Kategorie: / Książki

Megaksiazki.pl Opinie Klientów

2.90/5.00 - ilość ocen: 40
opinie o Megaksiazki.pl
5 / 5 2019-02-06

Przeczytałam wiele negatywnych opinii i bałam się zamówić.Wszystko okazało się ok,przesyłka dotarła szybko,zamówienie zrealizowałam przedpłatą przelewem.Otrzymałam informację o realizacji zamówienia,a następnie o wysyłce książek.Wszystko w najlepszym porządku.Polecam

2 / 5 2019-02-01

Zero profesjonalizmu. Przesyłkę opłaciłem 11 października i czekam... Zamawiałem dostawę "paczka w Ruchu" ale wysłali ją jak zwykła paczkę na adres kiosku Ruchu co skutkuje tym, że poczta pokazuje nieudane próby dostarczenia przesyłki mimo braku żadnego awizo/mejla/sms-a w mojej skrzynce. Nie odpowiadają na mejle. Myślę, że jakbym kupił książki bezpośrednio z czeskiego wydawnictwa to już by u mnie były. Omijać szerokim łukiem. Zdecydowanie nie polecam!!!

1 / 5 2019-01-10

to trzeba zgloscic na policje. to jest oszustwo-kradziez. ! na to jest paragraf. kazdy oszukany powinien isc na najblizszy posterunek i zglosci oszustwo.. to nic ne kosztuje. nie mozna zostawic tego bezkarnie. beda dalej naciagac.

2 / 5 2018-12-15

Wpłaciłem pieniądze za książkę, towaru nie otrzymałem. Nie polecam!!!!

3 / 5 2018-12-03

Złożyłem zamówienie na 5 podręczników do nauki języka. Na stronie była informacja że realizacja do 2 tygodni. Wpłaciłem pieniądze i czekam. Po dwóch tygodniach zacząłem się upominać o te książki. Dostałem maila że jutro będą wysłane. Więc czekam dalej. Po trzech dniach znowu napisałem maila i w odpowiedzi otrzymałem info że niestety ich nie posiadają. Kasę oczywiście po kilku dniach zwrócili z powrotem na konto. Podsumowując minęły 3 tygodnie od momentu złożenia zamówienia do momentu kiedy dowiedziałem się że nie mają książek. Pojawia się pytanie dlaczego od razu nie napisali że mają towaru tylko człowiek z wielką nadzieją czeka że książki jednak przyjdą. Zdecydowanie odradzam tą księgarnie.

1 / 5 2018-11-15

Megaksiążki.pl to polska wersja czeskiej księgarni internetowej Megaknihy.cz (zarówno w regulaminie jak i na paragonie/fakturze dane przedsiębiorcy są takie same) - oferującej dobre ceny. Pomimo wielu negatywnych opinii, zdecydowałem się zaryzykować, gdyż zależało mi na książkach czeskich, które jak sprawdziłem są dostępne na megaknihy.cz (nawet ceny są mniej więcej takie same po przeliczeniu; więc to raczej kwestia przewiezienia ich z Liberca, gdzie mają chyba magazyn do Bogatyni, żeby odebrał to kurier polski). Sama księgarnia w Czechach ma dobre oceny. Założyłem, że skoro są w czeskiej księgarni matce, to będą i u Nas i faktycznie po 6 dniach zostały wysłane. (Pewnie większy problem mają z książkami polski, które muszą zamawiać od innych dostawców w Polsce - stąd to trwa dłużej). Ceny bezkonkurencyjne nawet jak na Czechy, a koszty wysyłki znacznie mniejsze (a i tak większość czeskich księgarni do Polski nie wysyła co do zasady). Ogólnie jednak należy się liczyć z dłuższym czasem dostawy niż zadeklarowany, ale jeśli komuś się nie spieszy, a różnica w cenie jest duża, warto skorzystać z oferty księgarni. Sklep powinien zweryfikować czas dostawy - dużo traci na trwaniu przy nierealnych deklaracjach.

2018-11-06

Sklep porażka sprzedają ksiązki których nie mają na stanie magazynowym, zamówiłem jedną pozycję było info że wysyłka natychmiast wiec upomniałem sie o swoje. Odpowiedz ze zamówinie jest w trakcie realizcji i zgodnie z regulaminem mają na to 7 dni ??? Info podczas zamaiania : - Produkt dostępny w magazynie gotowy do natychmiastowej wysyłki. Czyli natychmiastowa wysyłka jak znajdą ksiązke na magazynie na co mają 7 dni. ŻENADA nie sklep...

5 / 5 2018-10-09

Niestety, na moją negatywną ocenę składa się zbyt długi czas realizacji.. brak informacji o statusie przesyłki (prawdziwym) 2-3 dni na zaksięgowanie....? Status wysłane (kurier) - dodatkowe 4 dni od tego statusu na dostarczenie daje nam prawie tydzień czasu..Uwagi do zamówienia oraz informacje dodatkowe nie są brane pod uwagę. Książka była potrzebna na cito, z uwagi na małą dostęność w sieci zdecydowałam się na zakup w tym sklepie internetowym z nadzieją że max czas realizacji standardowo trwa ok 3-4dni . Ciekawe jak w przypadku wysyłki za pobraniem... gdzie przesyłka na dobrą sprawę może wyjść tego samego dnia??? Odpowiadają na maile dopiero pod koniec następnego dnia.. Dawno nie zawiądłam się na zakupach online.. Inne sklepy radzą sobie, korzystają z dostępnych powszechnie "narzędzi" - usprawniających sprzedaż czy wysyłkę...

2018-09-12

Omijajcie szerokim łukiem , wystawiają książki których nie maja na magazynie mimo że w opisie jest że są dostępne.

1 / 5 2018-08-27

Mimo negatywów (już przez nie prawie pieniądze cofnąłem) paczka przyszła w ciągu tygodnia. Wszystkie produkty zgodne z zamówieniem, kontakt ze sklepem był. Także nie mogę się do niczego przyczepić :)

Rzetelne opinie o Megaksiazki.pl

Megaksiazki.pl

Siedziba
Praha

WWW
http://www.megaksiazki.pl

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie