Kategorie: / Usługi

Laboratorium Danych

3.67/5.00 - ilość ocen: 82
5 / 5 2020-09-08

Pełen profesjonalizm. Inna firma powiedziała, że się nie da. Oni odzyskali praktycznie wszystko. Droga zabawa nie ma co, ale usługa wykonana rzetelnie.

5 / 5 2020-08-27

Jestem zadowolony, nie mam uwag. Rzetelna pomoc i bardzo miłe Panie, które odbierają telefon.

5 / 5 2020-08-26

dysk ssd, skasowane dane, udało się odzyskać 32 GB plików firmowych, kurier odebrał go ode mnie i tak samo dostałem go z powrotem, nie musiałem nigdzie chodzić, spoko pomysł

5 / 5 2020-08-26

Uratowali mi zdjęcia z wesela. Jestem mega wdzięczna!

5 / 5 2020-08-26

Szanowny Panie posługujący się pseudonimem "Niezadowolony Klient". Opinia jaką zamieścił Pan na temat naszej firmy jest krzywdząca i niezgodna z prawdą. Dane przekazujemy zawsze po dokonaniu płatności, natomiast KAŻDY KLIENT ma 14 dni na zweryfikowanie poprawności danych i zgłoszenie ewentualnej reklamacji. W ostatnim czasie nie otrzymaliśmy ŻADNEJ reklamacji dotyczącej opisywanego przypadku. Co więcej pisze Pan, że nie ma żadnej umowy, co jest całkowitym kłamstwem, ponieważ nie przyjmujemy ŻADNEGO zlecenia bez podpisania formularza zgłoszeniowego wraz z regulaminem naszych usług. Każde nam to sądzić, że może nie jest Pan w ogóle klientem naszej firmy? Natomiast w ostatnim czasie mieliśmy klienta, który zaakceptował realizację usługi, kazał nam wykonać całą procedurę, a po odzyskaniu danych i wykonaniu przez nas całej bardzo kosztowej pracy, stwierdził, że jednak nam nie zapłaci. Czy to czasem nie Pan? Z przyjemnością z Panem wyjaśnimy tą sprawę - zapraszam do kontaktu mailowego na [email protected]

1 / 5 2020-08-23

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Ceny nie małe ale to nie jest najgorsze. Najgorsze, że "specjaliści" z labdata nie są sami w stanie powiedzieć czy cokolwiek odzyskali. Płatność z góry , a dopiero przekazują no właśnie tylko nie wiadomo czy to będzie to co zlecono do odzyskania czy jakieś śmieci które udało się odzyskać. Proponuje trzymać się z daleka od tej firmy, bo można stracić mnóstwo czasu i pieniędzy. Jeśli jesteś laikiem w sprawach informatycznych i nie masz kogoś żeby mógł doradzić to marny twój los. Obiecają ci odzyskiwanie danych, plików, baz itd na poziomi 96% Większość negatywnych opinii na gowork i tym portalu jest w 100% prawdziwa. Model biznesowy tej firmy polega na tym żeby wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy od potencjalnej ofiary zanim się zorientuje ,że została oszukana, a wtedy jest już za późno. OSTRZEGA nie ma żadnej umowy więc radzę cała korespondencję prowadzić w formie mailowej i sms gdyby trzeba było później się bronić przed oskarżeniami tej firmy Z chęcią bym dał -5 gwiazdek. Jeśli to cię nie przekonało drogi odbiorco tej wiadomości do niekorzystania z usług tej firmy to zachęcam na własnej skórze się przekonać

5 / 5 2020-08-11

Odzyskałam dane z pendrive. Trochę bałam się wysyłki kurierem, ale jak się okazało zupełnie niepotrzebnie - wszystko odbyło się bez problemów. Firma godna zaufania i bardzo dobry kontakt z obsługą klienta.

5 / 5 2020-08-10

BARDZO MIŁA OBSŁUGA ODZYSKANIE DANYCH SIĘ UDAŁO DZIĘKUJĘ

5 / 5 2020-08-05

Dziękuję za pomoc w odzyskaniu danych! Dysk po upadku, udało się odzyskać 90% danych, obsługa ok, czas realizacji około miesiąca.

5 / 5 2020-08-05

W związku z tym, że nie mamy możliwości odpowiadania bezpośrednio na wystawione opinie musimy to zrobić w formie komentarza. Szanowny Panie posługujący się pseudonimem "Klient" - domyślamy się kim Pan jest w związku z czym postanowiliśmy odpowiedzieć na Pana zarzuty. Opinia jaką zamieścił Pan na temat naszej firmy jest dla niej bardzo krzywdząca, nie oddaje także rzeczywistego przebiegu naszej współpracy. Przeanalizowaliśmy przebieg naszej współpracy, która miała miejsce 2 lata temu i jesteśmy przekonani, że na żadnym etapie współpracy nie został Pan wprowadzony w błąd. Po pierwsze - Z 28 GB odzyskanych przez nas plików mogło nie otwierać się poprawnie kilka procent, co może się zdarzyć podczas odzyskiwania danych w zależności od uszkodzeń nośnika, o czym był Pan poinformowany. Stwierdzenie więc, że "faktycznie prawie nic nie zostało odzyskane" jest po prostu nieprawdziwe. Po drugie - owszem, nie ma możliwości sprawdzenia na miejscu odzyskanych danych, ze względu na to, że przeglądanie kilkudziesięciu tysięcy plików trwałoby naprawdę długo i nikt z naszych pracowników nie ma na to czasu, aby udostępniać Panu komputer na kilka/kilkanaście godzin i czekać, aż Pan wszystko sprawdzi. DLATEGO przechowujemy dane naszych klientów przez 14 dni po odbiorze. Jest to czas na sprawdzenie, czy wszystko się zgadza na spokojnie w domu. W tym czasie można zgłaszać wszelkie problemy. Po trzecie - każdy z naszych klientów ma możliwość, złożenia reklamacji i jeśli są ku temu przesłanki, klienci otrzymują zwrot poniesionych kosztów. Znowu więc nieprawdą jest stwierdzenie: "nie macie prawa ubiegać się o zwrot". Rozumiem, iż może być Pan zawiedziony brakiem niektórych plików, jednak pomimo, że nasza firma dokłada wszelkich starań, by skuteczność naszych usług była na najwyższym poziomie, odzyskanie danych może być ograniczone ze względów technologicznych, których nie jesteśmy w stanie przeskoczyć mimo najszczerszych chęci. W naszej pracy kierujemy się uczciwością, a zadowolenie naszych klientów jest dla nas priorytetem. Naszym zdaniem, we współpracy z Panem nie nadużyliśmy Pana zaufania. Internet to idealne medium do wygłaszania różnego rodzaju opinii, jednakże dobrze kiedy są one uczciwe, a nie przestawiają wyłącznie wersję wygodną dla jednej strony. Mam nadzieję, iż niniejsze wyjaśnienia rozwieją Pana wątpliwości jeśli chodzi o naszą współpracę. W przypadku tak starej sprawy, jedyne co możemy zrobić na ten moment jest zaproponowanie Panu 50% zniżki w przypadku konieczności skorzystania z usług odzyskiwania danych kiedykolwiek w przyszłości. Serdecznie pozdrawiamy, Zespół Laboratorium Danych.

Laboratorium Danych

Siedziba
Kraków, Warszawa, Bielsko-Biała, Zabrze

WWW
https://laboratorium-danych.pl/

Email
[email protected]

Telefon
-

Komórka
668 308 957

Infolinia
-

Logowanie