jest, że bilet można oddać w przeciągu 10dni od zakupu, firma interpalm nie zwraca pieniędzy. Co więcej kiedy dzwoni się na infolinię, odpowiada bardzo niegrzeczny Pan, który odnosi się w sposób bezczelne i uważa że KAŻDA osoba zwaracająca się o zwrot biletu jest nierzetelna. Nie polecam tej firmy NIKOMU.

5 / 5 2018-11-07

Uwaga autobusy tej firmy nie jeżdżą. Ale najgorsze jest to, że na stronie nie ma żadnej informacji. Czekałem przez to 2 godziny i musiałem odwołać wyjazd! To jakaś porażka. Domyślam się, że zbankrutowali, ale boją się przyznać, albo liczą na pieniądze z biletów przez Internet. Nie dajcie się nabrać, nic nie kupujcie! A na infolinii jakiś cwaniak siedzi. Jestem bardzo na nich zdenerwowany! Każdy ma prawo zbankrutować, ale nie powinno się kłamać, że wszystko jest ok... a ludzie czekają na te autobusy czasem 2-3 godziny... bo nie wiedzą co jest grane. Szczyty bezczelności!!!

2018-09-19

Autobus do Cieszyna w ogóle się nie pojawił, zero jakiekolwiek informacji o odwołanym albo spóźnionym kursie, a przy próbie dowiedzenia się czegoś przez telefon otrzymałem informacje że "już jedzie" przy czym nie pojawił się nikt przez następne 2 godziny. Ta "firma" to żenada i porażka.

5 / 5 2018-08-18

Jeśli szukasz linii solidnej ,punktualnej i z profesjonalnym podejściem do klienta to na pewno nie jest to interpalm. Rozkład jazdy nie obowiązuje ! Ceny nie obowiązują szczególnie te promocyjne ! Bajzel na kołach i tyle.

1 / 5 2018-06-13

Niestety zmuszona jestem wystawić negatywną opinię odnoście firmy, konkretnie - szefa tejże. Zostałam potraktowana w sposób rażąco nieprofesjonalny. Kompletny brak kurtuazji, kontakt z klientem - pozostawię bez komentarza. Jeżeli chodzi natomiast o samą jazdę autokarem firmy czy kompetencje kierowcy, nie mam zastrzeżeń. Nie mogę jednak polecić usług firmy, w obawie że ktoś jeszcze zostanie potraktowany w równie nietaktowny i prostacki sposób, jaki spotkał mnie (ze strony szefa przedsiębiorstwa).

2 / 5 2018-05-31

Ogólnie do Krakowa dojechałam, przyjechałam też z powrotem o czasie i bez problemów. Ale na tym koniec plusów. Kierowca zapytany grzecznie i kulturalnie o przebieg trasy zaczął się wydzierać, że nie umiem czytać (nie zauważyłam tabliczki), że on nie ma czasu. Dno i 100 metrów mułu. Powinni przeprowadzać jakieś badania psychologiczne przed zatrudnieniem kierowcy. Na zwrócenie mu uwagi żeby byl trochę grzeczniejszy przewrócił tylko oczami, zamknął drzwi i odjechał. Szok. Autobus w środku, jak na tę cenę niezły, jednak zarówno w drodze powrotnej jak i do Krakowa (trasa Bielsko-Biała - Kraków) musiałam trzymać nogi pod skosem bo zwyczajnie się nie mieściły między fotelami (mam 170 cm wzrostu). Ogólnie nie polecam. Jeśli pracownicy mają takie podejście do klienta to gratuluję i życzę powodzenia, ani ja, ani moi znajomi którzy widzieli zaistniałą sytuację nie skorzystamy więcej z usług tego przewoźnika.

2018-05-31

Wszczęte postępowanie o cofnięcie koncesji na przewóz osób, bus zepsuty w połowie trasy brak busa zastępczego brak możliwości domagania się zwrotu pieniędzy pan na infolinii (prawdopodobnie właściciel firmy) zna tylko i wyłącznie wulgarne słowa po czym się rozłącza.

2018-05-07

Firma upadla z wielkimi dlugami. I cale szczescie

2 / 5 2018-04-18

Nie polecam! Kupiłam bilet na busa online, nie dość, że bilety nie przyszły na maila, to na domiar złego bus został odwołany. Oczywiście nikt mnie o tym fakcie nie poinformował. Obecnie próbuję odzyskać pieniądze za niewykonaną usługę, ale pan na infolinii, na początku mówił, ze oddzwoni, co nie nastąpiło, a teraz już nawet nie raczy odebrać telefonu. Zgłaszam sprawę do Uokik, a potem zobaczymy. Firma zasługuje na plajtę.

2018-03-20

Pracownicy firmy są bardzo życzliwi, uprzejmi i niespotykanie wręcz uczciwi.

2018-03-08

sprzedali bilety na kursy ktorych nie zrealizowali ,kontakt telefoniczny wrecz chamski i oczywiscie zadnej reakcji na reklamacje pisemna

2 / 5 2017-11-24

Od 2 godzin stoje na przystanku w Bielsku Białej żeby sie dostac do Kalwarii i co? I nic nie przyjechaly 3 kursy pod rząd. Nie polecam

2 / 5 2017-11-04

"Kierowca" prowadzący "pojazd" wzorowo ukazał jak być chamem i prostakiem. Był nieuprzejmy, pyskaty i krzykliwy. Obraził w mojej obecności kobietę, która uprzejmie zapytała o szczegóły trasy (kobieta 5 minut przed odjazdem wyszła z busa i skorzystała z późniejszego kursu, zapewne). Moja opinia tyczy się trasy kraków-gorlice (niedziela godzina 17:45). Kierujący busem nie zatrzymywał się na przystankach pomimo machających ludzi (na przystankach na których normalnie zawsze zatrzymywali się inni kierowcy). Co 15 minut łamał przepisy drogowe, jechał bardzo nieostrożnie (wymuszał często pierwszeństwo). Widocznie praca kierowcy od jakiegoś wieku powinna być zakazana. W pewnym momencie w busie uniosła się chmara dymu z nawiewów. Kompromitacja, odradzam, nie polecam. Wole dopłacić kilka złotych i skorzystać z innej firmy przewozowej.

2017-09-22

Trudno pisać opinię bez emocji, jeżeli marzło się na przystanku przez 2 godz., czekając na dwa busy, które po prostu nie dojechały. Oczywiście piątek jest trudnym dniem do poruszania się po drogach, rozumiem opóźnienie, ale zupełne niedopuszczalne jest bezczelnie lekceważenie i obrażanie klienta. Po telefonie do właściciela najpierw uzyskałam informację, że jestem głupią i ślepą kobietą, bo przeoczyłam dwa duże niebieskie autobusy, a później Pan stwierdził, że sprawdzi co się stało i oddzwoni. Oczywiście nie oddzwonł, więc ja zadzwoniłam. Stwierdził pokrętnie, że busy jednak jechały, ale on nie ma na to wpływu poza tym mogłam jechać samochodem i może się założyć, że nie byłabym wcześniej. Śmiem twierdzić, że byłabym, bo bym w ogóle wyjechała. Po 2,5 godzinie dojechał trzeci w rozkładzie bus, który był tylko opóźniony o 0,5h. Kierowca zapytany czy nie wie co się stało z jego kolegami z poprzednich kursów powiedział, że o pierwszym nic nie wie, a drugiemu się popsul autobus. Pan na infolinii (skądinąd wiem, że szef firmy) jest świetnie poinformowany co się dzieje z jego busami. A wmawia mi, że ma kamerki w busach i widzi gdzie są jego kierownicy. Dramat. Gdybym ja tak pracowała, to po 2 dniach bym wyleciała! Trzeci świat...

1 / 5 2017-08-30

Firma tragiczna i niesumienna. Kolejny raz czekałem rano na busa a ten nie przyjechał. Po ciągłych telefonach pracownicy z InterPalmu odebrał telefon i dowiedziałem się że bus jechał a ja czekałem pół godziny i nic. Później dowiedziałem się że coś często mi się zdarza że "nie widzę" busa. Na końcu Pan rozłączył się. Tragedia i nieprofesjonalizm kolejny raz.

2017-08-29

Przede wszystkim pan który po długim czasie i za którymś razem zdecydował się odebrać telefon zrobił na mnie wrażenie dość prymitywnej prostackiej osoby, która ma gdzieś fakt iż bus nie zatrzymał się na przystanku i pasażer nie zdąży na pociąg. Zwykle są niepunktualni lub wcale nie przyjeżdżają i nie ma się do kogo odwołać.Nr telefonu na rozkładzie to można sobie darować. A do rzetelnej firmy to jeszcze .....ze sto lat, albo nowy właściciel.

3 / 5 2017-08-28

Jakość usług oferowanych przez - nie mogę nazwać tego firmą jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Stanowczo odradzam jakikolwiek kontakt. Jeśli szukasz transportu to szybciej dojdziesz na nogach...

3 / 5 2017-08-27

W dniu dzisiejszym wybrałam się z Bielska do Krakowa. Do Krakowa dotarłam, wysiadłam koło Jubilatu. Po paru godzinach stanęłam na przystanku w przeciwnym kierunku (rozkład jazdy jest na tym przystanku). Autobus interpalm przeleciał koło przystanku jak przelotowy (może z racji tego, że był już 15 minut spóźniony). Dotarłam do Bielska z innym przewoźnikiem. Przy czym w międzyczasie zadzwoniłam do interpalmu, żeby zgłosić wydarzenie, zapytałam czy miałam "łapać" ten autobus jak taksówkę. Pan, z którym rozmawiałam obiecał zaraz załatwić sprawę (jak? :)), po czym cisza. Zdecydowanie odradzam, zresztą jak widzę, nie ja pierwsza.

2 / 5 2017-08-19

Kurs cieszyn-kraków, o 8.00 miał być w B-B, nie jechał. Zdarza się to nagminnie. Za bilet kupiony przez internet pieniędzy nie ma możliwości odzyskać. Właściciel mega nieuprzejmy i poza tym kłamie w żywe oczy. Uważajcie koniecznie na tego przewoźnika. Totalnie nie polecam.

2 / 5 2017-08-05

Tragedia, NIE POLECAM! Czekałam wczoraj w Krakowie na autobus do Cieszyna 20:20(ostatni autobus). Nie przyjechał. Telefonu na infolinii oczywiście nikt nie odebrał. Otrzymałam tylko wiadomość SMS - "proszę o wiadomość", więc odpisałam, że czekam na dworcu na autobus, który się nie pojawił, ale informacji zwrotnej już nie otrzymałam. Jeszcze raz NIE POLECAM !!!

2017-07-23

Autobus nie przyjechał, następny spóźnił się 20 minut. Telefon pod wskazany numer nie dał żadnych rezultatów. Kiedyś byli naprawdę świetni a teraz nie poleciłabym ich nikomu. Szkoda czasu.

2017-07-20

nie kompetentna firma oraz pan który jest dostępny pod numerem infolini to po prostu gbur czlowiek dzwoni pyta czy kurs sie odbedzie to ze tak napewno bedzie jechal stoi czlowiek na przystanku i ani widu ani slychu dzwoni sie tam to nawet telefonu laskawie nie odbiora tylko wysylaja informacje zwrotna smiechu warte niech poprostu zrezyguja z kursow a nie ludzi robia za glupich

2017-06-02

Kraków-Cieszyn, 17.05 g. 14.10. Bilet kupiony tydzień wcześniej, przewoźnik ma mój numer telefonu. Kurs odwołany, zero informacji, nie ma jak się dodzwonić. W Cieszynie mamy przesiadkę na linie międzynarodową. Wreszcie ktoś odbiera: "spróbuję panu pomóc". Po kilku chwilach sms: " Można je wykorzystać na inną godzinę i dzień Pozdrawiam Pozdrawiam". Zażądałem zwrotu pieniędzy. Nie mam ich do dziś. Zawiadomiłem Urząd Marszałkowski.

Rzetelne opinie o BOGUSŁAW BRZEŻAŃSKI F.U.P INTERPALM

BOGUSŁAW BRZEŻAŃSKI F.U.P INTERPALM

Siedziba
31-227 Kraków, ul. Zielińska 22/41

WWW
http://interpalm-bus.pl

Email
[email protected]

Telefon
+48 506142802

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie