Kategorie: / Komputery / Foto / RTV / AGD / Telefony / Gry

Alsen.pl Opinie Klientów

4.53/5.00 - ilość ocen: 163
opinie o Alsen.pl
5 / 5 2019-03-18

Wszystko ok

5 / 5 2019-03-14

Szybka wysyłka, zamówiony pendrive w niższej cenie niż w pozostałych sklepach z rtv.

5 / 5 2019-03-14

Profesjonalna transakcja

2 / 5 2019-03-12

na paczkę z odbiorem osobistym w sklepie czekałem 4dni, dodatkowo jedna antena wyglądała jakby była używana liczne zadrapania i otarcia świadczyły o tym że już musiała być montowana, mało tego po podłączeniu okazało się że kabelek w puszce anteny jest ułamany, i nie było sygnału, bez lutowania się nie obyło, ogólnie nie polecam !!

5 / 5 2019-03-01

polecam. Pełny profesonalizm

5 / 5 2019-02-22

Jestem zadowolona

5 / 5 2019-02-19

Bardzo dobrze

5 / 5 2019-01-31

Jestem zadowolony i polecam .

5 / 5 2019-01-29

bez zastrzeżeń

4 / 5 2019-01-28

Profesjonalna obsługa. Realizacja zamówieni w miarę szybka.

5 / 5 2019-01-23

asdfg

5 / 5 2019-01-10

Odstąpiłem od umowy zawartej na odległość następnego dnia po odbiorze zamówienia - piątek 16.11.18 W dniu 21.11 przesyłka została odebrana przez sklep. Dnia 05.12.18 sklep przesłał korektę FV - ale już pieniędzy nie przesłał :) Sklep prowadzi politykę, gdzie wszystko można załatwić poprzez infolinię - ale w przypadku odstąpienia podaje się tylko adres mailowy i koniec. Miła Pani przez telefon odmawia jakiegokolwiek wyjaśnienia - na przykład dlaczego do dziś pieniądze nie wpłynęły na konto. JEŻELI robisz zakupy i bierzesz pod uwagę choćby cień możliwości co do odstąpienia - omijaj ten sklep z daleka! Powiedzieć, że mają ZERO profesjonalizmu oraz obsługi klienta to jak nic nie powiedzieć!!! Podejrzewam, że w przypadku reklamacji jest podobnie :) Zostaje kontakt z Rzecznikiem konsumentów i Inspekcją Handlową. I to tyle na temat faktów...

5 / 5 2019-01-09

Wszystko ok.

5 / 5 2019-01-08

Wszystko, sprawnie, szybko, fachowo. Dobry kontakt ze sprzedającym.

5 / 5 2019-01-07

Pofeska

4 / 5 2018-12-29

Tanio i szybko.

5 / 5 2018-12-28

Szybko - Tanio - Profesionalnie

5 / 5 2018-12-27

Bez uwag. Polecam wszystkim sklep za profesjonalne i szybkie zrealizowane zamówienia. Dzięki.

5 / 5 2018-12-27

Polecam

5 / 5 2018-12-25

bez uwag

5 / 5 2018-12-24

Sprawa załatwiona jak należy.

1 / 5 2018-12-20

mniej niż "0" czekamy już z synem 2 miesiące na reklamowany sprzęt i biedny ALSEN nie może go dosłać - choć na rozpatrzenie reklamacji mają 2 tygodnie, każą mi czekać na co ????na sprawę w sądzie - no to długo nie poczekają!

5 / 5 2018-12-06

Miła i fachowa obsługa :-) polecam wszystkim!

5 / 5 2018-11-29

kolejna udana transakcja

5 / 5 2018-11-28

polecam

4 / 5 2018-11-22

Informacja o stanie przesyłki oraz jakość działania samej strony pozostawia wiele do życzenia ..

4 / 5 2018-11-22

Polecam

5 / 5 2018-11-19

Polecam sklep w 100%

5 / 5 2018-11-11

Polecam

5 / 5 2018-11-11

Super !!!

5 / 5 2018-11-06

szybka dostawa,świetna obsługa,konkurencyjne ceny:)

5 / 5 2018-11-05

Wszystko bez zarzutow.

4 / 5 2018-11-02

ok jest

4 / 5 2018-10-31

Obsługa profejsonalna. Jestem bardzo zadowolona i z obsługi i z zakupionych produktów.

5 / 5 2018-10-25

Polecam

1 / 5 2018-10-23

Dział reklamacji fatalnie podchodzi do obsługi klienta. Od Maja 2018 roku czekam na zwrócenie podobno już naprawionej karty graficznej i cały czas słyszę, że karta jest u dostawcy i muszę czekać. Zaraz będzie to już 4 miesiąc oczekiwania i pewnie dostanę odpowiedź, że karta straciła gwarancję. Firma Alsen odpowiada na maile różnie... czasem są to 3 dni a czasem tydzień, telefonicznie nie da się uzyskać jakiejkolwiek informacji odnośnie reklamowanego produktu. To był mój pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie. Nie wiem co mam już mówić swojemu dziecku... całe wakacje bez możliwości zagrania na komputerze!

5 / 5 2018-10-12

bezpłatna pomoc przy instalacji nowego peryferia

5 / 5 2018-10-12

Realizacja zamówienia bardzo szybka. Wysyłka preordera na czas. Bardzo dobry kontakt. Uprzejma i konkretną obsługa. Ceny bardzo atrakcyjne. Na pewno skorzystam nie raz z tego sklepu. Polecam wszystkim.

5 / 5 2018-10-09

Wszystko w jak najlepszym porządku

5 / 5 2018-10-06

Witam. Zamówiłem kamerę przez internet z opcją odbioru w innym sklepie na terenie mojego miasta. Kamera była gotowa do odbioru następnego dnia. To nie był mój pierwszy zakup w taki sposób i zawsze wszystko przebiegało zgodnie z planem. Polecam, asortyment mógłby być większy.

4 / 5 2018-09-29

nigdy nie miałem z nimi problemu i wysyłają za darmo.

5 / 5 2018-09-20

Z Alsena zawsze jestem zadowolony.

3 / 5 2018-09-18

Jest ok

5 / 5 2018-09-17

Szybko działająca firma wielu Dorobkiewiczów mogło by się uczyć od Alsen.pl POLECAM!

5 / 5 2018-09-14

PROFESJONALNA OBSŁUGA KLIENTA

1 / 5 2018-09-13

Nikomu nie polecam towar przyjechał uszkodzony i został zapłacony to już mają w d..... Jak do sprzedaży to podają numer telefonu , a jak do reklamacji to proszę e-maila i Taka sytuacja trwa 2 tygodnie, a pieniędzy jak nie było to dalej nie ma proszę czekać

5 / 5 2018-09-05

Profesjonalna, miła obsługa. Polecam.

5 / 5 2018-09-05

W opisie produktu brakowało informacji ze dysk ssd jest w wersji oem czyli bez fabrycznego opakowania, śrub itp. Poza tym brak uwag.

5 / 5 2018-08-17

Polecam

4 / 5 2018-08-14

Polecam zakupy w tym sklepie

5 / 5 2018-08-14

Dostarczono ekspresowo szybko, cena thrusmaster t.flight hotas 4 najlepsza w polsce.

5 / 5 2018-08-08

Szybka wysyłka, dobrze zapakowane, produkt działa :)

5 / 5 2018-08-04

Profesjonalna obsługa.Zamówiony towar zgodny z opisem.Szybka realizacja.

5 / 5 2018-07-20

To jest sklep, w którym warto kupować (z odbiorem na miejscu). Zawsze miła obsługa i sprzęt na czas.

4 / 5 2018-07-20

Sprawnie przeprowadzona tranzakcja

5 / 5 2018-07-19

Rzetelny sprzedawca

4 / 5 2018-07-14

Jest OK

5 / 5 2018-07-13

Polecam szybko sprawnie

5 / 5 2018-07-06

W ALSENie kupuję od zarania powstania tej firmy. Nigdy nie narzekałem i mam nadzieje ,że tak pozostanie.

5 / 5 2018-06-29

polecam

4 / 5 2018-06-28

zakupiłem towar z odbiorem w sklepie Alsen to jak strzał w kolano chciałem odstąpić od zakupu[ 14 dniowy okres wypowiedzenia] -stwierdzili że nie mam do tego prawa i kropka -tak bywa jak się nie czyta regulaminu

1 / 5 2018-06-22

Fatalna obsługa klienta, chamstwo i wymyślanie problemów, żeby tylko utrudnić reklamację. Odradzam, polecam poczytać inne negatywne opinie.

5 / 5 2018-06-19

Wszystko w porządku, polecam

5 / 5 2018-06-14

Błyskawiczna dostawa ( 20 h ) wszystko zgodnie z opisem polecam sprzedawcę.

4 / 5 2018-06-01

Cena i szybkość przesyłki rewelacyjna.

5 / 5 2018-05-30

Firma bardzo OK.

5 / 5 2018-05-27

Profesjonalna obsługa,polecam z czystym sumieniem każdemu.

5 / 5 2018-05-25

Może Jakiś rabat dla stałych klientów ?

1 / 5 2018-05-11

kupić produkt jest tu bardzo łatwo ale nie daj Bóg jak on wam się zepsuje to go w Alsenie nie zareklamujecie- mają Waszą reklamacje gdzieś kupione- zapłacone a że reklamowane- martw się sam że u nich kupiłeś. Byłeś głupi to kupłeś!!!!!

4 / 5 2018-05-06

Jestem zadowolony z zakupów

5 / 5 2018-04-23

Ekspresowa wysyłka, konkurencyjna cena, wszystko OK.

5 / 5 2018-04-19

Polecam.

4 / 5 2018-04-13

Obsługa szybka, dość szybko dostarczają zamówienia, polecam

2018-04-12

Moje problemy ze sklepem ALSEN. Udało się komuś odzyskać kasę od nich? 10 grudnia wysłałem do sklepu mailem z formularz odstąpienia od umowy i wysłałem im towar, który chciałem zwrócić, wartość 500zł, czyli przed świętami kwota niemała. Wg śledzenia z poczty, paczka dotarła do nich 14 grudnia. Zgodnie z prawem sprzedawca ma 14 dni na oddanie kasy od momentu jak dostaną formularz odstąpienia, czyli do 24 grudnia powinienem mieć siano na koncie. A oto jak działa ALSEN: -20 grudnia – wysyłam maila z pytaniem czy zajmują się moją sprawą bo zazwyczaj sklepy oddawały kasę szybciej niż w 14 dni. W odpowiedzi piszą mi, że sprawa stoi bo nie mają mojej paczki i proszą o numer z poczty. Wysyłam im numer z którego jasno wynika, że paczka doszła. ALSEN nie odpowiada. -21 grudnia – wysyłam kolejnego maila, brak odpowiedzi od ALSEN. - 24 grudnia – kolejny mail, ALSEN znowu olewka. - 27 grudnia – kolejny mail, ALSEN ignore mode still ON. Dzwonię na infolinie, dowiaduję się, że oni są tylko podwykonawcą ALSENA i sprawy zwrotów i innych tego typu to tylko mailowo a jak mówię, że mailowo mnie zlewają to mówią zebym próbował do skutku. -28 grudnia – kolejny mail – ALSEN nie odpowiada. -31 grudnia – kolejny mail – ALSEN dalej wy***olo, piszę im komentarz na FB, też ich nie obchodzi. - 3 stycznia – piszę do nich wiadomość prywatną na FB, w której mówię, że nikt mi nie odpisuje na maila, w odpowiedzi mówią, żebym napisał do nich maila!!!!1111oneoneone K***A! Ja rozumiem okres świąteczno noworoczny ale od 20 grudnia, czyli od momentu odkąd mnie zlewają leci już dzisiaj 8 dzień roboczy! Myślałem, że ALSEN to duży gracz a nie sklepik w piździszewie dolnym, gdzie nikt na nic nie odpisuje bo Seba poszedł z Grażyną na urlop. Czy wy też mieliście takie problemy z tym „sklepem”?!

4 / 5 2018-04-09

Szybka realizacja, ceny nie są rewelacyjne.

5 / 5 2018-03-30

Szybko, sprawnie, profesjonalnie. :)

5 / 5 2018-03-27

Szybka przesyłka. Towar zgodny z zamówieniem. Polecam sklep!

5 / 5 2018-03-23

Polecam zakupy w tym sklepie.

4 / 5 2018-03-22

Ogólnie bardzo dobrze tylko czas realizacji mógłby być o jeden dzień krótszy

2018-03-21

Odradzam każdemu jakikolwiek kontakt. Chciałem zamówić PowerBank, ale probowałem dopytać co w razie awarii / chęci odstąpienia od umowy - konsultantka nie potrafiła wyjaśnić tylko domagała się akceptacji regulaminu w którym: "upujący, z chwilą złożenia zamówienia telefonicznego, składa Sprzedawcy ofertę w rozumieniu art. 66 § 1 kodeksu cywilnego, przez co wyraża wolę zawarcia umowy sprzedaży wskazanego przez siebie towaru na warunkach opisanych w zamówieniu. Takie zamówienie jest wiążące dla Kupującego i nie może być odwołane bez zgody Sprzedawcy." Oraz "Kupujący zobowiązany jest do zapłaty ceny za towar zamówiony w Sklepie, zgodnie z postanowieniami ust. 6, wraz z kosztami dostawy, nie później niż w terminie 2 dni od dnia złożenia zamówienia" - czyli zamawiająć telefonicznie jestem zobowiązany do zapłaty , ale "do zawarcia umowy sprzedaży dochodzi z chwilą odbioru towaru w sklepie stacjonarnym sieci ALSEN. Sprzedawcą jest w takim wypadku podmiot prowadzący sklep stacjonarny sieci ALSEN. Taka umowa sprzedaży nie jest umową zawartą na odległość, w rozumieniu przepisów ustawy o prawach konsumenta. "- czyli sprzedawcą jest sklep stacjonarny i nie mogę odstąpić od umowy na odległość. Treścią ich regulaminu i działalnością powinien zająć się UOKiK.

5 / 5 2018-03-18

Wszystko ok.

5 / 5 2018-03-16

Profesjonalna obsługa, godna polecenia.

5 / 5 2018-03-16

Wszystko szybko i sprawnie

5 / 5 2018-03-12

Wszystko super.

5 / 5 2018-03-10

Super!

5 / 5 2018-03-06

Szybka wysyłka, towar zgodnie z zamówieniem.

5 / 5 2018-03-02

Zgodność towaru z prezentowanym w ofercie na stronie www.alsen.pl: 100% Termin realizacji zamówienia: bez zastrzeżeń, bo w następnym dniu roboczym miałem kabel do odbioru w wybranym sklepie (zamówiłem ok. południa). Jakość obsługi: perfekcyjna. Krótko: polecam, polecam i jeszcze raz polecam :)

5 / 5 2018-02-26

Szybko i sprawnie.

5 / 5 2018-02-25

wszystko sprawnie i szybko,polecam

5 / 5 2018-02-23

Bardzo dobra obsługa,szybka realizacja zamówienia, polecam korzystanie z tego sklepu.

5 / 5 2018-02-21

Wszystko ok. Towar do odebranie w następnym dniu. Odbiór w Piotrkowie, Combit ul. Słowackiego 138

5 / 5 2018-02-20

Bardzo szybka dostawa. Towar zgodny z opisem. Szczerze polecam.

5 / 5 2018-02-15

Testuje produkt od dwóch dni, jestem zadowolony z transakcji.

5 / 5 2018-02-11

100% zadowolenia

5 / 5 2018-01-30

Było OK. Szybko, sprawnie i bez problemów....

5 / 5 2018-01-25

Wszystko dobrze.

5 / 5 2018-01-20

Jestem w pełni zadowolony z realizacji zamowienia.

5 / 5 2017-12-28

Super polecam

5 / 5 2017-12-24

Polecam!

5 / 5 2017-12-23

bardzo dobre

5 / 5 2017-12-22

wszystko w jak najlepszym porzadku

5 / 5 2017-12-20

Produkt zgodny z opisem, przesyłka natychmiastowa, polecam.

4 / 5 2017-12-17

Bardzo dobrze

5 / 5 2017-12-15

SUPER

1 / 5 2017-12-15

Żenada. Smartfon sprzedawany jako nowy jakości outletowej z porysowanym wyświetlaczem. Ładowarka od innego modelu. Telefonicznie nic nie można załatwić bo oni tylko przyjmują zamówienia, odpowiedź na meila po kilku dniach jako reklamacja, a nie zwrot, kolejny meil odpowiedź znowu po kilku dniach. Najgorszy sklep internetowy jaki spotkałem. Te pozytywy sami sobie piszą. Omijać.

4 / 5 2017-12-14

Jestem zadowolony z obsługi i dosyć szybkiej wysyłki

5 / 5 2017-12-14

Polecam

5 / 5 2017-12-11

Zamówienie odebrane w punkcie osobiście. Czas realizacji błyskawiczny. Jedyny problem to uaktualnienia statusu zamówienia na stronie, lecz wystarczy zadzwonić i się dopytać co się z nim dzieje (oczywiście w rozsądnych ramach czasowych). Polecam!

4 / 5 2017-12-11

Polecam zakupy w tym sklepie

5 / 5 2017-12-10

super

5 / 5 2017-12-08

Przesyłka zgodna z opisem, zapakowana w sposób profesjonalny i dostarczona w 20 godzin od zamówienia.

4 / 5 2017-12-02

Najszybsza dostawa do domu. Mniej niż 24h. Opakowanie ogromne dlatego zawartość obijała się podczas transportu. Pozatym perfekcyjnie.

5 / 5 2017-11-27

Szybko i bezproblemowo. Polecam innym

5 / 5 2017-11-13

Szybko, bez problemu, zgodnie z opisem, z powiadomieniem telefonicznym. Polecam!

4 / 5 2017-11-12

Szybko i sprawnie , chociaż musiałem przypominać się czy już można odebrać.

5 / 5 2017-10-28

Express wysyłka

5 / 5 2017-10-22

5/5 ..........

5 / 5 2017-10-20

wszystko ok

5 / 5 2017-10-14

Jest OK

5 / 5 2017-10-04

Profesjonalna obsługa

5 / 5 2017-10-02

Szybko sprawnie, towar zapakowany i zabezpieczony na 6, wszystko nowe z hologramami logitecha nigdy nie używane - a różnie to bywa. Polecam sklep w 100%.

5 / 5 2017-09-22

wszytko ok.

5 / 5 2017-09-21

PROFESJONALNA OBSŁUGA POLECAM JAK NAJBARDZIEJ

1 / 5 2017-09-07

Zamówiłem w sklepie internetowym kierownicę do ps4 w bardzo okazyjnej cenie - jakieś 15% taniej niż w konkurencyjnych sklepach. Po czterech dniach towar powinien być gotowy, ale nie dostałem żadnej informacji na ten temat. Zadzwoniłem więc na infolinię gdzie poinformowano mnie, że towar został dostarczony w poniedziałek i czeka na odbiór w sklepie. Na miejscu okazało się że owszem sprzęt dotarł ale w dużo wyzszej cenie niż ta w której zamawiałem bo nie są w stanie zrealizować zamówienia po cenie po której zamawiałem. Kpina, wprowadzanie ludzi w błąd. Sprzęt kupię u konkurencji.

5 / 5 2017-09-06

Bardzo szybka dostawa zgodnie z zamówieniem.

5 / 5 2017-09-02

Pełen profesjonalizm . Polecam !!!!

3 / 5 2017-08-26

Transakcja szybka

1 / 5 2017-08-26

nikomu nie polecam tego sklepu !!!!!!! Zachowanie firmy Alsen posprzedażowe woła o pomstę- mają wszystko gdzieś!!!!!!!!

5 / 5 2017-08-23

Szybko i bezpiecznie, towar sprawny.

5 / 5 2017-08-19

Transakcja przebiegła pomyślnie, jak najbardziej polecam.

5 / 5 2017-08-17

Sprzęt zarezerwowałem przez stronę internetową i na drugi dzień był we wskazanym salonie. Obsługa salonu była bardzo życzliwa i pomocna.

5 / 5 2017-07-31

Szybko, solidnie, tanio.

5 / 5 2017-07-18

Szybko sprawnie i wszystko ok

5 / 5 2017-07-18

Polecamp

5 / 5 2017-07-17

Kupione przez stronę, zaraz było do odebrania w sklepie. Polecam

5 / 5 2017-07-10

Bardzo szybka wysyłka jestem pod wrażeniem , produkt jeszcze lepiej się prezentuje niż na zdjęciu 5 gwiazdek. Pozdrawiam

1 / 5 2017-07-10

nigdy więcej zakupów w sklepie Alsen, poziom reklamacji jest poniżej krytyki, obsługa nie interesuje się zupełnie, na maile odpowiadają 2 wzorami gotowych tekstów, telefonicznie też unikają konkretów i nie można uzyskać połączenia z działem reklamacji. Czekam 2 miesiące na załatwienie reklamacji towaru i klęska - wina producenta wg odpowiedzi Alsena, a umowę zawiera się ze sklepem, a nie z fabryką. Nigdy więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie.

5 / 5 2017-07-07

Szybko , sprawnie

5 / 5 2017-06-27

polecam

5 / 5 2017-06-24

Profesjonalna i kompetentna i miła obsługa, jak najbardziej polecam do dalszych zakupów.

4 / 5 2017-06-23

Polecam zakup w tym sklepie.

4 / 5 2017-06-10

Szybko i tanio.

5 / 5 2017-06-05

Bardzo szybka dostawa

4 / 5 2017-06-05

bardzo sprawna obsługa

5 / 5 2017-06-04

Wszystko ok

5 / 5 2017-06-02

It's ok

5 / 5 2017-05-23

Jest okej

5 / 5 2017-05-17

profesjonalna obsługa

5 / 5 2017-05-13

Profesjonalna i szybka obsługa. Polecam.

5 / 5 2017-05-13

10/10

5 / 5 2017-05-12

Profesjonalna obsługa polecam.

5 / 5 2017-05-09

Polecam

3 / 5 2017-05-09

Brak powiadomienia klienta o odebraniu przesyłki

5 / 5 2017-05-08

Profesjonalne szybko i sprawnie gorąco polecam

5 / 5 2017-05-04

Polecam w 100%!

4 / 5 2017-04-30

Bez zastrzeżeń, wszystko OK.

5 / 5 2017-04-24

Da się dorwać w dobrych cenach podzespoły

5 / 5 2017-04-23

Obsługa super drukarka działa jak należy polecam zakupy w tym sklepie.

4 / 5 2017-04-19

Dostawa ok.

1 / 5 2017-04-03

Nie polecam - nie nalicza rabatów, a po próbie wyjaśnienia sytuacji tragiczna obsługa. Nie odpisują na maile, mimo licznych podstaw do reklamacji warunków transakcji.

5 / 5 2017-03-31

wszystko ok.polecam.

5 / 5 2017-03-30

Polecam

5 / 5 2017-03-28

Wszystko ok.

4 / 5 2017-03-27

xxxxx

5 / 5 2017-03-26

Pozytywnie, szybko, bez problemów.

Rzetelne opinie o Alsen.pl

Alsen.pl

Siedziba
Chorzów

WWW
http://www.alsen.pl

Email
[email protected]

Telefon
(32) 770 52 50

Komórka
-

Infolinia
801 011 354

Logowanie