Kategorie: / Komputery / Foto / RTV / Telefony / Książki / Biuro / Dom

Cortland.com.pl Opinie Klientów

4.92/5.00 - ilość ocen: 200
opinie o Cortland.com.pl
3 / 5 2019-03-24

Skandaliczne traktowanie klienta i wprowadzanie w błąd przez pracowników serwisu! Bezczelny i kpiący ton rozmowy telefonicznej z konsultantem! Zero reakcji po skargach mailowych na proces usługi serwisowej do przełożonych! Sprzęt został wymieniony na "nowy", który został wręczony mi w jakimś pomiętym worku, bez fabrycznego opakowania! Czas wykonania serwisu/wymiany na nowy sprzęt to ponad 2 tygodnie, mimo, ze przy braniu ode mnie zepsutego zapewniano, ze będzie to do 3 dni! Na allegro, w sklepach rtw/agd czy komisach telefonicznych od ręki w takiej samej cenie lub nawet lepszej ten sam telefon można kupić! Zdecydowanie odradzam tą firmę i sugeruje kupowanie nowego sprzętu gdzie indziej, a nie wymienianie na nowy u nich!

5 / 5 2019-03-17

Profesjonalne podejście do naprawy Iphona. polecam wszystkim !

2019-03-17

Mój telefon został zdiagnozowany w ciągu 1 dnia, następnie otrzymałem @ informacyjny ze statusem sprawy. Kolejnego dnia pojawiła się wiadomość o zakończeniu procesu naprawy z zaproszeniem do odbioru wymienionego sprzętu. Reasumując 3 dnia otrzymałem fabrycznie nowy sprzęt. Tak trzymajcie Panowie, dzięki takiej obsłudze posprzedazowej zysaliscie wiernego klienta zarówno serwisu jak i sklepu. Pozdrawiam Tomek.

2019-03-16

Dobra obsługa, wszystko na zadowalającym poziomie.

5 / 5 2019-03-12

Polecam

5 / 5 2019-03-11

Zakupiłem w tej firmie komputer Apple MacBook Pro i jestem bardzo zadowolony z wyboru miejsca. Zauważyłem, że nie traktują ludzi obojętnie i potrafią pomóc po zakupie w przesiadce z PC. Profesjonalnie wytłumaczą i doradzą.

5 / 5 2019-03-11

Profesjonalizm

5 / 5 2019-03-09

Sprawna i szybka obsługa

5 / 5 2019-03-09

polecam wszystkim

5 / 5 2019-03-08

Całym sercem polecam serwis Cortland, profesjonalne podejście. Nie zawiedli mnie ani razu.

5 / 5 2019-03-07

Bardzo fachowa , szybka i miła obsługa. Bardzo polecam.

5 / 5 2019-03-06

Profesjonalne podejście do sprawy, przesyłkę otrzymałem w wyznaczonym terminie, solidnie zapakowana. Polecam ;)

2 / 5 2019-03-02

Dotyczy reklamacji Iphone 6. Pierwsze zgłoszenie gwarancyjne dotyczyło niedziałających mikrofonów kamer. Serwis Cortland wymienił urządzenie na WADLIWE - telefon nie odnajdował sieci, więc urządzenie pomimo wymiany przyszło w gorszym stanie niż pierwotnie, w ogóle nie można było z niego korzystać. Telefon został ponownie wymieniony. Totalne olanie klienta - ani przepraszam, ani jakiejkolwiek rekompensaty za ogromny błąd ze strony serwisu. Osobiście nie polecam.

5 / 5 2019-02-26

Profesjonalna obsługa. Szybka realizacja. Jak najbardziej polecam!

5 / 5 2019-02-23

Pełen profesjonalizm! W przeciwieństwie do innego autoryzowanego serwisu Apple udało się zdiagnozować usterkę. Ponadto paczka z telefonem została bardzo dobrze zabezpieczona. Polecam!

2019-02-19

Od zamówienia do dostarczenia minął jeden dzień. Produkt bardzo dobrze zapakowany.

5 / 5 2019-02-12

Wszystko szybko, sprawnie i przy okazji tanio. Serdecznie POLECAM !!!

5 / 5 2019-02-08

Bardzo szybka wymiana bateri iPhone 6

5 / 5 2019-02-06

Bardzo polecam. Kupiłem tam komputer i bez żadnego problemu przegrali mi dane z uszkodzonego starego pomogli w serwisowanie tego starego właśnie. Do tego bardzo miły kontakt i powiadamianie na bieżąco kiedy będzie do odbioru.

2019-01-31

REWELACYJNY POD KAŻDYM WZGLĘDEM !!!

5 / 5 2019-01-22

Miła obsługa, sprzęt naprawiony w miarę dobrym terminie. Polecam

2019-01-20

Jeden z topowych sklepów i poziomów obsługi z jakim się spotkałem. Warty polecenia. Już na początku gdy dzwonisz a telefon jest zajęty informują o tych i kolejne oczekujących. Pełna informacja co się dzieje ze zleceniem, do tego wiadomości na skrzynkę.... Tak trzymać!!!

5 / 5 2019-01-17

Bardzo szybka naprawa. Super obsługa i serwis Polecam !

5 / 5 2019-01-16

Bardzo szybka realizacja, kontakt również.

5 / 5 2019-01-10

Mega miła i szybka obsługa uważam ze pan Tymoteusz zasługuje na premie za fachowe, miłe i szybkie zrealizowanie naprawy

5 / 5 2019-01-03

Bardzo szybka reakcja na zepsuty zasilacz, wymiana - i od razu informacja ze do odbioru. Nie zdążyłem pomyśleć, żeby zadzwonić jak sprawa, a już był do odbioru. Polecam Cortland na Bitwy Warszawskiej!

5 / 5 2019-01-01

Polecam, latwo szybko i przyjemnie....

5 / 5 2018-12-24

BARDZO PROFESJONALNA OBSŁUGA,MEGA SZYBKA WYSYŁKA TOWARU I NAPRAWY SPRZETU KTÓRY ZOSTAŁ WYMIENIONY W RAMACH GWARANCJI NA NOWY.JESTEM BARDZO ZADOWOLONA ZE SKLEPU I PRODUKTÓW FIRMY APPLE.BARDZO POLECAM.

5 / 5 2018-12-23

Kolejna, na przestrzeni kilku lat, naprawa gwarancyjna w Cortlandzie z której jestem super zadowolona. Sprzęt odebrany z domu, naprawiony i błyskawicznie odesłany. To, między innymi, rzutuje na wybór Cortlandu jako miejsca zakupu i sperwisu sprzętu Apple.

5 / 5 2018-12-21

Profesjonalna obsługa i bardzo szybka. Zdecydowanie polecam

5 / 5 2018-12-20

Profesjonalna obsługa. Naprawa gwarancyjna/wymiana została wykonana szybko i bezproblemowo. Polecam.

5 / 5 2018-12-20

Komputer był w serwisie tydzień, problem nie został usunięty, obsługa klienta jak papuga powtarza: "możliwość oraz forma naprawy zostaną określone po dostarczeniu urządzenia do serwisu.", nie odpowiadając na żadne z pytań. Polecam rozejrzeć się za innym serwisem.

5 / 5 2018-12-19

Jestem bardzo zadowolony z usług tego sklepu. Doskonały kontakt, natychmiastowa wysyłka.Gorąco zachęcam wszystkich do składania zamówień w sklepie Cortland!

5 / 5 2018-12-19

Polecam

5 / 5 2018-12-12

Polecam. Szybka diagnoza, telefon otrzymałem po 2 dniach. Tylko Cortland! Pozdrawiam

5 / 5 2018-12-06

Profesjonaliści.

5 / 5 2018-11-15

Wspaniała,szybka obsługa.Polecam wszystkim!

5 / 5 2018-11-13

Plus za szybką realizację zamówienia. Dostałem to, co zamawiałem i wszystko działa jak należy.

5 / 5 2018-11-12

Szybko i profesjonalnie

5 / 5 2018-11-08

Świetny sklep i serwis, polecam wszystkim ;)

2018-11-05

Wszystko odbylo sie bardzo sprawnie. Nie mam zadnych zastrzezen. Oby tak dalej!

5 / 5 2018-11-05

Super, szybko, profesjonalnie, z uśmiechem :)

5 / 5 2018-11-04

Profeska !!! Jedynie czas oczekiwania mógłby być szybszy po za tym mega pozytyw . Obsługa super zaproponowali etui z mega rabatem . POLECAM

2018-11-02

Sklep bez cienia wątpliwości godny polecenia. Wielokrotnie w nim kupowałem i nigdy się nie zawiodłem. Ponadto obsługa i informacje przez nią udzielana na poziomie.

2018-10-31

Gdyby wszystkie firmy w Polsce tak działały, to bylibyśmy krajem szczęśliwości. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w biznesie. Leszek

2018-10-29

Bardzo sprawnie przeprowadzona naprawa. Urządzenie udostępnione dużo wcześniej niż szacowano na początku.

5 / 5 2018-10-26

Tak jestem zadowolony z wykonania usługi

2018-10-25

Zamówiłem wymianę baterii w iPhone 7 otrzymałem informacje ze telefon otrzymam w przeciągu 1-2 dni. Po 3 dniach poszedłem odebrać kartę SIM którą zostawiłem w telefonie i otrzymałem informacje, że w moim telefonie coś się zepsuło i pojutrze od otrzymaniu tej informacji otrzymałem nowy telefon.

5 / 5 2018-10-20

Kupowałam w Cortlandzie już kilka razy. Zawsze transakcja przebiegała bez zarzutu. Szybko, sprawnie, dobry kontakt ze sprzedawcami, towar zgodny z zamówieniem.

5 / 5 2018-10-18

Profesjonalna i szybka obsługa, sprzęt naprawiony rewelacyjnie. Polecam!

5 / 5 2018-10-17

Polecam!

5 / 5 2018-10-15

Pełen profesionalizm, szybko, sprawnie, super kontakt, polecam

5 / 5 2018-10-10

Szybko, sprawnie i bez problemów.

2018-10-05

Po prostu rewelacja!

5 / 5 2018-10-04

Profesjonalna, pomocna i miła obsługa.

5 / 5 2018-10-02

Bardzo dobry sklep. Bardzo miły kontakt i szybki czas realizacji. Produkt dotarł bezpiecznie.

5 / 5 2018-09-29

Gorąco polecam

5 / 5 2018-09-23

Bardzo dobry kontakt tel i mailowy! Profesjonalizm i jakość obsługi na najwyższym poziomie! Sprzęt Apple tylko od Cortland, polecam!

5 / 5 2018-09-20

Błyskawiczna pomoc, przemiły kontakt z serwisantem. Dziękuję za szybką i sprawną obsługę.

5 / 5 2018-09-14

Szybko, rzetelnie i sprawnie! A do tego informacje o stanie przesyłane na bieżąco.

2018-09-11

Obsługa na najwyższym poziomie.

2018-09-05

W sklepie zakupiłem już drugi tablet wacoma i wszystko odbyło się jak należy. Ten sklep to wzór do naśladownictwa dla innych !

2018-09-04

Telefon po wymianie baterii działa jak nowy. Dziękuję

5 / 5 2018-09-02

Cortland Katowice - profesjonalna i przyjazna klientowi obsługa, polecam.

2018-09-02

Bardzo miła i spoko obsługa zarówno jak w Katowicach tak w Głowicach. Pozdrawiam

5 / 5 2018-09-02

Zarówno sam sklep jak i serwis godny polecenia udało mi się kupić komputer z oprogramowaniem na łączną kwotę 12 tysięcy przez telefon a nie było to takie oczywiste bo wymagało wypełnienia wielu dokumentów i utrzymania pewnych terminów tam gdzie inne sklepy rezygnowały i odkładały słuchawkę ten zrealizował zamówienie w terminie i bez problemów,obsługa sklepu była ze mną w stałym kontakcie i informowała mnie o realizacji zamówienia. Kiedy okazało się że nie będę w stanie odebrać sprzętu osobiście zaproponowano m bezpłatną ubezpieczoną wysyłkę kurierem, trochę się bałem ze względu na wartość sprzętu kiedy przesyłka do mnie dotarła wypakowanie samego zabezpieczenia zajęło mi jakieś 2 minuty,był tak zabezpieczony że nawet mi by to nie przyszło do głowy że tak można zabezpieczyć przesyłkę(3 może 4 folie (było czym strzelać:)) do tego 2 warstwy styropianu i dopiero pudełko, w samym pudełku komputer również zabezpieczony przed przemieszczaniem się. Po odebraniu przesyłki osoba obsługująca moje zamówienie zapytała czy wszystko jest w porządku. Niestety okazało się że matryca posiadała wadę fabryczną co niezwłocznie zgłosiłem Pani przełączyła mnie na serwis w serwisie poprosili mnie o zapakowanie i odesłanie ubezpieczonego komputera na ich koszt . Serwis potwierdzili usterkę i wymienili matryce cała procedura zamknęła się w 4 dniach roboczych i miałem w tym samym tygodniu komputer z wymienioną matrycą. SZCZERZE POLECAM OBY WIĘCEJ TAKICH SKLEPÓW W POLSCE:)

5 / 5 2018-09-01

Bardzo szybka naprawa. Polecam!

2018-08-26

Usługa serwisowa wykonana perfekcyjnie.

2018-08-20

Długie kolejki. Obsługa zblazowana, sero uśmiechu. Długi czas realizacji, bateria nadal momentalnie traci pojemność.

5 / 5 2018-08-14

Polecam. 100 % zadowolenia.

2 / 5 2018-08-07

Czekam 23 dni na zamówiony i opłacony produkt. Żadnej informacji ze strony sklepu. Już drugi raz wystąpiła taka sytuacja w tym sklepie. Sprzedają produkty, których nie mają. Totalna żenada. Nie polecam

5 / 5 2018-08-03

Obsługa na najwyższym poziomie, bardzo szybka realizacja zlecenia oraz szybki i bezproblemowy kontakt. Polecam!

5 / 5 2018-08-03

Świetny serwis polecam ;)

5 / 5 2018-07-31

Błyskawiczna wymiana iPhone na nowy. Bardzo dobry kontakt. Profesjonalna obsługa - najlepsza w Polsce !!!

5 / 5 2018-07-29

Miła i kompetentna obsługa Szybka realizacja zamówienia Łatwy kontakt z biurem obsługi Polecę moim znajomym ;)

5 / 5 2018-07-29

Polecam firmę Cortland. Szybka i fachowa obsługa. Cena niższa od katalogowej:) Dziś zamawiam - jutro dostaję...to lubię:)) Płatność kartą kredytową bez problemu:)

5 / 5 2018-07-29

sklep bardzo przyzwoity, ceny czasem zaskakująco niskie, ale jedno "ale" złożyłem zamówienie na iMaca i Adobe Web premium (razem ok 13000) i niestety nie dostałem nawet drobnego gratisa. Może nie każdy powie, że 13000 to dużo, ale kolega kupił samego iMaca w iSpocie i dostał w prezencie iPoda. Mała rzecz a cieszy :) zapytałem nawet w mailu, czy można spodziewać się jakiegoś gratisa, niestety kwestia została przemilczana. poza tym wszytko w porządku.

5 / 5 2018-07-28

Zdecydowanie polecam ten sklep - szybka dostawa, dobra cena

5 / 5 2018-07-26

Pełny profesjonalizm i w dodatku miła obsługa. Tak trzymać.

5 / 5 2018-07-25

Procesjonalna obsługa. Jak najbardziej polecam zakupy w tym sklepie. Transakcja okazała się szybka i przyjemna.

5 / 5 2018-07-24

Obsługa dobra. Wszystko poszło dobrze ale myślałem że pójdzie sprawniej. Polecam sklep jak najbardziej.

5 / 5 2018-07-22

Siemka. Bardzo polecam sklep jak i serwis. Wysłałem tam uszkodzonego iPhone 5 i dosłownie za 3 dni miałem nowego. Także cóż można chcieć więcej? Gorąco polecam. :D

5 / 5 2018-07-19

Super obsługa, telefon wymieniony na nowy w ekspresowym tempie. Polecam

5 / 5 2018-07-17

Z małymi kłopotami co do określenia zakresu serwisu ale potem już szybko i sprawnie.

5 / 5 2018-07-04

wszystko ok bez problemów

2018-07-03

Najlepsza

5 / 5 2018-07-02

super na piatke

5 / 5 2018-06-28

bardzo szybka przesylka co bardzo mnie zaskoczylo. wszystko sprawnie .

5 / 5 2018-06-25

profesjonalna, szybka obsluga

5 / 5 2018-06-25

Jesli chcecie serwisowac sprzet Apple to tylko w Cortland. Najpierw poszedlem do iSpotu i nie ogarniali wymiany bateri z promocji ktora oglosilo Apple, a w Cortland telefon zostal przyjety bez problemu i zamiast wymiany baterii dostalem nowy telefon za free w ramach gwarancji. Polecam 10/10.

5 / 5 2018-06-24

Naprawa gwarancyjna, szybko, kompetentnie, fachowo – pełny profesjonalizm – jak będę w potrzebie na pewno tam wrócę. Polecam wszystko OK!!!!

5 / 5 2018-06-22

Dobry kontakt. Transakcja przebiegła szybko i bez kłopotów

5 / 5 2018-06-21

BARDZO pozytywne zaskoczenie. Gdy trochę się poszuka można znaleźć nawet taniej niż w niektórych znanych serwisach aukcyjnych ;) MILE zaskoczenie profesjonalną obsługą... szybkie odpowiedzi nawet w dniu przeprowadzanej inwentaryzacji :)

2018-06-15

Bardzo mila profesionalna obsluga rzadko spotykana

5 / 5 2018-06-13

Wspaniała obsługa, bezpośredni i szybki kontakt. Jestem bardzo zadowolona!

5 / 5 2018-06-11

Dobry kontakt, szybka wysyłka, czego chcieć więcej?

5 / 5 2018-06-11

Bardzo solidna firma. Profesjonalizm na każdym kroku. Usługi realizowane przez autoryzowany serwis Apple na najwyższym poziomie. Korzystam z ich usług od wielu, wielu lat i nigdy się na nich nie zawiodłem.

2018-06-10

Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, jednak pierwszy raz napotkałem na problem przy usłudze gwarancyjnej. Otrzymałem wiadomość, ze iPhonie został wymieniony na refabrykowany, zgodnie z zasadami Apple, a kurier dostarczył mi używanego iphona z rysami na korpusie. Po konsultacji z Centrum Serwisowym okazało się, ze telefon nie został wymieniony, a Cortland wysłał mi błędna wiadomość.

5 / 5 2018-06-07

Przejrzysta strona i szybie zamówienie, stosunkowo profesjonalne podejście do klienta.

5 / 5 2018-06-06

Fachowa, super szybka i kulturalna obsługa !! Jesteśmy, razem z Żoną, bardzo pozytywnie zaskoczeni !! Aż nie chce się wierzyć, że miało to miejsce dziś tu i teraz, czyli rok 2019 Polska Gdańsk !!! SUPER !!

2018-05-31

Warto złożyć zamówienie w tym sklepie.

5 / 5 2018-05-31

Telefon zgłosiłem do serwisu z powodu zużycia baterii. Bateria została wymieniona lecz problem nie ustąpił. Zareklamowałem usługę i telefon został wymieniony na nowy. Zaznaczam że telefon był już po gwarancji. Cały proces przebiegł bardzo szybko i sprawnie i jestem bardzo zadowolony z obsługi i szybkiego załatwienia sprawy przez Cortland Rzeszów. Polecam

2018-05-23

Iphone X oddany do naprawy gwarancyjnej naprawiony w bardzo dobrym czasie. Zamówiony nowy MacBook Air dostarczony ekspresowo i zgodnie z zamówieniem. Nie pozostaje nic innego jak polecić Cortland jako sprzedawcę i serwis sprzętu Apple.

5 / 5 2018-05-21

Naprawa gwarancyjna poszła bardzo dobrze, jestem zadowolony z Cortland ;)

5 / 5 2018-05-14

profesjonalna podejście. Pan Damian z Ratajczaka w Poznaniu bardzo pomocny

5 / 5 2018-05-13

Pełen profesjonalizm :)

5 / 5 2018-05-09

Sklep jest super. Zawsze w nim kupuję produkty Apple'a. Polecam.

5 / 5 2018-05-07

Fachowa i szybka pomoc na największym poziomie! Polecam serdecznie

5 / 5 2018-05-06

Bardzo OK

5 / 5 2018-05-06

Szybka i profesjonalna obsługa na bardzo wysokim poziomie.

2018-05-05

Profesionalna obsługa w sklepie, i serwise. Najlepszy sprzedawca produktów Apple.

5 / 5 2018-04-25

profesjonalizm!!!!!!!!!!!! nic dodać nic ująć :)))))

5 / 5 2018-04-22

Pan Krystian - pracownik Cortland w Poznaniu ul. Ratajczaka. Wyróżnia go profesjonalne podejście do klienta, potężna wiedza specjalistyczna oraz umiejetność wyczucia oczekiwań klienta. Genialny serwis. Pogratulować Zespołowi Cortland ! Z pozdrowieniami Andrzej Bury

2018-04-18

Sklep godny polecenia. Obsługa na najwyższym poziomie, a do tego miła i fachowa. Mimo świątecznego szaleństwa cała transakcja zrealizowana w ciągu dwóch dni.

2018-04-18

Telefon został oddany w środę na serwis, diagnostyka miała trwać dwa dni w piątek dzwoniłem zapytać się czy wiadomo coś o usterce serwisant poinformował mnie że jeszcze trwa diagnostyka dzwonię w poniedziałek a tu inny miły Pan mówi że dopiero we wtorek telefon będzie poddany diagnostyce. Czyli ktoś z serwisu OKŁAMAŁ mnie w piątek Jeżeli firma Cortland tak będzie traktować klientów to długo nie po będzie na rynku.

5 / 5 2018-04-13

Bardzo miła i fachowa obsługa. Czas realizacji błyskawiczny (wymiana baterii do iphone 6). Dostałem odpowiedź na wszystkie swoje pytania i wątpliwości nie tylko związane z tą naprawą ale też innych produktów firmy z jabłkiem (duże brawa dla p. Moniki). Polecam

5 / 5 2018-04-12

kolejny raz kupiony programik - znowu mieli co trzeba na stanie, szybka przesyłka, a całość za rozsądną cenę.

2018-04-12

Czekałam na diagnozę i naprawę telefonu 2 tygodnie! Zgodnie ze standardami Apple szacowany czas naprawy wynosi do 7 dni. Gdy odnosiłam telefon do serwisu na Ratajczaka poinformowano mnie, że diagnoza potrwa do 3 dni roboczych, a dopiero po 7 dniach roboczych dostałam maila z informacją o statusie naprawy i zamówieniu części. Naprawa trwała kolejne 7 dni. W sumie 2 tygodnie oczekiwania!!!

5 / 5 2018-04-07

Szybkość to mistrzostwo świata - 16 marca zamówienie, 17 marca cieszyłem się towarem! POLECAM! Wcześniej miałem przyjemność z serwisem Cortland (komputer) i też bardzo pozytywnie oceniłem.

2018-04-05

znakomita obsługa poprzez infolinię

5 / 5 2018-04-03

wszystko ok

5 / 5 2018-04-03

fachowo doradzono mi wybór akcesoriów do mojego sprzętu i szybko zrealizowano zamówienie.

5 / 5 2018-03-30

Zawsze jestem pełen podziwu, profesjonalizm to cecha tej firmy. Kupiłem MacBooka i teraz iPoda nano razem z Parallers Desktop. Daję słowo, wrócę do firmy jeszcze nie raz. Następnym moim zakupem będzie iPhone 4. Dużo sukcesów w biznesie życzę. :-)

2018-03-23

Sklep działa dobrze w momencie sprzedaży. Kupiony w 2012 Macbook Pro z dyskiem SSD działał dobrze, ale przestał. Po otwarciu komputera okazało się, że wstawiony był dysk marki OCZ (?!). Dane stracone, komputer nie działa, niestety po upływie gwarancji. Uważajcie co wam do komputerów wstawiają.

5 / 5 2018-03-22

Genialna obsługa i bardzo szybka naprawa urządzenia. To moja nie pierwsza naprawa u Nich i zawsze tak samo. Polecam z całego serca ten Cortland.

5 / 5 2018-03-19

Polecam! Serwis pierwsza klasa, podejscie profesjonalne, naprawa wykonana szybko i solidnie. Jedyny serwis ktory wykonal wymiane baterii dwóch moich iPhone SE bez kosztowo. Polecam!!

5 / 5 2018-03-15

Obsługa, jak zawsze, na najwyższym poziomie :) bardzo polecam. Nigdy się nie zawiodłem.

5 / 5 2018-03-15

WSZYSTKO BARDZO SZYBKO I SPRAWNIE - PRAWDZIWE PROFESSIONALS

5 / 5 2018-03-08

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony profesjonalnym podejściem do zamówienia, wszystko odbyło się niemal automatycznie na podstawie faktury pro forma. Wysyłka również bardzo szybka z zamówionego produktu już korzystam, głośniki świetne :) Bardzo dziękuję

5 / 5 2018-03-08

Polecam

2018-03-06

Very friendly, fast and professional service provided. Thank you!!!

5 / 5 2018-03-02

Realizowałem naprawę gwarancyjną w tym sklepie. Wyjątkowo szybko, profesjonalnie i bez "przesłuchania".

5 / 5 2018-03-02

Profesjonalna obsługa i wsparcie w serwisie, polecam.

5 / 5 2018-03-01

Serwis cortland jak zawsze niezawodny. Szybko i profesjonalnie. Zdecydowanie polecam

5 / 5 2018-03-01

Bardzo szybki i sprawnie zrealizowana usługa. Towar zgodny z opisem, porządnie zapakowany. Na pewno tam wrócę na zakupy :)

5 / 5 2018-03-01

Kupiłem Adobe Design Premium CS5 w dobrej cenie i z mozliwością darmowego upgrade do CS5.5. Transakcja przeprowadzona szybko i bez problemów. Polecam.

2018-02-28

Wszystko w jak najlepszym porządku. Czas naprawy na przyzwoitym poziomie, do tego wykryli usterki których nie zgłaszałem bo nie miałem pojęcia o ich występowaniu.

5 / 5 2018-02-21

Chciałem skorzystać z promocji na wymianę baterii w iSpot.pl ale Pani Anna powiedziała, że mają tyle pracy i zaproponowała naprawę u konkurencję. Jestem bardzo zadowolony z obsługi Cortland oraz, że szybko dokonali wymiany. Dziękuje. Pozdrawiam

2018-02-19

Zamówiłem futerał do Ipada, dostałem informację o zbliżającej sie dostawie oraz kolejną o możliwości odbioru. Jakość obsługi pierwsza klasa, produkt także.

5 / 5 2018-02-10

Wszystko szybko i sprawnie. Polecam.

5 / 5 2018-02-05

Jestem zadowolony z całej usługi łącznie z obsługa . Szybko i profesjonalnie . Polecam :)

2018-02-04

Sklep godny polecenia. Realizacja zamówienia była ekspresowa. Poziom obsługi klienta na najwyższym poziomie.

5 / 5 2018-01-22

Naprawa wykonana expresowo, spodziewałem się tygodniowgo braku sprzętu a odzyskałem go w pełni naprawiony już po kilku dniach. Polecam.

5 / 5 2018-01-22

Jak najbardziej polecam ten sklep. Szybka i miła obsługa klienta , bardzo zadowalające rozwiązanie spraw. Jak serwis apple to tylko CORTLAND !!! Satysfakcja 200% !!!

5 / 5 2018-01-17

Wszystko ok. Bardzo polecam.

5 / 5 2018-01-17

Reklamacja telefonu Apple przebiegła sprawnie, w miarę szybko, dobry kontakt z firmą Cortland Poznań

2018-01-12

Obsługa i poziom podejścia do klienta godny polecenia.

5 / 5 2018-01-10

Profesjonalna obsługa, brak jakichkolwiek problemów, zawsze doradzą, podpowiedzą. Serdecznie polecam

2018-01-09

Chciałabym bardzo podziękować miłemu i życzliwemu P Arturowi z salonu Cortland w Bielsku Białej ,który bardzo mi pomógł skonfigurować telefon ze smartwatch dodam ,ze sprzęt nie był zakupiony w w/w salonie . Pan Artur poświecił swój czas na wytłumaczenie , pokazanie i uruchomienie mojego zegarka . Wielkie dziękuje za bezinteresowna pomoc -szkoda ,ze panie ze sklepu Swiss gdzie zakupiłam smartwatcha nie miały zielonego pojęcia o sprzęcie ,który sprzedają .

5 / 5 2018-01-09

Jestem pod wrażeniem szybkości i jakości usług. I do tego wszystko w miłej atmosferze. POLECAM !!!

2018-01-08

Dobry sklep ale pamięci za 900zł sztuka nie powinny latać luzem w woreczku./Gdzie opakowanie producenta./

5 / 5 2018-01-05

Profesjonalna i miła obsługa. Polecam sklep oraz serwis Cortland

2018-01-01

Błyskawicznie, przyjemnie, bez problemów. Nic tylko polecać!!!

5 / 5 2017-12-31

jestem bardzo zadowolony z zakupow.

5 / 5 2017-12-26

sklep naprawdę świetny, polecam wszystkim

2017-12-22

Oceniam pozytywnie

5 / 5 2017-12-22

Jestem bardzo zadowolony! Polecam

5 / 5 2017-12-20

Szanowni Panstwo. Pierwszy raz miałem przypadek aby jakiekolwiek z produktów firmy Apple uległo awarii (iphone x), a także pierwszy raz korzystałem z usług Państwa serwisu. Jestem zdumiony tak profesjonalnym podejściem do klienta, tak prostym, nieskomplikowanym, kulturalnym, fachowym i szybkim działaniem. Nie spotkałem się jeszcze z tak załatwiona sprawa reklamacji urządzenia w sensie pozytywnym. Duże wyrazy Szacunku i oby tak dalej. Pozdrawiam Serdecznie.

5 / 5 2017-12-18

Księgowanie przelewów przez płatności.pl trwa w tym sklepie dodatkowy dzień roboczy. Zamówienie złożone w czwartek późnym wieczorem i zapłacone przez płatności.pl zostaje wysłane w poniedziałek. Towar oznaczony jako będący w magazynie. To nie zarzut, a informacja dla innych oczekujących szybkiej realizacji i wysyłki. Mimo podania adresu wysyłki innego niż do faktury - wysłane na niewłaściwy adres.

5 / 5 2017-12-15

Genialna sprawa, o wszystkim byłem informowany na bierząco a sama transakcja przebiegła ekspresowo i bez problemów. Szczerze polecam sklepik i na pewno wrócę do niego po następne zakupy.

5 / 5 2017-12-14

Polecam Szybko Sprawnie I bez Problemów

5 / 5 2017-12-14

Jak najbardziej zadowolona z realizacji zamówienia - bezproblemowo - polecam ten sklep!

5 / 5 2017-12-13

Super sklep! Miła i fachowa obsługa. Świetny kontakt. Szybka wysyłka. Polecam!

2017-12-12

Jeszcze nigdy nie zawiodłem się na serwisie Cortland. Szczególnie na ul. Ratajczaka w Poznaniu! Jest to najlepszy serwis Apple! Rekomenduje w 100%!

5 / 5 2017-12-08

Szybko i profesjonalnie. Po prostu.

5 / 5 2017-12-04

Profesjonalna obsługa i serwis. Szybka realizacja naprawy w ramach gwarancji telefonu - POLECAM!

5 / 5 2017-12-02

Szybka dostawa, dobry kontakt. Polecam ten skle

5 / 5 2017-11-30

polecam

2017-11-27

Dobry serwis gwarancyjny, prawilny hypebeast Arek dowozi naprawy na czas. :)

5 / 5 2017-11-25

Oddałem w ramach gwarancji iPhone se i przyznaje że Cortland serwis załatwił w ciągu 1,5dnia nowy identyczny telefon. Dodatkowo mailowo informował mnie o wykonywanych działaniach. Polecam

5 / 5 2017-11-22

Polecam wszystkim . Ok.

2017-11-22

Swietny sklep solidna i kompetentna obsługa błyskawiczna realizacja zamówienia. Oby było więcej takich sklepów

5 / 5 2017-11-20

Wszystko fajnie, ale czas odświeżyć silnik sklepu, bo nie można kompletnie się połapać w swoim zamówieniu. Wszystko poukrywane i mało użyteczne. Poza tym OK.

5 / 5 2017-11-18

Profesjonalna obsługa, naprawa była szybka i przyjemna. Jak najbardziej polecam ten sklep.

5 / 5 2017-11-16

serwis w 100% oddany klientowi iphone 5s oddany na gwarancje w jeden dzień wymieniony na nowy. całość to 7 dni z wysyłka w poniedziałek. z sobota i niedziela.POZDRAWIAM PANA JANA WIŚNIEWSKIEGO KTÓRY DO SPRAWY PODSZEDŁ BARDZO SZYBKO

5 / 5 2017-11-15

Polecam.

2 / 5 2017-11-11

Dzień dobry Oto moja opinia . Kilka lat temu kupiliśmy Maca. Komputer odsyłany był w ramach gwarancji do serwisu, ponieważ w czasie pracy zawieszał się albo sam wyłączał . Sprzęt odsyłano do nas niby naprawiony ale nadal nic się nie zmieniało . Odstawiliśmy komputer na kilka lat , nie dało się na nim pracować . Wróciliśmy do zwykłego PC. Teraz po latach robiąc porządek ze sprzętem podpowiedziano nam , że możemy wykorzystać Maca , przeinstalować system i przerobić na zwykłego PC-ta. Przepraszam , może nie fachowo piszę. Generalnie skończyło się tak , że po zainstalowaniu Windowsa niestety ze sprzętem cały czas są problemy , na początku kilka razy się włączył i teraz znowu stoi nieużyteczny. Wniosek jest jeden . Sprzedano nam sprzęt z jakąś większą wadą . Odsyłano uporczywie , rzekomo naprawiony. Wpakowaliśmy w to grubych kilka tysięcy. Wykorzystano naszą niewiedzę . Zdecydowanie nikomu nie polecam . W razie problemów zostaniecie sami .

2017-11-03

Obsługa serwisowa na najwyższym poziomie

5 / 5 2017-11-02

Obsługa na najwyższym poziomie, nie mam nic do zarzucenia. Polecam firmę cortland.

5 / 5 2017-10-30

Zakupy nie pierwsze i nie ostatnie w tym sklepie :) jak zwykle szybko, milo i porzadnie ;) Chyba jedyny tak dobry reseller Apple w polsce.

5 / 5 2017-10-26

To czwarta rzecz jaką nabyłem w tym sklepie. Jestem zadowolony. Po dokonaniu przelewu na nastepny dzien był towar.

5 / 5 2017-10-23

Ekspresowe działanie! oddałam kompa w środę a w poniedziałek już czekał do odbioru prawie jak nówka sztuka. Oddawałam komputer pogwarancyjnie na program wymiany klawiatury a okazało się że na program wymiany matrycy też się nadaje i dwie rzeczy załatwione za jednym razem! to się nazywa podeście do klienta! polecam!

5 / 5 2017-10-20

Znakomity, profesjonalny serwis sprzętu Apple. Najlepszy w Polsce!

5 / 5 2017-10-18

Pełen profesjonalizm i indywidualne podejście do klienta. Czas realizacji jest zaskakująco szybki. Serdecznie polecam!

5 / 5 2017-10-16

Super!

5 / 5 2017-10-16

Polecam sklep w Rzeszowie, miła, pomocna i fachowa obsługa. Reklamacja załatwiona szybko i sprawnie.

5 / 5 2017-10-12

Bardzo udany sklep. Błyskawiczna realizacja. Polecam gorąco wszystkim.

2017-10-11

Cortland Katowice. Najwyższa jakość obsługi klienta, serwis rzetelny i bardzo pomocny przy wymianie gwarancyjnej.

5 / 5 2017-10-04

Usługa i obsługa bez zarzutu. Dziękuję, polecam!

5 / 5 2017-10-02

Grudzień 2018 zaowocował śmiercią klawisza space na klawiaturze mojego A1706. Korzystając z Apple Care udałem się do Cortland w Gdańsku Matarnia. Krótkie oględziny w spokojnej atmosferze na maila konkretny wykaz usterek, wymiana topcase, klawiatury i baterii w niecałe 10 dni. Generalnie usługa wykonana dobrze, ja jestem zadowolony, i takie załatwianie spraw z pewnością zachęca do dalszych zakupów w ww. salonach. Z całego serca polacam a Pana Piotra z serwisu pozdrawiam tą drogą.

5 / 5 2017-10-01

Po prostu super

5 / 5 2017-10-01

Bardzo dobra obsługa, expresowe dostarczenie produktu. Jestem zadowolona:)

5 / 5 2017-10-01

Rewelacyjny serwis! Pod każdym względem! Jeśli z moimi urządzeniami spod znaku Apple będzie się działo coś złego, to tylko do nich. Urządzenie na naprawę wysłane do nich 18.02. Dziś 22.02 paczkę otrzymałam spowrotem ze naprawionym sprzętem. Polecam!

5 / 5 2017-09-24

Wszystko super szybko sprawnie i bez problemu polecam !

2017-09-23

wzorowa realizacja zamówienia

2017-09-23

godny polecenia

5 / 5 2017-09-22

Profesjonalna i bardzo miła obsługa bardzo szybka wymiana bateri iPhone 6 s. Zdecydowanie polecam Cortland

5 / 5 2017-09-10

Błyskawiczne zamówienie, jeszcze szybsza wysyłka. po wpłynięciu pieniędzy na konto sklepu monitor dostarczono następnego dnia. Polecam

5 / 5 2017-09-06

Jedyny serwis Apple który mnie nie naciagnał na żadną kasę. Doradcy serwisanci bardzo techniczni i chętnie pomogli mi zdjąć blokady telefonu. Bardzo szybki serwis telefonu i konkretne informacje. Jak jest problem z iPhonem to tylko ten serwis polecam. Żadnych innych.

2017-09-05

Oddałem osobiście telefon do pogwarancyjnej wymiany baterii do Cortland w Poznaniu na ul. Ratajczaka. Po tygodniu otrzymałem od kuriera telefon po wymianie baterii. Był on zapakowany niedbale - w kartonie była duża ilość folii bąbelkowej jednak telefon nie został w nią nawet owinięty. Zamiast tego znajdował się na zwoju folii, tuż pod samą pokrywką kartonu, więc nie był kompletnie zabezpieczony w trakcie transportu. Po wyjęciu urządzenia nastąpiło kolejne rozczarowanie - telefon nosił ślady dziwnej, kleistej substancji w różnych miejscach na obudowie oraz ekranie. Ponadto sam ekran był bardzo "opalcowany" oraz zabrudzony, ale na to już mogę przymknąć oko, gdyż udało się usunąć wszystkie zabrudzenia po gruntownym wyczyszczeniu. Tak czy inaczej moim zdaniem takie coś nie powinno mieć miejsca w "Autoryzowanym serwisie Apple" sklepu, który określa się jako "Premium". Następnie po włączeniu telefonu odkryłem, że nie działa: - głośnik rozmów - aparat przedni - aparat tylny - latarka a sam telefon przyszedł kompletnie rozładowany, więc prawdopodobnie nikt nawet nie sprawdził jego działania po wymianie. Jestem przekonany, że w ciągu całego tygodnia jaki telefon spędził w serwisie można było wykonać te czynności z należytą starannością. Telefon oddałem 11 grudnia, przyszedł do mnie przedwczoraj i dzięki Cortland pozostanę bez sprawnego telefonu do końca miesiąca. Napisałem wiadomość e-mail do "serwisanta", który zajmował się moim zleceniem i nie uzyskałem ŻADNEJ odpowiedzi. Natomiast po napisaniu na ogólny mail serwisu Cortland otrzymałem odpowiedź typu kopiuj/wklej mówiącą o tym, że naprawa potrwa kolejne SIEDEM DNI. Nie polecam nikomu tego "serwisu" na ul. Ratajczaka.

Rzetelne opinie o Cortland.com.pl

Cortland.com.pl

Siedziba
Poznań

WWW
http://www.cortland.com.pl

Email
[email protected]

Telefon
61 66 90 229

Komórka
-

Infolinia
0801800014

Logowanie