Kategorie: / Pozostałe / Hobby

Plantica.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 4.45
opinie o Plantica.pl
2 / 5 2021-07-29

Przestrzegam wszystkich przed zakupami internetowymi w firmie Planica. 7 maja 2021 zamówiłem i opłaciłem u nich odkurzacz Oase PondoVac 5 /3200zł/przez Allegro. Odkurzacz przyjechał za trzy dni. Pech chciał, że zepsuł się na drugi dzień. I tu się zaczyna cała przygoda z firmą Plantica. Przez tydzień nie mogłem się z nimi skontaktować. Podają na swojej stronie trzy numery telefonów, choć na żaden nie można się dodzwonić. Dzwoniąc, słyszysz w słuchawce, że jesteś trzeci oczekujący, potem drugi, aż wreszcie pierwszy, po to ,by usłyszeć, że niestety nie można zrealizować połączenia. Całość trwa 15 min. I tak można do wieczora tygodniami. Nie mogąc nawiązać połączenia telefonicznego z nimi, opisałem całą sytuację na allegro. Zaraz potem zadzwonił ktoś od nich /po tygodniu/ i oświadczył, żebym się wstrzymał z odesłaniem odkurzcza/ w ramach gwarancji/ ,gdyż nie ma osoby decyzyjnej ,a muszą to z kimś skonsultować. Widząc, jak ciężko się z nimi skontaktować, uparłem się, że wyślę im ten odkurzacz.Byłem w trakcie budowy oczka wodnego i był mi bardzo potrzebny. Minęły kolejne dwa tygodnie i żadnej informacji od nich nie miałem. Próbowałem wielokrotnie się do nich dodzwonić, ale to było niemożliwe. Poczuciu bezradności na własną rękę zacząłem szukać na Internecie głównego serwisanta firmy Oase. Znalazłem. Firma SOTEX autoryzowany serwisant firmy Oase na całą Polskę i uroczy,rzetelny,pełen chęci pomocy właściciel pan Jacek.Od niego dowiedziałem się,że mam uznaną gwarancję i przyznaną nową głowicę do odkurzacza.Plantica wysłała mi tą informację tydzień później na maila.Firma SOTEX nie naprawia pewnych rzeczy według zaleceń producenta/Niemcy/,tylko rozpatruje czy wymiana,reklamacja jest zasadna.Tu się kończy rola serwisanta.To Plantica powinna bombardować i pospieszać firmę Oase Polska sp.z o.o. ,która jest dystrybutorem urządzeń firmy Oase z Niemiec.Nic nie robili,nawet telefonów nie odbierali.Oczko wodne już dawno skończyłem ,a odkurzacza dalej nie miałem.Wreszcie po dwóch miesiącach udało mi się do nich dodzwonić i powiedziałem,że jak do tygodnia nie dostanę głowicy to żadam zwrotu pieniędzy.Usłyszałem bezczelnie pytanie” na jakiej podstawie będzie pan żądał zwrotu pieniędzy”.Po prostu brak słów,bezczelni naciągacze,którym jak im zapłacisz,to mają cię w d..ie i bujaj się frajerze. Pan Jacek dał mi telefon do przedstawiciela handlowego firmy Oase Polska sp.z o.o. ,który obsługuje Wrocław/gdzie mieści się ta koszmarna firma Plantica/.Przedstawiciel,pan Dawid ,uroczy człowiek,który jak się dowiedział o tym wszystkim,przeprosił mnie i obiecał,że sprawę szybko załatwi.To nie u niego kupowałem i nie powinien mnie przepraszać.On reprezentuje Firme Oase Polska sp.z o.o. a nie Planice.Słowa dotrzymał i za parę dni miałem odkurzacz. Całość trwała 2 miesiące i 3 tygodnie.A najlepsze w tym jest to, że po trzech dniach od momentu otrzymania odkurzacza,który załatwiłem na własną rękę i bez ich udziału ,firma Plantica wysłała mi maila-cytuję” Dzień dobry Panie Jacku. W dniu dzisiejszym zorganizuje dla Pana nową głowicę. Proszę dać mi te kilka godzin a już wszystko załatwię. Skontaktuję się z Panem telefonicznie po zakończeniu wszystkich czynności. Koszmar,brak słów, do głowy by mi nie przyszło, że jeszcze dzisiaj takie firmy, firmy „uduś” istnieją. Wmiedzy czasie zakupiłem filtr do oczka wodnego OASE BIOTEC SCREENMATIC SET 90000 FILTR UVC POMPA w firmie Sotex ,który nie jest tani ,bo kupowanie takich drogich rzeczy w firmie Plantica to samobójstwo.Tam najwyżej można kupić karmę dla rybek. Polecam firmę SOTEX ,odbierają telefony i są rzetelni!!!

5 / 5 2019-03-24

Ekspresowo

5 / 5 2019-03-19

Duży asortyment. Przejrzyste zestawienie oferty. Ceny ok.

5 / 5 2019-03-14

Bardzo dobry sklep. Szyba przesyłka. Fajnie zabezpieczona przed uszkodzeniem. Oczywiście wszystko kompletne. Ceny jak zwykle rewelacyjne. Moim skromnym zdaniem chyba taniej po prostu w necie nie znajdziemy

5 / 5 2019-03-02

Sklep na poziomie, zawsze w nim kupuję - przynajmniej to, co mogę sobie zamówić przez internet ;) mam niskie ceny, szybką przesyłkę, brak jakichkolwiek problemów, opóźnień, niekompletnych paczek, uszkodzeń itd.

1 / 5 2019-02-11

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

5 / 5 2019-02-05

zamowione nowe akwarium, dotarło do mnie po dwoch dniach. Bardzo dobrze i dokladnie zapakowane, wiec nic sie nie moglo uszkodzic i sie nie uszkodzilo. Tanio jak zwykle. Akwarium oczywiscie pierwszej klasy.

5 / 5 2019-02-01

Sklep jak zwykle rewelacja. Dwa dni i przesyłka już dostarczona. Kupowane nowa akwarium - turbo dobrze zabezpieczone coby sie nic nie uszkodziło, szanuję to! Cena bardzo niska w stosunku do konkurencji. Zero problemów, nic tylko brać!

5 / 5 2019-01-31

Wszystko idealnie, sklep jak zwykle sprawdził się rewelacyjnie. Warto dodać - wybór olbrzymi, zawsze mają to, czego potrzebuję, do tego w bardzo dobrych cenach. Przesyłka szybka a zamówienie dobrze zabezpieczone na trudy transportu

5 / 5 2019-01-26

No raczej, zę sklep na 5. Nie da się do niczego przyczepić, oferta ogromna z super cenami. Dostawa w dwa dni. Jestem bardzo zadowolony z zakupów, zresztą, nie pierwsze u nich i nie ostatnie

5 / 5 2019-01-19

rewelacyjny kontakt i szybkość realizacji

5 / 5 2019-01-14

Bardzo duży wybór towaru, miła i profesjonalna obsługa, szybka wysyłka. Polecam :)

5 / 5 2019-01-07

Pierwsze zakupy w tym sklepie, ale na pewno nie ostatnie. Z ich przebiegu jestem olbrzymie zadowolony - głównie ze względu na szybką dostawę i dobrze zapakowaną przesyłkę. Ceny również jak najbardziej zachęcają do zakupów

5 / 5 2019-01-03

Pomimo zamówienia stosunkowo blisko swiat przesyłka dotarła w dwa dni - wielki szacun. Wszystko jak zawsze extra zapakowane, nic nie miało prawa się uszkodzić, ceny niskie jak zawsze, sklep sztos

5 / 5 2019-01-01

Sklep bardzo dobry. Bardzo dobre ceny, ale to nie wszystko. Kompletne zamówienie dotarło do mnie na czas, super zapakowana paczka, nic się nie uszkodziło. Wielki wybór również zdecydowanie na plus

5 / 5 2018-12-23

10/10! Sklep najlepszy! Mają świetny towar za śmieszne pieniądze, nigdy nie nawalają jeśli chodzi o wysyłkę czy zabezpieczenie jej! Polecam każdemu!

5 / 5 2018-12-07

No i w końcu idealny sklep internetowy dla mnie. pierwsze zamówienie, z grubej rury, bo odrazu akwarium (full OW). Przyszło szybko, idealnie zabezpieczone przed trudami podróży z firmą kurierską, nic nie jest uszkodzone. Polecam

5 / 5 2018-11-29

wszystko w jak najlepszym porządku, towar trafił w moje ręce po 2 dniach od zamówienia, zero problemów czy nieprzyjemności, wcześniej sprawne odpowiedzi na maile, dobrze zapakowana paczka, jestem bardzo zadowolony z zakupów w tym sklepie

5 / 5 2018-11-28

Profesjonalny sklep. Niskie ceny, duży wybór. Do tego, gdy miałem problem z akwarium, bez problemu zostało wymienione na nowe! To się bardzo chwali. Wiem, ze nawet jeżli coś byłoby nie tak, to sklep mnie nie wystawi!

5 / 5 2018-11-13

Rewelacja, jak zawsze. Kupuję tylko u nich. po co przepłacać? Taniej nie znalazłem, a obsługa i towar zawsze pierwsza klasa.

5 / 5 2018-11-10

niem mam uwag

1 / 5 2018-10-31

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

1 / 5 2018-10-24

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

5 / 5 2018-10-20

Wszystko się zgadza, firma po prostu świetna, zakupy poszły szybko, gładko i bez problemów! Niskie ceny, wielki wybór, dla każdego fana akwarystyki będzie to rewelacyjny wybór

1 / 5 2018-09-25

Akwarium na wymiar przyszło co prawda po pewnym czasie ale całe, dobrze zapakowane i wygląda wyśmienicie. Polecam

5 / 5 2018-09-22

muszę powiedzieć, ze jestem bardzo zadowolona. Sam sklep bardzo zachęca cenami a potem jest równie dobrze. Szybka przesyłka, bardzo dobrze zapakowana,a polecam w 100% :)

5 / 5 2018-09-21

super! Ceny, dostawa, obsługa i szybkość ich reakcji na pytania - bardzo mile zaskakują! Ogólnie jestem z zakupów bardzo, bardzo zadowolony, sklep na 5

5 / 5 2018-09-13

Jak zwykle bez jakichkolwiek problemów, zamówiony towar szybciutko u mnie. Ceny jak zwykle super. Jak akwarystyka, to kupuję już tylko u nich (sprzęt + in vitro)

5 / 5 2018-09-10

Bardzo udane zakupy. Najniższe ceny jakie znalazłam. Do tego dostawa bardzo szybka. Sklep się spisał - stąd zostawiam 5 :)

5 / 5 2018-09-01

A wiec tak. Zakupione w necie, odebrane na miejscu. Kompletne od razu, wiec bez czekania czy cos. Dalej, ceny bardzo niskie, wybór bardzo duży. Sklep na żywo robi wrażenie. obsługa przesympatyczna

5 / 5 2018-08-22

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

1 / 5 2018-08-15

Akwarium na wymiar przyszło co prawda po pewnym czasie ale całe, dobrze zapakowane i wygląda wyśmienicie. Polecam

1 / 5 2018-08-09

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

5 / 5 2018-08-01

Przesyłka szybka i dobrze zabezpieczona. Akwarium ow - ceny znacznie niższe niż w konkurencyjnych sklepach. Bardzo polecam, kolejne udane zamówienie, oby tak dalej

4 / 5 2018-07-29

Spory wybór towaru i szybka wysyłka. Na pewno skorzystam z usług tego sklepu w przyszłości.

5 / 5 2018-07-24

Pozytywna

5 / 5 2018-07-15

Sklep bardzo dobry. Zakupy dotarły do mnie bardzo szybko, fajnie zapakowane, zero problemów. Plus za odpowiadanie na maile naprawdę szybko. Ceny niskie. Sklep po prostu świetny, tyle w temacie

5 / 5 2018-07-14

Bardzo szybka realizacja zamówienia, doskonałe doradztwo. Paczka odpowiednio zapakowana, przez co produkty nie uległy zniszczeniu w transporcie. Osobiście gorąco polecam

1 / 5 2018-06-23

ostrzegam przed tym sklepem. po złożeniu zamówienia i opłaceniu przestali się odzywać. telefony nie odpowiadają, na maile nie odpisują. towar nie został wysłany. sprawa trafia na policje.

5 / 5 2018-06-18

Wzorowa transakcja, towar zgodny z opisem. Błyskawiczna wysyłka, 100% zadowolenia !! Szczerze polecam !!

4 / 5 2018-06-11

Mój sklep nr 1 jeśli chodzi o internetowe sklepy akwarystyczne. Kolejne zamówienie własnie dotarło - jak zwykle super zabezpieczone i bardzo szybko! Niskie ceny też trzeba u nich podkreslic!!

5 / 5 2018-06-10

Jestem bardzo zadowolony z zakupów w tym sklepie, nie dość, że ceny najniższe jakie znalazłem, to nie można przyczepić się do niczego - jakosć produktów, dostawa, wszystko tak jak być powinno :)

4 / 5 2018-06-07

Bezproblemowa i szybka transakcja

5 / 5 2018-05-24

Rewelacja, szybka dostawa, wszystko zapakowane tak, aby nie miało prawa się uszkodzić - to mi się podoba. Do tego ceny jak zawsze niskie - gorąco polecam !!

1 / 5 2018-05-23

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

4 / 5 2018-05-20

Jestem bardzo zadowolony z tego sklepu - kupiłem u nich własnie swoje drugie akwarium. Pierwszy raz przez internet, bałem się o przesyłkę, ale zdecydowałem się ze względu na, nie ma co ukrywać, bardzo atrakcyjną cenę w porównaniu z innymi sklepami, które znalazłem. Przesyłka przyszła PERFEKCYJNIE zabezpieczona, nic się nie stało, akwarium już cieszy oko i rybki, wielki plus!

1 / 5 2018-05-14

Akwarium na wymiar przyszło co prawda po pewnym czasie ale całe, dobrze zapakowane i wygląda wyśmienicie. Polecam

5 / 5 2018-05-11

Konkretny na temat.

4 / 5 2018-05-08

ZAKUP PRZEBIEGŁ SPRAWNIE, ROŚLINKI WIDZIAŁEM, ŻE SĄ MAŁE, ALE PIERWSZE JAK ZOBACZYŁEM BEZ WODY :) W WORECZKACH TO BYŁO MAŁE PRZERAŻENIE. OSOBA, KTÓRA ZA MNIE ODBIERAŁA MÓWI ALE MAŁE ROŚLINKI / RZECZYWIŚCIE W DOCELOWYM AKWARIUM SIĘ ZGUBIĄ, JEŚLI OCZYWIŚCIE WSZYSTKIE PRZETRWAŁY TRUDY PODRÓŻY. WIEDZIAŁEM, ŻE SĄ MAŁE, ALE TAKIE MALUTKIE SĄ , ŻE AŻ STRACH JE SADZIĆ/ W DNIU JUTRZEJSZYM BĘDĘ JE SADZIĆ- OBY WSZYSTKO MINĘŁO OK, NO DZIŚ W 400 LITROWYM ZBIORNIKU PRZERABIAŁEM NAPOWIETRZANIE, BY ZNIWELOWAĆ LU OGRANICZYĆ DO MINIMUM SYTUACJE WYPŁYWANIA ROŚLIN. ZAPAKOWANIE DAŁEM NIŻSZĄ OCENĘ, BO UWAŻAM, ZE WSZYSTKIE POWINNY BYĆ W ZBIORNICZKACH JAK ANUBIASY.

5 / 5 2018-05-07

Plantica to mój raj na Ziemi, każdego dnia odliczam do ponownego otwarcia. Wspaniała atmosfera i obsługa,i najwspanialszy szef, który sprawia ze cala firma tętni życiem i zestawem CO2. nie wspomnę już o mega cudnych rabatach, które miałam okazje niejednokrotnie otrzymać za zakupy. Kubek, który również otrzymałam przy zakupach, jest niepowtarzalny i nie wyobrażam sobie picia kawy w innym, a długopisy są bardzo wygodne i pięknie się nimi pisze. Jedyne co bym dodała, to koszulka ze zdjęciem szefa tego sklepu, gdyż jest on przecudownym człowiekiem, który nadaje charakter tej firmie. Polecam z całego serducha ten sklep, jak i klerycy z Wrocławia,którzy się modlą za jego rozwój:)

5 / 5 2018-04-30

Polecam jak najbardziej. Robimy zakupy stacjonarnie, miła obsługa. Znają się na rzeczy. Polecają tylko sprawdzone produkty. Nie wciskają byle czego aby tylko sprzedać. Odnosi się wrażenie, że zależy im na satysfakcji kupującego. Dla nas duży plus za takie fajne podejście. Jeśli czegoś nie mieli na stanie to nie wciskali na siłe zamiennika.

5 / 5 2018-04-20

Miło mi powiedzieć, że sklep oceniam bardzo dobrze. Szybkość realizacji - w dwa dni u mnie. Obsługa - super! Przesyłka zapakowana bardzo dobrze. A ceny - jakie są każdy widzi, czyli niskie

5 / 5 2018-04-18

Świetny sklep! Zamówienie dotarło d mnie szybko i było bardzo dobrze zapakowane. Zamawiałem m.in. akwarium, więc to mega ważna kwestia, ale nic się nie uszkodziło, bo i nie było takiej opcji. Ceny niskie, sklep oceniam na 5

5 / 5 2018-04-15

Tak jak zaznaczyłam, polecam każdemu, sklep idealny. od obsługi po ceny i szybkość dotarcia przesyłki, nie ma sie czego czepiać, nawet gdybym chciała. 10/10 i na 100% następne zakupy też będa u nich

5 / 5 2018-04-08

Bardzo duze zamówienie, wszystko dotarło idealnie zapakowane i bardzo szybko. Kolejne udane zakupy u nich!

5 / 5 2018-04-06

Sklep z bardzo niskimi cenami, z tego chyba znany najbardziej. Zamawiam tam, bo nie widać różnicy i nie ma po co przepłacać w innych. Przesyłki zawsze na czas i fajnie zabezpieczone jeżeli np. kupujemy akwarium, nie ma się czego obawiać przy zamówieniu

5 / 5 2018-03-30

Co moge powiedzieć, zdecydowanie nie zawiedli. Nie ma się do czego przyczepić.Zamówiony towar przyszedł do mnie bardzo, przesyłka byłą kompletna, dobrze zapakowane, nic się nie uszkodziło. Kurier, tak jak chciałem, był po 17:00. Super po prostu

5 / 5 2018-03-24

Pierwsze zakupy u nich tak naprawdę. Ale wrażenia bardzo przyjemne. Zdecydowałem się, bo jednak ceny niskie. No i zakupy sprawne, szybko przyszła paczka, kompletna, dobrze zapakowana, sklep naprawdę na poziomie

5 / 5 2018-03-21

Świetnym tani sklep! Jak zwykle zamówienie dotarło szybko, dobrze zapakowane. Zdecydowanie jeden z najlepszych sklepów tego typu w kraju, dla mnie nawet chyba nr 1

5 / 5 2018-03-13

Sklep dostaje zasłużoną dyszkę. Wszystko idealnie jeśli chodzi o przebieg zakupów. Szybko, sprawnie, paczka zapakowana idealnie itd. I to wszytsko przy ich niskich cenach, i za to własnie 10/10

5 / 5 2018-03-05

Bardzo dobra współpraca z klientem,wszystko poprawnie i bezpiecznie zapakowane,po dostarczeniu towaru do domu udzielono mi instrukcji telefonicznych.SERDECZNIE POLECAM TEN SKLEP ja na pewno was odwiedzę i będę u was kupował

5 / 5 2018-03-03

duży wybor! Mila obsluga! Zamawialamprzez internet i odwiedzilam sklep stacjonarny! Rewelacja Polecam!

5 / 5 2018-02-17

Ja jestem z zakupów bardzo zadowolony. Przesyłka szybko dotarła, kompletna oczywiście. Zamawiałem parę pierdół, filtr i roślinki in vito. Filtr o 100 zł tańszy niż u konkurencji (!!), roślinki w super stanie, zero zastrzeżeń, mogę polecić :)

5 / 5 2018-02-16

najlepszy sklep na jaki mozecie trafić. nie przeprzyjcie w innych, nie ma po co, porównajcie sobie ceny z nimi. kolejny raz z zakupów jestem bardzo zadowolona, oby tak dalej, nowe, piękne OW juz cieszy moje oczy

5 / 5 2018-02-12

Zdecydowanie polecam. Szybka wysyłka, zero problemów z dostawą, przesyłka doskonale zapakowana (akwarium - ważna rzecz). Do tego niskie ceny i duży wybór! Dla mnie rewelacja!

5 / 5 2018-02-08

Rewelacja. Zamawiam przez internet, czasem przesyłka, czasem odbieram sam gdy jestem we Wrocławiu, chociaż raczej to pierwsze. przesyłki dobrze zapakowane i an czas. jak odbieram - bez zbędnego czekania. Super!

5 / 5 2018-02-05

Sklep w którym można znaleźć naprawdę wszystko do akwarium.

5 / 5 2018-02-01

Bardzo dobry sklep, szybka wysyłka, BARDZO dobrze zabezpieczona (akwarium, więc to ważna kwestia), ceny - jak dla mnie, też dobre. Z wyboru, jaki jest też jestem zadowolony. Ogólnie polecam, sam nie r coś jeszcze u nich kupię :)

5 / 5 2018-01-16

szybkie, sprawne zakupy w fajnej cenie. polecam każdemu, bo sprzęt jak w innych sklepach, tylko po prostu taniej. a akwarystyka tania nie jest

5 / 5 2018-01-05

Polecam z ogromna przyjemnością!! :)Sklep zaskakuje bardzo niskimi cenami. ALe to nie jedyny plus. Przesyłka szybko u mnie, super zapakowana, oczywiście wszystko jak miało być tak było :) Wszytsko tak, jak powinno być - ale chyba najważniejsze są te ceny, tak niskich raczej nie znajduje się codziennie

5 / 5 2017-12-25

Z czystym sumieniem sklep oceniam na 10. Dokonałem u nich dosć sporego zakupu (800 zł), całosć dotarła do mnie w ciągu dwóch dni, zapakowana tak, ze nic nie miało prawa stać się zamówieniu. Pomimo dość sporej kwoty - ceny są niskie, to się chwali. Dobry kontakt ze sklepem, miałem kilka pytań. Po prostu pełen profesjonalizm

5 / 5 2017-12-24

Błyskawiczna dostawa, wszystko zapakowane tak, aby nic sie nie uszkodziło. Niskie ceny, nie do spotkania w innych sklepach internetowych, na allegro itd. Tanie kupicie tylko używki

5 / 5 2017-12-21

Pierwsze zakupy w tym sklepie, ale na pewno nie ostatnie. Sklep spełnia wszytkie oczekiwania! Ceny chyba najlepsze jeśli chodzi o e-sklepy! Polecam, bo naprawdę kupimy tutaj po prostu tanio i dobrze

5 / 5 2017-12-13

Jestem bardzo zadowolona z zakupów. Wszystko dotarło do mnie po 3 dniach, idealnie zapakowane, wszystko kompletne. Akwarium świetne, bardzo dobrze sklejone, zero bąbli, wyciekajacego kleju czy innych mankamentów. Do tego znacznie taniej niż w konkurencyjnych sklepach. Nie ma co przepłącać

2017-12-13

Sklep posiada bardzo szeroką gamę towarów i konkurencyjne ceny ale obsługa klienta poniżej krytyki. Po złożeniu zamówienia czekałem dwa tygodnie i się nie doczekałem - musiałem zamówić gdzie indziej. W ramach rekompensaty miałem dostać 10 % rabatu i wysyłkę gratis, wysyłka owszem była gratis - dotarła po ponad tygodniu natomiast o rabacie zapomnieli, nie mieli w historii mailowej chociaż sami go do mnie wysłali.

5 / 5 2017-12-11

Przesyłka po dwóch dniach u mnie. Mega szybka dostawa, jak zwykle zresztą. Wszystko jest co byc powinno, do tego bardzo fajnie zapakowana paczka, nic chyba nie ma prawa sie tam uszkodzić. Dla mnie nr 1

1 / 5 2017-12-07

Po pierwsze nie wiem skąd tu tyle pozytywnych opinii no chyba, że to tylko ja mam pecha. Sklep Planica to w chwili obecnej jedna wielka farsa. Jako plus można jedynie wymienić fakt, że w kwestii zapłaty za towar działają bez zarzutu można to robić na wile sposobów. Teraz jakość usług sprawa pierwsza to terminowość zależało mi na czasie bo chciałem wystartować zbiornik w weekend, dlatego dzwoniłem do różnych sklepów, aby być pewnym czy paczka dotrze na piątek Pani jak i Pan zagwarantowali ze paczka na pewno dotrze na piątek pytałem kilka razy. Oczywiście nie dotarła i weekend przeznaczony i specjalnie zaplanowany na start zbiornika przepadł. Pomyślałem ok nic gorszego się już nie może przytrafić w poniedziałek się upewniłem w sumie z dodzwonieniem się też jest spory problem, ale po kilku próbach udało się. Pani potwierdziła że na pewno przesyłka dojdzie. No i doszło jako, że ja bylem w pracy a przesyłkę odbierała żona która sprawdziła tylko ilość towaru na szczęście zgodną. Niestety okazało się ze paragon fiskalny różnił sie od zamówienia internetowego gdzie zamiast Aqua Art Substrate II+ 5,4kg Podloże Czarne był Aqua Art Aqua Substrate 5,4kg Brązowe czyli starty AS w kolorze wiadomo czego i to w cenie 64,90 zl czyli wiecej niz w stacjonarnym sklepie. Dodam również ze cena za ASII zmieniła się w trakcie zamawiania - czyli kiedy wchodziłem na stronę i składałem zamówienie ASII był po 54,90 zł (co mnie zresztą skusiło na zakupy w tym para-sklepie) a kiedy już finalizowałem i przeszedłem do płatności cena podskoczyła o 10 pln może to zbieg okoliczności. Uprzejma Pani tłumaczyła że to przez zmianę cen w hurtowni, prawo handlowe jednak chyba mówi,że cena z półki powinna być tą co przy kasie.Szkoda również że kiedy poprosiłem panią czy jest możliwość wymiany ASII na ADA pani powiedziała ze niestety paczka już jest tak zapakowana, że nie można nic już z tym zrobić widocznie sklep nie chciał już więcej zarobić bo chciałem dopłacić 85 pln a ADA (wtedy może bym nie dostał tego AS w uroczym brązie). Ostatnia sprawa to jakość pozostałych produktów typu odmulacz, przyssawki, woreczek na wkład filtracyjny itp. jest to zwykły tani chińczyk wiec osobiście odradzam np odmulacz wygląda inaczej niż ten na zdjęciach ma nieprzezroczysta końcówkę zamiast półprzezroczystej. Konkluzja. Wiem, że akwarystyka uczy cierpliwości, ale jeśli ktoś chce wystartować pewnie ze zbiornikiem to lepiej nie ufać do końca sklepom takim jak plantica. Sklep zawodzi na całej linii terminowość, komunikacja,jakość towaru (chińsczyzna), zgodność towaru. Dostałem również roślinki pierwszego planu których nie mam do czego wsadzić nie wiem czy nie padną. Jako ze było po 18 dokłądnie 18:10 nie dodzwonielm sie co jest zrozumiałe terminowość :) szkoda że nie działa w obie strony.Napisałem maila i mam nadzieje że towar szybko wymieniony zostanie o czym na pewno napisze w następnej opinii. Szkoda tylko roślin które maja nikle szanse w woreczkach jednorazowych.

4 / 5 2017-11-09

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

5 / 5 2017-11-07

Pierwsze zakupy. Ale wszystko poszło, tak jak powinno. przesyłka po 2 dniach do mnie dotarła, świetnie zapakowana, wiec nic nie miało prawa się uszczerbić czy coś. Zdecydowanie polecam innym, nie przepłacajcie w innych sklepach bo to bez sensu

5 / 5 2017-11-03

Jak zwykle okazało sie, że u nich filtr będę miał najtaniej. Róznica około 100 zł względem innych, popularnych sklepów. Wszytsko doszło na czas. Polecam jak najbardziej, zazwyczaj ich ceny na[prawdę pozytywnie odbiegają od konkurencji

4 / 5 2017-11-02

Akwarium na wymiar przyszło co prawda po pewnym czasie ale całe, dobrze zapakowane i wygląda wyśmienicie. Polecam

5 / 5 2017-10-27

Jeżeli chodzi o akwarystyke, to chyba najtanszy sklep, ktory faktycznie jest sprawdzony. Kolejne udane zakupy!!! Wszystko jak zwykle dotarlo na czas, paczka perfekcyjnie zapakowana i zabezpieczona przed uszkodzeniami potencjalnymi

5 / 5 2017-10-16

Zdecydowanie polecam, innego sklpeu z takim wielkim wyborem i takimi niskimi cenami się chyba u nas w kraju nie znajdzie. Do tego nie czeka się długa na przesyłkę i jest ona naprawdę bardzo dobrze zapakowana! Kolejne zakupy, znowu jestem z nich mega zadowolony

5 / 5 2017-10-14

Sklep jak zwykle nie zawodzi, ich popularność zupełnie nie dziwi. Jedni z najtańszych w sieci, dobrze pakują paczki, wiec nowe OW dotarło idealnie zabezpieczone. Do tego nie robią problemów przy gwarancji - raz oddawałam filtr, wszystko sprawnie, dostałam nowy

5 / 5 2017-10-12

Super sklep z dużym wyborem. Bardzo dobrze zaopatrzony ceeeny bezkonkurencyjne ! Piękne rośliny i fachowe doradztwo.

5 / 5 2017-10-10

powiem szczerze, ze wszystko dobrze, bardzo dobrze. Mamy niskie ceny, szybką dostawę i dobrze zabezpieczoną przesyłkę. Mi to wystarcz i jak najbardziej polecam innym

3 / 5 2017-10-06

Wszystko pięknie dopóki zakupionego towaru nie trzeba wymienić, bo po krótkim użyciu okazuje się wadliwy, wtedy staje się to problemem.

5 / 5 2017-09-20

Bardzo, bardzo udane zakupy. Właśnie przyszła paczka. Zamówienie we wtorek po południu - naprawdę dobry wynik. Wszystko super zapakowane, nic się nie uszkodziło, najniższe ceny jakie zlazłem w sieci. Naprawdę super

5 / 5 2017-09-14

Rewelacja, bardzo szybka dostawa, co nie jest oczywiste w okresie przedświątecznym. Dwa dni i wszystko u mnie. Dobrze zapakowana i zabezpieczona. Ceny niskie. Dla mnie same plusy

5 / 5 2017-09-03

Wszystko dotarło do mnie na czas, przed Świętami, wielki plus za to. Towar kompletny, dobrze zapakowanyć. Generalnie polecam gorąco

5 / 5 2017-09-01

sklep na 5, ceny bardzo niskie, wybór ogromny, kupuję u nich nie pierwszy raz. Nie zawodzą, po prostu, do tego niższych cen nigdzie nie widziałam, połączanie po prostu idealne!

5 / 5 2017-08-27

B. dobry sklep, ceny niższe niż u konkurencji, produktów dużo - na każdą kieszeń, czy zaczynasz, czy siedzisz w temacie od lat - znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zero problemów z gwarancja, super bezpiecznie zapakowane przesyłki.

5 / 5 2017-08-27

Szeroka oferta i dobre ceny. Mi zdarzyły się dwie reklamacje, ale zostały szybko rozpatrzone i ogólnie jestem zadowolony.

5 / 5 2017-08-22

Jak zwykle rewelacja, sklep godny polecenia. Super ceny, dostawa błyskawiczna, akwarium zakapowane perfekcyjnie, oby tak dalej! Nigdzie chyba nie da się taniej kupić OW!

4 / 5 2017-08-12

Plus za zabezpieczenie przesyłki przed uszkodzeniami. W sklepach akwarystycznych to chyba najważniejsza rzecz. Ceny niskie jak zawsze, zero problemów.

5 / 5 2017-08-09

Wczoraj dotarło do mnie nowe akwarium od nich i jestem jak najbardziej zadowolona z zakupów. Ceny jakie są, to każdy widzi, jest tanio i nie ma co z tym dyskutować. Natomiast przesyłka dotarła w dwa dni, sympatyczny wynik i była super zapakowana przed uszkodzeniami, za co leci do was wielki plus! :)

4 / 5 2017-07-26

Jak zwykle jestem bardzo zadowolony. Ceny znacznie niższe, niż u konkurencji, spokojnie 100 zł w kieszeni mi zostało. Filtr i rośliny in vitro bez zastrzeżeń, przesyłka szybka i rewelacyjnie zapakowana :)

5 / 5 2017-07-19

Ekspresowe wysylki, towar swietnie zapakowany!

4 / 5 2017-07-07

Dobry i bardzo tani sklep. Polecam, jeżeli ktoś chce trochę na zakupach oszczędzić. Wysyłka szybka i dobrze zapakowane. W razie problemów nie robią problemów z gwarancją, sprawdzałem dwa razy ;)

5 / 5 2017-07-07

Sklep po prostu super! Polecam każdemu! Mój nr jeden, zdecydowanie, w innych sklepach kupuje tylko rybki :D ceny najniższe jakie tylko można znaleźć

4 / 5 2017-07-05

Przede wszystkim - szybka i dobrze zapakowana przesyłka! Ceny też bardzo dobre jak na jakość produktów, wiec polecam, zdecydowanie! Jeszcze nie raz coś u nich kupię :)

5 / 5 2017-06-16

Bardzo duży wybór produktów, z dokładnym opisem. Wysyłka wręcz błyskawiczna. Na drugi dzień po zamówieniu produkty miałem w domu. Polecam wszystkim ten sklep. Pozdrawiam Waldek.

5 / 5 2017-06-13

Duży asortyment. Przejrzyste zestawienie oferty. Ceny ok.

5 / 5 2017-05-23

Wcześniej nie znałem tego sklepu, to moje pierwsze w nim zakupy, ale za to bardzo udane :) Wszystko dotarło do mnie na czas w perfekcyjne zapakowanej paczce, zresztą, szła do mnie raptem dwa dni. Taka obsługa + takie ceny = udane zakupy ;)

5 / 5 2017-05-22

Bardzo dobry sklep. naprawdę, ceny niskie, ale to nie wszystko. Ale pakunki dobre zapakowane, przesyłki w 2 dni u mnie. I to się naprawdę ceni. A sam sprzęt od nich nigdy nie robił problemów :)

5 / 5 2017-05-16

Jestem bardzo zadowolony z obsługi sklepu i zamówienia. Pomogli dokonać wyboru, zapakowali paczkę tak, że nic się z nią nie stało, błyskawiczna wysyłka i dostawa, 10/10, bezapelacyjnie!

1 / 5 2017-05-11

Witam, rowniez bardzo sie dziwie za jakiekolwiek pozytywy dla tego sklepu poza duzym wyborem nic nie ma w nich szczegolnego sa nie slowni pod kazdym wzgledem zapewniaja w mailach i rozmowach telefonicznych o swoich zaletach i slownosci dostawy ale nie dotrzymuja danego slowa chyba przez to ze ten sklep nie uczestniczy w programie :slucham swoich klientow : poprostu kasa kasa i nic ponadto ale tak bywa z takimi firmami wiec stanowczo nie polecam chyba ze ktos jest bardzo latwowierny i daje sie nabierac na ich obietnice ktorych nie dotrzymuja

5 / 5 2017-05-07

Profesjonalne podejście do zamówienia inne sklepy akwarystyczne mogą wsadzić sobie rabaty tam gdzie słońce nie dochodzi i gdzie kończą się jelita. Jeśli chodzi o moje krewetki to tylko Plantica.pl

5 / 5 2017-04-26

Sklep idealny moim zdaniem. Bardzo udane zakupy, najniższe ceny w sieci, szybka dostawa, ogólnie zero problemów. Jak najbardziej polecam. Zdecydowanie zasługują na 5

4 / 5 2017-04-20

Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tego sklepu. Ceny niskie, bezpieczne przesyłki, ogólnie nigdy nie miałem z nimi problemów - podobnie jak teraz przy zakupie OW i filtra

4 / 5 2017-04-12

Przede wszystkim - szybka i dobrze zapakowana przesyłka! Ceny też bardzo dobre jak na jakość produktów, wiec polecam, zdecydowanie! Jeszcze nie raz coś u nich kupię :)

5 / 5 2017-03-31

Jak zwykle udane zakupy, rewelacja, ceny niskie, przesyłka szybka. Polecam każdemu, najlepszy sklep w sieci!

5 / 5 2017-03-30

wszystko idealnie, sklep najwyższych lotów, przynajmniej mi się tak wydaje. Ceny bardzo dobre, obsługa, dosatwa, jakosć zapakowania i wgl wszystko. Plecam w 100%

Rzetelne opinie o Plantica.pl

Plantica.pl

Siedziba
Wrocław

WWW
http://plantica.pl

Email
[email protected]

Telefon
721783058

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie