Kategorie: / Dom

Alekafelki.pl

3.62/5.00 - ilość ocen: 145
1 / 5 2020-11-25

Zamówienia brak, pieniędzy nie oddają. Omijać szerokim łukiem.

1 / 5 2020-11-23

Jak kilku moich opiniodawców również miałem nieprzyjemna okazje przekonać się o braku uczciwości ww. sklepu. Towar nie przyjechał, po korekcie faktury czekam już ponad miesiąc (w regulaminie maja 10 dni o czym poinformowali mnie ładnie jak pierwszy raz się upomniałem o swój przelew). W Polsce to podobno nazywa się kradzież ale co ja mogę wiedzieć. Unikajcie jak ognia

5 / 5 2020-11-23

Jak kilku moich opiniodawców również miałem nieprzyjemna okazje przekonać się o braku uczciwości ww. sklepu. Towar nie przyjechał, po korekcie faktury czekam już ponad miesiąc (w regulaminie maja 10 dni o czym poinformowali mnie ładnie jak pierwszy raz się upomniałem o swój przelew). W Polsce to podobno nazywa się kradzież ale co ja mogę wiedzieć. Unikajcie jak ognia

1 / 5 2020-11-20

Potwierdzam negatywne opinie klientów, dostępne w internecie. Sklep prawdopodobnie splajtował lub lada moment to nastąpi, ale wciąż można złożyć zamówienie i przyjmowane są wpłaty od klientów, natomiast towar nie jest zamawiany u producentów, a środki nie są zwracane. Miałem zamówione kafle, po upływie terminu 21 dni zamówienie wciąż nie było zrealizowane, sklep kilkukrotne przekładanie terminu realizacji tłumaczył tym, że w transporcie od producenta brakowało tego towaru, że fabryka podaje odległe terminy produkcji, zachęcano do wybrania kafli dostępnych na magazynie, ale nie proponowano zwrotu środków. Jeżeli sklep nie odda pieniędzy sprawa trafi na policję i do sądu.

5 / 5 2020-11-17

Uwaga!!!! Alekafelki to oszuści odradzam jakie kolwiek zakupy, u mnie standard zrobione zamówienie czekanie miesiąc puzniej stwierdzili ze producent nie robi już tych płytek noi zrobili zwrot faktury yhym tulko meilowo:), pieniążków nie ma telefonów nie odbierają wcale a jak dzwonie z obcego to twierdzili ze księgowość na urlopie a puzniej że będzie za tydzień przelew, sprawa zgłoszona na policję, przestrzegam wszystkich omijajcie ta pseudo firmę z daleka!!!

5 / 5 2020-11-07

Potwierdzam wszystkie opinie. Złożyłam zawiadomienie o przestepstwie na policję, która umozyła sprawe bez wyjasnienia wskazujac,że czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego. Wnioskuje o zlozenie jak wczesniej proponowano zgłoszenia zbiorowego!!!!

1 / 5 2020-11-03

Szanowni Państwo, Dodaję opinie, jako ostrzeżenie dla nas wszystkich. Ostrzeżenie przed nieuczciwym działaniem sklepu Alekafelki pl., Panów: właściciela K.T., kierownika sklepu w Szczecinie M.G. oraz pozostałych pracowników firmy. Wszystkie negatywne opinie sią wyrazem żalu osób pokrzywdzonych przez w/w osoby. Wystarczy spojrzeć, jak wiele opinii jest blokowanych w trakcie OpiConnect. Pozytywne opinie są natomiast dziełem wszystkich pracowników firmy, którzy to w godzinach pracy zamiast odbierać telefon od klientów, wyciszają go a swój czas poświęcają na tworzenie fikcyjnych kont i pisanie pozytywnych komentarzy. Można zadać pytanie, w jakim celu? W celu pozyskania jak najwięcej naiwnych osób, które dokonają 100% przedpłaty zaliczki na zakup płytek, które nie zostaną zamówione przez firmę. Po wielu emailach, gdyż kontakt telefoniczny z firmą w 100% jest bezskuteczny, otrzymają Państwo fakturę korygującą, ale przelew nie zostanie zrealizowany. Panie Kierowniku, kariery zawodowej na rynku pracy nie zbuduje Pan na krzywdzie ludzkiej, oszustwie i wyłudzeniu. Co więcej nadal firma nadal promuje i pozycjonuje się w szeroko pojętym świecie Internetu. Firma działa łamiąc wszelkie przepisy prawa. Nie boją się odpowiedzialności cywilnej, w mojej ocenie są niewypłacalni. Mam nadzieję, że wszystkie osoby pracujące w firmie poniosą odpowiedzialność karną. Nie omieszkam zgłosić swojej sytuacji do wszystkich instytucji - z wnioskiem o przeprowadzenie niezwłocznych kontroli prowadzenia działalności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, organów ścigania – w celu zgłoszenia zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z zamiarem oszustwa, Urzędu skarbowego w celu zgłoszenia zawiadomienia o podejrzeniu prowadzenia działalności pod kątem bezpodstawnego wzbogacenia - oraz Google i serwisu Opineo.pl - w celu zaprzestania promowania sklepu AleKafelki. Przedstawiam, zatem swoją sytuację. Zamówiłam płytki w lipcu, towaru nie otrzymałam. W mojej opinii nigdy nie zostały zamówione u producenta. Sklep wystawił korektę, środki pieniężne nie wpłynęły na mój rachunek bankowy. W pierwszym etapie, po zapytaniu o zwrot otrzymywałam wiadomość z informacją o procedurze firmy i dokonywanych zwrotach w ciągu 10 dni roboczych, inne pytanie dotyczące zwrotu miało analogiczną odpowiedź. Chwilami odczuwałam wrażenie, że koresponduję z botem. Po 10 dniach środki pieniężne nie zostały mi zwrócone a kontakt emaliowy z firmą się urwał. Wiele osób, które znalazły się w tej samej sytuacji, co ja, zadają w opiniach pytanie, czy sklep stacjonarny AleKafelki funkcjonuje. Otóż w Warszawie już nie, sklep został zamknięty. W Szczecinie jeszcze tak, ale jest w trakcie likwidacji, co wnioskuję, bo bilbordzie na sklepie. Wewnątrz sklepu zastałam 3 pracowników i żadnego klienta. Spytałam, dlaczego Panowie nie odbierają telefonu, otrzymałam odpowiedź, że nie odbierają w sytuacji, kiedy mają klientów. W ukryciu wykonałam połączenie, byłam sama w sklepie, ale połączenia nadal nikt nie odebrał – sygnał został celowo wyciszony. W mojej opinii, firma szykuje się na najgorsze. Podejrzewam, że zamierzają złożyć, albo już złożyli wniosek o upadłość. Co więcej, podważę w każdym sądzie przesłanki upadłości tej firmy i wniosę, aby sąd zbadał zawinienie dłużnika w doprowadzeniu do stanu niewypłacalności.

1 / 5 2020-11-02

Od lipca brak realizacji zamówienia i zwrotu pieniędzy. Sprawa będzie zgłoszona do prokuratury.

5 / 5 2020-10-30

OSTRZEGAM przed skorzystaniem z usług sklepu alekafelki.pl. Sklep nie zrealizował mojego zamówienia (kafelki) oraz do tej pory nie zwrócił wpłaconej zaliczki. Zamówienie złożone początkiem czerwca 2020, anulowane 20 września 2020 a zwrotu zaliczki nie ma do dzisiaj. Schemat identyczny jak w innych negatywnych komentarzach. Sklep kilkukrotnie przekładał termin dostawy towaru tłumacząc się: - wstrzymaniem produkcji przez producenta - producent nie wprowadził towaru do systemu, przez co towar nie dotarł do Polski - anulowaniem transportu przez producenta - opóźnienie załadunku u producenta - dojechał transport ale bez naszego zamówienia Po anulowaniu zamówienia i wystawieniu korekty faktury kolejne przekładanie terminu zwrotu wpłaconej zaliczki. Sklep miał 10 dni roboczych na zwrot zaliczki, następnie przeprosiny i wyznaczanie kolejnych terminów. Po mailu z informacją, że zostanie złożony wniosek do sądu o zwrot zaliczki, brak kontaktu. Najbardziej szkoda straconego czasu na oczekiwanie na dostarczenie zamówienia (3 miesiące). Finalnie musiałem zmienić plany co do wykończenia mieszkania. Cała ta sytuacja wygląda jakby właściciel miała problemy finansowe (zamkniecie sklepu w Warszawie) i postanowił zarobić na oszukiwaniu ludzi i nie zwracaniu wpłaconych zaliczek. Tu 600 zł tu 2000 zł i się zbierze konkretna suma. Sprawa najprawdopodobniej skończy się sądzie, raczej jej nie odpuszczę dla zasady.

1 / 5 2020-10-29

Nigdy tam nic nie zamawiajcie. Mnóstwo oszukanych osób bez kafelków i bez zwrotu.

Alekafelki.pl

Siedziba
-

WWW
http://www.alekafelki.pl

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie