Kategorie: / Ogród

Domisad.pl Opinie Klientów

średnia ocen: 3.71
opinie o Domisad.pl
5 / 5 2022-11-03

Szkoda że nie można dodać zdjęć, sadzonki dorodne, Jestem bardzo zadowolona z zakupów w firmie Dom i Sad. Serdecznie Polecam !!!

5 / 5 2022-11-02

Sadzonki dzisiaj dotarły, zamówienie składałam w piątek w poniedziałek zostało wysłane. pięknie zapakowane zdrowe i ładne . Jutro sadzimy bo pogada jest przepiękna. Pozdrowienia. Basia L.

5 / 5 2022-11-02

Pierwszy raz dodaję recenzję, ale w tym przypadku muszę. Jestem bardzo bardzo zadowolony , Dostałem swoje zamówienie 2 dni później, rośliny przepiękne, duże zielone, clematisy nawet kwitną! Na pewno do was powrócę.

5 / 5 2022-11-02

Sadzonki bardzo ale to bardzo dorodne! Pięknie zapakowane, ekspresowa wysyłka, Polecam z całego serca,

5 / 5 2022-10-30

Po dłuższych perypetiach z reklamacja, Pani Klaudia stanęła na wysokości zadania. Osobiście zainteresowała się problemem i błyskawicznie, skutecznie i w bardzo miły sposób go rozwiązała. Bardzo dziękuję Pani Klaudio.

5 / 5 2022-10-29

Sadzonki za tak niską cenę są tak duże , że jestem w szoku . Czereśnia kolumnowa czarna , malina , sadzonki róż przepiękne . Najlepszy sklep ogrodniczy do zdecydowanie Domisad

1 / 5 2022-10-25

Zamówienie przyszło szybko i sprawnie, ale sadzonki nie całkiem te np. róża wielkokwiatowa zielona okazała sie drobnokwiatową prawie bordową.

5 / 5 2022-10-23

W Domisad zamowilam sadzonki hortensji . Są piękne . Szkoda , że nie mogę dodać tu zdjęc . Bardzo dobrze zabezpieczone podczas przesyłki

5 / 5 2022-10-22

Budleje, borowki, i hortensje bardzo duże, wysyłka ekspresowa, polecam

5 / 5 2022-10-22

Sadzonki ze sklepu domisad są bardzo dobrej jakości , polecam ten sklep ogrodniczy . Zamowilem czeresnie , budleje , wiciokrzew . Dużo słyszałem na temat ich truskawek i się nie zawiodłem . Rzeczywiście rewelacja . Paczkę otrzymałem dwa dni po zamówieniu .

5 / 5 2022-10-17

Sadzonki super polecam domisad

5 / 5 2022-10-07

2 lata temu kupiłem kaki przyjechało w mizernym stanie nic z niego nie było.Najgorsza firma z którą miałem doczynienia .Na reklamację nie odpowiada.Masakra.

5 / 5 2022-10-02

Sklep ogrodniczy www.domisad.pl dostarczył mi piękne rośliny. Czekam na najlepszą pogodę aby wsadzić sadzonki do gruntu. Róże zostawiam w doniczkach , mega się w nich prezentują

5 / 5 2022-10-02

Dom i Sad to mój ulubiony sklep ogrodniczy. Nigdy mnie nie zawiódł. Sadzonki malin i sadzonki róż zaskoczyły mnie na plus .A sadzonki truskawek w tym samym sezonie mi zaowocowały

5 / 5 2022-09-09

2 lata temu po zamówieniu 4 sadzonek winorośli deserowych i innych roślin (m.in. malin), żadne nie pasują z opisem , zwykłe drobne a nawet mini owoce jakiś dzikusów winorośli. Zwykłe oszustwo. Niby firma ma ładnie zrobioną stronę internetową. Nie polecam sklepu. Zgłosiłem fakt oszustwa, przedstawicielom ochrony konsumenckiej, podjęto działania do zamknięcia sklepu i naprawienia krzywd poszkodowanych.

5 / 5 2022-09-08

Nie polecam , zakupiłem drzewka , które "nie ożyły " i ze strony firmy jest milczenie na temat reklamacji !

2 / 5 2022-07-22

Róże sadzonki

Nie polecam,sadzonki przyszły połamane,ciasno zapakowane,zmarnowane. Mam nadzieję że się przyjmą i będą takie kolory jak zamówiłam.

1 / 5 2022-07-22

Winorośle

2 lata temu zamówiłem 11 różnych sadzonek winorośli deserowych aby sprawdzić która się przyjmie na mojej działce i która będzie najsmaczniejsza. Teraz w trzecim roku gdy sadzonki są już na tyle silne aby pozwolić im owocować okazuje się że wszystkie są tego samego gatunku. Identyczne liście, identyczny czerwonawy kolor latorośli i identyczne malutkie owoce. Czyli wychodzi że zamiast różnych winorośli deserowych przysłano zwykłą przemysłówkę. Stawiam na sauvignon ale okaże się dopiero jesienią. Zmarnowane pieniądze, 2 lata czasu i pracy. Nie polecam sklepu.

5 / 5 2022-07-22

Winorośl

2 lata temu zamówiłem 11 różnych sadzonek winorośli deserowych aby sprawdzić która się przyjmie na mojej działce i która będzie najsmaczniejsza. Teraz w trzecim roku gdy sadzonki są już na tyle silne aby pozwolić im owocować okazuje się że wszystkie są tego samego gatunku. Identyczne liście, identyczny czerwonawy kolor latorośli i identyczne malutkie owoce. Czyli wychodzi że zamiast różnych winorośli deserowych przysłano zwykłą przemysłówkę. Stawiam na sauvignon ale okaże się dopiero jesienią. Zmarnowane pieniądze, 2 lata czasu i pracy. Nie polecam sklepu.

5 / 5 2022-07-10

Sadzonki malin

Kategorycznie nie polecam Zakupione cztery różne sadzonki malin nie przyjęły się. Po otrzymaniu nowych sadzonek również się nie przyjęły. Sadzonki bardzo słabe, a sprzedawca nie rzetelny, omijać z daleka.

1 / 5 2022-06-28

Nie powinno być żadnej gwiazdki

Dramat! Ani termin wysyłki nie jest dotrzymany, a chodziło tylko o wysyłkę nasion, ani, o zgrozo miejsce dostawy. Otrzymałam wiadomość, że moja przesyłka czeka na mnie 40 km od mojego miejsca dostawy. Nie wiadomo, czy śmiać się płakać. Nigdy więcej. Brak profesjonalizmu. Nie mówiąc już o tym czacie, na którym to podobno można się więcej dowiedzieć. Piszesz wiadomość i na odpowiedź czekasz 1,5h. Opryskliwie, zdawkowo, byle jak. Nie polecam, omijajcie, niech Was nie oszuka duży wybór, niskie ceny, interesujące rośliny, więcej nerwów stracicie niż to wszystko warte.

5 / 5 2022-06-16

Nie polecam !!!

Zakupiłem Kaki przyszedł suchy badyl) be żadnych oznak życia Posadziłem je jednak z nadzieją, ze coś wyrośnie, po 2 miesiącach nic. Na złożoną moją reklamację otrzymałem odpowiedź aby czekać 3 miesiące bo dopiero po 3 miesiącach roślina ma wypuścić liście. Nie odpuściłem, więc w ramach reklamacji otrzymałem drugie kaki, drugi taki sam suchy badyl. W odpowiedzi otrzymałem taką samą informację. Nie odpuszczę tego na pewno. Jawne oszukiwanie klientów.

1 / 5 2022-06-09

sadzonki reklamacja

Kontakt i realizacja ok Dużo ciekawych promocji,choć ceny wyjściowe na tle konkurencji bywają z kosmosu.Gorzej z jakością a potem z reklamacją.Robią co mogą by ewidentnej reklamacji nie uznać. Właśnie podziękowałam za współpracę z powodu procesu mojej reklamacji.Nie będę już polecać firmy,żałuję ,że kilka osób wmanewrowałam w zakupy w tym sklepie.

1 / 5 2022-06-02

Omijac oszustow

Sadzonki uschniete, gwarancji zero, niepochlebne opinie kasuja. Tą firemke krzak prowadzi typowy janusz biznesu. Omijac zlodzieji i oszustow szerokim lukiem

1 / 5 2021-12-09

Nie dostalem tego za co zaplaciłem.w zamian za to ze nie bylo zamowionego przezemnie produktu dostalem tandetne cebulki kwiatow. Kontakt TRAGEDIA prędzej mozna sie dodzwonic do ambasady Chinskiej w Kongo. Jedyny plus to dobre pakowanie

5 / 5 2021-07-09

Pierwszy raz dodaję recenzję, ale w tym przypadku muszę. Jestem bardzo bardzo zadowolony z poziomu obsługi i zaangażowania Pani z infolinii. Potrzebowałem porady w zakresie doboru sadzonek i krzaczków. Przemiła obsługa, a do tego swoje zamówienie otrzymałem w 48h. Zawartość paczki okej, według tego co zamawiałem.

5 / 5 2021-07-08

Wszystko w najlepszym porządku. Korzystne ceny.

5 / 5 2021-07-08

Wszystko w jak najlepszym porządeczku :) Sadzonki ładne, zadbane, paczka solidnie zapakowana nic się nie wysypało ( a trochę tego było). Mimo dużego zamowienia firma zrealizowała je w 3 dni robocze. Polecam

1 / 5 2021-07-05

Ostrzegam przed ta firma zamówienie nie zgodne nie odpowiadają na reklamacje kontakt telefoniczny do działu reklamacji nie istnieje rośliny bardzo złej jakości połowa zamówionych nie przyjęła komentarze na FB są usuwane !

5 / 5 2021-07-04

Duży wybór sadzonek i drzewek w dobrej cenie. Dziękuję za szybką realizację i doradztwo. Pani na infolinii przemiła!

5 / 5 2021-06-30

Duży wybór sadzonek, nasion i drzew. Jestem po pierwszych zakupach w tym sklepie, ale na pewno wrócę. Wszystko zapakowane jak należy. Chyba nie warto szukać sadzonek stacjonarnie w okolicy, jak taniej mogę zamówić przez internet. Pozdr

5 / 5 2021-06-29

Z opinią się troszkę wstrzymałam, czekając na to, czy kwiaty zakwitną. Nie zawiodłam się. Mam róże i tulipany z Państwa sklepu, kilka odmian. Wszystkie dotarły w całości, nie miałam problemu z zasadzeniem i przyjęły się co najważniejsze. Na jesień zamawiam kolejne.

5 / 5 2021-06-28

Kupiłam w róże w promocji -60% za śmieszne pieniądze. Krzaczki przyszły ładne i co najważniejsze zdrowe. Daje duży plusik za solidnie zapakowane paczuszki. Ani okruszek ziemi z nich nie wyleciał. Jestem bardzo zadowolona i zabieram się za sadzenie. Jak się przyjmą to z pewnością do Was wrócę. :) :) :)

5 / 5 2021-06-28

Bardzo serdecznie dziękuję miłej Pani z infolinii za doradztwo. Sadzonki dzisiaj dotarły, pięknie zapakowane zdrowe i ładne. Jutro sadzimy. Pozdrowienia. B.

5 / 5 2021-06-22

Zamówiłam kilkanaście sadzonek i skorzystałam z rabatu na pierwsze zamówienie. Jestem bardzo zadowolona. Niebawem wrócę po kolejne :)

5 / 5 2021-06-16

Po 3 dniach od zamówienia otrzymałam idealnie zabezpieczoną przesyłkę. Dziękuję pięknie! Pozdrawiam Lilianna z Chodzieży.

1 / 5 2021-06-15

dla mnie to tragedia, Pani uprzejma ale co z tego jeżeli na sadzonki czeka się prawie dwa tygodnie i jeszcze ich nie i po raz kolejny Pani informuje że już w poniedziałek wysyłają i we wtorek otrzymam , we wtorek dzwonię a Pani uprzejmie informuje że w środę wyślą i nie wiem jak długo byłoby ponieważ zrezygnowałam z zamówienia i poprosiłam o zwrot pieniędzy dopiero otrzymam w ciągu 14 dni kompletnie nie polecam

5 / 5 2021-06-14

Jaki miłośnik prac w ogródku dużą uwagę przykładam do jakości roślin, a ta w Dom i Sad jest na wysokim poziomie. Ceny korzystniejsze niż u nas stacjonarnie w mieście.

5 / 5 2021-06-11

Moje róże pnące się przyjęły, a dzisiaj przyszło do mnie kolejne zamówienie od Domisad.pl. Jestem wdzięczny za szybką wysyłkę. Żona namawia mnie już na kolejne zamówienie. PZDR

5 / 5 2021-06-09

Duży wybór sadzonek. To na pewno nie będą moje ostatnie zakupy. Polecam sklep. Nie sądziłam, że mogę zamówić sadzonki przez internet z dostawą.

5 / 5 2021-06-08

Duży wybór, fajne sezonowe promocje - moim zdaniem sklep jest wart uwagi. Obsługa klienta też jest na plus - miałam mały problem, ale przez telefon wszystko udało się rozwiązać. Sadzonki dotarły w dobrej kondycji, zobaczymy jak się przyjmą. Polecam.

5 / 5 2021-06-07

Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna, super firma. Świetny kontakt a sadzonki zadbane! Nawet nie zniszczone w transporcie

5 / 5 2021-05-29

Dziękuję za szybką dostawę. Sadzonki w idealnym stanie, przesyłka dobrze zabezpieczona. Czekamy aż będą kwitnąć :) Pozdrowienia!

5 / 5 2021-05-25

Zróżnicowany asortyment każdy ogrodnik znajdzie coś dla siebie .. Personel uroczy ..doradzi ,wskaże odpowiedni produkt i często zdradzi istotna informacje dotyczącą określonego produktu ????

5 / 5 2021-05-24

Rośliny bardzo dobrej jakości. Szybka dostawa

4 / 5 2021-05-24

Duży wybór krzewów i drzew dobrej jakości, z fachową obsługą.

5 / 5 2021-05-24

Rośliny bardzo dobrej jakości, przyszły bezpiecznie zapakowane kurierem. Jakość obsługi oceniam 5/5, szybka wysyłka

4 / 5 2021-05-23

Polecam. Fajne ceny i przede wszystkim bogaty asortyment. Odwiedzam bardzo często, jako stały klient. Największym atutem jest obsługa. Zawsze fachowo doradzi i trafi w sedno. Nigdy nie było problemów z zamówieniem, a zawsze zamawiam online.

5 / 5 2021-05-23

Znajdziesz rośliny tradycyjne w dużym wyborze i wyjątkowo dużo nowości do ogrodu a szczególnie do domu.Wybor roślin doniczkowych wyjątkowy.Każda wizyta to wielka przyjemność.Wlasciciele są mili i bardzo na bieżąco z nowościami.Duzy wybór akcesorii .Polecam z całego serca .????❤????

5 / 5 2021-05-22

Rewelacja!!! Rośliny pięknie kwitną, mój ogród wygląda bajkowo :)

5 / 5 2021-05-21

Znakomita i fachowa obsługa, przeogromny wybór sadzonek oraz nasion. Każda zamówiona przeze mnie roślina była w idealnym stanie - teraz pięknie zdobią mój ogród. Bardzo dobry kontakt ze sklepem. Zawsze chętnie tam wracam.

1 / 5 2021-05-20

Odradzam wszystkim, którzy cenią jakość i uczciwość. Zero poszanowania dla roślin i klienta. Jestem oburzona brakiem jakości we wszystkich obszarach.

1 / 5 2021-05-20

Odradzam wszystkim, którzy cenią jakość i uczciwość. Zero poszanowania dla roślin i klienta. Jestem oburzona brakiem jakości we wszystkich obszarach.

5 / 5 2021-05-20

Mogę z czystym sercem polecić. Nasiona w bardzo dobrym stanie, świetny kontakt ze sprzedającym. Fajna jakość obsługi.

5 / 5 2021-05-19

Bardzo miła obsługa, wypytałam szczegółowo o sadzonki przez telefon i Pani mnie obsłużyła należycie. Pomogła mi się zdecydować. Realizacja zamówienia bez zarzutu, szybko i sprawnie. Sadzonki w bardzo dobrym stanie, czekam na efekty!

5 / 5 2021-05-19

Bardzo fajne miejsce. Profesjonalna i przesympatyczna obsługa. Najlepsze sadzonki oraz cebulki!

5 / 5 2021-05-18

Rzetelne doradztwo i bardzo duży wybór roślin ogrodowych. Każdy znajdzie coś dla siebie!

5 / 5 2021-05-18

Polecam. Profesjonalna obsługa, szybka realizacja zamówienia jak i ekspresowa dostawa. Wszystko zgodne z zamówieniem.

5 / 5 2021-05-18

Dobre sadzonki, polecam, jakość bardzo dobra.

5 / 5 2021-05-17

Błyskawiczna realizacja zamówienia, świetne, zdrowe sadzonki. Polecam! Na pewno jeszcze wrócę, bo o kilku sadzonkach jeszcze marzę!

5 / 5 2021-05-17

Sadzonki w świetnym stanie. Obsługa miła i pomocna. Polecam! :)

5 / 5 2021-05-17

Polecam, bardzo dobre owoce i ładne kwiaty, najlepszy sad :)

5 / 5 2021-05-16

Szeroki asortyment, obsługa pomocna i doświadczona, pomoże dobrać odpowiednie rośliny dla swojego ogrodu!

5 / 5 2021-05-16

Zamówiłem sadzonki i jestem bardzo zadowolony. Dostawa szybko

5 / 5 2021-05-15

Fachowe doradztwo, super obsługa. Polecam

5 / 5 2021-05-14

W zeszłym tygodniu kupiłam krzewy ozdobne do ogrodu. Jestem zachwycona, bo były jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach i były odpowiednio zabezpieczone, przez co dotarły w nienaruszonym stanie. Super!

5 / 5 2021-05-14

Jednak zmieniam opinię na temat tego sklepu. Sadzonki przyszły małe z dwóch drzewek jedno nie przeżyło zimy mimo iż było mocno zabezpieczone przed mrozem. Ceny też wysokie. Już lepiej jechać do szkółki i kupić za minimum połowę ceny pewny produkt

5 / 5 2021-05-14

sadzonki zamówione pięknie się przyjęły. dostawa szybka i bez zarzutu.

5 / 5 2021-05-13

Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Ogromny wybór sadzonek. To były pierwsze zakupy w tym miejscu, ale z pewnością będziemy tam wracać i to nie tylko po kilka sadzonek!

5 / 5 2021-05-13

Polecam! Zawsze świeże sadzonki i bardzo duży wybór :)

2 / 5 2021-05-13

Zamawiałaś pierwszy raz w tej szkółce. Jeżeli chodzi o przesyłkę rzeczywiście zapakowane dobrze i szybka realizacia. Jestem zawiedziona do wielkości roślin (np.jagoda kamczacka,borówka,winorośle itp.)sadzoneki są bardzo małe to są mini krzaczki. Cena nieadekwatna do wielkości. Osobiście na pewno już nie dokonam więcej takiego zakupu.

5 / 5 2021-05-12

Bardzo polecam. Najlepszy sklep z nasionami!

5 / 5 2021-05-12

Mimo początkowych nieporozumień (wysyłka nasion innych kwiatów), firma stanęła na wysokości zadania. Polecam! Drugie zamówienie było zgodne w 100%!

5 / 5 2021-05-12

Jestem bardzo zadowolony z zakupów dostawa była szybka a sadzonki truskawek przyszły całe i są bardzo ładne polecam każdemu.

5 / 5 2021-05-11

Razem z moim dziadkiem wiosną 2020 zamówiliśmy sadzonki hortensji i róż by mogły cieszyć mojego dziadka który jest starszej daty. Baliśmy się kupować przez internet, ponieważ w ten sposób nie widzimy tego co kupujemy. Sadzonki przyszły dobrze zapakowane, mimo że były małe martwiłem się że się nie przyjmą - dziś mamy piękne hortensje i róże które kwitną mam wrażenie cały czas! Polecam ten sklep! Warto

5 / 5 2021-05-11

Jestem na tak. Bałam się trochę wysyłania roślin, ale dotarły w niezłym stanie, wszystkie się przyjęły.

5 / 5 2021-05-11

Jestem usatysfakcjonowany, wszystko było tak jak należy

5 / 5 2021-05-10

Jestem zadowolony. Wszystko przyszło jak należy

1 / 5 2021-05-06

Zamówienie wręcz bulwersujące. Z 30 sadzonek truskawek nadają się 2. Większość wysuszona albo takie zmarnowane i obdarte że nie nadają się do posadzenia. Miały być piekne duże sadzonki a to nadaje się tylko do wyrzucenia.

1 / 5 2021-04-30

Zamówienie masakra- z 10 roślin tylko dwie żywe. Ponadto rosliny tak maleńkie, ze szkoda gadać

1 / 5 2021-04-27

Wczoraj przyszła paczka truskawek, san andreas 4szt suche, brązowe nie do odratowania... monterey 5szt zgniłe w sercu... albion 3szt tylko serce, ani pół liścia... Po pierwsze sadzonki wyniszczone potwornie, na 30szt tylko 4szt miały po dwa liście, reszta albo nie miała nic, albo połamane... cena za tą jakość jest z kosmosu, cena przesyłki, gdzie sadzonki są w streczu i zgniecione w kartonie też woła o pomstę do nieba... Nigdy więcej tam nic nie kupię!

5 / 5 2021-04-13

Jestem zadowolony z zakupów. Rośliny dotarły w dobrej kondycji, były dobrze zabezpieczone i szybko się przyjęły. Byłoby super, gdyby przesyłka była nieco tańsza i było więcej opcji do wyboru. Poza tym jest wszystko ok, polecam na duże zakupy.

1 / 5 2021-03-24

Przestrzegam przed zakupem sadzonek powojnika. Wczoraj otrzymałam swoją przesyłkę i przeżyłam szok. Sadzonka to 2 cm suchy kikut z jedną żywą 5 cm gałązką, który kosztował 30 zł. Po złożeniu reklamacji otrzymałam odpowiedź że na chwilę obecną wszystkie sadzonki powojników sprzedawane przez tą firmę tak wyglądają. Szkoda pieniędzy.

5 / 5 2021-03-15

Złożyłyśmy z sąsiadką jedno zamówienie, za jedną przesyłkę (bo tak taniej). Generalnie jestem zadowolona. Sadzonki truskawek naprawdę ładne. Inne drzewka owocowe też są w dobrej formie. Myślę, że można polecić ssklep Dom i Sad.

5 / 5 2021-02-22

Mają ładne sadzonki hortensji

5 / 5 2021-02-19

Zamawiałem sadzonki drzewek kolumnowych - przyjęły się, więc chyba mogę powiedzieć, że wszystko w porządku i polecam ten sklep.

5 / 5 2021-02-18

Transakcja przeprowadzona wzorowo. Polecam.

5 / 5 2021-02-17

Jestem zadowolony z zakupów. Wszystko ok, polecam.

5 / 5 2021-02-16

Mam pozytywne doświadczenia związane z tym sklepem. Jedna sadzonka ucierpiała w transporcie, ale nie było problemu z reklamacją, zaraz wysłali mi nową na swój koszt. Jak dla mnie - super!

5 / 5 2021-02-15

Zarówno cebulki kwiatów, jak i nasiona czy sadzonki roślin ozdobnych - moim zdaniem można ocenić na 5+. W przypadku moich zamówień nigdy nie zdarzyło się nic, co wymagałoby reklamacji itp.

5 / 5 2021-01-20

Zamówione jeszcze w tamtym roku cebulki właśnie zaczynają rosnąć. Także myślę, że można polecić sklep.

5 / 5 2020-12-10

Zdecydowanie jestem na tak. Cebulki nieco droższe niż u konkurencji, ale warto.

5 / 5 2020-11-28

Kupiłem dwa drzewka, sadzonki duże jak aż sam się zdziwiłem. Dodatkowo zakupiłem 2 krzewy borówki, przyszły dość małe ale zobaczymy jak wystartują na wiosnę. Póki co jestem zadowolony zarówno z towaru jak i przesyłki

5 / 5 2020-11-27

Zdecydowanie polecam. Sadzonki młode, dobrze zapakowane. Szybka realizacja zamówienia.

5 / 5 2020-11-01

Polecam innym. Sadzonki sa zdrowe i ładnie zapakowane.

5 / 5 2020-10-27

Zamówiłam sadzonki winogron w promocji. paczka przyszła nienaruszona, rośliny wyglądają dobrze. Tylko o owocach na razie niewiele mogę powiedzieć, ale poza tym polecam

5 / 5 2020-10-26

Zamówione róże dotarły po kilku dniach. Wyglądają ładnie, sadzonki były dobrze zabezpieczone.

5 / 5 2020-10-22

sadzonki wyglądają dobrze, przesyłka dotarła szybko, nie było problemów z zamówieniem

5 / 5 2020-10-21

Nie mam uwag, dziękuję i polecam

5 / 5 2020-10-20

Fajnie zabezpieczone sadzonki. Wszystko dotarło bez problemu. Polecam

5 / 5 2020-10-19

Zamówienie w jak najlepszym porządku. Polecam

5 / 5 2020-10-16

Sadzonki dobrze zabezpieczone przed wysychaniem na czas transportu.

5 / 5 2020-10-16

Z zamowieniem wszystko w jak najlepszym prządku. Dziękuję i pozdrawiam

5 / 5 2020-10-14

Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. U mnie z zamówieniem nie było większych problemów. A, że komuś opóźniła się wysyłka czy coś... Ludzie, to są rośliny - tu wpływa masa czynników, w tym chociażby pogoda, to w większości nie jest towar, który można sobie wziąć z półki i już. Ja polecam i na pewno skorzystam ponownie.

2 / 5 2020-10-13

Poprzednio napisałam złą opinię, ale teraz muszę trochę zweryfikować. Z zakupu zrezygnowałam ponieważ musiałabym duugo czekać na sadzonki, a potrzebowałam na prezent. Czekałam 3 tyg. na zwrot pieniędzy. Dziś otrzymałam całość, za co dziękuję.

1 / 5 2020-10-07

Nigdy więcej! To jakaś oszukańcza firma. Zróbmy zbiorowy protest do prokuratury. Tak nie może być! Ja zamówiłam sadzonki (potrzebowałam na prezent) i nie otrzymałam w terminie. Po 7 dniach udało mi się dodzwonić i pani poinformowała mnie że sadzonki może otrzymam za 2 tygodnie. Odstąpiłam od zakupu i zażądałam zwrotu gotówki. I na tę gotówkę czekam już trzeci tydzień...i nie wiem czy kiedyś się doczekam. A rośliny na prezent musiałam kupić w innym sklepie, stacjonarnym.

5 / 5 2020-10-07

Przekonały mnie niskie ceny. Zamówienie zostało przyjęte i szybko zrealizowane. Cały czas dostawałam powiadomienia o stanie realizacji. Sadzonki zdrowe... Serio, nie mam czego się przyczepić.

1 / 5 2020-09-22

Zdecydowanie nie polecam. Kontak @ bardzo słaby, odpowiedzi po kilku dniach . Po 1,5 miesiące w końcu udało mi się dowiedzieć kiedy dostanę przesyłkę...za dwa miesiące! W sklepie nie było infiramcji, że wysyłka po 2 miesiącach od zakupu !!! Poprosiłam o zwrot pieniędzy dostałam po 14 dniach roboczych. Szkoda , że wcześniej nie przeczytałam opinii na temat tego sklepu , tylko zamroziłam sobie sporą sumę pieniędzy na 2 miesiące.

5 / 5 2020-09-21

Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami. Personel nie odpowiada na reklamacje, a jest co reklamować, totalne ignorowanie klienta. Przestrzegam również przed zakupami - towar pięknie opakowany, ale zawartość często pozostawia wiele do życzenia.

5 / 5 2020-09-01

kilka dni temu otrzymałam przesyłkę sadzonek truskawek. Cudownie zapakowane totalnie zabezpieczone przed uszkodzeniem w transporcie. Jakość sadzonek wspaniała wszystkie się przyjęły. Bardzo mile zaskoczył mnie telefon przemiłej Pani z Firmy, która udzieliła wszelkich porad w temacie uprawy truskawek, odpowiadając na wszystkie nurtujące mnie pytania. Byłam w szoku bo to jest ewenement w relacjach handlowych i zdobyli moje całkowite zaufanie już będę stałą klientką firmy Dom i Sad. Pełen profesjonalizm. Gorąco polecam!!!!

5 / 5 2020-07-28

Bardzo polecam

5 / 5 2020-07-19

Nie polecam tej firmy. Sadzonki są maleńkie. W każdym sklepie ogrodniczym można kupić dorodne i dużo większe o polowe taniej. Większość sadzonek obumiera po posadzeniu. Firma nie realizuje reklamacji. Brak pomocy z ich strony. Odradzam.

3 / 5 2020-07-10

Przeczytałem kilka opinii o tym sklepie ale niestety już po dokonanej transakcji i mam wrażenie , że sklep DomiSad wysyła przypadkowe sadzonki róż nie te zamówione. Zamawiałem kilka roślin , drzewka i niebieską różę wysokopienną a otrzymałem jakąś mizerną okrywową o kolorze różowym. Drzewka są jak na razie OK. Na dwie próby składania reklamacji sklep nie odpowiada dlatego też nie polecam tego kontrachęnta.

5 / 5 2020-07-08

zamowilem w tym sklepie 3 drzewka kolumnowe po 69 zl to co otrzymalem to tragedia otrzymalem 3 cienkie witki w tym grusza wiliams obumarla nawet listka nie wypuscila , w markecie ladniejsze drzewka kosztuja okolo 30 zl jezyna za 11 zl rowniez martwa , nie dajcie sie nabrac na zakupy w tym sklepie bo pieniadze wyzucone w bloto

1 / 5 2020-06-29

Chicałabym wszystkich przestrzec, przed kupowaniem w tym sklepie, a szczególnie róż! Jesienią zamówiłam 4 róże pnące, 2 fioletowe, 1 niebieską i 1 pomarańczową. Przyszły 4 sadzonki, podpisane, nawet nieźle zapakowane, przyjęły się wszystkie. Dbałam i dbałam, teraz zakwitły, i wszystkie są czerwono-różowe. To nawet nie są róże pnące!!! Na mój mail w tej sprawie nie odpowiedzieli. Negatywnej opinii na swojej stronie też nie zamieścili. Poniżej krytyki. Moja koleżanka też tam kupiła, i też dostała nie te róże, co trzeba. Kupowałam tam jeszcze maliny, rośliny cebulkowe, rododendron i hortensję. Dwa ostatnie muszę poczekać, aż zakwitną. Cebulowe ok, maliny w połowie się przyjęły, na razie rosną, więc też nie wiem, czy dostałam to, co kupowałam.

1 / 5 2020-06-28

PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPAMI ! Kupiłem kilka gatunków sadzonek w tej firmie i to był mój wielki błąd... To, że czeka się kilka dni, to nic w porównaniu z tym, co dostałem. Truskawki, a właściwe kilka paczek zgniłych korzeni, wylądowały od razu w koszu, nawet nie było co sadzić. Winorośle miały po 5 cm, dwie nawet się przyjęły... Jedynie maliny na coś się nadawały, może z nich coś będzie. Kontakt ze sprzedającym też średni. Na @ co prawda odpowiedzieli po kilku dniach, ale zaczęło się odsyłanie..., To wyślij tu, to tam... Tak, czy siak nie polecam sklepu !

1 / 5 2020-06-18

Sadzonki róż beznadziejne jedna tylko się przyjęła jeżyna żadna

5 / 5 2020-06-13

Nie polecam. Sadzonki kiepskiej jakości - ledwie ukorzenione patyki. Czas realizacji to porażka. Brak zwrotu pieniędzy za brakującą sadzonkę. Wnioski nasuwają się same.

1 / 5 2020-06-11

Towar tragiczny obsługa tez naciąganie ma pieniądze

1 / 5 2020-06-04

Bardzo podejrzewam, że te pozytywne opinie piszą pracownicy sklepu Domisad. Tej wiosny, w krótkim okresie czasu zamawiałam sadzonki z wielu firm, więc mam porównanie ich jakości. To co dostałam z domisad, za kwoty jakie sobie za to liczyli, jest....cóż...przykład Powojniki. W marketach 20-30 zł, można wybrać z tego ładne. W ogrodnictwach 30 zł, zawsze ładne. W innych sklepach np. e-clamatis, czy clematisy.com.pl - piękne rośliny, 50-60 cm, na przewodnikach, pięknie się przyjęły i już kwitną. Za 25-29 zł. Szukałam konkretnych odmian więc niestety zamówiłam w domisad. sadzonka 21 zł. Najmniejsza ma 3 listki!!! i wysokość 7 cm. Co to wogóle jest za tę cenę? Chyba muszą sobie powetować koszty reklam internetowych. Poza tym - zostałam oszukana przy naliczaniu wartości zamówienia o ponad 100 zł. Zapłaciłam przez blik i dopiero następnego dnia sprawdziłam. Mail do obsługi...a tak, terefere to wina przelewów24. To nie była wina przelewów, mają bagi w swoim sklepie internetowym. Tak, proszą numer konta...wysyłam...27 maja...wczoraj się pytam, gdzie jest ta nienależnie pobrana kwota, bo napewno nie na moim koncie...odpowiedź - szef przelewa po 14 dniach. I zero zainteresowania, że coś nie tak ze stroną. Może to tak specjalnie, bo może ktoś nie sprawdzi naliczania? Nie polecam i będę tę opinię powtarzać na każdym możliwym forum. Reklamuję te mini roślinki, które nawet nie miały szans być dobrze zabezpieczone w transporcie - więc część po prostu wypadło z doniczek. Wątpię, czy "szef" uzna te reklamację i łaskawie po 14 dniach od 30 dni rozpatrywania reklamacji raczy mi zrobić przelew.

1 / 5 2020-05-31

Ja też, niestety, dałam się "nabrać" na piękne zdjęcia. Moja "przygoda" z tą pożal się boże firmą trwa od 2018 r. Kupiłam sadzonki truskawek, malinowe drzewko Kudrania i różę Osiria. Sadzonki marne, mizerne, mdłe. Truskawki, sądząc po korzeniach - stare, po 2 latach oczekiwania okazuje się, że nic z nich nie będzie. Kudrania - marna gałązka - znowu trzeba było poczekać co z tego wyrośnie. Niestety, po 2 latach wiem już, że to jest jakiś niezidentyfikowany krzak, bo nic się nie zgadza z opisem i nie ma widoku na zakwitnięcie. Co do róży, okazało się, że to nie ta, którą zamawiałam. Złożyłam reklamację - bardzo długo ( do końca października) czekałam na dostawę i znowu do wiosny, żeby sprawdzić jak zakwitnie. Znowu nie to. Kolejna reklamacja - znowu czekanie do końca października. Tej wiosny (choć zimy praktycznie nie było, a róże zawsze zabezpieczam) wszystkie zakupione w tej firmie róże umierały jedna po drugiej. Po wykopaniu okazuje się, że korzenie są martwe i zagrzybione więc praktycznie nie miały szans na przeżycie. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ TEJ BEZNADZIEJNEJ PSEUDO FIRMIE!!! CZYTAJCIE OPINIE!!! Jest wiele porządnych firm ogrodniczych, w których zakupy to przyjemność. Ja kupiłam piękne, zdrowe, duże (już z pąkami i w donicach) sadzonki róż w Firmie SŁARO. W końcu są takie jak chciałam - jestem bardzo zadowolona i gorąco polecam.

5 / 5 2020-05-28

Zrobiłam spore zamówienie w tym sklepie.Przesyłka dotarła,lecz okazało się,że brakuje jednej róży i obiecanego prezentu w postaci clematisu blue.Złożyłam reklamację i odzew był natychmiastowy i pozytywnie rozpatrzono moją reklamację.Dzisiaj właśnie dotarła przesyłka z brakującymi roślinami :) .Dziękuję i z pewnością jak będę potrzebowała jeszcze kupić jakieś sadzonki to na pierwszym miejscu uwzględnię właśnie ten sklep :) .Z wyrazami szacunku pozdrawiam serdecznie :) .

1 / 5 2020-05-25

Zero kontaktu, pieniadze prawdopodobnie przepadły...OSTRZEGAM przed tym oszustwem!!. Pieniadze przyjeli, 08.05.2020. ale nie ma zamówienia do tej pory. !!!!

1 / 5 2020-05-24

Od razu mówię, że chodzi o Dom i Sad Świebodzin. Skandal. Ale fakty. Zamówienie złożone zdaje się 24 kwietnia. 28 kwietnia mail, że zamówienie przygotowane do przesyłki. I cisza. 12 maja zadzwoniłem, informacja, że zamówienie zostało wysłane (nie ma możliwości pomyłki przy numerze zamówienia). Ale jeszcze nie ma numeru nadania. Dwa dni później w czwartek dzwonię ponownie. Po numer nadania. Pani zdziwiona. Wysłane? W życiu. Jest cały czas na magazynie. Ona nie wie, skąd pomyłka. Dzwonię jeszcze raz tego samego dnia, na reklamację. Pani nie wie, skąd sytuacja, ale jutro na pewno będzie wysłane. Na pewno? Bo mogę kupić gdzie indziej to samo. Na pewno. W sobotę w nocy mail, że paczka została wysłana. Z numerem listu. Co z tego, skoro paczki nie ma. Szybkie ustalenie w DPD, że nikt kurierowi paczki nie wydał, a jedynie została zarejestrowana. No to w czwartek 21 maja ponowny kontakt. No nie wysłana, faktycznie. Ale drążę, bo Pani niepewna. Po 15 minutach okazuje się, że zamówienie nie będzie w ogóle zrealizowane, bo moich sadzonek......nie ma na stanie! Noż skandal i żenada! Zero przepraszam, czy coś. Unikać!!!

1 / 5 2020-05-23

Tragedia rośliny kontakt jeszcze gorszy. Uważajcie na nich

1 / 5 2020-05-22

Dramat. Jestem w ogromnym szoku, ze ten sklep jeszcze istnieje. Bardzo zaluje ze nie przeczytalam opinii o sklepie zanim wyslalam pieniadze. Strona internetowa przepiekna ceny wysokie a obsluga i jakosc sadzonek dramat. Nie dosc ze czeka sie bardzo długo na rosliny to przychodza zle zabezpieczone suche badyle i wymeczone roslinki , niektorych nie jestem w stanie zidentyfikować . NIe mam pojecia ile z nich sie przyjmie. Magnolia( nie jestem pewna czy to magnolia ,) to 1 smutna gałązka - na 100% tegoroczna.3 krzaczki borowek poszly na kompost. czeresnie mialy pozolkle liscie- namoczylam, zasililam mam nadzieje ze odzyja, roze za 30zl od sztuki to same korzenie, zamaist bzu jakas niezidentyfikowana sadzonka wielkosci dloni za 30zl. Na zywo by tego nie sprzedali. Na pewno nie za ta cene Uwazam ze 250zl wyrzucilam w bloto . Na dodatek czekalam 2 tyg choc deklaruja wysylke od reki. Szczerze odradzam zakupy i zycze by ci oszusci przestali istniec.

5 / 5 2020-05-20

Otrzymałam przesyłkę z clematisami, sadzonki źle zabezpieczone, nie dosyć że małe to jeszcze połamane. zamiast patrzeć jak rosną, czekam czy w ogóle przetrwają. Zakupy w tym sklepie to wyrzucanie pieniędzy! Nie polecam .

1 / 5 2020-05-18

Brak słów. Zamówienie opłacone. zero kontaktu. na infolinii po długim czekaniu Pani Weronika z rozbrajającą szczerością mówi że terminy to 2 tyg, a co piszą na stronie to kto inny robi i to nie jej odpowiedzialność. szkoda czasu... lepiej szukać gdzie indziej, a domisad omijać. NIE POLECAM!!!

5 / 5 2020-05-18

Jestem bardzo niezadowolona obsługą. To, co tu Państwo piszecie kompletnie nie zgadza się z realiami. Termin realizacji zamówienia ponad 2 tygodnie (chociaż o tym nie uprzedzanie podczas składania zamówienia), a termin dostawy sadzonek przekracza 5 dni! Żadnego kontaktu z klientem przed wysyłką (tak, jak deklarujące na stronie). Zwrot pieniędzy z zamówienia, z którego zrezygnowałam przekracza 3 tygodnie, chociaż ustawowo macie Państwo OBOWIĄZEK zwrócić pieniądze do 14 dni. Odpowiedzi na wysłane do Was pytania pytania są niekompletne i czeka się na nie ponad 3 dni... Zniżki, które deklarujecie, doliczacie w jakiś „swój” sposób. Daleko Wam jest do firmy godnej polecenia! Niestety. Więcej nie skorzystam i nie polecę NIKOMU!!

1 / 5 2020-05-14

Zakupiłam pakiety po 15 sztuk (w trzech odmianach) truskawek powtarzających owocowanie. Po długim okresie oczekiwania przyszły bardzo słabe sadzonki, większość z brązowymi, suchymi, małymi listkami lub w ogóle bez- sam korzeń. Nie mam pewności czy to się przyjmie. Trzeba mieć odwagę i duże parcie na kasę żeby coś takiego wysyłać. Nigdy więcej - ostrzegam i nie polecam. p.s. Szkoda,że nie ma możliwości dołączenia zdjęć do opinii.

1 / 5 2020-05-13

NIE POLECAM. Sadzonki, które zamówiłem dotarły do mnie połamane, do tego są one słabo rozwinięte, nie wiem czy w ogóle się przyjmą po zasadzeniu. Przesyłka bardzo słabo zabezpieczona. Bardzo długi czas oczekiwania na dostawę ponad 10 dni. Do tego sklep oferuje różnego rodzaju kody promocyjne, których po podaniu nie uwzględnia, na stronie są błędy, a pisząc do obsługi klienta nie rozumieją problemu, sugerując, że coś się źle zrobiło. Pieniądze wyrzucone w błoto.

5 / 5 2020-05-13

NIE POLECAM. Sadzonki, które zamówiłem dotarły do mnie połamane, do tego są one słabo rozwinięte, nie wiem czy w ogóle się przyjmą po zasadzeniu. Przesyłka bardzo słabo zabezpieczona. Bardzo długi czas oczekiwania na dostawę ponad 10 dni. Do tego sklep oferuje różnego rodzaju kody promocyjne, których po podaniu nie uwzględnia, na stronie są błędy, a pisząc do obsługi klienta nie rozumieją problemu, sugerując, że coś się źle zrobiło. Pieniądze wyrzucone w błoto.

1 / 5 2020-05-13

NIE POLECAM, długie parotygodniowe oczekiwanie na przesyłkę, przekazywanie błędnych informacji przekazywane przez infolinie. Błędy na stronie z nr. przesyłki. Zupełny brak profesjonalizmu.

5 / 5 2020-05-08

Jednym słowem fatalizm W ubiegłej jesieni kupiłem 20 szt truskawek - sadzoneczki pożal sie Boże - na wiosnę odbiły tylko cztery.Zamówiłem jabłoń Czmpion- Lobo - dostałem Czempiona.Zamówiłem w komplecie agrest 2 sadzonki bezkolcowego Invikta i Kapivator jedna sadzonka b.ładna druga reklamowana a ta po reklamacji ledwo żyję,bonus,który dostałem w ramach rekompensaty hortensję dębolistną ma dwa listeczki i zakwitnie chyba za 10 lat.A sadzonki agrestu ponad 60 zł.Nie polecam sklepu i nigdy już tam nic nie kupię.Wszystko ładnie wygląda tylko w katalogu.Jak kiedyś bedę przejażdżał obok tej firmy to tam wstąpię i powiem im co o nich myślę.

1 / 5 2020-05-07

Tragedia z porażką. W tamtym roku zakupiłam rośliny w tym sklepie. Kontakt telefoniczny pamiętam dokładnie z Panią Anią był wspaniały. Pani sama zadzwoniła, że wysyłka będzie opozniona z powodu braku towaru. W tym sezonie to już totalne przegięcie. Rosliny6w stosunku do tamtego roku tragedia. Rozmowa przez telefon tragedia. W dziale sprzedaży młoda Pani bardzo klnie i obraża mnie, w dziale reklamacji następna pani bardzo krzyczy i nie dopuszcza do słowa. Przykre jak się traktuje stałego no już byłego klienta. NIE POLECAM NIKOMU ZE WZGLĘDU NA TRAKTOWANIE KLIENTA.

1 / 5 2020-05-07

jeśli w opinii jest więcej gwiazdek to dodaje jeśli mniej to jakoś nie można dodać co jest grane chcę przestrzegać kupujących w tym sklepie żeby nie wpadli w pułapkę tego absurdu z rzetelnością

5 / 5 2020-05-07

Nie polecam tego sklepu zamówienie opłacone w kwietniu do dzisiaj nie ma śladu po moich interwencjach oraz roślinach , których nie otrzymałam

1 / 5 2020-05-04

Zamowinie oplacone nie dotarlo. Juz podna dwa tygonie. Na stronie informacja byla ze wysylaja w jeden dzien. Teraz nie ma kontaktu telefonicznego

1 / 5 2020-04-30

Po telefonicznej rozmowie 20.04.2020, podczas której Pani poinformowała mnie od dostępności towaru, złożyłam mailowo zamówienie oraz opłaciłam wszystko. Miało być do końca tygodnia, czyli 24.04.2020. Wykonałam do dzisiaj już kilka rozmów telefonicznych, podczas których otrzymywałam następne, błędne informacje: problemy z pracownikami (no bo wirus przecież ;-), problemy z przewoźnikiem, problemy z dostawcą (towar był podobno dostępny), będzie do końca następnego tygodnia (który właśnie dzisiaj minął...). Facit - sadzonek nie mam dalej, nie wiem czy i kiedy dojdą (i w jakim stanie, jak tak długo idą ;-), pieniążki leżą u nich od 10 dni już, wszyscy przez telefon kłamią. WSTYD, ŻENADA, KŁAMSTWA, BRAK KOMPETENCJI, NIGDY WIĘCEJ!!!

1 / 5 2020-04-27

żenada!!!, to jedyne cenzuralne słowo jakie jestem w stanie napisać o tej firmie, na reklamacje odpowiadają chyba z automatu bo powodem niedostarczenia przesyłki ( nadal jej nie mam) były jakieś święta problem w tym ze świat żadnych od czasu zamówienia przesyłki przeze mnie nie było. Ostrzegam przed tą firma

1 / 5 2020-04-17

Uwaga na SPAM!!! Po rejestracji w sklepie otrzymuje uciążliwy spam z ofertą sklepu. Nie zakładajcie tam konta, chyba że lubicie spam.

1 / 5 2020-02-28

UWAGA. !!!!UWAGA!!!! UWAGA !!!!!!! CIERPLIWYCH PROSZĘ O PRZECZYTANIE. W CAŁOŚCI !! My ludzie jesteśmy naiwni i kupujemy to co widzimy na obrazku , w internecie (piękne ,kolorowe , duże w przypadku sadzonek ) od sprzedawcy w pięknie bajecznie zrobionej reklamie , zbudowanej stronie przez fachowca ,; a po otrzymaniu danego produktu jakże często jesteśmy ROZCZAROWANI , TO CO WIDZIMY W RZECZYWISTOSCI , JAKŻE ODBIEGA OD TEGO. OBRAZKA KTÓRY NAM SIĘ PODOBAŁ?! Nawet jeśli ma ktoś dużo pieniędzy , lepiej dać potrzebujacemu anizeli zamówić Sadzonki z tej firmy . Będzie taka sama strata pieniędzy . Tylko w pierwszym przypadku będzie to dobry uczynek w drugim przypadku ktoś będzie. bardzo zawiedziony , rozczarowany. jakością sadzonek a może nawet czuć się oszukanym? Firma najwyraźniej nic sobie nie robi z niezadowolonych klientów .Nie wiem, czy komuś udało się odzyskać stracone pieniądze tutaj od firmy? Dołączam się do niezadowolonych i oszukanych klientów. Zamówienie złożone na 100sztuk roz latem 2019r.4miesiace bez echa od firmy. Po kilku nieudanych probach telefonicznych z firma.i droga e-mailowa , bez odpowiedzi ponad Trzy długie miesiące !!!. W końcu kiedy pani raczyła odebrać telefon ( jakby została obudzona )poinformowała mnie , ze zamówienie jest realizowane .Sadzonki doszły w tragicznym stanie. : uschnięte,sadzonki , sucha ziemia , bardzo wątłe, słabe młode pędy. Ogólny widok Sadzonki zgrzybiale, splesniale. bez zabezpieczenia. do wysyłki .Trudno 10 cm -15cm galazke. nazwać sadzonka róży pnącej, rabatowej czy wielkokwiatowej. Sadzonki bardzo niskie ścięte, uszkodzone mechanicznie. , bez kolców (gdzie są widoczne ślady po kołkach , a to daje szanse chorobom grzybowym )młodziutkie i bardzo wiotki młode listeczki nie miały szans na zdrewnienie przed zima !! RÓŻA BEZ KOLCÓW NIE JEST RÓŻA! BRAK ŚLADÓW SZCZEPIENIA NA SADZONKACH. !! BARDZIEJ TO WYGLĄDA NA ROZMNAZANIE Z GALAZEK ROZ , które się może ukorzenily ale nigdy nie zakwitly. Otrzymałam również stare i bardzo stare sadzonki roz. co można stwierdzić po korzeniach na których brak młodych korzonkow , co jest jednoznaczne, ze sadzonka zamiera od korzenia np.przez skażona grzybami ziemie . Mnie zależało na szczepionych rozach . Dzwoniąc przed złożeniem zamówienia pani poinformowała mnie , ze FIRMA DOM I SAD JEST LICENCJONOWANIA. FIRMĄ A SADZONKI ROZ POSIADAJĄ PASZPORT.!!! NIKT MNIE NIE POINFORMOWAŁ , ZE. FIRMA TYLKO HANDLUJE ALE NIE ROZMNAZA.. ŻADNA Z SADZONEK ROZ NIE POSIADA INFORMACJI O PIELĘGNACJI , CZY TEZ. JAKI KOLOR KWIATU POWINNA MIEC DANA SADZONKA . BRAK JAKIELKOWIEK INFORMACJI NA ETYKIECIE KTO JEST PRODUCENTEM CZY CHOCIAŻBY SPRZEDAJĄCYM ( W TYM PRZYPADKU FIRMA DOM I SAD )"NA KOGO PADNIE NA TEGO BĘC" NIE. JEST NIC WSPOMNIANE O LICENCJI CZY PASZPORCIE DLA SADZONEK. NA ETYKIECIE ? Nigdzie na stronie nie ma tez takiej informacji, uważam , ze powinna być. Sadzonki w pudelkach. bez zabezpieczenia. , rzucone co popadło. i jak popadlo.. Stare pozrywane gumki na niektórych sadzonkach. ZPlamane galazki ,Ziemia glina. bez żelu , który to miał znajdować się. aby utrzymać wilgoć do Sadzonki w czarnej folii zamiast balotu (za takie sadzonki placilam - róże w balocie ). Po rozwinięciu z. folii i dojścia do gołego korzenia można zobaczyć rzeczywistość i stan zdrowia sadzonki. Róże posiadały makabryczny stan korzeni. z chorobami ( zgrubienia na korzeniach) zarówno korzenie jak i łodygę które były chore , suche , uszkodzone itp.Praktycznie wszystkie sadzonki. Krzewów ozdobnych , roz , krzewów / drzewek owocowych. Itp. można sadzić z gołym korzeniem. Stan zdrowia korzenia jest ważniejszy anizeli góra sadzonki . Absolutnie nic obecnie poza cenami nie jest zgodne z opisem na stronie firmy DOM I SAD..Czekam na kwiaty do lata . Czyż zakwitną kolorem tak jak powinny ? Na drugi dzień się skontaktowałam z firma , w sprawie reklamacji , jednak w sobotę nie urzęduja . Tylko przyjmują zamówienia ale nie reklamację!! Ponowny telefon w poniedziałek.Pani bezimienna i nie mila nie przyjela reklamacji. Proponowała odesłać Sadzonki na MÓJ KOSZT !! Niestety. wysyłając tyle roz kosztuje sporo. Również czytałam opinie , gdzie klienci odeslali towar a nie otrzymali zwrotu pieniędzy. Sadzac. Sadzonki w listopadzie ( gdzie zalecane jest sadzenie roz nie później niż w październiku aby zdążyly się przygotować- ukorzenic przed zima) pomimo braku śniegu i tylko lekkich przymrozkow. , róże nie dają oznaką życia. W opisie Sadzonki roz na stronie DOM I SAD . podana jest mrozoodpornoscc. roz nawet do minus 30C . W tym roku w całej Polsce. takiej temperatury nie było. Praktycznie według opisu na stronie nie było konieczne ukrywanie roz przed takim mrozem. Pomimo odpowiedniego zabezpieczenia przed zima sadzonki. roz. z DOM I SAD nie dają oznak życia. Podczas gdy w tym samym czasie. były przesadzone róże , i nie miały problemu się ukorzenic przed zima. Obecnie powoli pięknie. listki się rozwijaja podczas gdy z firmy DOM I SAD TYLKO SIEDZĄ W ZIEMI NIE DAJAC NAJMNIEJSZYCH ODZNAK ŻYCIA.!!! Dla wytrwalych do końca . : PRAWDZIWE. jeśli ktoś chce sobie rozmnożyć. krzaczek róży. Należy uciąć GALAZKE. kwiatu róży pociac na 10-15 cm. i włożyć do ziemi w doniczce . Trzymać ziemie wilgotna i w cieple. Nadmieniam , ze trzeba byc cierpliwym . Czekać koło miesiąca. lub dłużej do ukorzenienia się galazki. Najlepiej zrobić kilka takich sadzoneczok ,jest większa szansa na ukorzenienie się chociażby jednej sadzonki. Informacja za darmo wiec nikt nie powiniten miec pretensji do mnie jeśli jakaś gałązka nie ukorzeni się? Trzeba próbować ! Powodzenia !!! Uważam jednak, ze jeśli jednak ktoś zamawia Sadzonki roz w renomowanej jak by się wydawało firmie która zajmuje się zawodowo na co dzień to jednak oczekuje się. ZDROWYCH SZCZEPIONYCH SADZONEK ROZ z CO NAJMNIEJ CZTERY -PIEC GALAZEK I ODPOWIEDNIA WYSOKOŚCIĄ (A NIE. KILKU CENTYMETROWYCH USCHNIETYCH I CHORYCH KIKUTOW). tak jak ja się spodziewałam. Jakże jednak można. się rozczarować po otrzymanej przesylce , gdzie reklamujacego klienta maja daleko. w d.....e. Zostaje wiec pusty ogród i pusty portfel. Przypuszczam , ze dużo pozytywnych opinii jest. nieprawdziwych ponieważ zazwyczaj się pojawiają po jakiejś negatywnej prawdziwej opinii. Jest kilka innych stron i podobnie dużo negatywnych opinii na temat tej firmy. Do wiosny nie tak daleko . Zobacze czy któraś z tych marniutenkich kilkucentymetrowych rozyczek ozyje i ewentualnie czy zakwitnie tak jak powinna !! WTEDY TO BYŁBY CUD !!!

2019-03-25

Jestem rozczarowana zamówieniem, które tam złożyłam. Niektóre sadzonki niezgodne z zamówieniem!!! Po założeniu zamówienia nie przychodzi żadna informacja, klient może czekać i czekać.i czekać...po trzykrotnym kontakcie telefonicznym towar dotarł do mnie po przeszło 3 tygodniach. Bardzo żałuję, że nie poczytałam o tym sklepie wcześniej, przestroga dla innych. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

2019-02-21

Niepoważny sklep - złożyłem zamówienie po 2 tygodniach pytam , mówią że nie maja towaru, tylko częściowy, zamówiłem częściowy- 2 tygodnia cisza, nie odpowiadają na emalie są mega niepoważni - dałem sobie spokój - oprócz ładnych zdjęć i agresywnej reklamy -kicha.

2 / 5 2019-02-11

- kupiłam dużo roślin. Kupiłam hortensje bukietowe - Zestaw Różowe Hortensje za 89,90 zł. Tragedia - mam trzy paczuszki wielkości dłoni dziecka bardzo mokrej ziemi. Podobnie prezentuje się okrzyczany"gratis"/niby klematis/. Nikt nie informował, że to będą siewki. Róże niebieskie są połamane i tylko dwie wyglądają na krzewy - reszta to są zaledwie szczepki. Co to są za róże? - okaże się dopiero za rok . Nie polecam - to mnie przeraża,że można tak oszukiwać ludzi za grube pieniądze. Zapłaciłam w sumie ponad 300,00 złotych - żyła złota.

5 / 5 2019-01-21

Jestem barzzo zadowolona. Jako stała Klientka jestem wierna i kupuje od kilku lat, ani razu nie byłam zawiedziona. Drzewka kolumnowe rodza już owoce, róże pięknie kwitną. W tym roku posadziłam róże w maju i już kwitną. Niesamowite, piękny kolor i zapach. Jedna niebieska róża zakwitla na biało, ale nigdy nie widziałam tak pięknej róży. Zawsze solidnie spamowane, doreczone. Zawsze polacam sklep i działkowiczom obok, każdy zadowolony.

5 / 5 2019-01-18

Gorąco polecam, wszystko bez problemów

2019-01-07

Jestem bardzo niezadowolona. Zamówienie złożyłam dwa tygodnie temu, przesyłkę dostałam dopiero po kilku monitach, niestety jakość roślin pozostawia wiele do życzenie. Nie dość, że sadzonki maleńkie (w niejednym sklepie ogrodniczym za tę samą cenę można dostać znacznie okazalsze egzemplarze!), część gałązek uschnięta i połamana z powodu niewłaściwego zapakowania. Rośliny były wciśnięte do niewielkiego pudełka, kiedy je otworzyłam były dosłownie zaparowane! Moja pierwsza i ostatnia przygoda z tym sklepem!

2 / 5 2019-01-01

Otrzymałam towar niezgodny z opisem! Róże miały być niebieskie wyrosły żółte. Podczas próby składania reklamacji poproszone mnie o zdjęcie kwiatów z etykietami i rachunkami. Niestety nie magazynuje opakowań i etykiet po kilku miesiącach.... Obsługa klienta była bardzo oporna i utrudniała wszystko. Nic już u nich nie kupie oraz nie polecam!

2018-12-29

Jestem rozczarowana i nie poleciłabym korzystania z usług tego sklepu.Przede wszystkim zamówiłam rośliny zgodnie z proponowanymi przez sklep wielkościami w ilości 3 szt. odmian hortensji bukietowych a otrzymałam" aż 6 szt" roślinek które ledwie widać z ziemi po posadzeniu. Jedynie łączna kwota opłaty zgadzała się z mojego zamówienia. Nie sądzę bym kiedykolwiek kolejny raz skorzystała z usług tego sklepu.

2018-12-26

Zostały zamówione winogrona a przyszła całkiem inna odmiana która po zasadzeniu zgniła (8szt.). Firma wymiguje się od przyjęcia reklamacji tłumacząc się że na maila nie przychodzą zdj a wysłałem już z 4razy. Wszystko to trwa już 3 miesiące. NIE POLECAM!!!

2 / 5 2018-12-15

Skandalicznie niska jakość przesłanych krzewów róż oraz borówek. Czegoś podobnego jeszcze nie widziałam. Zdecydowanie nie polecam i odradzam. Róże upchane w małym pudełku, owinięte czarną folią bez grama ziemi, sadzonki borówek rachityczne bardzo wątpliwej jakości. Nędza za która miałam wydać 200 zł. Odmówiłam przyjęcia przesyłki i nigdy!!!!! więcej w tym sklepie niczego nie zamówię.

5 / 5 2018-12-09

Polecam zakupy w tym sklepie.Paczka dotarła do mnie zapakowana w bezpieczny sposób dla roślin,które są już pięknie ukorzenione i wyglądają bardzo obiecująco.Dziekuje również za gratisy.Polecam serdecznie.

2018-12-08

Kupiłam hibiskus niebieski (2 szt.) Jeden właśnie zakwitł na ... biało.

5 / 5 2018-12-04

Sadzonki truskawek dają już pierwsze owoce! Nie mogę się doczekać. Super

2 / 5 2018-12-02

Zamówilem róże pnące trzy niebieskie i po jednej róży czerwonej, różowej i żółtej. Ż niebieskich dwie się przyjęły i okazały się żółte z czerwonej zrobiła się białą, żółta i różowa się nie przyjęła. Nie polecam tego sklepu za te pieniądze można kupić lepsze róże i w lepszej kondycji w centrach ogrodniczych

5 / 5 2018-11-17

Świetny kontakt ze sprzedawcą. Pozdrawiam Panią Nate, która tak szybko zareagowała na mój problem. Na pewno złożę ponownie zamówienie.

2018-11-09

W sezonie dużo promocji ma. Jak dużo sadzonek kupujesz to u nich na 100% zaoszczędzisz. Wszystko jest od owoców po warzywa i róże. Jeszcze tak dobrze zapakowanych sadzonek nie widziałam, a współpracowałam z wieloma podobnymi sklepami.

2018-10-18

Pozdrawiam! Bardzo miła obsługa

5 / 5 2018-09-29

Profesjonalna i szybka obsługa mojego zamówienia. Rośliny spakowane we właściwy sposób a obsługa konsultantek które odpowiadają na każde nawet najgłupsze pytania z dużą cierpliwością i pełnym profesjonalizmem godna polecenia. Sadzonki przyjęły się bez problemu i czekam z niecierpliwością na pierwsze owoce i kwiaty.

1 / 5 2018-09-17

Tragedia, tragedia, tragedia i można by tak wymieniać bez końca. Już nigdy w tym sklepie nic nie kupię,bo ludzi robią w przysłowiowego balona. Nic w rzeczywistości nie wygląda tak jak na zdjęciu. Wszystko jest podkoloryzowane i powiększone milion razy. Dziwi mnie tylko fakt, iż niektórzy sobie chwalą ten sklep.

5 / 5 2018-09-11

POLECAM SKLEP DOM I SAD ogromny wybór drzew i krzewów owocowych i ozdobnych w rozsądnych cenach bardzo miła obsługa oraz szybki czas realizacji zamówienia

5 / 5 2018-08-17

W kwietniu kupiłam 3 sadzonki winorośli bezpestkowych białą, różową i czarną, byłam bardzo zadowolona bo przyjęły się wszystkie i nawet 2 z nich zaowocowały, niestety były czarne i w dodatku z pestkami. zareklamowałam i obiecano mi realizację we wrześniu. Nowe sadzonki (po 3 telefonach) otrzymałam 10 października i jakież było moje zdziwienie, wg opisu są zupełnie inne odmiany sadzonek. Zamawiane-79,- otrzymane w ramach reklamacji (wg super oferty sklepu) 49,90. Jestem zawiedziona bo nawet słowa wyjaśnienia o zamianie na inne odmiany nie otrzymałam. Nikt nie zadał sobie trudu aby zapytać czy interesuje mnie ta zmiana. Ten sklep moim zdaniem lekceważy takiego drobnego klienta. Nie mam nawet ochoty ponownie reklamować.

2 / 5 2018-07-23

Niestety jestem bardzo niezadowolona, a wydalam sporo pieniędzy. Pierwszy raz zdecydowałam sie na zakup sadzonek przez internet i to był błąd. Dwie sadzonki niestety mi sie nie przyjęły. Zamówiłam po trzy sadzonki róż: osiria, black baccara, niebieska i zielona, eddy mitchell i cherry brandy. Cóż, z mojej misternie dobranej kompozycji niewiele wyszło, ponieważ praktycznie żadna sadzonka nie pokrywa się ze spodziewanym kolorem. Róże, które juz zakwitly sa rozowe, czerwone, blado różowe. Na nic szukać tu wielokolorowych kwiatów. Niestety pieniądze wyrzucone w błoto, a róż przecież nie wyrzucę. Nie polecam, sama tez nigdy juz nie zrobię zakupów w tym sklepie. Dodam jeszcze, ze dostalam w gratisie sadzonke krzewu, ale niestety to nie poprawia mojej opinii o sklepie.

2018-07-05

Makabra,szkoda ze nie przeczytałam opinii wcześniej,,zamowilam we wrześniu sadzonki,przysłano mi nie to drzewko ,ktore zamówilam,zlozylam reklamację czekam juz miesiac,pod koniec października dostalam maila ze drzewko zostanie wyslane,dzis dzownie i pytam co z drzewkiem Pani powiedziala ze sprawdzi i oddzowni,nie oddzwonila,wiec dzownie jescze raz proszac o kontakt z wlascicielem sklepu,=uslyszalam ze nie ma takiej możliwosci od reklamacji jest Pani Marta i co paniusieczka stwierdzila?ze inni tez czekaja,za realizuja zamowienia innych osob,a ze ja zaplacilam we wrzesniu to malo istotne -to ze zawiedli i wyslali co innego maja w nosie-mam czekac-moze dostane drzewko na Boże Narodzenie i bedzie to nie owocowe tylko choinka-makabra nie polcema

2 / 5 2018-06-30

Zamówiłam głównie rododendrony i hortensje. System dorzucił jedną hortensję gratis, ale niestety nie było jej w przesyłce. W rozmowie telefonicznej Pani wyjaśniła, że promocje się nie łączą i żaden gratis się nie należy. Zwróciłam jej uwagę, że mają źle ustawiony system składania zamówień. Po co w takim razie dodatkowa roślina widnieje przy składaniu zamówienia skoro klient i tak jej nie dostanie. Na e-maile nikt nie odpowiada. Rośliny, za które zapłaciłam grube pieniądze (ponad 300 zł) są bardzo maleńkie. W dodatku jeden z rododendronów do jakim czasie od posadzenia stracił wszystkie listki (aż 3!) Żałuję, że przed zakupami nie poczytałam opinii o tym sklepie. NIE POLECAM!

1 / 5 2018-06-13

Serdecznie polecam. Otrzmałam wszystkie zamówione sadzonki róż, piękne, zielone listki, zielone łodygi. Przepiękne. Czas dostawy był wydłużony o czym Panie mnie poinformowały. Bardzo uprzejma obsługa, wysoka kultura osobista i dużo pozytywnej energii. Jak najbardziej polecam. Nie wiem skąd biorą się te negatywne opinie, ale polecam przekonać się samemu, że jest to godna polecenia firma. Na pewno złożę zamówienie na wiosne, Pani rowniez poinformowała mnie o nowym katalogu i przeslaniu go po nowym roku. Swietny kontakt mailowy. Radze tylko zmoenic dostawce

5 / 5 2018-06-10

Jestem bardzo zadowolony z wieloletnich zakupów w Dom i Sad. Kilka lat temu z żoną kupiliśmy działkę i sukcesywnie kupowaliśmy nowe rośliny. W tym roku zaowocowała nam śliwka - duże owoce, nierobaczywe i jabłonka - soczyste owoce. Czekamy do września na zamówienie z cebulkami. Żona się ucieszy. Dzięki serdeczne

5 / 5 2018-06-06

Na początku marca złożyłem pokaźne zamówienie na drzewa kolumnowe, róże i ziele dlugowiecznosci, w prezencie dostałem cebulki. Widocznie w dobrym momencie je posadziłem, bo tulipany miały ponad 40 cm wysokosci. Drzewa kolumnowe fajnie się przyjęły, dobrze wyglądają, mają już 2m wysokości i są pierwsze owoce. Także duży szok pozytywny, bo Panie mówiły że może być w pierwszym roku od posadzenia albo w drugim, może im u mnie dobrze. Róża Papageno jest rozowo-biala w ciapki. Jestem zadowolony, jedynie miałem problem z zielem bo trochę mi zmarnialo ale po posadzeniu do doniczki na parapecie szybko wrócił do formy.

2 / 5 2018-05-29

NIE POLECAM , skusilam się na niebieskie róże kupiłam 6 szt, 1 się nie przyjęła pozostałe zaczęły kwitnac , na różowy blado różowy kolor tragedia, jakbym chciała takie byle co to kupiłabym w markecie. Rano napisałam reklamację ale nie otrzymałam potwierdzenia odczytania wiadomości.na zamówienie czekałam ponad trzy tygodnie.

2018-05-24

Na maila otrzymałam reklamę polecającą zakup produktów z oferty (sadzeniaki ziemniaków, krzewy malin). Skusiłam się i zamówiłam w dniu 7 czerwca kilka odmian, dorzuciłam też do koszyka sadzonkę hortensji. Po pięciu dniach milczenia, uznałam że zapytam kiedy nastąpi wysyłka. 21 czerwca otrzymałam odpowiedź, że ze względu na termin sadzenia do maja (na stronie była taka informacja, ale uznałam że skoro reklamują sadzeniaki ziemniaków i mamy ledwie 7 dni czerwca to towar jest jeszcze dostępny) zamówienie nie może być zrealizowane. W odpowiedzi podałam nr konta bankowego do zwrotu należności i zobaczymy jak długo im to zajmie. Póki co jestem bardzo niezadowolona i na pewno nic już tam nie zamówię. Wyznaję zasadę, że nie reklamuje się towaru którego się nie ma. Druga sprawa - pozostałe sadzonki widocznie też były niedostępne, skoro nie zaproponowano mi wysłania chociaż części zamówienia. Teraz po przeczytaniu opinii cieszę się z takiego obrotu sprawy (kto wie co za zdechlaki by mi przysłali) i zapamiętam, że ten sklep trzeba omijać z daleka. Zobaczymy jak będzie ze zwrotem pieniędzy... NIE POLECAM!

1 / 5 2018-05-23

negatywna

2018-05-21

Witam, Jestem bardzo zawiedziona realizacją zamówienia. 11 września złożyłam zamówienie w sklepie internetowym po dwóch telefonach zrealizowano wysyłkę. Paczka przyszła do mnie 25 września. Okazało się, że jest niekompletna. Brakowało jednej sadzonki. Następnego dnia rano telefonicznie złożyłam reklamację. Od razu rozpatrzono ją pozytywnie. Od tamtego czasu czekałam na przesyłkę. Znów po dwóch telefonach zrealizowano wysyłkę. Towar ostatecznie przyszedł wczoraj, tj. miesiąc po reklamacji. Czy zadowolenie klienta nie ma żadnego znaczenia. Przez telefon Pani wcale się nie przejęła, że tak długo to trwa. Była wręcz pewna, że reklamacje się tak rozpatruje. Ja pracuję w firmie, w której to klient jest najważniejszy. Nie wyobrażam sobie kupować w takim sklepie. Radzę wam SZUKAJCIE INNYCH SKLEPÓW OGRODNICZYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 / 5 2018-05-20

sadzonki róż w bardzo marnej kondycji,rośliny mocno przesuszone,uschnięte gałązki, nie polecam tego sklepu.

5 / 5 2018-05-07

Pierwszym razem zamówienie dotarło dosyć szybko,ale przy drugim zamówieniu jestem rozczarowana,11-09 złożyłam zamówienie,płatne z góry,ponieważ oprócz kolejnych wiadomości o nowych propozycjach dla mnie,nie ma żadnej informacji dotyczącej ostatniego zamówienia,postanowiłam wysłać zapytanie co z moim zamówieniem,to dostałam odpowiedz ,że moje zapytanie zostało zarejestrowane(czas oczekiwania na odpowiedż to 2-10 dni)....od kilku lat robię zakupy w internetowych sklepach,czegoś takiego jeszcze nie spotkałam...

5 / 5 2018-04-25

Zamówione sadzonki w idealnym stanie dotarły na trzeci dzien od złożenia zamówienia wszystko zabezpieczone i zgodne z zamówieniem i dziekuję za piekny gratis. Cebulki przepieknie sie rozwijają i zgodne ze zdjeciami na waszej stronie. Czekam z niecierpliwościa na pierwsze owoce z drzewek owocowych. Dziękuje i polecam i napewno wróce po wiecej sadzonek pozdrawiam wszystkich pracowników firmy Dom i Sad .

3 / 5 2018-04-19

Katastrofa!!!!! Zamówiłem 3 róże czerwone, trzy niebieskie i czerśnie kolumnową. Otzrymałem, dopiero po trzech tygodniach, w jednej wielkiej paczce, w której wszystko latało osobno. wewnątrz popakowane było pożal się Boże. dwie róże byłowidać ze się nie przyjmą i się nie przyjęły. dwie po trzch miesiącach jeszcze nie dostały kwitów, więc nie wiem jaki mają kolor. róże czerone, to nie ten gatunek który zamawiałem, róże niebieskie okazały się białe a czereśnia kolumnowa nie jest kolumnowa. Odradzam kontakt z firmą dostaniecie z wszysko jedno co napiszecie dostaniecie odpowiedź że wasze zamówienie zostało zrealizowane i zakończone. W markecie dostaniecie dużo lepsze rośliny za 1/3 ceny z tego pożal się Boże sklepu.

2018-04-10

Nigdy więcej nic tam nie zamówię. Zamówiłam 5 róż i hortensję. Rośliny były wrzucone luźno do kartonu . Róże bardzo marne, malutkie bryły ziemi w czarnej folii, zupełnie nie przerośnięte korzeniami, zawiązki liści małe i zżółknięte, hortensja w maleńkiej mikrodoniczce.

1 / 5 2018-04-05

Kupiłam hortensje. Cena za każdą sadzonkę 24,90 zł. Dostałam ledwie ukorzenione, małe i cherlawe. Specjalnie w opisie nie podają wielkości - to jawne oszustwo. Mam żal do siebie , że nie przeczytałam opinii o sklepie. Nigdy więcej nie kupie w tym sklepie.

5 / 5 2018-03-28

Gorąco polecam! Na pewno do was wrócę

1 / 5 2018-03-21

Tragedia. Naciągają . Zamówiony towar to rachityczne roślinki . Nie uznają oświadczenia o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość. Nie przyjmują zwrotu . Za pierwszym razem nie odebrali przesyłki. po interwencji telefonicznej podali żeby wysłać na inny adres. Wysłana na inny adres i odebrana przez nich ku mojemu zdziwieniu po tygodniu wraca ponownie .

2018-02-28

Moim zdaniem Dom i sad nie zasługuję nawet na jedną gwiazdkę,ale niestety mniej nie mogę dać. Zakupiłam u nich drzewka owocowe czereśnia gigant i brzoskwinię płaską,które naprawdę kosztowały wielokrotność drzewek w zwykłej szkółce.Po dwóch latach doczekałam się na czereśni kilku małych wiśni !!( wielkości monety 2gr) oraz kilka bardzo malutkich,okrągłych ( a nie płaski,ch),zielonych z białym miąższem brzoskwini. Kupiłam też borówkę ,którą dostałam w kiepskiej kondycji ((trzy krótkie gałązki) oraz winogrona,które wprawdzie drugi rok owocują ,ale są takie drobniutkie,że nawet ptaki nie chcą się na nie nabrać.Jestem mega rozczarowana.

5 / 5 2018-02-19

Polecam. Nigdy mi się u nich nie zdarzyła wpadka przy transporcie. Poza tym firma rodzinna, szacunek do klienta i sporo rzetelnych podpowiedzi odnośnie wyboru nowych, często też modyfikowanych sadzonek. Akurat sadzonki truskawek to od nich w ciemno biorę. Najsłodsze na rynku odmiany.

5 / 5 2018-02-16

Szybko sprawnie i przyjemnie. Cebule pierwsza klasa. Polecam zakupy w tym sklepie

2018-02-14

Bardzo pozdrawiam dom i sad wszystkiego dobrego

2018-02-14

Właśnie otrzymałam zamówienie. Dziękuję za dodatkowe nasiona. Pzdr

2018-02-12

Godny polecenia, żadnych problemów.

5 / 5 2018-01-18

Dziękuje za szybką realizację i piękny prezent!

2017-12-26

TRAGEDIA!!! Sklep realizuje zamówienia dopiero po kilkutygodniowym upominaniu. Po trzech tygodniach od złożenia zamówienia, kilku telefonach i pismach e-mail otrzymałam informację, że przesyłka przygotowana do wysyłki. Niestety, dalej nie było wysyłki, a gdy napisałam kolejny e-mail, otrzymałam informację, że status przygotowana do wysyłki nie oznacza, że zostanie wysłana w najbliższych dniach. To jakaś kpina z klientów, a nie firma. Nie polecam nikomu, szkoda czasu i zdrowia na upominanie się o przesyłkę. Nie dziwi mnie fakt, że firma nie przystąpiła do programu "Słuchamy Swoich Klientów", bo oni olewają swoich klientów. Obsługa jest nie miła.

1 / 5 2017-12-26

Pozytywne oponie o tym sklepie to na 100% zlecone przez domisad! Potwierdzam wszystkie negatywne opinie na podstawie 2 miesięcznego oczekiwania na zrealizowanie prostego zamówienia i wielokrotne kontakty telefoniczne z których nic nie wynikało. W ofertach nie piszą że nie mają zamawianego towaru i kiedy mogą zrealizować zamówienie. Wpłaty oczywiście przyjmują , ale o ewentualnych zwrotach za nie zrealizowane zamówienie w ciągu 2 m-cy - cisza! Kompletne dno - jak taki podmiot może egzystować na rynku ? Dobre pytanie......

2017-12-22

Owoce maliny żółtej są bardzo duże, słodkie i moje dzieci je uwielbiaja. Na jesień też się na jakieś skusze.

2017-12-17

poelcam

2017-12-11

Cebulki już dojechały, o czym byłem poinformowany telefonicznie. Pozdrawiam Panią Anię i dziękuje za gratisy

2 / 5 2017-12-08

Nie polecam tego sklepu. Totalna porażka. Zamówiłam 6 szt róż pnących 3 santana czerwona i 3 szt niebieska pnąca. otóż: Santana w ogóle sie nie przyjeła, była tak zalana woskiem że chyba nie miała sie nawet jak przez niego przedrzeć. A niebieska? no cóż okazała sie różą o kolorze żółtym

5 / 5 2017-11-30

Jestem bardzo zadowolony. Solidnie zapakowane, ładne sadzonki. Róże posadzone w marcu, już kwitną. Polecam

2017-11-27

Odebrałam swoje zamówienie i jestem mocno rozczarowana głownie wielkością przesłanych roslin...5 sadzonek truskawek w jednej maleńkiej doniczce!!!tragedia! Hotensja to niewielkie patyki z dopiero co wypuszczajacymi listkami!! Róze -w miare wskazujące na chęć życia...nie rozwijałam jeszcze folii i nie widziałam korzeni..za chwile ide na działke wsadzić....Ale podsumowując:w stosunku do ceny jaka zapłaciłam to tragedia!!!!NIE POLECAM!! Sa lepsi! Płacimy za natarczywa reklamę w internecie...niestety!!!!!!!! Nie odsyłam roslin bo więcej z tym problemów niz to warte...ale NIGDY WIECEJ!!

5 / 5 2017-11-21

Złożyłam zamówienie na sadzonki róż w super promocyjnej cenie! Bardzo miła i uprzejma obsługa, zero problemów z płatnością. Zostałam poinformowana o planowanej dacie doręczenia i jak obiecano, sadzonki dostałam bardzo szybko. Były one solidnie zapakowane, nie zostały uszkodzone. Sadzonki zapowiadają się obiecująco, będę czekać z niecierpliwością na kwitnięcie. Pozdrawiam serdecznie i na pewno skorzystam z nowych promocji.

5 / 5 2017-11-19

Rośliny może niewielkie ale silne i szybko rosną. Jestem zaskoczona, bo początkowo myślałam że nic z tego nie będzie.

1 / 5 2017-11-18

Może te pierwsze trzy oceny to poziom średni..ale brak pytania o jakość przesłanych sadzonek...a to juz tragedia!!...Róże wypadaja jedna po drugiej..wprawdzie wszystkie miały jakieś tam zielone gałazki ale korzenie miały bardzo słabe oznaki życia i dlatego po wsadzeniu do ziemi wypadaja jedna za drugą...Często sa kiepskie opinie o różach kartonikowych kupowanych w supermarketach ale kupione tam to dzień do nocy w stosunku do kupionych w firmie domisad...Te kartonikowe kwitna a te z domisad maja problem by rosnąc mimo ze maja identyczne warunki...to do kwitnienia im daleko...Hortensje reklamowane jako cuda niewidy to patyczki z dwoma trzema listkami...maleństwa!! Dołaczony do przesyłki clematis:trzeba go z lupą szukać bo to co wyrastało z ziemi to po prostu chwast!! Moze troche lepiej jest jedynie z truskawkami bo po wsadzeniu do ziemi kilka sadzonek zakwitło...zobaczymy co pokażą owoce....Podsumowując:nigdy nikomu nie polecę tej firmy wręcz odwrotnie będę ostrzegała przed zakupami u nich.....a płacimy za ich natarczywa reklamę bo sadzonki to moze kilka procent tej ceny sa warte...

1 / 5 2017-11-08

opinia negatywna.Po 4 miesiącach od kupna bardzo słabych sadzonek ( już opinię napisałem wcześniej)stwierdzam: 1.sadzonki bardzo mizerne 2.mały kwiatek który się pokazał nie odpowiada zakupionemu gatunkowi.(róże posadzone z etykietami) Firma chwali się dobrym zaufanym dostawcą -,albo dostawca oszukuje albo firma po otrzymaniu zamówienia na dany produkt (chcąc zarobić nie mając już rodzaju)przykleja wadliwe etykiety.Takie przypadki już są wielokrotnie opisywane w opiniach.Cdn

Rzetelne opinie o Domisad.pl

Domisad.pl

Siedziba
-

WWW
-

Email
-

Telefon
-

Komórka
-

Infolinia
-

Logowanie