Kategorie: / Firmy kurierskie

Dwiepaczki.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 4.13
opinie o Dwiepaczki.pl
5 / 5 2019-03-25

super

2 / 5 2019-03-20

Również mam problem z odzyskaniem swoich pieniędzy za przesyłkę za pobraniem. Przesyłka była nadana 4 grudnia a pieniędzy nadal niema . I co najbardziej ciekawe firma po 2 miesiącach nalicza dodatkowe koszta i nie daje żadnych dokumentów . Zwykłe przesyłki OK. Ale za pobraniem NIE POLECAM

5 / 5 2019-03-19

Tanio i sprawnie, bardzo dobry kontakt (dziękuję Pani na infolini za cierpliwość). Jak ktoś wysyła więcej paczek to polecam

3 / 5 2019-03-12

Zwykłe przesyłki OK. Tanio oraz szybka realizacja zleceń. Aby wysłać paczkę tego samego dnia trzeba się wyrobić do godz. 9.00 rano - za to daję minus. Odradzam przesyłki za pobraniem. Nadałem pierwszą paczkę pobraniową 19.06.2012 i do dnia dzisiejszego 19.07.2012 nie mam pieniędzy.

5 / 5 2019-03-11

super

3 / 5 2019-03-06

tragedia, nie odbierają telefonów, czekam już miesiąc, ODRADZAM

2019-02-26

Witam, zaległości "Dwiepaczki" co do zwrotu kaski za pobrania wynoszą wobec mojej firmy ponad dwa tysiące. Na pytanie czy dotarła do nich lista z kodami przesyłek, o którą sami prosili, otrzymałem odpowiedź: "Witam, prosimy o sprecyzowanie treści maila -- Pozdrawiamy Zespół Dwiepaczki.pl" Dzwonienie czy wysyłanie maili nie ma sensu. Jak zacząłem ich atakować mailami poprzez stronę to pojawiło się info: " W serwisie wystąpił błąd. Jeśli problem będzie się powtarzał skontaktuj się z nami."

5 / 5 2019-02-17

SUPER!

5 / 5 2019-02-16

Szybka i niedroga przesyłka. Dobry kontakt i możliwość monitorowania przesyłki. Polecam

5 / 5 2019-02-14

PO RAZ KTÓRYŚ KORZYSTAM Z TEJ FIRMY SZYBKO SPRAWNIE MILA OBSŁUGA W DOSTĘPNYCH CENACH POLECAM!!!!!!!

2 / 5 2019-02-13

ZDECYDOWANIE JUŻ NIE POLECAM !!! Przez rok bylo wszystko ok, ale on dwóch miesięcy nie wypłacają za pobrania !!! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!!

5 / 5 2019-01-30

Odbiór w punkcie we Wrocławiu ul Zawalna. Doskonała i szybka obsługa.

2019-01-27

Kurier dowiózł mi paczkę w niespełna 48 godzin, była nietknięta. Ponadto kontakt z nim był praktycznie cały czas.

5 / 5 2019-01-25

ok

3 / 5 2019-01-23

Odradzam korzystanie z usług dwiepaczki.pl. Nie zwracają pobrań, w moim przypadku od prawie 3 miesięcy.

2019-01-23

dobra

5 / 5 2019-01-17

Pełen profesjonalizm, list przewozowy dociera bardzo szybko, płatności online działają bez zarzutu. Śledzenie paczki pokazuje aktualne dane. Reszta to sprawa kuriera. POLECAM!

2019-01-03

Bardzo uczciwy .

2019-01-03

miły, uprzejmy, punktualny

5 / 5 2018-12-24

wszystko ok

5 / 5 2018-12-16

Mam podobny problem. Zalegają mi z pobraniami od Grudnia !!!! na kwotę ok 2000PLN . Uruchamiają teraz pobrania express a wiszą ludziom kasę od 3 miesięcy !!

2018-12-03

Oddajcie mi moje 2000 zł za przesyłkę pobraniową !! od 4 miesięcy czekam !!!

5 / 5 2018-11-30

Super

2018-11-27

bardzo miła i fachowa dostawa.

2018-11-21

Witam Korzystałem przez dwa lata z ich usług, nie było problemów, w tej chwili mojej firmie dwie paczki zalega ze zwrotami pobrań jeszcze z października i to nie mało. Zastanawiam się co oni robią z tą kasą.. Zakładam dwie opcje: albo jakoś obracają naszymi pieniędzmi albo wypłacają pobrania "ekspres" bo nie mają pokrycia na tą usługę.Czytałem różne komenty i to naprawdę spore kwoty są, przecież chyba tej kasy nie przejedli.. Tak naprawdę to kombinacje z opóźnieniem zwrotów zaczęły się od sierpnia a pobranie "ekspres" wprowadzili niewiele wcześniej. Pozdrawiam

2018-11-10

Od grudnia czekam na pobrania. Nie odbierają telefonów nie odpisują na maile. Ktoś pisał o pozwie zbiorowym. Gdzie można się dołączyć?

2018-11-09

fachowa obsluga

1 / 5 2018-10-31

tragedia.... nie wysyłacie przesyłek za pobraniem, zwrot pobrania przeciąga się w nieskończoność. Od trzech tygodni nie potrafią powiedzieć kiedy przeleją pieniądze

5 / 5 2018-10-27

kurier- ok, nie byłam w domu kiedy przyjechał, ale paczkę przywiózł w miejsce mojej pracy gdy poprosiłam o to.

5 / 5 2018-10-27

Jest na prawdę ok. Bardzo wygodny portal. Tutaj wszystko w kilka kliknięć, bez zbędnej biurokracji. Kurier przyjechał na drugi dzień. Polecam ten portal

5 / 5 2018-10-25

OK

2018-10-24

Najpierw zadzwonił, że będzie za 40 minut i był

2 / 5 2018-10-24

Beznadzieja - NIE POLECAM !!! kiedyś było w miarę OK ale teraz jest tragedia. po kilka dni trzeba czekać aż kurier raczy się zjawić a najgorszy jest zwrot pobrań - deklarują zwrot po 16-17 dniach roboczych a ja już czekam 3 miesiące i nie mogę się doprosić odpowiedzi kiedy mi zwrócą raptem 100 zł Dno kompletne i żenada nie dajcie się skusić. Kiedyś wysyłali UPS'em ale UPS już ich pogonił pewnie mu kasę leżeli i wysyłają teraz DHL'em i DPD. Próbowałem też wysłać przez "superpaczka" - także nie polecam (na kuriera czekałem tydzień, w końcu zrezygnowałem i wysłałem bezpośrednio UPS'em)

5 / 5 2018-10-22

Bardzo pozytywnie zaskoczony szybkością zwrotu pieniędzy za przesyłkę pobraniową. Do tego szybki system generowania listów przewozowych plus dobra cena.

5 / 5 2018-10-18

Jak najbardziej polecam, o takich pośrednikach dowiedziałam się niedawno, teraz już tylko z ich usług korzytsam bo się zaoszczędzi sporo.

2018-10-17

nie ma do wyboru a chodzi o : Paczka w RUCHu ZAWSZE PO DRODZE

2018-10-16

oczekuje za pobrania od 08 do 28 listopada 2012 w kwocie 14 tysięcy złotych, wysyłam dziesiątki e-maili, bez odzewu, telefon nieczynny, zgłosiłem się do pozwu zbiorowego!

5 / 5 2018-10-08

OK

2018-10-04

witam nie polecam korzystania z usług dwiepaczki czekam za pobraniami od dnia 18.10.2012r na kwotę 12104 zł po dwóch latach naszej współpracy nigdy nie otrzymałem żadnej faktury a w ostatnim miesiącu( za grudzień)otrzymałem fakturę na kwotę 11000 zł za paczki niestandardowe za każdą paczkę doliczyli sobie 20krotność każdej przesyłki twierdząc że paczki miały inny wymiar.

5 / 5 2018-10-03

pełen profesjonalizm

2018-09-28

Na swoje pieniądze czekam już 2 miesiące. Na mejle odpowiadają automatycznie, a telefonów nie odbierają.

1 / 5 2018-09-23

System wysyłania wporządku. Kurier na czas. Ale zwroty pobrań to jakaś kpina i złodziejstwo. Kompletna zlewka jeżeli chodzi o przypomnienia o zwrocie pobrań. Kilka emaili i tel. nie skutkuje, myśle udać się na policje w celu zgłoszenia oszustwa.

2018-09-20

Wisza mi 7400zł. Jak pisze maila to stały tekst: "informacja została przekazana do działu pobrań" i cisza. Nie mam juz siły z nimi walczyć

5 / 5 2018-09-17

Szczególnie dobrze wypadają cenowo, na jakość usług nie mogę narzekać - paczki dochodzą w całośći i terminowo. Czasami jest problem ze śledzeniem paczek poza tym ok.

2018-09-17

Kompetenty

5 / 5 2018-09-07

Na swojej stronie maja napisane, ze kredytuja pobrania i wysylaja pieniadze od razu po doreczeniu przesylki. "Pieniadze z pobran w dniu doreczeniu przesylki", "Srodki na koncie nawet 30 minut od doreczenia" . Totalna bzdura, czekam juz 9 dzien od doreczenia a jak do nich zadzwonilem i zapytalem, jak to jest z tymi szybkimi zwrotami pobran to Pani sie rozlaczyla. To moja pierwsza przesylka u nich. Cenowo przesylki pobraniowe sa u nich najtansze ale poza tym dla mnie dno.

2018-09-07

Co do kuriera nie mam nic wręcz przeciwnie DPD na 100% lecz firma pośrednicząca Dwie Paczki pobiera pieniążki i przetrzymuje 20.09 odbiór za pobraniem do 05.10 nie mam pieniążków na koncie szczyt bezczelności.

2018-09-04

UWAGA: nie zwracają piniędzy za pobrania!!!

2 / 5 2018-09-03

nie polecam wysyłania za pobraniem przez dwiepaczki.pl na pieniądze czekam 34 dni !!! i to z czterech przesyłek już tak, codziennie się prosze o przelew bo miały być po 14 dniach max. a tu tylko odpisują już dzis będą i już dziś będą i tak od 6 dni !!!!

5 / 5 2018-08-31

SUPER

2018-08-29

niech nikt nie korzysta z ich usług - nie zwracają pobrań, wiszą 30tys i niec sobie z tego nie robią.

2018-08-25

bardzo dobry kurier

2 / 5 2018-08-09

Nie Polecam!!! Przesyłka dostarczona do odbiorcy 15.10 a pieniędzy z pobrania nie mam do dzisiaj na koncie...Jak pisze do nich to tłumaczy niby ze czeka na specyfikacje od kuriera...paranoja! Wcześniej tłumaczyli że przelew dokonywany jest do 16-17 dni od dnia dostarczenia przesyłki.zobaczymy jutro, maksymalnie czwartek(oczywiście święto):/

5 / 5 2018-08-05

Po raz pierwszy wysyłałem paczkę kurierem i za razem za pośrednictwem brokera kurierskiego. Jestem zadowolony. Kurier był następnego dnia po złożeniu zamówienia, zabrał paczkę i następnego dnia była u adresata. Jedyny minus, że kurier nie zadzwonił przed swoją wizytą, ale na szczęście byłem w domu. Ogólnie polecam korzystanie z serwisu dwiepaczki.

2 / 5 2018-08-03

Witam! Szczerze nie polecam serwisu Dwiepaczki.pl. U nas w firmie korzystaliśmy z ich usług ale po kilku miesiącach przestali dokonywac zwrotów pobrań. Zaczęło się to kumulowac, tak, że kwota zwrotów przekroczyła 50 tys zł. Zaczęliśmy monitowac, to zaczęli spłacac po 5-7 tys jednak do czasu. Teraz kierujemy sprawę na windykację, bo spłacają na odczepne po 500- 700 zł, i każdy mail do nich wraca z odpowiedzią , " Pański mail został przekazany do osób decyzyjnych" a te osoby "decyzyjne milczą, nie można się nawet z nimi skontaktowac telefonicznie... Jak dla nas bardzo niesolidna firma , która nie dba o swoich klientów , trzeba się męczyc ze zwrotami. Ostrzegamy przed tym serwisem!

2018-07-30

Witamy! Z serwisem dwiepaczki.pl współpracujemy od ponad pół roku - kooperacja wzorowa! Korzystamy tylko z kuriera UPS - jak do tej pory nie zawiedliśmy się ani razu. Bardzo przejrzysty, funkcjonalny serwis, dobra cena, w przypadku jakichkolwiek kłopotów bardzo dobry kontakt telefoniczny. I pomimo, że na rynku jest wiele tańszych opcji dla nas liczy się po prostu niezawodność którą serwis dwiepaczki.pl gwarantuje! Dziękujemy :) zespół paleczkami.pl

2018-07-27

Firma brała udział w Dniu Darmowej Dostawy, tym mnie przekonali do wypróbowania ich i się nie zawiodłem.

2018-07-27

Brak zastrzeżeń do zwykłych przesyłek. Przy przesyłkach pobraniowych pojawia się problem- brak zwrotu kwoty pobrania. Obecnie na zwrot pieniędzy z tytułu pobrania czeka się 1-3 miesiące, co zakrawa na jakąś paranoję. Firma tłumaczy owy fakt jakąś awarią, tylko ile ta awaria ma trwać? Reasumując, wysyłając przesyłkę pobraniową musisz liczyć się z tym, że długo nie ujrzysz pieniążków na swoim koncie bankowym za ową paczkę.

5 / 5 2018-07-26

ok

2018-07-26

8 tydzień czekam na pieniądze za pobranie.

2018-07-24

Godny polecenia

5 / 5 2018-07-23

ok

2018-07-19

Korzystałem wielokrotnie. Napiszę konkretnie. Ze zwykłymi przesyłki (niepobraniowe) nigdy nie miałem problemów. Przesyłki pobraniowe wiążą się z istną przeprawą by odzyskać własne pieniądze. Czas oczekiwania minimum 5 tygodni, przy czym trzeba ich bombardować telefonami i mailami żeby usłyszeć 10 razy "sprawa została przekazana do działu pobrań. I ta ciągła niepewność czy w ogóle te pieniądze się odzyska. Ogólnie: Zwykłe przesyłki - OK Pobraniowe - Broń Boże !!!!!!

2018-07-19

buty odebrałam w kiosku Ruchu

5 / 5 2018-07-18

profesjonalny

5 / 5 2018-07-15

ok

5 / 5 2018-07-08

Kurier przyjechał następnego dnia, paczka była na 2gi dzień od zamówienia u odbiorcy. tak więc polecam, myślę, że będę korzystał dalej. kurier przed przyjazdem po odbiór umówił się ze mną telefonicznie co do miejsca i godz. odbioru. porównując ceny innych kurierów, poczty itd DwiePaczki.pl wychodzi najtaniej ;)

5 / 5 2018-07-07

Zamówiłam na stronie wysyłkę paczki w środę wieczorem , następnego dnia rano przyszedł list przewozowy a potem kurier. Wszystko przebiegło sprawnie, nie było większych komplikacji - lekko obity karton ale zawartość ok, to pewnie wina kuriera. Paczkę sobie "śledziłam" przez ich stronę.

2018-07-05

bez uwag

3 / 5 2018-06-29

ODRADZAM, ZA POBRANIEM LECĄ MI KWOTĘ 360 ZŁ I NIE WIEM KIEDY MI ODDADZĄ, NIE MOŻNA SIĘ DODZWONIĆ, NEGATYW.

2 / 5 2018-06-24

Tak jak wszyscy i czekam ja na pobranie. Nie polecam , na odpowiedź też nie można się doczekać

5 / 5 2018-06-22

wzorowa firma. Moge tylko goraco polecie, cenowo konkurencyjni z innymi brokerami a przy tym uslugi na wysokim poziomie , Kozystalem z DHL i jestem bardzo zadowolony , pelny monitoring paczek bezposrednio z linku, list przewozowy na mailu natychmiast po wplaceniu pieniedzy. POLECAM

2018-06-22

bez zastrzeżeń

2018-06-15

skusiłam się na niską cenę :( niestety przesyłka za pobraniem. Od wysyłki minęło już ponad 3 tygodnie, firma pisze że przekazali sprawę do działu pobrań. Ja od swojej strony zgłosiłam sprawę do działu interwencji w DPD aby opiekun firmy dwie paczki zadziałał.

5 / 5 2018-06-13

ok

5 / 5 2018-06-11

Mam ten sam problem wspolpraca do pazdziernika ok potem przestali placic za pobrania i naliczyli niewiadomo skad za paczki z sierpnia ok 2600(niby duzy gabaryt tylko ze ja wszystkie paczki wysylam w jednakowych kartonach) na reklamacje zadnej odpowiedzi.wisza mi 6 tys co robic???

2018-06-09

Miła i sympatyczna buzia,a wraz z nią grzeczna usługa.

2 / 5 2018-06-05

Ja również wysyłałem towar ta firmą. Do dzisiaj nie mogę doprosic sie o pieniądze.Sprawę skierowalem do Sądu. Byłem na policji ale tam mi powiedzieli ze im wcześniej sie to złoży tym lepiej. Pokserowałem wszystkie dowody i złożyłem wniosek do Sądu. Tam przynajmniej jest pewne ze sie odzyska pieniądze prędzej czy później a tak trzeba się prosić o swoje i jak łaskawie odpiszą raz za miesiac to tylko ''sprawę zgłoszono do działu pobrań '' i znowu miesiąc cicho. Telefony nie istnieją a jak znalazłem na forum telefon komórkowy do nich to się okazało ze to nie jest do nich tylko do ludzi innych-podają pierwsze lepsze numery komórkowe że niby będzie kontakt a tak faktycznie to nie jest kontakt do nich tylko to telefon pierwszy lepszy podany aby wyglądało wiarygodnie. Wogóle nie polecam .Glosiłem to do DHL i juz sami sie też za to wzięli poniewaz sami stwierdzili jest za dużo zgłoszeń tego samego typu.lepiej róbcie cos z tym, poniewaz jak sie dług im przedawni to zostaniecie z niczym. Gdyby się to zdażyło raz to jeszcze idzie troche poczekac ale jak sie widzi mase takich opinii innych ich klientów nie tylko na tym forum to wiadomo że jak do sądu się nie odda sprawy to mozna sie pożegnac z pieniędzmi a oni czekaja aż sie dług przedawni i zostanie dla nich

2 / 5 2018-06-02

Nie polecam tego posrednika juz dwa razy mnie naciągnąl na przesyłke za pobraniem czekam juz ponad 35 dni na zwrot pieniedzy z pobrania, są to nie male pieniadze bo ponad 2 tys, oszusci obracają czyimiś pieniedzmi do oporu.

5 / 5 2018-06-02

Bardzo szybko dostarczona paczka i profesjonalny kurier, miły i uprzejmy dla kupującego. Zakup przebiegł pomyślnie!

5 / 5 2018-06-01

ok

2018-05-30

paczkomat to rewelacyjny pomysł

5 / 5 2018-05-25

Dbałosc o produkt.Szybka przesylka.

5 / 5 2018-05-25

Szybka i profesjonalna dostawa. Kontakt był prawie przez cały czas. Polecam tę firmę.

5 / 5 2018-05-23

pełen profesjonalim

2018-05-19

Sympatyczny i komunikatywny

5 / 5 2018-05-16

wysylka za posrednictwem Poczty Polskiej.Tu nasza poczta sie nie spieszy.Sklep nadal przesylke szybko.a poczta 4 dni przesylala przesylke.Na szczescie kontakt ze sklepem bez zarzutu.

2018-05-15

Jeśli chcesz czekać na pobrania dłużej niż miesiąc zapraszam do skorzystania z usług tej firmy.

5 / 5 2018-05-07

Szybkość dostarczenia przesyłki jak najbardziej zadowalająca. Możliwość dodzwonienia się do biura to już pierwszy zgrzyt- można być pierwszym oczekującym na rozmowę i czekać kilkanaście minut(a połączenie leci). Natomiast czas jaki firma potrzebuje ,aby zwrócić gotówkę z pobrania na konto to już zakrawa na drwinę. W moim przypadku 23 dni od odebrania przesyłki przez adresata! Chyba trochę długo?

2018-05-07

Pomocni

3 / 5 2018-05-06

Na zwrot pobrania w terminie regulaminowym nie ma co liczyć jest to termin przeważnie powyżej 2 miesięcy, a słyszałem o przypadkach do pół roku. I co najbardziej bulwersujące firma po wysłaniu paczek nalicza dodatkowe koszta i nie tłumaczy z jakiego powodu zostały one naliczone. Kontakt tel. prawie niemożliwy Pani zresztą i tak nic nie wie. Odpisują na co 10 emiala ze sprawa została skierowana do odpowiedniego działu a pracuje tam jedna osoba. Odradzam szczerze.

2018-05-03

Spoko

2018-05-01

bardzo fajna opcja do wysyłania przesyłek z domu! przede wszystkim - tanio!

5 / 5 2018-04-29

super

2018-04-28

Bardzo .

5 / 5 2018-04-25

Ogólnie ok korzystam od 4 miesięcy. Niestety odbiór przesyłki na ten sam dzień trzeba ustalać telefonicznie indywidualnie. Dobry kontakt z biurem obsługi klienta.

2018-04-24

Brak zwrotu pobrania od lutego, brak możliwości kontaktu

2 / 5 2018-04-10

Realizowana przesyłka przez kuriera z firmy Ups . praca kuriera bez zarzutu . Natomiast serwis dwie paczki fatalny pobranie wzięte 30.03 do dnia 12.03 nie mam pobrania na koncie .C|iekawe czy jest to zgodne z prawem takie przetrzymywanie moich pieniędzy gdyż ja się na zarobkowanie moimi pieniędzmi nie zgadzałem a zapewne firma znalazła sobie sposób na dodatkowy dochód wpłacając na oprocentowane konto należności . Wysyłam dużo przesyłek firmy dwiepaczki nie polecam i nie są najtańsi można znaleśc tańszych . To była moja ostatnia przesyłka realizowana przez ta firme

5 / 5 2018-04-03

Przesyłka dotarła na czas w ciągu 48 godzin. Miałam numer telefonu do kuriera, praktycznie cały czas był dostępny i informował mnie z dwugodzinnym wyprzedzeniem o swoim przyjeździe. Polecam

2018-03-24

Dostarczony opakowanie sprzętu było nie uszkodzone. Na moją prośbę, aby kurier pozostał do momentu otworzenia paczki i sprawdzenia zawartości - nie wyraził na to zgody. Ale poinformował, że gdyby towar był uszkodzony, czy niepełny - mam to zgłosić na stronie internetowej sklepu Agito. Wówczas zgłosi się do mnie spisać protokół w ciągu 5 dni.

2018-03-12

Żądaja dopłaty po 2cmiesiacach za wysłane paczki. Nie odpowiadają na Reklamacje

2018-03-08

ok!

5 / 5 2018-02-27

Gorąco polecam usługi tej firmy! Składanie zlecenia jest niezwykle proste i przejrzyste. Czas realizacji błyskawiczny. No i oczywiście bardzo dobra CENA! PS. Nie mogę doczekać się usługi Pobrań Ekspresowych!

5 / 5 2018-02-27

produkt dostarczony szybko

2018-02-27

bardzo punktualny

5 / 5 2018-02-11

jeżeli chodzi o zwykłe przesyłki to oki, ale jak chodzi o przesyłki pobraniowe to dramat. 13.12.2012 otzrymali pieniądze za pobranie ja natomiast do dziś dnia nie. czekam do miesiąca i kieruję sprawę na policję. jak będą mieli więcej postępowań to może w końcu coś z nimi zrobią. szczeże i zdecydowanie NIEPOLECAM. firmy kurierskie wywiązują się z swoich obowiązków dlatego daję tak wysoką ocenę punktową. dla dwie paczki dał bym ,,O"

2018-02-02

Korzystam z usług 2paczki od 4 miesięcy. Wszystko było okej do ostatniego nadania (UPS). Przy pierwszym odbiorze czekałem na kuriera 6 godzin-nie przybył. Musiałem wyjść z domu wiedząc że po godzinie znów ktoś się pojawi w mieszkaniu. Pech trafił, że wtedy zjawił się kurier. No nic, mówi się trudno pomyślałem. Niestety kurier dzwoni tylko wtedy kiedy nikogo nie ma w domu. Następnego dnia sam rano, na własny koszt zadzwoniłem i dogadałem godzinę odbioru paczek. Nie chciałem aby powtórzyła się sytuacja z poprzedniego dnia. Kurier ustalił że będzie w moim rejonie około 13-14. W domu byłem od 11.30 do późnego wieczora. Kurier w ogóle nie przyjechał! (inaczej pozostawiłby kartkę z drugą próbą odbioru – jak za pierwszą nieobecność) Na telefony nie odpowiadał, pomimo że dzwoniłem w godzinach odbioru przesyłki, zadeklarowanych przez 2 paczki. Notabene czas odbioru przesyłek jest chory 9-17! Może lepiej zrobić od 24-24? Skoro są tak duże widełki to wg mnie kurier powinien mieć obowiązek ustalanie telefonicznie godziny odbioru (mniej więcej). Tak musisz siedzieć w domu 7 godzin. Jak widać na załączonym obrazku nawet ustalanie indywidualne z kurierem nie przynosi skutku. Mój klient zapłacił 44zł za przesyłkę i jest bardzo niezadowolony z obrotu sprawy (wcale mu się nie dziwie) a ja musze świecić przed nim oczami. W związku z tym będę domagał się odszkodowania za opóźnienie odbioru paczek z nie mojej winy.

5 / 5 2018-01-25

szybka dostawa polecam!

2 / 5 2018-01-19

Witam, z calego serca nie polecam tej firmy na pieniadze z pobrania czekam juz 4 tygodnie i dalej nic, odpisują ze UPS im jeszcze pieniedzy nie dostarczyło, raczej w to nie wierze czytając poprzednie komentarze, mam nadzieje ze szybko splajtują zycze im tego z calego serca !

2018-01-16

uprzejmy i soylidn

5 / 5 2018-01-11

Świetna firma. Chyba najtańsza na rynku. Błyskawiczne przesyłanie etykiet - od razu po wpłacie pieniędzy za usługę. Zero problemów. Polecam.

3 / 5 2018-01-08

kontakt, strona techniczna ok ale zwrot pobrania to skandal czekam za pieniędzmi prawie dwa miesiące i ciągle słyszę że jutro będą szczerze odradzam sam więcej nie skorzystam

5 / 5 2018-01-02

Dwie paczki ogolnie OK, jedynie zwrot pieniedzy za pobrania to jakaś kpina. Obracją naszymi środkami przez 2 tygodnie, w mailach informacje ze nie dostali jeszcze pieniedzy od firmy kurierskiej... oczywiscie ściema, bo gdyby to byly ich pieniedze i tak bylo - dawno zerwaliby umowe z tym kurierem... Ogolnie OK, ale jednak duzy minus za pobrania. Usługa pobrania express - totalny bezsens, chcą aby placic za to co powinno byc w standardzie!

2 / 5 2017-12-21

Nie polecam nikomu tej firmy. Na początku było OK, wszystko na czas, teraz widzę firma zawiesiła pobieranie paczek. Nie zwracają pobrań! Są mi winni ponad 250zł!

2017-12-18

Witam ja też czekam od 15 grudnia na zwrot pobrania pieniadze smieszne ... Niby do mnie odpisują obiecują ze pieniadze będą do konca tygodnia itp ale to świema .

5 / 5 2017-12-17

Co do samej usługi - nie mam zastrzeżeń. List przewozowy przesłany szybko, od razu po wpłacie. Ogromnym zgrzytem jest za to kompletny brak kontaktu pomimo kilku możliwości - live chat, e-mail. Pisałem tu i tu i zero odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania. Niepoważne, nawet bardzo. U konkurencji działa to zdecydowanie lepiej. Moduł śledzenia na stronie dwiepaczki nie działa.

2 / 5 2017-11-29

Nie polecam, nie zwracają pobrań ! Dodatkowo jest duży problem z realizacja reklamacji. Firma nie respektuje Polskiego Prawa oraz nie odpowiada na reklamacje.

2017-11-17

Kulturalny

2017-11-15

rewelacyjny

2017-11-15

bardzo dobra

5 / 5 2017-10-29

OK

2017-10-21

Również mam problemy z odzyskaniem swoich pieniędzy za przesyłkę za pobraniem. Przesyłka nadana w grudniu a pieniędzy nadal nie mam. Dodzwonić się tam to cud, a na odpowiedź mailową też trzeba sobie poczekać i bez żadnych konkretów. Już zaczynam się martwić czy w ogóle odzyskam swoje pieniądze. Jak czytam jakie kwoty są dłużni to... Co w tym wypadku pomoże? Czy reklamacja coś da?

2017-10-21

zgodnie z oczekiwaniami

3 / 5 2017-10-20

ZDECYDOWANIE ODRADZAM WYSYŁKI ZA POBRANIEM PRZEZ TĄ FIRMĘ NIE ODDAJĄ PIENIĘDZY ZWYKŁE PRZESYŁKI OK !!!!!!

2 / 5 2017-10-18

NIE polecam wysyłki za pobraniem. No, chyba, że ktoś chce czekać na pieniądze w nieskończoność, bez pewności, czy je dostanie. PORAŻKA!

2017-10-08

Niezastąpiony!!!

5 / 5 2017-10-06

Ok

5 / 5 2017-09-24

Po raz kolejny wysyłam poprzez tę firmę i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Szybka obsługa i co przede wszystkim bardzo TANIO.

5 / 5 2017-09-21

polecam usługi kurierskie tej firmy , jestem zadowolony. pozdrawiam

2017-09-18

miła obsługa

2017-09-14

Niestety ja też padłem ofiarą tego sklepu. Korzystałem z usług tej firmy od kilku lat, wysyłając paczki zwykłe. Nie było z tym żadnego kłopotu. Natomiast raz wysłałem przesyłkę za pobraniem. No i zoonk. Pieniążków nie ma. Generalnie wiem jedno - nie popuszczę bo i dlaczego. Nie rozumiem tylko polityki tej firmy. Ile stracą potencjalnych zysków przez takie działania jak te. Ja wiem, że pomimo konkurencyjnych cen już nic przez tego pośrednika nie wyślę ( a trochę tego wysyłałem ). Pozdrawiam wszystkich potraktowanych tak jak ja.

2017-09-14

Bardzo dobry

3 / 5 2017-09-12

Czekam drugi miesiąc na zwrot pobrania. Nie odpowiadają na maile, nie można się dodzwonić. Złodzieje po prostu. Odradzam jakiekolwiek próby współpracy z tymi oszustami. To co piszę jestem w stanie powtórzyć nawet przed sądem.

2017-09-09

dobry przewoźnik

2017-08-29

Nie pamiętam jaki to był kurier , ale oceniam bardzo dobrze.

5 / 5 2017-08-28

profesjonalny

2017-08-24

ok!

3 / 5 2017-08-18

Firma solidna do czasu. Korzystałem z ich usług przez rok i obyło się bez większych problemów. Fakt, niekiedy było ciężko z kontaktem, ale to co się tam teraz dzieje, to jakaś kpina. Nie wiem kogo posadzili na infolinii, ale totalnie zlewa swoją pracę. Dodzwonić się nie sposób, albo nikt nie odbiera, a za chwilę informacja, że abonent rzekomo prowadzi rozmowę. Smsy nie dochodzą, na maile nie odpowiadają, live chat to tylko ikonka, bo nigdy nie działa. Jak wszystko jest ok, to fajnie, ale niech się coś zacznie dziać, to nie ma szans, żeby się z nimi skontaktować. Tak się stało w moim przypadku, straciłem pieniądze, kurier nie odebrał przesyłek, klienci czekają, a ja nie wiem co mam robić. Wiem tylko jedno, po takiej wpadce już nigdy nie skorzystam z ich usług i szczerze odradzam tego innych.

2017-08-18

I znów czekam już 16 dzień od dnia doręczenia przesyłki na zwrot pobrania. A w regulaminie sobie zmienili, że mają 7 dni na wysłanie przelewu ze zwrotem pobrania od uzyskana kasy od firmy kurierskiej. Jakaś masakra, ciekawe po co im 7 dni. Dostałem tez wreszcie ofertę "pobrań express". Oczekiwałem udogodnienia dla klientów często korzystających z ich usług a tu niespodzianka, pobierają 1,7% wartości pobrania + koszt pobrania. Masakra! Jak nie zaczną szybciej zwracać pobrań wracam do starego sklepu

5 / 5 2017-08-13

Super miły i szybki pan ....zadzwonil i powiedział ze będzie o wyzanczonej godz.i był

5 / 5 2017-08-08

OK

1 / 5 2017-07-26

Nie zwracają pobran od kilku miesięcy, nie odpisują na maile, zwykli oszuści, szkoda gadac....

2017-07-13

Bardzo dobra obsluga

3 / 5 2017-07-10

Również czytam te opinie i w 100 % odradzam wysyłanie za pobraniem pocztowym. Przesyłke wysłałem 6.12.12 roku, zwrotu nie mam do dziś. Na reklamację odpowiedzieli mi że firma kurierska nie przekazała specyfikacji. Po tej informacji zadzwoniłem do firmy kurierskiej, odpowiedzieli mi że nie przekazali firmie dwiepaczki pieniędzy, dlatego bo mają u nich dług i zostało to zaksięgowane na poczet długu. Dziś próbowałem się dodzwonić, nikt nie odbierał, tylko automatyczna sekretarka poinformowała że kontakt jedynie możliwy poprzez e-mila. Na 10 wysłanych e-mili nikt mi nie odpowiedział. Podejrzewam że mamy doczynienia z sprawą Amber Gold w wykonaniu paczek i naszych pieniędzy.

2017-07-03

Pośrednik własnego regulaminu nie czyta i przetrzymuje środki z przesyłek pobraniowych po siedemnaście-osiemnaści dni od chwili odbioru przesyłki przez adresata. Brak możliwości ustalenia godzin odbioru przesyłki przez kuriera oraz konieczność dokonania zlecenia dzień wcześniej. To co niezależne od dwiepaczki.pl czyli jakość usług kurierskich bez zastrzeżeń.

5 / 5 2017-06-27

jak przystalo na DHL wszystko ok :)

5 / 5 2017-06-23

Witam. Paczki wysłane po przez serwis dwiepaczki.pl 20.11.2012r do dziś brak zwrotu pobrań na ok 6000zł. Ta firma to totalna porażka.Ostrzegam wszystkich !!!!

2017-06-15

rewelacyjny

5 / 5 2017-06-13

Miła obsługa,polecam

2017-05-21

dobry

2017-05-20

witam, w dniu 20 12 2012r nadałam paczkę zaznaczyłam pobranie express pieniędzy w dalszym ciągu nie ma dodam, że klienci odebrali i zapłacili ponad 2100zł a dwiepaczki przelali mi 8 01 2013r. 510zł UWAGA TA FIRMA !!! trzeba samemu prosić się o swoej pieniądze, wstyd naprawdę....

2017-05-15

Dobry czas przesyłki, opakowanie nie uległo zniszczeniu podczas podróży i miałam ciągły kontakt z kurierem.

2017-05-14

ok.

5 / 5 2017-05-07

bardzo dobry kontakt z kurierem, możliwość śledzenia przesyłki, błyskawiczna dostawa. polecam.

2 / 5 2017-05-06

Firma beznadziejna nie udało mi się odzyskać od trzech miesięcy pobrania od nich po prostu tragedia. Czy jest ktoś komu udało się wpłynąć na tą firmę? Chcę sprawę zgłosić do Rzecznika Praw Konsument. Totalnie nie polecam firmy.

2017-04-29

Bez zastrzeżeń

2017-04-28

Solidny i tani pośrednik UPS. łatwa i intuicyjna strona.

5 / 5 2017-04-28

pozytywna

3 / 5 2017-04-21

Przesyłka dostarczona 5-11 za pobraniem, do 22-11 nie otrzymałem pieniędzy. Szczerze odradzam firmę dwiepaczki. Nigdy więcej!!

2017-04-19

jest wporządku

5 / 5 2017-04-08

ok

Rzetelne opinie o Dwiepaczki.pl

Dwiepaczki.pl

Siedziba
Wrocław

WWW
http://www.dwiepaczki.pl

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie