Kategorie: / Usługi

Laboratorium Danych Opinie Klientów

3.65/5.00 - ilość ocen: 146
opinie o Laboratorium Danych
5 / 5 2022-04-22

Problem ze zwrotem dysku

Wysłałem dysk do Labolatorium danych ze 2 tyg temu. Diagnoza miała być bezpłatna. Przyszła informacja ze odzyskanie danych to koszt ok 2500tys. Podziękowałem i poprosiłem o odesłanie dysku bo dla mnie to było za drogo ale teraz - zero odzewu z ich strony. Czekam od 9 dni. Napisałem 2 maile. Cisza. Gosc z infolinii mówi, ze nie na kontaktu z Labolatorium bo to inne miejsce?!? Podejrzana firma. Pozdrawiam Marek Ps Gdzie oni wysyłają te dyski? Do Rosji?

5 / 5 2022-04-14

Oszuści

Nie polecam tej firmy bo to oszuści. Odzyskali część moich danych z dysku a teraz mi twierdzą że reszta była wykasowana co jest nie prawda. Piszę e-mail z reklamacja to się nie odzywają. Banda oszustów i naciągaczy.

5 / 5 2022-03-31

Korzystałem polecam

Serdecznie polecam usługi tej firmy, odzyskałem swoje dane

1 / 5 2022-03-25

Oszuści !

Oszuści ! Uważajcie na tą firmę !!!! Nie polecam !!! Kontakt się urywa jak zapłacisz a później okazuje się, że zapłaciłeś za nic !!!! Nikt nie wyjaśnia tej sytuacji !!! Kontakt możliwy tylko mailowo a osoby które telefonicznie przyjmują zamówienie umywają ręce. Porażka !!! Przekazałam telefon w celu odzyskania danych (zdjęć i wideo). Nie znałam przyczyny usunięcia danych, przypuszczałam, że mógł być to twardy reset ale nie miałam pewności. Dlatego oddałam telefon w celu zweryfikowania. Otrzymałam wiadomość, że jest możliwe odzyskanie moich danych. Zapłaciłam za usługę, kuriera i dodatkowego pendrive, ponieważ wysłałam telefon, formularz i własnego pendrive. Po odzyskaniu danych otrzymałam telefon i własnego pendrive, na którym nie ma moich danych. Pendrive miał być zaszyfrowany a nie był. Pisałam kilka razy ale nikt nie odpowiedział mi na te wszystkie niejasności. Jeśli nikt nie skontaktuje się ze mną w celu wyjaśnienia sytuacji i zwrotu pieniędzy za niewykonaną usługę to zgłoszę sprawę na policję !

5 / 5 2022-03-25

Oszuści !

Uważajcie na tą firmę !!!! Nie polecam !!! Kontakt się urywa jak zapłacisz a później okazuje się, że zapłaciłeś za nic !!!! Nikt nie wyjaśnia tej sytuacji !!! Kontakt możliwy tylko mailowo a osoby które telefonicznie przyjmują zamówienie umywają ręce. Porażka !!! Przekazałam telefon w celu odzyskania danych (zdjęć i wideo). Nie znałam przyczyny usunięcia danych, przypuszczałam, że mógł być to twardy reset ale nie miałam pewności. Dlatego oddałam telefon w celu zweryfikowania. Otrzymałam wiadomość, że jest możliwe odzyskanie moich danych. Zapłaciłam za usługę, kuriera i dodatkowego pendrive, ponieważ wysłałam telefon, formularz i własnego pendrive. Po odzyskaniu danych otrzymałam telefon i własnego pendrive, na którym nie ma moich danych. Pendrive miał być zaszyfrowany a nie był. Pisałam kilka razy ale nikt nie odpowiedział mi na te wszystkie niejasności. Jeśli nikt nie skontaktuje się ze mną w celu wyjaśnienia sytuacji i zwrotu pieniędzy za niewykonaną usługę to zgłoszę sprawę na policję !

1 / 5 2022-03-23

pobieranie przez LABDATA opłat za nie wykonane zlecenia

PILNE! WSZYSCY KTÓRZY CZUJĄ SIĘ OSZUKANI W OSTATNICH 2 LATACH PRZEZ FIRMĘ: LABDATA- BIURO LABORATORIUM DANYCH / WARSZAWA UL. KASPRZAKA 31 LOK. 202 II PIĘTRO / PROSZĘ O PILNY KONTAKT W SPRAWIE PROCESU ZBIOROWEGO W CELU ODZYSKANIA UTRACONYCH PIENIĘDZY. PROSZĘ PISAĆ NA ADRES : [email protected]

5 / 5 2022-03-21

Polecam

Jestem bardzo zadowolona. Dobry kontakt, wszystko jasne, usługa wykonana szybko.

5 / 5 2022-02-19

zwykly oszust, naciagacz wykorzystujacy ludzkie przywiazanie do zdjec czy innych rzeczy proponujac cene 2290 za probe odzyskania plikow bez gwarancji, piszacy do klientow jezykiem niezrozumialym dla osoby nieznajacej sie na temacie prawie naciagnieto bliska mi osobe, na szczescie w pore zareagowalem i nie dopuscilem do tego strona laboratorium danych jest wprost komiczna, najbardziej podoba mi sie czesc strony *poznaj nasze laboratorium* gdzie napisane jest, ze uzywaja algorytmow (wow) i sprzetu rosyjskiego i hit! izraleskiego naprawde trzeba byc zwyklym smieciem, zeby zarabiac pieniadze tworzac aure profesjonalizmu, dajac w nazwe firmy !laboratorium!, zawyzajac ceny dajac falszywa nadzieje, dyskredytujac profesjonalne programy do odzyskiwania danych, ktorych koszt licencji profesjonalnej dozywotniej jest nizszy niz jednorazowe skorzystanie z uslugi firmy. tresci na stronie sa na poziomie gimnazjalisty i sa skierowane w osoby w desperacji, ktore nie maja wiedzy jest pan zwyklym smieciem, gnida, kanalia, pasozytem, mam nadzieje, ze ta firma zdechnie

5 / 5 2022-02-07

Odzyskali dane z dysku SSD, temat trudny, inna firma mi odmówiła, tutaj udało się odzyskać zdecydowaną większość plików. Kontakt ok, bardzo pomocni konsultanci na infolinii, wszystko tłumaczą. Jestem zadowolona.

5 / 5 2022-01-13

wszystko na czas, polecam

5 / 5 2022-01-13

Odzyskali bazę danych SQL. Szybko, super kontakt, można się dogadać. W imieniu firmy dziękuję!

5 / 5 2022-01-13

Udało się odzyskać nasz film ze ślubu. Wporządku kontakt, jasna procedura, mogę polecić.

1 / 5 2021-12-21

Widzę, że znów Pan Rafał Krawczyk z firmy LAB DATA Odzyskiwanie danych sam sobie pisze pozytywne komentarze. Panie Rafale, nikt panu już nie uwierzy, oszukał pan zbyt dużo ilość osób, to musi się na panu odbić. Mam nadzieję, że poniesie pan odpowiedzialność za swoje krętactwo i oszustwa. NIE POLECAM!! I proszę nie ufać tym pozytywnym komentarzom bo to tylko próba wybielenia się. NIE POZDRAWIAM OSZUSTA PANA RAFAŁA KRAWCZYKA FIRMA LABDATA A ja zgłaszam sprawę do sądu!!

5 / 5 2021-12-21

Utraciłem bardzo ważne pliki firmowe, w tym bazę danych w której były wszystkie dane księgowe. Fachowcy z Laboratorium Danych szybko pomogli mi przywrócić firmę do działania

5 / 5 2021-12-16

P O L E C A M

5 / 5 2021-12-16

ZDecydowanie polecam!

5 / 5 2021-12-10

Utraciłem ważne wiadomości z mojego telefonu. Na szczęście proces przebiegł zgodnie z założeniami. Szybko, sprawnie, polecam

5 / 5 2021-12-10

Korzystałem, polecam

5 / 5 2021-12-09

Utraciłam dane z karty, nikt nie był w stanie mi pomóc. W laboratorium danych udało się całkiem sprawnie odzyskać wszystkie zdjęcia. Szybko, sprawnie, polecam

5 / 5 2021-12-09

POLECAM

5 / 5 2021-12-08

Współpraca przebiegłą pomyślnie. Polecam

5 / 5 2021-12-08

Polecam!

5 / 5 2021-12-07

Fachowcy pomogli mi odzyskać zdjęcia z zalanego telefonu. Jestem bardzo wdzięczna za pomoc. Dziękuje

5 / 5 2021-12-07

Polecam!

5 / 5 2021-11-30

Straciłam zdjęcia z podróży. Dysk był po upadku. W dwóch miejscach powiedzieli mi, że nie da się odzyskać danych, a Laboratorium Danych poradziło sobie w 2 tygodnie!

5 / 5 2021-11-30

Odzyskałem dane z karty micro SD. Miła obsługa, pełen profeskonalizm.

1 / 5 2021-08-23

UWAGA WSZYSCY KTÓRZY CHCĄ SKORZYSTAĆ Z USŁUG TEJ PSEUDO FIRMY!! NIE WARTO STRACICIE PIENIĄDZE, BĘDZIECIE SIĘ SĄDZIĆ. JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY> Być może potrafią odzyskać utracone zdjęcie z telefonu ale nic więcej. Na pewno nie potrafią rozszyfrować zaszyfrowanych plików. Ani ich odzyskać. WYSTAWIŁ MI PAN RAFAŁ FAKTURĘ NA 15 TYS PLN Za usługę, która nie miała miejsca!! Pan Rafał Krawczyk jest po prostu oszustem i złodziejem!! Żeruje na ludziach, którzy są w potrzebie i nie wiedzą co robić.

1 / 5 2021-08-02

Odradzam!!!!! Oszuści, nie odzyskali nic, dostałam tylko dane które były dostępne na telefonie!!!! za ponad 3000!!!!!! Czas oczekiwania na zwrot sprzętu nawet kilka miesięcy!!!!!

5 / 5 2021-08-02

Odradzam!!!!! Oszuści, nie odzyskali nic, dostałam tylko dane które były dostępne na telefonie!!!! za ponad 3000!!!!!! Czas oczekiwania na zwrot sprzętu nawet kilka miesięcy!!!!!

5 / 5 2021-07-22

Polecam

1 / 5 2021-07-21

Każda pozytywna opinia jest pisana przez właściciela Labdata. Nie znam nikogo kto byłby zadowolony z usługi. Labdata nie odzyskuje utraconych plików i nie naprawia dysków. Labdata żeruje na zaufaniu klientów, zwodzi ich i pobiera dodatkowe opłaty za rzekome działania w celu odzyskania utraconych plików. Faktycznie nic nie są w stanie odzyskać. Takie było moje doświadczenie. Moje słowa potwierdzają się także w opiniach innych klientów.

5 / 5 2021-07-20

Odzyskałem stracone kontakt z zalanaego telefonu Samsung. W dwóch serwisach powiedzili mi, że nic nie da się zrobić, ale na szczęscie trafiłem na laboratorium danych!

5 / 5 2021-07-19

Dziękuję za odzyskanie zdjęć rodzinnych z dysku WD po upadku. Dysk nie dawał oznak życia poza cykaniem. Udało się odzyskać prawie wszystko!

5 / 5 2021-07-19

Polecam!

5 / 5 2021-07-19

Odzyskałam wiadomości SMS ze starego Samsunga, który w dodatku był uszkodzony. Szybka realizacja, dobry kontakt

5 / 5 2021-07-12

Odzyskałam mnóstwo zdjęć z podróży z karty, ktora zostala zalana. Ceny podobne jak w innych miejscach. POLECAM

5 / 5 2021-07-12

Zleciłem odzyskanie danych z dysku przensnego. Po 2 tygodniach otrzymalem komplet danych. Serdecznie polecam!

1 / 5 2021-06-09

Telefon wysłałam do firmy w marcu dziś jest czerwiec i zero kontaktu z klientem, zero odpowiedzi na e-mail. Telefon zostsl przywłaszony jsk nie wyłudzony bo sami wysłali po niego kuriera. Ja sprawę kieruję na policję, naprawdę nie polecam.

1 / 5 2021-05-15

Witam szanowne grono klientów, oszukanych przez Pana Rafała K. i jego firmę. Moja opinia, nie będzie się różnić znacząco, od wszystkich recenzji wystawionych przez klientów tej firmy - oczywiście z pominięciem tych super pozytywnych, pisanych na jedno kopyto przez właścicieli firmy. To co mnie spotkało w tej firmie, przy zleceniu odzysku danych z 3 dysków HDD, przekracza ludzkie pojęcie. Wszystko co mogło pójść źle, wszystkie etapy gdzie można było naciągnąć na dodatkowe koszty - to właśnie miało miejsce w moim przypadku. Mam ogromną nadzieję, że w końcu ktoś utrze nosa temu młokosowi, który uważa że do końca swych dni pozostanie bezkarny. Do zobaczenia w sądzie.

5 / 5 2021-04-30

Polecam, odzyskałam dane. Jestem zadowolona

5 / 5 2021-04-21

Dane zostały odzyskane z zepsutego dysku. Szybki czas realizacji, dobry kontakt z wykonawcą. Polecam współpracę

5 / 5 2021-04-21

Nie mam uwag, obsługa ok, kontakt ok, cena uczciwa. Polecam!

5 / 5 2021-04-20

Odzyskałam zdjęcia z 5 lat podróży, które były dla mnie bardzo cenne. Karta z aparatu po prostu przestała działać. Usługa warta swojej ceny.

5 / 5 2021-04-20

OK. Polecam

5 / 5 2021-04-19

Korzystałem z usług Laboratorium Danych, sprawa załatwiona szybko i sprawnie. Odzyskałem dane z dysku po upadku. Jestem zadowolony. Pozdrawiam

5 / 5 2021-04-19

Dziękuję za odzyskanie danych z dysku SSD. 2 firmy mi odmówiły, mówiąc, że nic się nie da zrobić. Odzyskałam bardzo ważne projekty. Trochę to trwało, ale kontakt z obsługą był bardzo dobry, więc o wszystkim byłam poinformowana. Polecam!

1 / 5 2021-04-10

Szukam osub oszukanych przez tego oszusta Rafala K kto mu zakładał sprawę sondowe proszę pilnie pisać próbuje mnie oszukać szukam ludzi oszukanych jak najwięcej by zrobić pozef sondowy [email protected]

5 / 5 2021-04-08

Zostalem oszukany na ok 4500 zl. Na potwierdzenie odzyskanych danych, przed moja zaplata poprosilem o dowod w postaci listy folderow, ktore odzyskali. Dostalem na potwierdzenie zdjecie, ktore mialo poswiadczac odzyskane dane. Po tym jak oplacilem i odebralem dysk, okazalo sie, ze to zdjecie bylo jednym z !4! zdjec odzyskanych z dysku o pojemnosci 500gb. Odpowiedz na reklamacje : wymijająca i oczywiście reklamacja odrzucona.

1 / 5 2021-03-30

Aha, chciałem Wam jeszcze przedstawić krótki opis działania LD i to na prawdę za friko. 1. Darmowa wycena = Gratis :) otrzymasz info, ze dysk jest uszkodzony 2. Wstępna wycena = 185zł uszkodzenie jest fizyczne. 3. Szczegółowa analiza = 725zł. uszkodzone są sektory/głowica/talerze itp. 4. Dogłębna analiza i odzysk jakiś danych = 4800zł i może uda się coś odzyskać ale bez gwarancji co i ile. Jeżeli macie ochotę na zapłatę 5000-6000 zł to polecam LD, satysfakcja z ogolenia z Was kasy 5-6k GWARANTOWANE!!! :)

1 / 5 2021-03-30

Ja też zostałem orżnięty na 725zł. + 20zł za odsyłkę dysku. LD i właściciel p. Rafał działa tak od wielu lat i żeruje na naiwności uczciwych ludzi, którzy dają wiarę i kredyt zaufania, mając nadzieję, że ta "uczciwa" firemka odzyska nasze dane. NIE !!! NIC NIE ODZYSKACIE A W DODATKU STRACICIE TYLKO SWOJE PIENIĄDZE I NERWY TO WSZYSTKO!!!!. Nie dajcie się zwieść jak ja, reklamie o darmowych przesyłkach, gratisowej wycenie itp. to zwykła LIPA! Facet żyje za naszą kasą i to luksusowo! Swoją drogą zastanawiam się ile ten koleś będzie jeszcze tak działał i wyłudzał pieniądze. Nikt go nie podaje na Policję czy do Prokuratury, dziwi mnie to bardzo - to dobry temat do pracy magiserskiej o psychozie tłumu :)

1 / 5 2021-03-22

Pierwszy raz w życiu spotkałem się z takimi oszustami. Nie odzyskali żadnych utraconych danych. Przy kontakcie wymyślają swoje wersje zdarzeń, które oczywiście nie miały miejsca. Radzę wszystkim oszukanym aby złożyli zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa z art. 286 k.k. (oszustwo) w Prokuraturze czy Policji. Spotkamy się niedługo w sądzie.

1 / 5 2021-02-18

Omijać szerokim łukiem, chyba że ktoś ma kilka zbędnych tysięcy i nerwy na użeranie się z właścicielem. Opłaty kosmiczne i wyssane z palca, kilkukrotnie przewyższające pierwotną wycenę. Za jakiekolwiek informacje na wstępie trzeba zapłacić 725 zł (bezzwrotne przy rezygnacji z usługi). Szczerze odradzam!!!

1 / 5 2021-02-11

PILNE! Uprzejmie proszę osoby, które uznają się za oszukane przez firmę Labdata (zwaną inaczej Laboratorium Danych) o wiadomość na adres mailowy - [email protected] Z przeczytanych opinii widać, że poszkodowanych osób jest wiele. Chcę poznać Państwa doświadczenia z tą firmą oraz dowiedzieć się czy sprawa miała swój finał w sądzie (jeden z komentarzy z czerwca 2020r. mówił, że przygotowywany jest/był pozew zbiorowy wobec firmy Pana Rafala K.). Trzeba zakończyć ten proceder ciągłego oszukiwania klientów!

1 / 5 2021-02-08

Oczywiście 1 gwiazdka, a nie 5!!!

5 / 5 2021-02-08

Pan Rafał dalej usilnie próbuje wybielać się w internecie i usuwać nieprzychylne opinie nt. swojej firmy. Niestety Panie Rafale, oszukanych klientów jest tak dużo, że komentarze z pewnością będą się cały czas pojawiać, co skutecznie pozwoli (mam nadzieję) przestrzec potencjalne ofiary przed skorzystaniem z usług firmy Labdata (Laboratorium Danych).

5 / 5 2021-02-05

Korzystałem z usług, polecam!

1 / 5 2021-02-05

Pan Rafał zaczął usuwać opinie niezadowolonych klientów. Zniknęło kilka opinii z google, gowork... Czyżby to byłą próba oczyszczenia się? Sznowny Panie Rafale. Gdyby nie oszukiwał Pan swoich klientów to nie dostawałby Pan takich opinii. Nie byłoby co usuwać.

1 / 5 2021-02-01

Niekompetentna firma, nastawiona wyłącznie na wyłudzanie cudzych pieniędzy! Omijać szerokim łukiem!!!

1 / 5 2021-01-29

Przestrzegam wszystkich przed skorzystaniem z usług tej firmy! Pan Rafał nie był w stanie przedstawić jakichkolwiek efektów swojej pracy, więc zrezygnowaliśmy ze współpracy, a tymczasem Labdata wystawiła fakturę na 20000 zł ZA NIC. Omijać szerokim łukiem!!!!! Z Panem Rafałem spotkamy się w sądzie.

1 / 5 2021-01-29

Jeśli osoby, które mają negatywną opinię o firmie nadal nie będą zwracały uwagi na to, że nie zmieniają liczby gwiazdek (przy dodawaniu opinii automatycznie jest 5, trzeba to zmienić przez kliknięcie) to firma Laboratorium Danych nadal będzie miała wysoką średnią.

1 / 5 2021-01-25

Firma niegodna polecenia. Chcą pieniądze przed rozpoczęciem prac, a w zasadzie nawet wtedy gdy nic nie zrobili.

5 / 5 2021-01-25

PILNE! Uprzejmie proszę osoby, które uznają się za oszukane przez firmę Labdata (zwaną inaczej Laboratorium Danych) o wiadomość na adres mailowy - [email protected] Z przeczytanych opinii widać, że poszkodowanych osób jest wiele. Chcę poznać Państwa doświadczenia z tą firmą oraz dowiedzieć się czy sprawa miała swój finał w sądzie (jeden z komentarzy z czerwca 2020r. mówił, że przygotowywany jest/był pozew zbiorowy wobec firmy Pana Rafala K.). Trzeba zakończyć ten proceder ciągłego oszukiwania klientów!

1 / 5 2020-12-21

Zdecydowanie nie polecam. Obiecywali złote góry ze wszystkie dane odzyskają, dodatkowe opłaty za pendrive, zapewnienia ze jeżeli nie odzyskają danych zwrócą pieniądze. Nawet przestali odbierać telefony a jak się dzwoni z innego numeru i już się dodzwoni to szybkie rozłączanie. Na pewno nie jest ro firma godna polecenia.

1 / 5 2020-09-30

Porażka, nie polecam, odzyskali nie to co miało być odzyskane tylko jakieś stare pliki jpg, a obiecywali cuda, reklamacja nie uwzględniona, omijać z daleka takich fachowców

5 / 5 2020-09-08

Pełen profesjonalizm. Inna firma powiedziała, że się nie da. Oni odzyskali praktycznie wszystko. Droga zabawa nie ma co, ale usługa wykonana rzetelnie.

5 / 5 2020-08-27

Jestem zadowolony, nie mam uwag. Rzetelna pomoc i bardzo miłe Panie, które odbierają telefon.

5 / 5 2020-08-26

dysk ssd, skasowane dane, udało się odzyskać 32 GB plików firmowych, kurier odebrał go ode mnie i tak samo dostałem go z powrotem, nie musiałem nigdzie chodzić, spoko pomysł

5 / 5 2020-08-26

Uratowali mi zdjęcia z wesela. Jestem mega wdzięczna!

5 / 5 2020-08-26

Szanowny Panie posługujący się pseudonimem "Niezadowolony Klient". Opinia jaką zamieścił Pan na temat naszej firmy jest krzywdząca i niezgodna z prawdą. Dane przekazujemy zawsze po dokonaniu płatności, natomiast KAŻDY KLIENT ma 14 dni na zweryfikowanie poprawności danych i zgłoszenie ewentualnej reklamacji. W ostatnim czasie nie otrzymaliśmy ŻADNEJ reklamacji dotyczącej opisywanego przypadku. Co więcej pisze Pan, że nie ma żadnej umowy, co jest całkowitym kłamstwem, ponieważ nie przyjmujemy ŻADNEGO zlecenia bez podpisania formularza zgłoszeniowego wraz z regulaminem naszych usług. Każde nam to sądzić, że może nie jest Pan w ogóle klientem naszej firmy? Natomiast w ostatnim czasie mieliśmy klienta, który zaakceptował realizację usługi, kazał nam wykonać całą procedurę, a po odzyskaniu danych i wykonaniu przez nas całej bardzo kosztowej pracy, stwierdził, że jednak nam nie zapłaci. Czy to czasem nie Pan? Z przyjemnością z Panem wyjaśnimy tą sprawę - zapraszam do kontaktu mailowego na [email protected]

1 / 5 2020-08-23

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Ceny nie małe ale to nie jest najgorsze. Najgorsze, że "specjaliści" z labdata nie są sami w stanie powiedzieć czy cokolwiek odzyskali. Płatność z góry , a dopiero przekazują no właśnie tylko nie wiadomo czy to będzie to co zlecono do odzyskania czy jakieś śmieci które udało się odzyskać. Proponuje trzymać się z daleka od tej firmy, bo można stracić mnóstwo czasu i pieniędzy. Jeśli jesteś laikiem w sprawach informatycznych i nie masz kogoś żeby mógł doradzić to marny twój los. Obiecają ci odzyskiwanie danych, plików, baz itd na poziomi 96% Większość negatywnych opinii na gowork i tym portalu jest w 100% prawdziwa. Model biznesowy tej firmy polega na tym żeby wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy od potencjalnej ofiary zanim się zorientuje ,że została oszukana, a wtedy jest już za późno. OSTRZEGA nie ma żadnej umowy więc radzę cała korespondencję prowadzić w formie mailowej i sms gdyby trzeba było później się bronić przed oskarżeniami tej firmy Z chęcią bym dał -5 gwiazdek. Jeśli to cię nie przekonało drogi odbiorco tej wiadomości do niekorzystania z usług tej firmy to zachęcam na własnej skórze się przekonać

5 / 5 2020-08-11

Odzyskałam dane z pendrive. Trochę bałam się wysyłki kurierem, ale jak się okazało zupełnie niepotrzebnie - wszystko odbyło się bez problemów. Firma godna zaufania i bardzo dobry kontakt z obsługą klienta.

5 / 5 2020-08-10

BARDZO MIŁA OBSŁUGA ODZYSKANIE DANYCH SIĘ UDAŁO DZIĘKUJĘ

5 / 5 2020-08-05

Dziękuję za pomoc w odzyskaniu danych! Dysk po upadku, udało się odzyskać 90% danych, obsługa ok, czas realizacji około miesiąca.

5 / 5 2020-08-05

W związku z tym, że nie mamy możliwości odpowiadania bezpośrednio na wystawione opinie musimy to zrobić w formie komentarza. Szanowny Panie posługujący się pseudonimem "Klient" - domyślamy się kim Pan jest w związku z czym postanowiliśmy odpowiedzieć na Pana zarzuty. Opinia jaką zamieścił Pan na temat naszej firmy jest dla niej bardzo krzywdząca, nie oddaje także rzeczywistego przebiegu naszej współpracy. Przeanalizowaliśmy przebieg naszej współpracy, która miała miejsce 2 lata temu i jesteśmy przekonani, że na żadnym etapie współpracy nie został Pan wprowadzony w błąd. Po pierwsze - Z 28 GB odzyskanych przez nas plików mogło nie otwierać się poprawnie kilka procent, co może się zdarzyć podczas odzyskiwania danych w zależności od uszkodzeń nośnika, o czym był Pan poinformowany. Stwierdzenie więc, że "faktycznie prawie nic nie zostało odzyskane" jest po prostu nieprawdziwe. Po drugie - owszem, nie ma możliwości sprawdzenia na miejscu odzyskanych danych, ze względu na to, że przeglądanie kilkudziesięciu tysięcy plików trwałoby naprawdę długo i nikt z naszych pracowników nie ma na to czasu, aby udostępniać Panu komputer na kilka/kilkanaście godzin i czekać, aż Pan wszystko sprawdzi. DLATEGO przechowujemy dane naszych klientów przez 14 dni po odbiorze. Jest to czas na sprawdzenie, czy wszystko się zgadza na spokojnie w domu. W tym czasie można zgłaszać wszelkie problemy. Po trzecie - każdy z naszych klientów ma możliwość, złożenia reklamacji i jeśli są ku temu przesłanki, klienci otrzymują zwrot poniesionych kosztów. Znowu więc nieprawdą jest stwierdzenie: "nie macie prawa ubiegać się o zwrot". Rozumiem, iż może być Pan zawiedziony brakiem niektórych plików, jednak pomimo, że nasza firma dokłada wszelkich starań, by skuteczność naszych usług była na najwyższym poziomie, odzyskanie danych może być ograniczone ze względów technologicznych, których nie jesteśmy w stanie przeskoczyć mimo najszczerszych chęci. W naszej pracy kierujemy się uczciwością, a zadowolenie naszych klientów jest dla nas priorytetem. Naszym zdaniem, we współpracy z Panem nie nadużyliśmy Pana zaufania. Internet to idealne medium do wygłaszania różnego rodzaju opinii, jednakże dobrze kiedy są one uczciwe, a nie przestawiają wyłącznie wersję wygodną dla jednej strony. Mam nadzieję, iż niniejsze wyjaśnienia rozwieją Pana wątpliwości jeśli chodzi o naszą współpracę. W przypadku tak starej sprawy, jedyne co możemy zrobić na ten moment jest zaproponowanie Panu 50% zniżki w przypadku konieczności skorzystania z usług odzyskiwania danych kiedykolwiek w przyszłości. Serdecznie pozdrawiamy, Zespół Laboratorium Danych.

5 / 5 2020-08-04

Polecam

1 / 5 2020-07-29

Panie Rafale, łezka w oku się kręci po tak ckliwym oświadczeniu. Ja jednak podtrzymuję swoje przekonanie. Jest Pan oszustem, nie istnieje coś takiego jak gwarancja. Byłem na kilku rozmowach, w starym biurze obok ronda Daszyńskiego, później na Kasprzaka, nie zaproponował Pan żadnego rozwiązania, które mogłoby przynajmniej w jakimś stopniu mnie zadowolić. Jedyne co Pan zaproponował, to, że jeszcze raz może podjąć się odzyskania danych - oczywiście za kolejnymi opłatami. Czytając komentarze widzę, że ludzie mieli taki same doświadczenia jak ja. Widzę, że nie tylko ja zostałem oszukany. Scenariusze się powtarzają - na pierwszym spotkaniu "odzyskamy wszystko", później "musimy wykonać dodatkowe czynności". Podczas odbioru zlecenia nie ma możliwości zweryfikowania wykonanej pracy. Żeby otrzymać dane trzeba najpierw zapłacić. Okazuje się, że faktycznie prawie nic nie zostało odzyskane. Umowa jest skonstruowana w taki sposób, że nie możecie zgłosić reklamacji, nie macie prawa ubiegać się zwrotu choćby części należności. Opinie na stronie to zlepek pochlebnych wpisów poczynionych przez zadowolonych klientów - jednak mam podejrzenia, że opinie pisze sam właściciel.

5 / 5 2020-07-29

Panie Rafale, łezka w oku się kręci po tak ckliwym oświadczeniu. Ja jednak podtrzymuję swoje przekonanie. Jest Pan oszustem, nie istnieje coś takiego jak gwarancja. Byłem na kilku rozmowach, w starym biurze obok ronda Daszyńskiego, później na Kasprzaka, nie zaproponował Pan żadnego rozwiązania, które mogłoby przynajmniej w jakimś stopniu mnie zadowolić. Jedyne co Pan zaproponował, to, że jeszcze raz może podjąć się odzyskania danych - oczywiście za kolejnymi opłatami. Czytając komentarze widzę, że ludzie mieli taki same doświadczenia jak ja. Widzę, że nie tylko ja zostałem oszukany. Scenariusze się powtarzają - na pierwszym spotkaniu "odzyskamy wszystko", później "musimy wykonać dodatkowe czynności". Podczas odbioru zlecenia nie ma możliwości zweryfikowania wykonanej pracy. Żeby otrzymać dane trzeba najpierw zapłacić. Okazuje się, że faktycznie prawie nic nie zostało odzyskane. Umowa jest skonstruowana w taki sposób, że nie możecie zgłosić reklamacji, nie macie prawa ubiegać się zwrotu choćby części należności. Opinie na stronie to zlepek pochlebnych wpisów poczynionych przez zadowolonych klientów - jednak mam podejrzenia, że opinie pisze sam właściciel.

5 / 5 2020-07-16

Jestem zadowolona z obsługi polecam wszystkim którzy stracili dane.

4 / 5 2020-07-15

Miła obsługa, odzyskiwałem dane z uszkodzonego dysku twardego (dysk po upadku, uszkodzone głowice). Cena porównywalna jak w innych serwisach z tego co się orientowałem, ale nie jest to tania usługa. POLECAM!

5 / 5 2020-07-15

Odzyskałam dane z telefonu do sprawy sądowej. Dziękuję i polecam.

5 / 5 2020-07-15

Serdecznie polecam. Usługa wykonana dokładnie. Obsługa bardzo miła i pomocna. Zlecenie wykonane sprawnie.

1 / 5 2020-07-15

Do cen podanych na stronie spokojnie można dodać jedno zero więcej oraz niezależnie pomnożyć x2. Wszystkie negatywne komentarze niestety zgodne z prawdą. Kolejne ekspertyzy wysyłane z użyciem szablonu. Podejrzewam ,że kupując nowy nośnik i wysyłając go do analizy możemy liczyć dokładnie na tę samą procedurę ekspertyzy i dowiemy się jakich to kosmicznych zabiegów będzie wymagało odzyskanie danych. Polecam pierwszy z brzegu darmowy program do odzyskiwania dostępny na zapytanie w Google. Gwarantuję ,że efekt będzie nieporównywalnie lepszy ,niż to co "uratuje" dla nas ta firma. Na szczęście mi udało się zrobić kopię binarną nośników i odzyskać to co oferowały darmowe programy przed interwencją tego labolatorium, ponieważ po zwrocie nośników były one już trwale uszkodzone uniemożliwiając reklamację pod hasłem "jeśli jakakolwiek firma we wszechświecie odzyska więcej niż my, zwrócimy pieniądze". Słowem niemałe pieniądze wyrzucone w błoto, dane nieodzyskane, sprzęt zniszczony, reklamacji brak. Jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości radzę podziękować czym prędzej firmie za współpracę i oddać sprawę fachowcom.

5 / 5 2020-07-13

Polecił mi ich znajomy serwis z Krakowa. Jestem zadowolony. Bardzo miłe Panie na infolinii. Pozdrawiam

5 / 5 2020-07-13

Nie mam uwag. Usługa zrealizowana dobrze, polecam.

5 / 5 2020-07-09

Udało się odzyskać około 90% danych z dysku uszkodzonego fizycznie. Jestem zadowolony z wyniku. Inni mnie straszyli, że się nie uda. Polecam

4 / 5 2020-07-08

Odzyskiwałam dane do rozprawy sądowej. Dostałam obszerny raport ze wszystkimi smsami, zdjęciami, nawet miejsca logowania do wifi! 4 gwiazdki, bo cena niemała. Kontakt ok. ładnie zapakowana paczka.

5 / 5 2020-07-08

Ok, polecam

5 / 5 2020-07-08

Szanowni Państwo! W związku z nienaturalną ilością negatywnych komentarzy w ostatnim czasie, jako właściciele firmy Laboratorium Danych pragniemy wystosować oświadczenie wyjaśniające zaistniałą sytuację. Z przykrością informujemy, że zostaliśmy zaatakowani przez osobę, której bardzo zależy na zniszczeniu naszej reputacji. Osoba ta od ponad miesiąca publikuje wielokrotnie pod różnymi pseudonimami negatywne i często nieprawdziwe komentarze. Niestety na tym portalu nie ma absolutnie żadnej możliwości weryfikacji wiarygodności wystawionych opinii, w związku z tym każdy może wystawić opinię wielokrotnie, nawet jak nie jest Klientem naszej firmy. Jako firma o ugruntowanej pozycji na rynku, chcemy, aby procedury w Laboratorium Danych były przejrzyste. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi referencjami znajdującymi się na naszej stronie www.laboratorium-danych.pl/o-nas, które świadczą o tym, że gwarantujemy profesjonalizm oraz wysoką skuteczność w działaniu. Wszystkich realnych klientów, którzy z jakiegokolwiek powodu przez niezrozumienie procedur poczuli się wprowadzeni w błąd, zachęcamy do kontaktu z Biurem Obsługi Klienta [email protected] Każda sprawa zostanie rozpatrzona indywidualnie. Informujemy również, że w związku z tym, że pracujemy na najlepszym obecnie dostępnym sprzęcie, wszystkim klientom udzielamy gwarancji, polegającej na tym, że jeśli jakakolwiek inna firma w ciągu 3 miesięcy będzie w stanie odzyskać więcej danych niż my, zwracamy całość poniesionych kosztów. Dziękujemy za zrozumienie. Laboratorium Danych

1 / 5 2020-07-03

Zostałem oszukany. Podczas wyceny inna kwota, po pierwszym kontakcie inna kwota, na koniec zupełnie inna. Z 300zł zrobiło się 1700. Zapłaciłem, faktycznie dostałem dostałem 1/8 danych. Reszta nie działała. Zero gwarancji, zero pomocy. Zapłaciłeś to martw się sam. Widzę, że Pan Rafał, właściciel firmy usunął opinie z google. Bardzo mi przykro, że było dla Pana niewygodne i musiał Pan to zrobić. Radzę nie oszukiwać klientów, wtedy nie będzie Pan sam musiał wystawiać sobie pozytywnych opinii w internecie, ani usuwać tych niepochlebnych. Nie polecam usług, jedno wielkie oszustwo.

5 / 5 2020-07-01

oszuści!!!!!

5 / 5 2020-06-24

Kompetentni i cierpliwi. Odzyskali dane z dysku po upadku. Kilka plików było uszkodzonych, ale najważniejsze zachowały się w całości.

5 / 5 2020-06-23

Odzysk z dysku SSD, kontakt ok, trochę to trwało, ale byłem poinformowany. Udało się odzyskać wszystko co chciałem.

5 / 5 2020-06-18

1000zł taniej niż w innym serwisie w Warszawie?! A to Ci dopiero ciekawostka przyrodnicza. Bardzo chętnie poznam przykład porówniania cen z tego droższego serwisu, oraz ze wspaniałego i jakże taniego Laboratorium Danych by Rafał Krawczyk. Proszę uwzględnić wszystkie opłaty dodatkowe, o których klient dowiaduje się w trakcie zlecenia ( mówię tutaj o opłatach za otwarcie maila, opłatach serwisowych, opłatach za to że przyjmiecie paczke, opłatach za to że nośnik leży u was *** 2 miesiące i nikt nie raczy do niego zajrzeć a jak już zajrzy to się okazuje że nikt nic nie odzysłał itp ). Bardzo jestem ciekaw, jak długo będziecie tak dryfować na powierzchni ? Z tego co wiem to już niedługo, ponieważ szykuje się gruby pozew zbiorowy przeciwko waszym machlojkom, pytanie kto za to beknie? Mam nadzieję, że szanowny Pan Specjalista Technik Prezes Rafał K. Bawcie sie dobrze, póki możecie ! Pozdrawiam

1 / 5 2020-06-05

Ja jestem totalnie niezadowolona. Nie odzyskali moich danych a i tak musiałam zapłacić spore pieniądze. A ponieważ mój nośnik jest jeszcze u nich także zmieniam swoje imię bo mi coś dolicza jeszcze. Moim zdaniem nie umieją tego robić. I jeszcze jedno. Porównałam ceny z innymi Warszawskimi firmami i są najdrożsi. Miała iść za tym jakość ale nie poszła. Do tego jak w innej firmie usłyszałam cenę to była już niezmienna z gwarancja odzyskania. Tu nie wiadomo ile się zapłaci a gwarancji nie ma. Ja nie polecam!!

5 / 5 2020-06-05

Udało się odzyskać utracone dane, wprawdzie trwało to półtorej miesiąca, ale zapłaciłam 1000zł mniej niż proponowali mi w innej firmie w Warszawie. Jestem zadowolona z usługi, polecam

5 / 5 2020-06-04

OK, polecam

1 / 5 2020-06-04

Widzę że szef Laboratorium Danych ma rozdwojenie jaźni i teraz jest tez Hanna i Kacprem. Żenada. Nie dajcie się nabrać oszustom. Oni po prostu kradną. Usługa serwisowa to świetny sposób na wyciągnięcie od was kasy!!!!

5 / 5 2020-06-04

Odzyskiwali nam dane z zawirusowanej macierzy RAID. Wybraliśmy tryb ekspresowy, więc w szybkim tempie udało się odzyskać dane. Zlecenie zostało zrealizowane kompleksowo, a kontakt przebiegał sprawnie nawet do późnych godzin wieczornych. Usługa nie była tania, ale zaoszczędziła nam 3 miesiące pracy. Polecam!

5 / 5 2020-06-04

Zleciliśmy Laboratorium Danych odzyskanie danych ze stacji NAS 310 ZyXEL, która uległa awarii zasilania. Udało się odzyskać wszystkie ważne dane firmowe, na których nam najbardziej zależało. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy, która przebiegała sprawnie i zgodnie z ustaleniami. Możemy polecić usługi tej firmy z pełnym zaufaniem.

1 / 5 2020-06-04

Nie polecam!!! oszukują ludzi wyciągając pieniądze na usługi serwisowe!!

1 / 5 2020-06-02

Zasadniczo oszuści. Zobaczcie komentarze tu i na gowork. Naciągają byle napchać kieszenie. Nic nie odzyskają tylko szef potrzebuje kasy na swoje zabawki. Niepoważny, nieuczciwy. Udaje ze odczytuje dane a tak na prawdę tylko chodzi o to żeby zabrać wasza kasę. Zapomnijcie o zdjęciach, czy danych z dysku. Proponuje serwis w Poznaniu lub Ontrack. A i warto wspomnieć ze nawet jak nic nie odczyta ten pseudo fachowiec to i tak będziecie musieli słono zapłacić.

1 / 5 2020-06-01

Totalne oszustwo! Nie wrzucajcie pieniędzy w błoto tak jak ja!

1 / 5 2020-06-01

Widać że Szef siedzi na opiniaku i klepie sobie pozytywne opinie. Pisanie że coś szybko i tanio zostało tam wykonane to żart. Zwykły naciągacz.

5 / 5 2020-05-29

Fachowa obsługa i sprawie rozwiązali problem z dyskiem

5 / 5 2020-05-28

Pełen profesjonalizm - szybko, skutecznie, uczciwie, dobry kontakt. Polecam

5 / 5 2020-05-28

Nasz firmowy serwer został zaatakowany wirusem szyfrującym, w wyniku czego utraciliśmy naszą bazę danych. Zespół Labdata bardzo profesjonalnie wykonał zadanie i w trybie ekspresowym odzyskaliśmy sprawny plik z danymi. W razie utraty danych w przyszłości z pewnością ponownie skorzystam z ich pomocy.

5 / 5 2020-05-27

Oddałem dysk po upadku w celu odzyskania prywatnych pamiątek rodzinnych i dokumentów. Dane udało się odzyskać w całości. Bardzo miła obsługa.

5 / 5 2020-05-27

Polecam! Odzyskałam wszystkie wiadomości SMS i kontakty z poważnie uszkodzonego telefonu po zalaniu w morzu. Dwa serwisy powiedziały, że nie ma szans na przywrócenie danych, a specjaliści z Laboratorium Danych zrobili to w tydzień. DZIĘKUJĘ

5 / 5 2020-05-26

Jestem zadowolony, szybko i na temat. Kwota akceptowalna.

5 / 5 2020-05-26

OK, polecam, udało się odzyskać ponad 300 GB zdjęć z mojego dysku

1 / 5 2020-05-25

Szanowne grono, wobec przytłaczającej ilości negatywów firemka LD, postanowiła coś zadziałać i .... panowie Klaudiusz i Marcin to chyba bliźniacy dwujajowi :) odczucia i sugestie nadzwyczaj podobne, nawet opisy praktycznie identyczne jakby pisała je ta sama osoba - może serwisat LD dostał dodatkowe zlecenie na pozytywne wpisy a że, nie chciało się chłopu kombinować za bardzo to zrobił CtrC - CtrV - śmieszna ta firemka LD.

4 / 5 2020-05-25

Mam mieszane odczucia co do tej firmy, zaczęło się bardzo przyjemnie i profesjonalnie - rozmowa z Panią na infolinii bardzo pomocna i na wysokim poziomie obsługi. Niestety po wysłaniu nośnika pojawiły się pierwsze poślizgi czasowe i brak kontaktu z osobą obsługującą zlecenie...Miał być tydzień a czekałem ponad 2.5 tygodnia, również cena różniła się od szacowanych na początku widełek. Efekt końcowy był jednak zadowalający, ponieważ zostały odzyskane te dane na których mi zależało a to było celem tej ( dosyć drogiej ) zabawy.

4 / 5 2020-05-22

Byłem pozytywnie zaskoczony obsługą w Laboratorium Danych. Bardzo miłe Panie z obsługi. Cena niestety trochę wysoka bo za usługę zapłaciłem 3400zł. Ale odzyskałem wszystkie dane na których mi zależało. Zabawa dla osób o grubym portfelu!

1 / 5 2020-05-21

Odradzam. Szef i szefowa to oszuści. Naliczają dodatkowe opłaty bóg wie za co. Co chwile zmieniają cenę, czas oczekiwania na zwrot sprzętu nawet kilka miesięcy. Żal tylko pracownic które muszą świecić oczami za oszustwa właściciela. Sprawy w sądzie to jak widać za mało. Właściciel nawet telefonu nie odbiera mimo kilkudziesięciu prób.

1 / 5 2020-05-18

Laboratorium Danych to oszuści - odzyskanie danych to tylko przykrywka - straciłam pieniądze i czas. Nie dajcie się naciągać tej szajce - znaleźli sposób na łatwe życie na cudzy koszt. Po komentarzach dziwi mnie tylko jedno, że nadal działają i żadne służby (Policja, Prokuratura) się nimi nie interesują!!!

1 / 5 2020-05-18

Do firmy wysłaliśmy dysk SSD z utraconą zawartością ,zapłaciliśmy za ekspresową ekspertyzę , która i tak nie była ekspresowa Otrzymaliśmy informację z KOSMICZNĄ ceną za odzyskanie , które nadal stało pod znakiem zapytania . Decydując się na naprawę w ciagu 2 dni cena miała pozostać bez zmian , jednak po 2 dniach miała wzrosnąć o 10% Był to dla nas kolejny sygnał , ze firma działa naciągając klientów ,nie dając gwarancji i jest to po prostu oszustwo . Nie informując zjawiliśmy się w siedzibie w Warszawie ,gdzie rzekomo miał być nasz dysk . Niestety bez naszej zgody dysk z danymi naszych klientów i całą bazą danych został przekazany do innej zupełnie firmy !!!!! Próbowano nam wmówić , ze jest to oddział ale niestety jest to zupełnie inna firma - stąd zrozumiała jest kosmiczna cena za odzyskanie , które mimo wszystko nadal stało pod znakiem zapytania . Zażądaliśmy zwrotu dysku i wysłaliśmy go do Poznania , gdzie mega specjaliści odzyskali dane w 16h i za połowę ceny !!! Przestrzegam przed firmą LabDat ponieważ jest to jedno wielkie oszustwo i naciąganie klientów poprzez ekspertyzy oraz inne koszty ukryte .

5 / 5 2020-05-09

Masarka, czytając poniższe opinie styl działania mają prawie zawsze identyczny, różnica polega tylko na tym kiedy ofiara zaczyna się orientować że to zwykłe oszustwo - mnie też oszukali na 1600zł - to się nadaje tylko na Policję.

5 / 5 2020-05-09

UWAGA!! NIE POLECAM. OSZUŚCI!!!! Celowo i z premedytacją wprowadzali w błąd, że są w stanie odzyskać dane, a konkretnie usunięte nagrania głosowe (dyktafon) z iphona. Firma wyciąga pieniądze, nie wywiązuje się z umowy, a później oznajmia, że to właśnie jest jej regulamin. Mnie oszukali na około 3000zl. Pieniędzy nie odzyskałam. Unikać tej firmy!!! To sie po prostu nazywa kradzież. Później dostałam namiary na firmę profesjonalną, która już na wstępie wyjaśniła mi, że tego rodzaju danych, nie da się po prostu odzyskać. Nie ufać tym oszustom.

1 / 5 2020-05-08

UWAGA!!! Żałuję, że negatywne komentarze pojawiły się po tym jak LD wydoiło mnie na 750zł. za NIC. Dla mnie, działalność tej firmy nadaje się do zgłoszenia do Prokuratury, i rozważam skorzystać z tej możliwości. Przestrzegam wszystkich przed firmą „Laboratorium Danych”. Niech Was nie zwiedzie ŻADNA PROMOCJA zaczynająca się o darmowego kuriera (w jedną stronę) czy promocji 0zł. za wstępna analizę Waszych nośników. Owa, wstępna analiza po 3 dniach polega na …. wysłaniu informacji na mail, tą samą którą Wy piszecie w formularzu zgłoszeniowym z dyskiem – klasyczny wał! niczego innego bez dalszych wpłat się nie dowiecie a miła Pani z infolinii obieca Wam wszystko co tylko chcecie aby wciągnąć Was w kolejne i kolejne procedowanie usługi co wiąże się z ogromnymi kosztami …… ale zacznę od początku. Dałem się nabrać jak naiwne dziecko z przedszkola na odzyskanie moich danych (tylko na zdjęciach priv. mi zależało) licząc na profesjonalną i przyzwoitą usługę ulegając bujnej reklamie a więc …. miałem uszkodzony fizycznie dysk 3,5’’ co wiedziałem bez ich „prof. laboratorium i zaawansowanych czynności” jakie ponoć podjęło LD choć nie podali nawet co jest możliwe do odzysku. „Darmowa” wstępna analiza (z mojego info w formularzu) wykazała, że potrzebna jest kolejna analiza ….. szumnie nazwana teraz „laboratoryjna ekspertyza uszkodzeń” za ….. uwaga! tylko 725,70zł (BEZZWROTNE). Po kontakcie z Panią z infolinii, która nie ma pojęcia o niczym oprócz zamówienia Wam kuriera, otrzymałem kontakt do technika aby dowiedzieć się coś więcej o metodzie i szansach odzysku. Oświadczyłem im również że jeżeli koszt będzie powyżej 3000zł to nie będę w to brnął i zrezygnuję na wstępnym etapie bez wysyłania dysku i kosztów ….. ale po konsultacji z owym technikiem i określenia mu jakie dane mnie interesują, technik stwierdził, że dysk nie jest duży (1,5TB) i nie powinno to przekroczyć ok.2000-2500zł. Ta kwota była do zaakceptowania więc ok, zapłaciłem 725zł. Pamiętajcie! Przed wzięciem śrubokręta do ręki przez technika, musisz zapłacić im z góry 725zł – ok, wciągam się dalej w tą grę a o to chodzi firmie LD, abyście zaczęli płacić a karuzela kosztów się rozkręca. Za owe 725zł miałem otrzymać szczegółowy raport. Rozumiałem, przez to, że dowiem się co jest do odzyskania wraz z objętością plików itp. Nic bardziej mylnego. Po kolejnych kilku dniach otrzymałem kolejny R-aport z kolejną listą co technik musi zrobić z dyskiem z którego nic nie wynikało oprócz przewidywania, że …….. jest szansa na odzyskanie jakiś danych ale jakich nie wiadomo i tu ….. Uwaga!!! cena za dalsze prace za odzysk to już szacunkowe ok.4800zł i możliwe odzyskanie na poziomie 80% „jakiś” danych, wliczając w to owe -725zł i 10% rabatu ale to oferta na 3 dni!!! (wywierana presja, abyście nie mieli za dużo czasu na przemyślenie tej oferty). Z wstępnie określonych przez technika ceny ok. 2500zł za odzyskanie danych (tylko folder Foto) zrobiło się prawie 5000zl. W akcie „desperacji” (725zł już w plecy), zaproponowałem, LD odzysk tylko wspomnianego folderu za kolejne 2000zł. ale chciałem mieć też pewność, że odzyskam te dane o które mi chodzi a nie np. śmieci! I tu „ukłon firmy LD” w moją stronę (chcąc przyjąć kolejne +2tyś zł.) oznajmili mi że, w sumie za 2750 tys. mogą tylko częściowo „coś” odzyskać ale czy to będą zdjęcia i ile ich będzie, nie wiedzą? W końcu zniecierpliwiona Pani odpisała …. albo płacę 4800zł zgodnie z wyceną raportu za całość cokolwiek to będzie albo za zaproponowane 2750zł spróbują częściowo coś odzyskać ale co? tego też nie wie nikt!!! Cóż, niestety wszelkie próby porozumienia czy negocjacji nie przyniosły żadnych dalszych pozytywnych efektów – nie widząc wyjścia z tej sytuacji zrezygnowałem z dalszego procesu odzyskania moich danych przez firmę „Laboratorium Danych” tracąc 745zł i nie chcąc dalej brnąć jak frajer w dalsze koszty tj. w sumie 4800zł. Poprosiłem o odesłanie dysku z wiarą, że za 725zł w zasadzie za NIC, odeślą mój dysk już bez dalszych dodatkowych kosztów. Nic bardziej mylnego! „Nie chcesz płacić 4800zł”, więc za odesłanie dysku też zapłacicie 20zł więc przy wspomnianych kwotach to są już „grosze” ale …… ukazuje ewentualnym przyszłym Klientom pełny obraz „profesjonalizmu, rzetelności i szacunku” dla Nas. Na zwrot dysku za 20zł musiałem po kilkukrotnych monitach czekać ponad 2 tyg. Dopiero postraszenie sądem sprawiło, że dysk został w końcu odesłany (oczywiście) na mój koszt. LD, traktuje Nas-Klientów jak frajerów od których można ciągnąć kasę jak z drukarki laserowej – niestety za naiwność, wiarę i nadzieję na odzysk swoich danych ja straciłem 750zł. i na ten zysk liczy ta firemka zlokalizowana w bloku. Jeżeli masz nieograniczone fundusze to ok, korzystaj – może będziesz miał szczęście i Stasiu Ci coś odzyska …. kto wie!!! – z naciskiem na „COŚ” i za grubą kasę. Nie liczcie na rozsądną usługę a mój przykład niech Wam pomoże podjąć decyzję – Czy warto korzystać z usług „ Laboratorium Danych” - decyzja należy do WAS!!! PS: Pozytywne komentarze, Beata, Patrycja, Basia to zapewne ta sama osoba, może np. Iwonka. JA, firmy LD - N I E P O L E C A M !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! omijacie szerokim łukiem!

1 / 5 2020-05-05

Kilka lat temu zlecałem odzyskanie danych w Laboratorium Danych. Efekt pracy żaden, samemu jeszcze przed odesłaniem dysko udało mi się wypracować lepszy wynik. Moim zdaniem żerują na niewiedzy ludzi, pozytywne komentarza to raczej osoby z usuniętymi danymi, które można odzyskać samemu przy znaj mości podstaw odzyskiwania danych.

1 / 5 2020-04-28

Chciałbym wszystkich przestrzec przed firmą LABORATORIUM DANYCH (LABDATA). Zacznę od kontaktu, który jest dobry do momentu przekazania dysku twardego kurierowi InPost (bezpłatnie). Po ok. trzech dniach Pani informuje przez e-mail, że potwierdzają przyjęcie nośnika do Laboratorium i prosi o wpłatę 320 zł/netto. Po przekazaniu potwierdzenia przelewu otrzymujemy wyniki ekspertyzy. Ekspertyza jest moim zdaniem szablonowa i nie dowiadujemy się z niej niczego nowego co już wiedzieliśmy wcześniej (stwierdzono możliwość wykonania operacji skanowania pamięci... haha tyle to ja też wiedziałem wysyłając dysk sprawny). Dalej czytamy, że za 120 GB dysk SSD, który został tylko sformatowany należy przeleć kolejną kwotę w wysokości 3200 zł/netto :) cena niestety zaporowa dlatego poprosiłem o zwrot dysku. Miła Pani informuje, że za zwrot dysku muszę jeszcze dopłacić 20 zł pobrania. W regulaminie "formularza" ponieważ firma nie przesyła żadnej umowy, możemy doczytać że jeżeli nie odbierzemy dysku w terminie to płacimy koszty magazynowania o ile dobrze pamiętam 6,50 zł za dzień i dalej utylizacji :) - czy chcesz czy nie chcesz musisz płacić pobranie 20 zł a na wiadomość czy mogę wysłać swojego kuriera już nie otrzymałem odpowiedzi. To jest ten DARMOWY ODBIÓR a na końcu i tak za niego płacisz - brak informacji w formularzu i dowiadujemy się o tym dopiero na samym końcu. - UWAGA! Firma nie wystawiła mi rachunku na 320 zł/netto za ekspertyzę. Otrzymałem paragon tylko na 20 zł za kuriera InPost - na formularzu możemy przeczytać, że jeśli nie podamy danych do faktury to zostanie wystawiony paragon. - UWAGA! brak jakiekolwiek umowy. Dysk przekazujesz firmie, która nie jest za nic odpowiedzialna ponieważ nie otrzymujesz żadnego papieru a jedynie marny formularz. - wezwanie do zapłaty przez e-mail :) nie podyktowane żadną fakturą czy paragonem - przelew w ciemno. - brak informacji jak wyceniane jest odzyskiwanie danych. Na stronie można przeczytać, że za format dysku ceny zaczynają się od 650 zł ale dlaczego w moim przypadku wyszło aż 3200 zł tego się już nie dowiedziałem. W związku z tym, iż nie otrzymałem rachunku za ekspertyzę podejrzewam, że ona nie została nawet wykonana :) informacja mailowa jakoś do mnie nie przemawia - niby 320 zł nie jest dużo ale dawno mnie tak nikt nie oszukał. Wszystkie informacje przekazane do prawnika. Do zobaczenia. POSZUKAJCIE INNEJ BEZPIECZNEJ FIRMY - TEJ NIE POLECAM !!!

1 / 5 2020-04-20

Nie polecam poszukajcie kogoś bardziej zaufanego

5 / 5 2020-04-20

Z czystym sumieniem daję 5 gwiazdek. Odzyskałam wszystkie dane z dysku zewnętrznego, który nie przeżył upadku. Polecam!

5 / 5 2020-03-30

Udało się odzyskać praktycznie wszystkie dane z uszkodzonego dysku twardego. Na każdym etapie o wszystkim informowali. Jeśli chodzi o czas realizacji, również nie mam zastrzeżeń.

5 / 5 2020-03-19

Dziękuje za pomoc! Panie na infolinii bardzo miłe, później zadziwiająco szybki kontakt mailowy. No i odzyskałam wszystkie zdjęci moich dzieci na których bardzo mi zależało. Dziękuje za fachową robotę! Będę polecać Państwa firmę!

1 / 5 2020-01-13

Bardzo negatywne doświadczenia, firma lawiruje klientem do granic.. mam nadzieje że i moja opinia dodana do rzeszy już oszukanych klientów ostrzeże przed oszustwem.Wstępna expertyza od końcowej skrajnie sie róznią. Oczywiscie wstepna zacheca do zapłacenia 1400zl za odzyskanie zdjęć z karty SD- wg technika, udało sie skanowanie pamieci na poziomie 100%. Nawet dostałam propozycję na co chciałabym zgrać odzyskane dane! I jak powiedział znajomy informatyk-dane to nie zdjęcia. A wiec zapłaciłam za odzyskane "dane" , + nośnik = 1400zl, czyli kopia binarna , z która nic nie mogę zrobic...Karta nie została ani nadpisana, ani zniszczona... Bardzo przestrzegam, czytajcie opinie ludzi poszkodowanych!!!

1 / 5 2020-01-01

Cena za usługę kosmiczna, odzyskano 1% danych i to śmieci na których mi nie zależało

5 / 5 2019-03-20

Śmiało polecam. Wygooglałem ich w necie, ale nie byłem pewien czy dadzą radę odzyskać mi 30GB zdjęć z wakacji na Krecie z karty SD z padniętym sterownikiem. W lokalnym serwisie powiedzieli mi, że to paskudna usterka. Chłopaki sie uporali jak należy. Wszystkie zdjęcia i filmy odzyskane, choć trochę to trwało i już traciłem nadzieję że podołają. Cała usługa profesjonalnie obsłużona: kurier przyjechał do mnie po odbiór karty i przywiózł odzyskane dane spowrotem. Cena niewygórowana za taką usługę w porównaniu do innych firm na rynku, choć nie jest to tania usługa jak by ktoś pytał. Serdecznie polecam.

5 / 5 2019-01-29

dziękuję jestem zadowolona

1 / 5 2018-08-31

Bardzo dobry kontakt z obsługą. Informacje na każdym etapie pozyskiwania danych. Usługa załatwiona w trybie ekspresowym.

5 / 5 2018-08-05

Usługa odzyskania dużej ilości danych z uszkodzonego mechanicznie pendrive'a została wykonana door-to-door, sprawnie, szybko, uprzejmie i zgodnie z zamówieniem. Dziękuję!

1 / 5 2018-03-19

trudno ocenić firmę bo nie udało się odzyskać moich danych a cena za ewentualną możliwość bardzo zaporowa jak na przeciętną osobę

5 / 5 2018-03-16

Bardzo dobry kontakt z obsługą. Informacje na każdym etapie pozyskiwania danych. Usługa załatwiona w trybie ekspresowym.

3 / 5 2018-02-20

trudno ocenić firmę bo nie udało się odzyskać moich danych a cena za ewentualną możliwość bardzo zaporowa jak na przeciętną osobę

1 / 5 2018-02-06

Bardzo dobry kontakt z obsługą. Informacje na każdym etapie pozyskiwania danych. Usługa załatwiona w trybie ekspresowym.

5 / 5 2018-02-03

Jestem wdzięczna za odzyskanie danych po mechanicznym uszkodzeniu dysku zewnętrznego. W innych miejscach nie było to możliwe. Szczerze polecam.

5 / 5 2017-11-23

W grudniu 2018 r. zleciliśmy firmie Labdata usługę odzyskiwania danych z macierzy RAID w trybie ekspresowym, która została uszkodzona w sposób logiczny i fizyczny. Odpowiedź na zlecenie była natychmiastowa. Macierz została odebrana osobiście przez jednego z pracowników firmy Labdata na zgodnie z naszym życzeniem. W celu odzyskania danych wykonano następujące prace laboratoryjne: Uruchomienie dysków w laboratorium Wykonanie kopii binarnej dysków twardych za pomocą stacji diagnostycznej Odbudowa struktury macierzy RAID 5 Zaawansowana analiza w celu odbudowania struktury katalogów Sprawdzenie spójności zapisu danych Komunikacja przebiegała bardzo sprawnie, również do późnych godzin nocnych podczas pracy laboratorium nad zleceniem. Na podstawie profesjonalnego podejścia podczas realizacji usługi dla naszej firmy, możemy stwierdzić, że firma Labdata jest godnym zaufania partnerem w zakresie odzyskiwania danych.

1 / 5 2017-10-18

Bardzo dobry kontakt z obsługą. Informacje na każdym etapie pozyskiwania danych. Usługa załatwiona w trybie ekspresowym.

4 / 5 2017-10-04

polecam

4 / 5 2017-10-02

Kontakt z firmą bardzo dobry. Obsługa przebiegła bardzo sprawnie.

4 / 5 2017-09-24

Zgłosiłam się z popsutym pendrivem, chciałam odzyskać dane. Skontaktowano się ze mną, bardzo dobra współpraca, polecam każdemu borykającemu się z problemem utraty danych.

5 / 5 2017-08-11

Szybko i profesjonalnie

5 / 5 2017-07-19

Bardzo dobry kontakt, udało się odzyskać dane po poważnym uszkodzeniu mechanicznym dysku HDD.

5 / 5 2017-06-13

Polecam firmę. Profesjonalne podejście do tematu. Wiarygodność ustaleń. Solidne wykonanie usługi - odzyskiwanie danych. Szczerze polecam.

1 / 5 2017-06-02

trudno ocenić firmę bo nie udało się odzyskać moich danych a cena za ewentualną możliwość bardzo zaporowa jak na przeciętną osobę

5 / 5 2017-04-25

Polecam wszystkim !

Rzetelne opinie o Laboratorium Danych

Laboratorium Danych

Siedziba
Kraków, Warszawa, Bielsko-Biała, Zabrze

WWW
https://laboratorium-danych.pl/

Email
[email protected]

Telefon
-

Komórka
668 308 957

Infolinia
-

Logowanie