Kategorie: / Komputery i Internet / Serwis / Telekomunikacja / Usługi

@ ALFANET Małolepszy Marcin Opinie Klientów

4.19/5.00 - ilość ocen: 16
opinie o @ ALFANET Małolepszy Marcin
5 / 5 2021-02-03

Masakra! Jak chcesz założyć od nich internet,to będą tacy mili i będą skakać żebyś podpisał umowę,a jak chcesz po upływie zrezygnować to nikt nie chce z tobą rozmawiać,tylko straszą sądem jak nie zapłacisz zaległości w terminie. Internet mialem bardzo słaby,nie taki jak zapewniali mi w umowie! Ludzie,nie dajcie sie namowic na ten światłowód Małolepszego z Czestochowy! Nigdy wiecej nie chce tego dziadostwa i naprawde nikomu nie polecam! Jedna wielka banda oszostow!!!

2019-03-20

skandal dość że firma mniema się za firme internetową to nie potrafi obsługiwać meili i każe kontaktować się za pomocą poczty a póżniej wysyła do sądu i każe sobie płacić za coś na co była składana reklamacja.Uważajcie zachowujcie rachunki pięć lat list i różne korespondencję bo póżniej będą kłopoty. Ja mam sprawę z 2012 roku mimo że firma nie sprzedała sygnału bo była awaria to podali mnie do sądu o 105 złotych

2019-02-23

Mam internet u nich od 4 lat nigdy nie było problemu mam 100Mb i jedynie w szczycie w weekendy chodzi nieznacznie wolniej jest miedzy 70-80Mb co jest praktycznie nie odczuwalne nigdy nie miałem problemów ze zrywanie połączenia wcześniej miałem netie to była dopiero porażka ogólnie polecam

2019-01-04

Mam ten internet od dwóch miesięcy i to jest totalna porażka,strona wczytuje się od 3 do 5 minut beznadzieja,a ja jeszcze podpisałam umowę na 3 lata jak tak dalej będzie zmuszona będę szukać porady prawnej!!!

5 / 5 2018-11-11

Trochę było zawirowań z umową ale widać ,że firma cały czas się rozwija i dopracowuje szczegóły.Mam internet ,telefon i tv i wszystko działa ok.Polecam.

5 / 5 2018-10-22

Bardzo miła obsługa :) konkretne informacje, jeśli brak internetu ... dzwonię i dostaję informację dlaczego .... dostaję odpowiedż ż np. awaria i internet będzie działal ok, godz, 18 na pezykład, wchodzę 18.10 i działa super:) Polecam

2018-10-07

Po zgłoszeniu problemu Pani odbierająca telefon z "rozliczenia" w sposób poniżający i lekceważący mówi "a nie widziała Pani co podpisuje"Podejście do klienta po podpisaniu umowy żenujące.Podłączą i wtedy informują że abonament jest droższy na firmę,że należą się koszty podłączenia.Nie polecam.

5 / 5 2018-10-03

Witam serdecznie, pomyślałem że wystawię opinię na temat usług świadczonych przez firmę @ALFANET Małolepszy Marcin. Usługa która zamówiłem została wykonana w sposób profesjonalny. Instalator wykazał się znakomitą wiedzą oraz w bardzo miły sposób zaproponował swój wariant instalacyjny. Dziękuję i z czystym sumieniem polecam pozdrawiam Tomek

5 / 5 2018-09-13

jestem bardzo zadowolony,ostatnio włączono radio /m.innymi RMF Classic/ oraz wiele niekodowanych.Dziękuję za Supertennis.

5 / 5 2018-08-05

Byłam klientką alfanetu kilka lat, w sumie było ok, dopiero od kilku miesięcy prędkość zamiast 8/16, to było 0,5, gdy przyszło podpisać nową umowę, arogancja przedstawiciela przeszła moje wyobrażenia, nie dość, że nie chciał dostosować opłatę do rzeczywistej prędkości (59 zł), to jeszcze stwierdził, że teraz alfanet najniższą prędkość, jaką będzie oferował to będzie 10Mb, za dużo większą cenę. Nie przyjął do wiadomości, że na wsi o takiej prędkości nie ma co marzyć. Przeszłam do mobilnego plusa, jest ok.

5 / 5 2018-06-30

Posiadam internet z alfanetu od ok 10 lat na poczatku mialem internet 2 mega jak na tamten czas spoko 2mb bylo 2mb, na dzien dzisiejszy mam internet 5 mega i tu juz niestety nie ma 5mb na 5mb, mozna powiedziec ze jest swieto jak uda sie osiagnac predkosc chociaz 2mb. Kilka lat temu polecalem kazdemu uslugi alfanetu na dzien dzisiejszy bardzo powaznie rozwazam zmiane uslugodawcy..

1 / 5 2018-05-22

Światłowód tragedia routery które dają są przestarzałe o bardzo słabym zasięgu co najwyżej jedno pomieszczenie a i taki potrafi wi-fi w tym pomieszczeniu przerywać a broń Boże coś dalej typu router ustawiony koło okna musi aż ominąć jedną szybę ledwie daje radę tracąc 70% szybkości i stabilność wtedy na poziomie zera co krok przerywa sygnał do zera. Router miałem wymieniany z 5 razy jak co na tzw lepsze. Żal

3 / 5 2018-05-01

Firma ta nie ma zielonego pojęcia co oznacza słowo stabilność. Nigdy nie ma pewności czy nie straci się połączenia w każdej chwili, prędkość strasznie skacze, czasami internet działa tak, że lepiej gdyby w ogóle nie działał. u nas 1Mbit/s = 1Mbit/s co to tego mam bardzo poważne zastrzeżenia. Odkąd mam ten internet firma jakby w ogóle się nie rozwija, co można stwierdzić po braku widoczności postępu w jakości świadczonych usług. Obsługa klienta... szkoda słów, byle tylko wcisnąć klientowi jakiś kit i żeby się odczepił. Brak jakiejkolwiek zapobiegawczości, czy pojęcia o danych problemach z połączeniem. Ostatnio nawet spotykam się z nie odbieraniem telefonów w godzinach działania infolinii. Jak najbardziej z całego serca wszystkim odradzam :)

5 / 5 2018-03-25

Jestem bardzo zadowolony! polecam

5 / 5 2018-03-10

Do tej pory byłam zadowolona z firmy, internet jest szybki, w ciągu 1,5 roku może kilka razy nie było internetu przez max 0,5h. Zdarza się. Jednakże teraz potrzebne sa mi FV i okazuje sie ze abonament to 1 zł miesięcznie a reszta to opłata za jakiś sprzęt którego na oczy nie widziałam. Próba jakiegokolwiek kontaktu w sprawie wysłania mi dokumentu zakupu owego sprzetu nie dochodzi do skutku. wszystkie moje wiadomości sa ignorowane. Czytaliśmy z meżem umowe i nie przypominam sobie nic o takiej opłacie miesiecznej, ale nasz błąd bo widocznie nie doczytaliśmy, jednakże człowiek uczciwy sadzi ze umowa słowna tez ma jakies znaczenie. Decydując sie na podpisanie umowy zachecam do wnikliwej analizy zeby nie było niespodzianek i nastawienie sie na totalny brak kontaktu ze sprzedawca.

2018-02-14

Okazjoneo.pl s.c. poleca usługi realizowane w obszarze rozwiązań internetowych oraz telefonicznych wykonywanych przez firmę @ALFANET Małolepszy Marcin. Potwierdzamy solidne wykonanie instalacji dostępu do sieci internet oraz telefonii cyfrowej a także wzorowy serwis nad wyżej wymienionymi usługami.

2018-01-04

Trzeba się zastanowić przed ...

2 / 5 2017-12-05

Nie polecam. Internet dostarczany przez Alfanet jest szybki, ale bardzo nie stabilny. Pozdrawiam

5 / 5 2017-09-04

mam od nich internet od wielu lat i jestem zadowolony, nawet jeśli coś nie działało serwis szybko reagował

1 / 5 2017-09-04

Potwierdzam negatywną opinię o obsłudze klientów. A zwłaszcza jeden pracownik (służę numerem telefonu komórkowego) Zdarzyło mi się co najmniej ze trzy razy. Pozjadał wszystkie rozumy. Grzeczni byli kilka lat temu jak chcieli dostać dofinansowanie z UE. Jak otrzymali dofinansowanie to "sentymenty" się skończyły

5 / 5 2017-08-22

Chamstwo i buta pracowników biura obsługi klienta poniżej wszelkich standartów, pewność siebie i zadufanie w sobie jak za PRL, wszystko robią dobrze a klient to zło konieczne. Nigdy więcej!!!!! Rynek w szybkim czasie zweryfikuje w znaczny sposób dochody tej firmy....

2017-07-18

jestem z Alfanetem od prawie dwóch lat, ze światłowodami i firmą nie miałem nigdy żadnych problemów, pozdrawiam

5 / 5 2017-06-29

Jestem z firmą Alfanet od 2004 roku. Nigdy nie miałem problemu z obsługą klienta i pracownikami. Jak najbardziej polecam .Gdyby było inaczej czy byłbym z nimi już 14 lat?

Rzetelne opinie o @ ALFANET Małolepszy Marcin

@ ALFANET Małolepszy Marcin

Siedziba
Częstochowa

WWW
http://www.alfanet24.pl

Email
[email protected]

Telefon
+48600356416

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie